Antistasi

Σχόλιο ΚΕΑ: θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο εκλιπών είχε φυλακισθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή- Αβέρωφ διότι τους κατέλυσε τη δήθεν δημοκρατία τους, δια της οποίας οι πολιτικάντηδες έχουν την ευχέρεια  να τρώνε με δέκα μασέλες. Για την προδοσία της Κύπρου ουδείς φυλακίσθηκε, ούτε ανοίχθηκε ποτέ ο φάκελος Κύπρου με απόφαση του θλιβερού διδύμου Καραμανλή -Αβέρωφ και με τη σύμφωνη γνώμη Μακαρίου. Και δεν ανοίχθηκε διότι μέσα από το φάκελο τα ονόματά αυτά ανέδιδαν πολύ μπόχα. Έτσι η μεγάλη προδοσία απέμεινε να αποτελεί το κοινό μυστικό μεταξύ των προδοτών αλλά ευτυχώς και μεταξύ των επαϊόντων. Όποιος επιθυμεί να μάθει την πραγματική Ιστορία ας διαβάσει. Τόσα και τόσα γράφτηκαν έκτοτε. Ακόμα και πρόσφατα η Ιστοσελίδα μας προέβη σε σχετικές αναρτήσεις (https://antistasi.org/?p=9590 ). Τα μικρόψυχα όμως αποβράσματα φόρτωσαν τις υποψίες στον Ιωαννίδη και αυτοί έπεσαν με τις κουτάλες στο μεγάλο φαγοπότι. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στη φυλακή παραμένει ο Νικόλαος Ντερτιλής, ο οποίος  το 1964, τέτοιες μέρες πολεμούσε στην Τηλλυρία με τους άνδρες του και κατατρόπωνε τους Τούρκους που τολμούσαν να ασελγήσουν στην Ιερή Ελληνική Γή της Κύπρου.  

Από Ελ. Κόσμο 

Απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας, ο επί 36 χρόνια κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Δημήτρης Ιωαννίδης. Ο θάνατός του οφείλεται σε αναπνευστικά προβλήματα τα οποία εδώ και αρκετό καιρό τον ταλαιπωρούσαν, ιδιαίτερα με τις συνθήκες καύσωνα που βιώνουμε. Φυσικά αυτό δεν ήταν έκπληξη για κανέναν, καθώς εδώ και αρκετό καιρό, γιατρός επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά τον Ιωαννίδη στο κελί του. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι ήταν αποφασισμένοι να αφήσουν έναν 87χρονο άνθρωπο να πεθάνει από την ζέστη, μέσα στην φυλακή. Ένας 87χρονος που ζούσε μέσα σε συνθήκες, τις οποίες πολύ νεωτεροί του δεν θα μπορούσαν να αντέξουν. Ήταν απλά θέμα χρόνου. Η απόφαση είχε ληφθεί, να πεθάνει στην φυλακή.
Αξίζει εδώ να αναφερθούμε ότι πέρυσι, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, η αδελφή του Ιωαννίδη με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Τσούγκο, έκαναν αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας, η οποία όμως απερρίφθη από το ελληνικό κράτος, που επέδειξε στην συγκεκριμένη περίπτωση όλη του την μικροψυχία.
Ο πρώην ταξίαρχος, μαζί του, φέρεται να πήρε και πολλά μυστικά, πράγματα που δεν μοιράστηκε ποτέ με κανέναν και ιδιαίτερα όσα αφορούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η Κυπριακή τραγωδία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να μιλήσει γιατί θα εξέθετε πολλούς και πολλές καταστάσεις, προτιμώντας να αφήνει τις σκιές, δικαίως ή αδίκως, να πέφτουν επάνω του.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα όσα είπε ο Ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης για τα γεγονότα του 1974, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Φράγκο

«…Η Ελλάδα θα κέρδιζε τον πόλεμο, εάν ερχόταν αντιμέτωπη με τον τουρκικό στρατό. Οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην αεροπορία και στο ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας.»

“Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Φράγκο, που λήφθηκε στο μικρό κελί που του έχει διατεθεί στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2009 και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», ο Δημήτρης Ιωαννίδης, στα 87 του χρόνια, εμφανίστηκε οργισμένος για την στάση που τήρησε η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο Ιωαννίδης, ο ίδιος διέταξε τον τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Πέτρο Αραπάκη, να στείλει αμέσως τα μισά υποβρύχια που βρίσκονταν στα Δωδεκάνησα στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία, ενώ πρότεινε επίσης να κηρυχτεί η «Ενωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα»… Ο Μίμης Ιωαννίδης διατύπωσε την άποψη ότι η Ελλάδα θα κέρδιζε τον πόλεμο, εάν ερχόταν αντιμέτωπη με τον τουρκικό στρατό. «Οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην αεροπορία και στο ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας. Ακόμη και στον στρατό ξηράς, όπου η Τουρκία υπερτερούσε τρία προς ένα, δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω του περιορισμένου μετώπου στον Έβρο. Εξάλλου, εμείς είχαμε καλύτερα άρματα μάχης, τα γαλλικά ΑΜΧ, που ήταν πιο σύγχρονα και γρήγορα από τα αμερικανικά Μ-47 που διέθεταν, είναι αλήθεια, σε μεγάλους αριθμούς αυτοί. Επιπλέον, οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί είχαμε πολεμική εμπειρία από την περίοδο 1946-΄49, ενώ οι Τούρκοι είχαν να πολεμήσουν από το ΄22. Η κρίσιμη διαφορά ήταν στην ψυχοσύνθεση των δύο λαών. Ο Έλληνας στρατιώτης εκείνης της εποχής ήταν πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και είχε υψηλότερο ηθικό από τον αντίστοιχο Τούρκο. Τα 22 Φάντομ που μόνο εμείς τότε διαθέταμε θα δημιουργούσαν υπεροχή στον αέρα και θα συνέτριβαν την τουρκική αεροπορία. Απ΄ ό,τι θυμάμαι, πετούσαν με επιχειρησιακή ταχύτητα 700 χλμ. την ώρα και ήταν απείρως γρηγορότερα από τα F-104, F-100 και F-84 που είχαν οι Τούρκοι. Το ίδιο συντριπτική κρίνει και τη διαφορά των δύο στρατών στο Ναυτικό. «Πρέπει να ΄χαμε δύο-τρία αντιτορπιλικά περισσότερα από τους Τούρκους, αλλά το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τα υποβρύχια και τις γαλλικές πυραυλάκατους που μόλις είχαμε παραλάβει. Είχαμε οχτώ γερμανικά υποβρύχια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν σύγχρονα τύπου 2009, ενώ αυτοί κάτι απομεινάρια αμερικανικά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Μπορούσαμε να διαλύσουμε τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις. Θυμάμαι ότι τα υποβρύχια του Αραπάκη απείχαν περίπου 80 ναυτικά μίλια από την Πάφο και τα Φάντομ βρίσκονταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Στη σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στο γραφείο του Γκιζίκη είπα στον Αραπάκη να βουλιάξει όλα τα τουρκικά πλοία που ήταν έξω από το λιμάνι της Κερύνειας και στον Παπανικολάου να στείλει από την Κρήτη τα πρώτα έξι Φάντομ και να βομβαρδίσουν οτιδήποτε τουρκικό εκινείτο πάνω στο νησί». Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν έγιναν όλα τα παραπάνω, ο Ιωαννίδης επικαλείται προδοσία του από τους αρχηγούς των επιτελείων. «Μας πρόδωσαν, δεν το κρύβω, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων και ο Γκιζίκης. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, οι τρεις αρχηγοί, μαζί με τον Μπονάνο και τον Γκιζίκη, συναντήθηκαν και αποφάσισαν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, ενώ ο Αραπάκης διέταξε τα υποβρύχια να γυρίσουν πίσω και να μην σηκωθεί ούτε ένα αεροπλάνο. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Στρατού αντιστράτηγο Γαλατσάνο, ο Αραπάκης πρότεινε κι οι άλλοι συμφώνησαν να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς».

Καμμιά απάντηση από την εξουσία της μεταπολίτευσης

Τα όσα είπε ο Ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης και τα οποία δημοσιεύθηκαν σε μία εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, θα έπρεπε να τύχουν απαντήσεως από αυτούς οι οποίοι συναποτελούν την εξουσία αυτής της χώρας, όπως αυτοί προέκυψε από την μεταπολίτευση του 1974. Επί 36 χρόνια μας λένε το παραμύθι ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να πολεμήσει και ότι οι Στρατιωτικοί πρόδωσαν την Κύπρο! Γιατί δεν απαντούν στον Ταξίαρχο Ιωαννίδη; Γιατί δεν πήγαν ποτέ τα Φάντομ, γιατί γύρισαν πίσω τα υποβρύχια; Γιατί υποτάχθηκαν στις εντολές των Αμερικανών και άφησαν να γίνει ο Αττίλας 2 στην Κύπρο; Γιατί σιωπούν; ΜΗΠΩΣ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΟΧΗ;

Βίντεο

Μόνιμα