Antistasi

Κανένα πρόβλημα δεν έχουν στο εγκλωβισμένο, υπό τουρκική κατοχή δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου... Εσείς το πιστεύετε;

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, καλούμενος από την Κυπριακή Βουλή να παραθέσει τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, είπε: «Το κυριότερο πρόβλημά μας είναι η άρνηση του κατοχικού καθεστώτος να μας εγκρίνει μια λογοθεραπεύτρια και ένα δάσκαλο».

Αυτός δεν έχει πρόβλημα με την κατοχή; Φαίνεται ότι δύο τινά ισχύουν: ή φοβάται να μιλήσει ή (ελέω ΑΚΕΛ, επαναπροσέγγισης και USAID), δεν έχει πρόβλημα… ΝΟ PROBLEM !

Όσο για την διευθύντρια του γυμνασίου, Λούση Λυσάνδρου, αυτή είναι χαρά χαρούμενη με την κατοχή! «Λειτουργούμε μια χαρά, θέλουμε τη στήριξή σας και όχι να μας πολεμάτε», ήταν τα πρώτα λόγια της ενώπιον της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Και φτύνοντας κατάμουτρα θεσμούς και αξίες, συνέχισε: «Υπάρχουν βουλευτές που μας πολεμούν» και κατονόμασε το βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργο Βαρνάβα ο οποίος, όπως είπε, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ποντίκι» επέκρινε το σχολείο και τους καθηγητές, επειδή φιλοξένησαν θεατρική παράσταση από θεατρικό σχήμα που χρηματοδοτείται από τη USAID. Αυτή η παράσταση δόθηκε και σε άλλα σχολεία, πρόσθεσε η ίδια, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.

Όσοι θυμούμαστε την θρυλική ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, την ΚΥΡΙΑ Ελένη Φωκά, δεν κινδυνεύουμε να πλανηθούμε’ έχουμε φως και νου για να κατανοήσουμε το ρόλο της «δασκάλας» κυρίας Λούση: Συμβιβασμένη μέχρι το κόκκαλο με τον αιμοσταγή τούρκο εισβολέα και ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές του υπερατλαντικού του πάτρωνα και τα δολάριά του (USAID), η κυρία αυτή αποτελεί υπόδειγμα γενιτσαρο-διδασκάλισας. «Άξιος» ο μισθός της!

Όσο για το θεατρικό έργο της USAID:

Στην Κύπρο, ο ρόλος της USAID αποκαλύφθηκε από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου. Πιο αναλυτικά, ο Ιγνατίου παρουσίασε έγγραφα που αποδεικνύουν την χρηματοδότηση Μή Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Κύπρο, με πάνω από 10 εκατομμύρια δολλάρια ετησίως, μετά το 1997. Μάλιστα απροκάλυπτα η οργάνωση αυτή χρηματοδότησε προσπάθειες για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν.

Μετά από την αποτυχία επιβολής του σχεδίου Ανάν, φαίνεται ότι η USAID έστρεψε την προσοχή της στην Παιδεία μας. Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση αυτή χρηματοδοτεί θεατρική παράσταση που προβάλλεται σε διάφορα σχολεία του νησιού. Η παράσταση αυτή με τίτλο “ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ” έχει σαν άμεσο στόχο την υποβάθμιση της συλλογικής μας ταυτότητας και αναβάθμιση της ατομικής ταυτότητας!!! Σε κάποιους διαλόγους του έργου αυτού, ακούμε και τις εξής χαρακτηριστικά εθνοπροδοτικές και μηδενιστικές ατάκες:


  • “Γιατί είμαστε περήφανοι για τις ηρωϊκές πράξεις των προγόνων μας;”,
  • “Ποιος διαμορφώνει την άποψη μας για το τι σημαίνει ταυτότητα;”,
  • “Τι είναι η πατρίδα;”,
  • “Βιβλία που διαμορφώνουν την συλλογική ταυτότητα ενός έθνους! Βιβλία που καθορίζουν τους εχθρούς σου! Βιβλία που σε επαινούν ως τον περήφανο κληρονόμο συλλογικών αναμνήσεων, τις οποίες πρέπει να κληροδοτήσεις και εσύ παρακάτω!”
  • “Θέλω να με εκλαμβάνουν ως μια ατομική ταυτότητα και όχι ως μέρος μιας συλλογικής ταυτότητας…”.


Εύπεπτα αλλά τόσο απατηλά όσο και ελληνοκτόνα συνθήματα, που θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ίσως, αλλά με μία απόλυτη προϋπόθεση: ότι δεν θα υπήρχε, τουρκική κατοχή, ιμπεριαλιστική αμερικανική επεκτατικότητα, κυνισμός και βαρβαρότητα. Δυστυχώς, για τους ινστρούχτορες της Νέας Τάξης Πραγμάτων και τα αργυρώνητα εγχώρια κατοχικά όργανά της, η Τουρκία υπάρχει! Η Τουρκία είναι ΕΔΩ! Κατέχει τον Πενταδάχτυλο.
Κατέχει το Ριζοκάρπασο. Το ιδεολογικό AIDS της USAID(S) καταρρέει και ΔΕΝ θα περάσει!

Η παράσταση αυτή έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα σε αρκετά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης με την άδεια της Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης. Με άλλα λόγια γίναμε από μόνοι μας αυτόβουλοι εθελογεννίτσαροι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ζούμε κάτω από καθεστώς καλπάζουσας εσωτερικής κατοχής, του οποίου η κύρια μέθοδος καταστολής είναι η ροζ ιδεολογική τρομοκρατία. Γι’ αυτό, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Βίντεο

Μόνιμα