Antistasi

 

Αγαπητέ Συναγωνιστή,

 

Σε συνέχεια προηγούμενου υπομνήματος μας και της πρόσφατης τηλεφωνικής συνδιάλεξής μας, επιθυμούμε να σας παραθέσουμε τα κάτωθι:

 

Η Ομάδα μας δραστηριοποιείται στον εθνικιστικό χώρο εδώ και δεκαετίες.  Πάντοτε, όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε αγαστές συναγωνιστικές σχέσεις με το οργανωμένο εθνικιστικό κίνημα της Μητροπολιτικής Ελλάδας και επιδεικνύαμε πάντοτε ενδιαφέρον, για τις ζυμώσεις που ελάμβαναν χώραν στον εθνικιστικό χώρο.

 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, παρά το ότι δεν ήμασταν οργανωμένη συνιστώσα, εναρμονίζαμε τη δράση μας με τη δράση της Χρυσής Αυγής ως της κύριας συνισταμένης του εθνικιστικού χώρου της Μητροπολιτικής Ελλάδος, υπέρ της οποίας και προπαγανδίζαμε παντοιοτρόπως στην Κύπρο, μολονότι μη οργανικό τμήμα αυτής και μη ανήκοντες στο ΕΛΑΜ.

 

Πέραν της γενικής τοποθέτησής μας στο πλευρό της Χρυσής Αυγής ως οργανωμένου σχήματος, προσβλέπαμε πάντοτε και ατενίζαμε προς συγκεκριμένους συναγωνιστές, οι οποίοι, λόγω των ικανοτήτων τους, ξεχώριζαν ως ηγετικές φυσιογνωμίες του χώρου.  Πρώτος και καλύτερος ήσουν εσύ και αυτό το λέμε χωρίς ουδεμία πρόθεση κολακείας καθ’ όσον κάτι τέτοιο απάδει προς το ήθος του εθνικιστή.  Είναι απλώς μία αντικειμενική διαπίστωση.

 

Τα τελευταία χρόνια και ιδίως μετά τη σκευωρία του συστήματος σε βάρος της Χρυσής Αυγής και τις δικαστικές διώξεις εναντίον της, βλέπαμε με θλίψη τη Χρυσή Αυγή να παίρνει την κατιούσα και την ηγεσία της να διαπράττει το ένα λάθος μετά το άλλο.  Έχοντας πάντοτε την εντύπωση ότι ο εθνικιστικός αγώνας αποτελεί τη συμπύκνωση μικρών διαδοχικών επαναστάσεων μέσα στην ευρύτερη επανάσταση, πολύ γρήγορα κατανοήσαμε την αναγκαιότητα ο οργανωμένος εθνικιστικός χώρος να ανανεωθεί, να ανασυνταχθεί και μ’ ένα νέο σχήμα και όνομα αλλά και με μία νέα ηγεσία να διεκδικήσει τη δυναμική επανείσοδό του στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας με στρατηγικό στόχο να αποτελέσει, σύντομα, προοπτική εξουσίας για το Έθνος.  Διότι οι καιροί ου μενετοί και ο Ελληνισμός ως ομοιογενές εθνικό σύνολο βρίσκεται προ του κινδύνου της συρρικνώσεως και της εξαφανίσεως.

 

Στην αντίληψή μας, το καταλληλότερο πρόσωπο, για να ηγηθεί αυτής της νέας αναγεννητικής προσπάθειας ήσουν εσύ.  Θεωρήσαμε ότι ο καταλληλότερος χρόνος για την ανάληψη πρωτοβουλίας γι’ αυτού του είδους τη νέα προσπάθεια ήταν η περίοδος αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2019 και την, τουλάχιστον, περίεργη μη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, για ελάχιστες ψήφους.

 

Αυτό, κατά την άποψή μας, θα απέτρεπε την ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών από άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα το εγχείρημα Γιάννη Λαγού.  Όμως, έστω και τώρα, κάλλιο αργά παρά ποτέ! Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση που πληροφορηθήκαμε την ανάληψη πρωτοβουλίας για το νέο εγχείρημα της εξυγίανσης του χώρου.

 

Έχουμε ακράδαντη την πεποίθηση ότι το νέο εγχείρημα για να πετύχει και να καταστεί προοπτική εξουσίας για την Ελλάδα, πρέπει, πέραν της δικής σου αδιαμφισβήτητης ηγετικής φυσιογνωμίας, να στηριχθεί στην ενότητα του χώρου και στην ενοποίηση όλων των υπαρχόντων εθνικιστικών σχημάτων, όσο αμελητέων κι αν είναι αριθμητικά.  Εξαίρεση θα πρέπει να αποτελέσουν οι ύποπτοι ως πράκτορες του Συστήματος, οι έχοντες ιδιοτελείς φιλοδοξίες και οι πάσης φύσεως ιδεολήπτες και «βαρεμένοι», οι οποίοι μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στο εγχείρημα.

 

Ιδιαίτερη προσπάθεια, κατά την άποψη μας, πρέπει να καταβληθεί για την προσέγγιση του σχήματος Γιάννη Λαγού, το οποίο, ούτως ή άλλως, προέρχεται από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής.  Επίσης, πρέπει, κατά την άποψή μας, να ζητηθεί η συστράτευση στο νέο σχήμα, όλων των ιστορικών, ηγετικών και εμβληματικών προσωπικοτήτων του χώρου, νοουμένου ότι αυτοί δεν θα εκφράσουν ηγετικές φιλοδοξίες και τάσεις σεχταρισμού.

 

Τα πιο πάνω, αγαπητέ συναγωνιστή, τα παραθέτουμε ως έκφραση της αγωνίας μας να δούμε επιτέλους ένα πανίσχυρο ενωτικό σχήμα, αδιάλλακτα και ανιδιοτελώς εθνικιστικό, το οποίο υπό την ηγεσία σου και με την επικουρία όλων των άλλων στελεχών και εμβληματικών προσωπικοτήτων του χώρου θα αποτελέσει, πολύ σύντομα, προοπτική εξουσίας για το Έθνος και θα αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για την Ευρώπη.

 

Θα αποτελέσει, πέραν των πιο πάνω, και ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για την ενοποίηση του εθνικιστικού χώρου σ’ ένα ενιαίο σχήμα και εδώ στη Μεγαλόνησο, ούτως ώστε να υπάρχει οργανωμένη και συντονισμένη αντίσταση στις επιδιώξεις ξένων και ντόπιων κέντρων εξουσίας για τον αφελληνισμό της Κύπρου και τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αποκοπή της από τον Ελληνικό Εθνικό κορμό.  Πρέπει δηλαδή, πέραν των άλλων, να αποτελέσει ισχυρό συνεκτικό στοιχείο αναφοράς και για μας.

 

Ενδεχομένως, να αντιτάξει κάποιος ότι ο εθνικιστικός χώρος στην Κύπρο ήδη εκφράζεται οργανωτικά μέσα από το σχήμα του ΕΛΑΜ.  Ουδέν ανακριβέστερον τούτου!  Όπως ήδη σας έχουν ενημερώσει αρκετοί συναγωνιστές από την Κύπρο, το ΕΛΑΜ εδώ και πάρα πολύ καιρό, αν όχι αμέσως μετά την ίδρυσή του, έχει εκτραπεί σ’ ένα καθεστωτικό ακροδεξιό σχήμα, πλήρως ενσωματωμένο στο σύστημα, χωρίς την παραμικρή προβολή εθνικιστικών απόψεων και πολύ περισσότερο χωρίς την παραμικρή ακτιβιστική εθνικιστική δράση, πέραν την πενιχρής παρουσίας σε τρεις επετειακές εκδηλώσεις κατ΄έτος.  Ήδη εδώ και πολύ καιρό και ενώ αρχικά διαλαλούσε ότι αποτελούσε το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, δημοσίως εδήλωνε ότι με τη Χρυσή Αυγή έχει μια απλή σχέση συνεργασίας, ενώ  προς τους καθεστωτικούς διαύλους διέρρεε το μήνυμα ότι δεν έχει ούτε θέλει να έχει οποιαδήποτε οργανωτική σχέση με το οργανωμένο Ελλαδικό Εθνικιστικό Κίνημα.

 

Πέραν τούτων, ταλανίζεται από φαινόμενα νεποτισμού και οικογενοκρατίας, ενδοπαραταξιακά μαχαιρώματα και παντελή έλλειψη συναγωνιστικής αλληλεγγύης, ως προσήκει στο ήθος του εθνικιστή.

Το κυριότερο όμως είναι ότι έχει διολισθήσει σε μια σειρά από απαράδεκτα ιδεολογικά ατοπήματα, δηλαδή:

 

  1. Έχει δημοσίως και κατ’ ιδίαν απεμπολήσει το στόχο της Ένωσης με την Ελλάδα και διακηρύσσει την προσήλωσή του στο στόχο της δημιουργίας ενός ενιαίου ανεξάρτητου Κυπριακού κράτους. Εγκολπώνεται δηλαδή, ως όραμα, τον εφιάλτη της Ζυρίχης.
  2. Χλευάζει την προοπτική του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα για την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέα, κατά     τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τον χλευάζει και το εθνομηδενιστικό και ελεινότατο ΑΚΕΛ και δηλώνει, παντοιοτρόπως, την προσήλωσή του σε λύση του Κυπριακού, μέσω συνομιλιών και με εφαρμογή των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Χαρακτηριστική, επί τούτου, είναι η συνέντευξη του Προέδρου του, προ μερικών ετών, στον Κυπριακό τηλεοπτικό δίαυλο «Σίγμα».
  3. Ψηφίζει στη Βουλή νομοσχέδια της Κυβέρνησης, τα οποία πλήττουν τον εργαζόμενο λαό και τα κοινωνικά δικαιώματα και ευνοούν σκανδαλωδώς το τραπεζικό κεφάλαιο και εν γένει την πλουτοκρατική ολιγαρχία. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του ΕΛΑΜ στα νομοσχέδια διάλυσης του Συνεργατισμού και (μη) προστασίας της πρώτης κατοικίας.
  4. Επιπρόσθετα ψήφισε το εθνοκτόνο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, περί μείωσης της στρατιωτικής θητείας στην Εθνική Φρουρά από 24 σε 14 μήνες.

 

Και όλα αυτά να μην λάμβαναν χώραν, αγαπητέ συναγωνιστή, θα ήταν αρκετό για να αντιληφθεί κάποιος το ποιόν του ΕΛΑΜ από το γεγονός και μόνο της απόλυτης ασυλίας και του ακαταδίωκτου που απολαμβάνει από τους κρατικούς μηχανισμούς εξουσίας και της ιδιαίτερης προβολής του από τα ΜΜΕ, καθ’ ον χρόνο στη Μητροπολιτική Ελλάδα η Χρυσή Αυγή, της οποίας, υποτίθεται, αποτελεί τα τοπικό παράρτημα, υφίστατο τον ανηλεή διωγμό της εξουσίας και καθ’ ον χρόνο άλλοι Κύπριοι συναγωνιστές, αυθεντικοί εθνικιστές, όπως οι συντάσσοντες το παρόν υπόμνημα κάθονταν στο εδώλιο του Κατηγορούμενου, διωκόμενοι από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς εξουσίας του Κυπριακού κράτους.  Κάποιοι δε εξ’ ημών φυλακίσθησαν για τις ιδέες τους και τελούν εισέτι υπό καθεστώς δίωξης.

 

Περαιτέρω, η προσωπική ζωή του ηγέτη του ΕΛΑΜ απάδει προς εθνικιστή ηγέτη, καθ’ ότι, εκτός του γεγονότος ότι είναι, καθ’ ομολογίαν του ιδίου, φυγόστρατος, διαβιοί εν κραιπάλη και συμπεριφέρεται ως νεόπλουτος μεσοαστός, ο οποίος δεν διαθέτει ούτε καν την λεγόμενη αστική ηθική της κοινωνικής του τάξης.

 

Όλα τα προαναφερθέντα καθιστούν αδήριτη την ανάγκη της δημιουργίας ενός ρωμαλέου και αυθεντικού Κινήματος στην Κύπρο, το οποίο θα λειτουργεί ως παράρτημα και συνισταμένη ενός αντίστοιχου Εθνικιστικού Κινήματος στον Μητροπολιτικό χώρο. Ευελπιστούμε ότι το όραμα αυτό θα καταστεί πραγματικότης υπό την ηγεσία σου!  Εμείς είμαστε στη διάθεσή σου για οτιδήποτε και οπουδήποτε!

 

 

Οδυσσέας Διομήδους

Εθνικιστικό Μέτωπο Ελλήνων Κύπρου (ΕΜΕΚ)

 

 

Βίντεο

Μόνιμα