Antistasi

 

Περίληψη

Οι καλύτεροι «χρήσιμοι ηλίθιοι» προέρχονται από τα συντηρητικά Μέσα Ενημέρωσης μεγάλης κυκλοφορίας. Στόχος οι διεφθαρμένοι πλούσιοι κινηματογραφικοί παραγωγοί / καναλάρχες, οι διανοούμενοι, οι λεγόμενοι ακαδημαϊκοί κύκλοι, κυνικοί και εγωκεντρικοί άνθρωποι που μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια με μια αγγελική έκφραση και να σας πούν ψέματα. Αυτά είναι τα πιο στρατολογήσιμα άτομα. Άνθρωποι που στερούνται ηθικών αρχών που είναι είτε πολύ άπληστοι ή υποφέρουν από την ανάγκη για αυτοπροβολή, και αισθάνονται ιδιαίτερα σημαντικοί. Όλοι αυτοί χρησιμεύουν μόνο κατά το στάδιο της ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ενός έθνους.

 

Για παράδειγμα, όλοι αυτοί οι καθηγητές και όλα αυτοί οι υπέροχοι υπερασπιστές των πολιτικών δικαιωμάτων, συμβάλλουν στη διαδικασία της ανατροπής, μόνο για να αποσταθεροποιήσουν το έθνος. Όταν η εργασία έχει ολοκληρωθεί, αυτοί δεν υπάρχουν, δεν χρειάζονται πια. Γνωρίζουν πολλά. Κάποιοι από αυτούς, όταν βλέπουν ότι άλλα ανέμεναν κι άλλα επιβάλλονται, νιώθουν προσβεβλημένοι. Αυτοί θα στηθούν στον τοίχο και θα «πυροβοληθούν».

 

Είναι το ίδιο μοτίβο παντού. Από την στιγμή που θα εξυπηρετήσουν το σκοπό τους, όλοι αυτοί οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» , είτε θα εκτελεστούν, ή θα εξοριστούν ή θα φυλακιστούν.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη

Ο όρος του «χρήσιμου ηλίθιου» χρησιμοποιήθηκε κατά τα χρόνια του ψυχρού πολέμου από την KGB και στόχευε τούς διανοούμενους και τούς κουλτουριάρηδες των ΗΠΑ.

Αργότερα χρησιμοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και αφορά τους στρατολογημένους από το σύστημα, επιφορτισμένους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το επίσημο κράτος και το επιχειρηματικό κατεστημένο. Πρόκειται για άτομα μεσαίου και υψηλού πνευματικού επιπέδου, που συγκεντρώνουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά σε μεγαλύτερο, από τον μέσο όρο, βαθμό: μεγαλομανία, ναρκισσισμό, συμπλέγματα ανωτερότητας και τυφλή υπακοή ‘’στο σκοπό’’ και την ιεραρχία.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τις λεγόμενες Τεχνικές Ανατροπής. Υπάρχουν τα 4 βασικά βήματα για την κοινωνική ανάπλαση ολόκληρων γενεών με στόχο ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς που επιβάλλουν αυτοί που κατέχουν την εξουσία.

Είναι συγκλονιστικό, διότι το έθνος μας έχει μεταμορφωθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και ακολούθησε τα ίδια ακριβώς βήματα:

Ιδεολογική ανατροπή είναι μια νόμιμη διαδικασία, απροκάλυπτη και ανοικτή. Μπορείτε να την δείτε με τα ίδια σας τα μάτια. Το μόνο που έχετε να κάνετε – όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν να κάνουν – είναι να αποσυνδέσουν τις μπανάνες από τα αυτιά τους, να ανοίξουν τα μάτια τους και να το δουν. Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο. Δεν έχει τίποτα να κάνει με την κατασκοπεία. Αυτό που σημαίνει στην ουσία είναι η αλλαγή στην αντίληψη της πραγματικότητας του κάθε πολίτη σε τέτοιο βαθμό ώστε, παρά την πληθώρα των πληροφοριών, κανένας δεν είναι σε θέση να έρθει σε λογικά συμπεράσματα προς το συμφέρον τους να υπερασπίσουν το εαυτό τους, τις οικογένειές τους, την κοινότητά τους και τη χώρα τους. Είναι μια μεγάλη διαδικασία πλύσης εγκεφάλου που πηγαίνει πολύ αργά και χωρίζεται σε τέσσερα βασικά στάδια.

 

Το πρώτο στάδιο είναι η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Χρειάζονται 15-20 χρόνια για να αποθαρρύνουν ένα έθνος. Γιατί τόσα πολλά χρόνια; Επειδή αυτό είναι ο ελάχιστος αριθμός των χρόνων που απαιτείται για να εκπαιδευτεί μια γενιά μαθητών στη χώρα του εχθρού σας η οποία είναι εκτεθειμένη στην ιδεολογία του εχθρού. Με άλλα λόγια, μια εχθρική ιδεολογία, αντλείται μέσα στα μαλακά κεφάλια των μαθητών / φοιτητών, χωρίς να αμφισβητηθεί ή να αντισταθμιστεί από τις βασικές αξίες του εθνισμού και πατριωτισμού. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δραστηριότητας του Τμήματος είναι να διοχετεύσει τεράστιο όγκο πληροφοριών σε άτομα τα οποία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της κοινής γνώμης, εκδότες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, παιδαγωγούς, καθηγητές πολιτικών επιστημών, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τούς εκπρόσωπους των επιχειρηματικών κύκλων.

 

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους μετά διαιρούνται σε δύο ομάδες, αυτές που θα προάγουν την εχθρική εξωτερική πολιτική. Θα προωθηθούν σε θέσεις εξουσίας μέσω των ΜΜΕ και με χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Εκείνοι που θα αρνηθούν τη εχθρική επιρροή στη χώρα τους θα γίνουν θύματα δολοφονίας χαρακτήρων, ή φυσικής εξόντωσης. Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι», όταν είναι αριστεριστές οι οποίοι ιδεαλιστικά πιστεύουν στην ομορφιά του σοβιετικού σοσιαλιστικού ή κομμουνιστικού, όταν απογοητευτούν γίνονται οι χειρότεροι εχθροί του συστήματος. Γι΄αυτό και η KGB στόχευε πάντα υψηλότερα. Προσπαθούσε να διεισδύσει σε συντηρητικά Μέσα Ενημέρωσης μεγάλης κυκλοφορίας. Στόχος οι διεφθαρμένοι πλούσιοι κινηματογραφικοί παραγωγοί / καναλάρχες, οι διανοούμενοι, οι λεγόμενοι ακαδημαϊκοί κύκλοι, κυνικοί και εγωκεντρικοί άνθρωποι που μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια με μια αγγελική έκφραση και να σας πούν ψέματα. Αυτά είναι τα πιο στρατολογίσημα άτομα. Άνθρωποι που στερούνται ηθικών αρχών που είναι είτε πολύ άπληστοι ή υποφέρουν από την ανάγκη για αυτοπροβολή, και αισθάνονται ιδιαίτερα σημαντικοί. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που η KGB ήθελε πολύ να προσλάβει.

 

Όλοι αυτοί χρησιμεύουν μόνο κατά το στάδιο της ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ενός έθνους. Για παράδειγμα, όλοι αυτοί οι καθηγητές και όλα αυτοί οι υπέροχοι υπερασπιστές των πολιτικών δικαιωμάτων, συμβάλλουν στη διαδικασία της ανατροπής, μόνο για να αποσταθεροποιήσουν το έθνος. Όταν η εργασία έχει ολοκληρωθεί, αυτοί δεν υπάρχουν, δεν χρειάζονται πια. Γνωρίζουν πολλά. Κάποιοι από αυτούς, όταν βλέπουν οτι οι μαρξιστές-λενινιστές αναλαμβάνουν την εξουσία, προφανώς, νιώθουν προσβεβλημένοι. Νομίζαν ότι θα ανέλθουν αυτοί στην εξουσία. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, φυσικά. Θα στηθούν στον τοίχο και θα «πυροβοληθούν». Μπορεί όμως να μετατραπούν στους πιο πικραμένους εχθρούς του μαρξισμού-λενινισμού, αν καταφέρουν να ανέλθουν στην εξουσία. Αυτό συνέβη στη Νικαράγουα. Είναι το ίδιο μοτίβο παντού. Από την στιγμή που θα εξυπηρετήσουν το σκοπό τους, όλοι αυτοί οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» , είτε θα εκτελεστούν, ή θα εξοριστούν ή θα φυλακιστούν.

 

Ας πάμε τώρα στην γενιά της ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ. Οι περισσότεροι τώρα καταλαμβάνουν τις θέσεις εξουσίας στην κυβέρνηση, δημόσιες υπηρεσίες, τις επιχειρήσεις, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Εκπαιδευτικό σύστημα. Είμαστε κολλημένοι με αυτούς. Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς. Έχουν μολυνθεί. Έχουν προγραμματιστεί να σκέφτονται και να αντιδρούν σε ορισμένα ερεθίσματα σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το μυαλό τους, ακόμη και αν τους εκθέσουμε σε αυθεντικές πληροφορίες. Ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι το άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο είναι μαύρο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη βασική αντίληψη και παράλογη συμπεριφορά. Με άλλα λόγια, στα άτομα αυτά, η διαδικασία της απογοήτευσης και εξαχρείωσης είναι πλήρης και μη αναστρέψιμη.

 

Για να απαλλαγεί η κοινωνία από αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να παρέλθουν άλλα είκοσι ή δεκαπέντε χρόνια για να εκπαιδευτεί μια νέα γενιά με πατριωτικά ιδεώδη, και άνθρωποι με κοινή λογική που θα ενεργούν υπέρ και προς το συμφέρον της χώρας. Οι περισσότεροι από αυτούς θα εξολοθρευθούν. Απλά επειδή θα υποστούν ψυχολογικό σοκ όταν θα δουν το μέλλον, ποια είναι η όμορφη κοινωνία της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και τι συμβαίνει στην πράξη. Προφανώς, θα επαναστατήσουν. Θα είναι πολύ δυσαρεστημένοι, απογοητευμένοι άνθρωποι. Προφανώς θα ενταχθούν στις τάξεις των διαφωνούντων.

 

Οι άνθρωποι αυτοί απλώς θα παραμείνουν στριμωγμένοι σαν κατσαρίδες. Κανείς δεν πρόκειται να τους πληρώσει τίποτα για τις όμορφες, ευγενικές ιδέες τους της ισότητας. Αυτό δεν καταλαβαίνουν. Και θα είναι μεγαλύτερο σοκ για αυτούς, φυσικά. Όταν το στάδιο της ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ/ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗΣ ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του θα εκτελείται πλέον από τους «ιθαγενείς» για τους «ιθαγενείς» , χάρη στην έλλειψη ηθικών προτύπων.

 

Η έκθεση σε πραγματική πληροφόρηση δεν θα έχει σημασία πια. Ένα πρόσωπο που έχει εκτεθεί στην ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ / ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πλέον πραγματική πληροφορία. Τα γεγονότα δεν λένε τίποτα γι ‘αυτόν. Ακόμα κι αν τον τυλίξεις με πληροφορίες, με την αυθεντική απόδειξη, με έγγραφα, με εικόνες. Όταν η στρατιωτική μπότα τον συντρίψει, τότε θα καταλάβει. Αλλά όχι πριν από αυτό. Αυτή είναι η τραγωδία αυτής της κατάστασης της ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗΣ.

 

Το επόμενο στάδιο είναι η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ. Αυτή τη φορά, ο ανατροπέας δεν νοιάζεται για τις ιδέες σας, τις καταναλωτικές σας συνήθειες, αν τρώτε πρόχειρο φαγητό και γίνεστε χοντρός και πλαδαρός. Δεν έχει σημασία πια. Αυτή τη φορά, και διαρκεί μόνο από δύο έως πέντε χρόνια για να αποσταθεροποιήσουν μια χώρα, αυτό που έχει σημασία είναι τα βασικά, η οικονομία, οι εξωτερικές σχέσεις, τα συστήματα άμυνας. Και μπορείτε να το δείτε ξεκάθαρα σε ευαίσθητους τομείς όπως η άμυνα και η οικονομία.

 

Το επόμενο στάδιο είναι η ΚΡΙΣΗ. Μπορεί να πάρει μόνο έξι εβδομάδες για να φέρει μια χώρα στα πρόθυρα της κρίσης. Και μετά την κρίση, με μια βίαιη αλλαγή στην εξουσία, τη δομή και την οικονομία, θα ακολουθήσει η περίοδος της λεγόμενης εξομάλυνσης η οποία θα διαρκέσει επ΄αόριστον.

 

ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ είναι μια κυνική έκφραση δανεισμένη από τη σοβιετική προπαγάνδα. Όταν τα σοβιετικά τανκς εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία το ’68, ο Μπρέζνιεφ είπε, «τώρα η αδελφή Τσεχοσλοβακία ομαλοποιείται.” Οι περισσότεροι πολιτικοί, τα Μέσα Ενημέρωσης, και το Εκπαιδευτικό σύστημα πλαισιώνουν μια άλλη γενιά που νομίζει ότι ζεί σε περίοδο ειρήνης. Λάθος. Το Έθνος βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου ενάντια στις βασικές αρχές και τα θεμέλια αυτού του συστήματος. Και ο εμπνευστής αυτού του πολέμου δεν είναι άλλος απο το ίδιο το σύστημα.

 

Τι πραγματικά συμβαίνει τώρα, είναι ότι έχουμε μερικά χρόνια ζωής εκτός κι αν ξυπνήσουμε. Η ωρολογιακη βόμβα κτυπά. Κάθε λεπτό που περνά η καταστροφή έρχεται όλο και πιο κοντά. Τι πρέπει να γίνει;

 

1.Πρέπει να υπάρξει μια άμεση, πολύ ισχυρή εθνική προσπάθεια για να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους στο πνεύμα του πραγματικού πατριωτισμού

 

2.Να εξηγήσουμε τον πραγματικό κίνδυνο, ανεξάρτητα από κράτος πρόνοιας, το μεγάλο κράτος αδελφό. Εάν οι άνθρωποι αποτύχουν να κατανοήσουν τον επικείμενο κίνδυνο της ανάπτυξης τους, τίποτα δεν μπορεί ποτέ να βοηθήσει το Έθνος. Γιατί τότε θα ξεχάσουμε τις ελευθερίες μας, συμπεριλαμβανομένων των ελευθεριών των ομοφυλοφίλων, φυλακισμένών, όλες αυτές οι ελευθερίες θα εξαφανιστούν, θα εξατμιστούν σε πέντε δευτερόλεπτα, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων ζωών μας.

 

Υ.Σ. Είμαι σίγουρος ότι μετά απο την σημερινή ενημέρωση θα αναγνωρίσετε πολλούς «χρήσιμους ηλίθιους»

 

*Βασισμένο σε συνέντευξη του Yuri Alexandrovich Bezmenov πρώην κατασκόπου της KGB ειδικού επι Τεχνικών Ανατροπής.

 

Γιώργος Στυλιανού.

Βίντεο

Μόνιμα