Antistasi

Α.        ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

 

Β.        ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ

 

Γ.         ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

 

Δ.         ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

 

Ε.        ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

ΣΤ.      ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

 

Ζ.        ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

 

Η.        ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

 

Θ.        ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Ι.          ΣΤΟΧΟΙ

 

ΙΑ.       ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ  

 

___________________________________________________________________________

 

Α. ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΡΧΕΣ

 

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Ε.Α.Κ),  εμφορείται από τις ακόλουθες αρχές, οι οποίες αποτελούν την ιδεολογική του πυξίδα:

 

Εθνικισμός

Ασπάζεται την εθνικιστική ιδεολογία και πολεμά τόσο  τον απάνθρωπο καπιταλισμό της διεθνούς ολιγαρχίας όσο και τον εξίσου απάνθρωπο κομουνισμό, ο οποίος χρεοκόπησε ιστορικά και βύθισε στην σκλαβιά, στο αίμα και στην φρίκη τη μισή ανθρωπότητα για μισό αιώνα.

 

Έθνος-Φυλή

Κυρίαρχο στοιχείο στην ιδεολογία του εθνικισμού είναι η ιδέα του έθνους και της φυλής. Εμείς οι  Έλληνες αποτελούμε την γνήσια συνέχεια των Ελλήνων της κλασσικής περιόδου που δημιούργησαν το θαύμα του Ελληνικού πολιτισμού.

 

Πολίτευμα

Πιστεύουμε σ’ ένα πολίτευμα όπου ο τρόπος της επιλογής των αρχόντων της πολιτείας θα πρέπει να είναι αξιοκρατικός και απορρίπτουμε τον καθιερωμένο και χρεοκοπημένο τρόπο επιλογής των πολιτειακών αξιωματούχων όπου εκλέγονται ανάξιοι δημαγωγοί, κόλακες των πλέον χυδαίων τάσεων του ψηφοφόρου. Στην  κορυφή της ιεραρχίας του κράτους θα πρέπει να επιλέγονται οι Άριστοι και όχι οι αρεστοί στους λίγους.

 

Το κράτος

Το εθνικιστικό κράτος για το οποίο αγωνιζόμαστε είναι μια κοινωνία δικαίου στην υπηρεσία της λαϊκής κοινότητας, μίας κοινωνίας ιεραρχημένης όχι με κριτήρια υλικά αλλά με βάση την αξία, το ήθος και την προσφορά.

 

Οικονομία

Αντιτιθέμεθα τόσο στην ασυδοσία του φιλελευθερισμού όσο και στην ισοπέδωση μπολσεβικισμού. Πιστεύουμε στην ιδιοκτησία και στην ιδιωτική πρωτοβουλία όχι όμως στην ανήθικη και ασύδοτη κερδοσκοπία εις βάρος της λαϊκής κοινότητας και παλεύουμε κατά του παράνομου πλουτισμού. Αγωνιζόμαστε κατά της καταδυνάστευσης της λαϊκής κοινότητας από την τοκογλυφική τυραννία των τραπεζών.  Πιστεύουμε σε μία οικονομία υπηρέτη των εθνικών συμφερόντων και όχι στο σημερινό κράτος το οποίο κατέστη υπηρέτης της πλουτοκρατίας.

 

Κοινοβουλευτισμός

Απορρίπτουμε το διεφθαρμένο αγγλοφερμένο σύστημα του κοινοβουλευτισμού, το οποίο κατάντησε τους Έλληνες μάζα ελεεινών υπάρξεων. Με το κοινοβουλευτικό σύστημα τα ξένα συμφέροντα ελέγχουν την Πατρίδα με πολιτικούς μαριονέτες, οι οποίοι καταλαμβάνουν την εξουσία εξαγοράζοντας τις συνειδήσεις των ψηφοφόρων μαζανθρώπων και στη συνέχεια ασκούν πραγματική τυραννία του λαού και ξεπουλούν την Πατρίδα στα ξένα συμφέροντα.

 

Ο Αιώνιος ελληνισμός,  η πεμπτουσία της ιδεολογίας μας

Είμαστε περήφανοι για την Ελληνική καταγωγή μας. Στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας μας είναι ο Αιώνιος Ελληνισμός και όχι το κράτος.

 

Πηγή έμπνευσης μας είναι οι ακατάλυτες αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν κατά τη μακραίωνη πορεία του Έθνους και όπως τις διαμόρφωσε ο ανά αιώνες Ελληνικός τρόπος ζωής και η Ελληνική φιλοσοφική σκέψη με χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της τον Ηράκλειτο, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.

 

Ηρωική αντίληψη της ζωής

Απορρίπτουμε τα ξενόφερτα πρότυπα και θέτουμε το Έθνος ως πρωταρχική μας αξία. Το ηρωικό ήθος αποτελεί τον τρόπο ζωής μας. Η διαιώνιση του Έθνους, όπως την προσδιορίζει ανάγλυφα ο Νίκος Καζαντζάκης, αποτελεί την πηγή έμπνευσής μας.

 

 • Το πρώτο σου χρέος εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους.

 

 • Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους.

 

 • Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στον γιο σου την μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.

 

Υιοθετούμε, λοιπόν, την ηρωική αντίληψη της ζωής και πρότυπό μας τον ηρωικό άνθρωπο, ο οποίος απεχθάνεται τον άνθρωπο της καθημερινότητας. Ο ηρωικός άνθρωπος γεννιέται από το χθες, για το αύριο, με βαθιά ριζωμένες μέσα του τις ακατάλυτες καταβολές των αρχέγονων παραδόσεων και την Ιστορία των προγόνων του και έχει έναν προορισμό: να γίνει θεματοφύλακας της παράδοσης και των διαχρονικών αξιών του Έθνους, να γίνει ο υπερασπιστής της Πατρώας Γης και των συνθηκών που θα διαπαιδαγωγήσουν τις μελλοντικές γενεές και θα διαμορφώσουν το Ελληνικό τους μέλλον.

 

Ο ηρωικός άνθρωπος, θλίβεται για τη νοσηρή παρακμή του Έθνους και αγωνίζεται για να δημιουργήσει ξανά το Έθνος του, προσβλέποντας  να το αναγεννήσει μέσα από τα συντρίμμια της παρηκμασμένης εποχής μας.

Είναι φύση ξεχωριστή και ιδιαίτερη, έχει επιλέξει τον μοναχικό δρόμο του πολεμιστή, τον δύσκολο δρόμο αυτού που έχει αποφασίσει έναν τρόπο ζωής, τον ΑΓΩΝΑ. Η ζωή του ήρωα, δεν του ανήκει. Είναι ταγμένη στην υπηρεσία του Έθνους, είναι προσφορά στην δημιουργία των θεμελίων των νέων πολιτιστικών αξιών.

Ένα φόβο έχει ο ήρωας. Μήπως λυγίσει κάτω από την ευθύνη της αποστολής του και σταθεί ανάξιος του όρκου που έδωσε και τότε ξέρει ότι το τελευταίο κτύπημα δεν θα έρθει από τον εχθρό, αλλά από τους συναγωνιστές του.

 

Β. ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ

 

Το Κίνημά μας νουθετεί τα μέλη του και τα διαπαιδαγωγεί ώστε να διαπλάσουν χαρακτήρα πραγματικά εθνικιστικό με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά, τα οποία διέπουν τον Έλληνα εθνικιστή. Η διάπλαση εθνικιστικού ελληνικού χαρακτήρα είναι απαραίτητο στοιχείο για να καταστεί κάποιος μέλος του Κινήματος  ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή του Κινήματος και του σκοπού της Επανελλήνισης της παρηκμασμένης κοινωνίας μας. Ο Έλληνας εθνικιστής βρίσκεται στους αντίποδες του νοσηρού κουλτουριάρη και:

 

 1. Διαθέτει πραγματική μόρφωση και καλλιέργεια.
 2. Είναι αριστοκρατικός, απτόητος, υπερήφανος.
 3. Δεν επιζητεί το χειροκρότημα, τα αξιώματα, τα βραβεία, την «αναγνώριση». Επιζητεί μόνο την επιτέλεση του έργου του, στο οποίο αυτοπροσφέρεται με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση. Όσο βαθύτερο το ποτάμι, τόσο λιγότερο θορυβώδες.
 4. Είναι άνθρωπος ηρωικός.
 5. Μάχεται κατά των κοσμοεξουσιαστών, των εγχώριων υπηρετών τους, του κάθε κατεστημένου και των οργάνων του.
 6. Δεν είναι λαϊκιστής, αφού η εκπλήρωση ης αποστολής του, του απαγορεύει να κολακεύει το λαό. Δεν ζητά ούτε ψήφους, ούτε επιδοκιμασία.
 7. Δεν πτοείται από επιθέσεις. Όπως τα καραβάνια, αφήνει τα σκυλιά να γαβγίζουν και συνεχίζει την πορεία του.
 8. Προσφέρει στο λαό, επειδή τον αγαπά αληθινά, διότι το αισθάνεται ως εσωτερική ανάγκη.
 9. Στον λόγο του, προφορικό ή γραπτό, είναι σαφής, λιτός, δωρικός. Αποφεύγει τα πληθωρικά καλλωπίσματα, το περίτεχνο και σκοπίμως σκοτεινό ύφος, τις συντακτικές ακροβασίες, τις περίπλοκες φλυαρίες. Θέλει  όχι να εντυπωσιάσει, αλλά να πείσει, όχι να ξαφνιάσει, αλλά να διδάξει.
 10. Η υπερηφάνεια του δεν είναι εγωισμός, διότι δίνει – δεν παίρνει, προσφέρει – δεν εισπράττει.
 11. Ενδιαφέρεται για την ψυχική υγεία του Γένους – γι’ αυτό στιγματίζει τους νοσηρούς κουλτουριάρηδες, τους πνευματικώς ασχημονούντες «εκσυγχρονιστές», λαϊκιστές, τους επαγγελματίες αποβλακωτές του κοινού, τους «προοδευτικούς» υπομονευτές των Αξιών, τους «απελευθερωμένους» διαφθορείς των συνειδήσεων, τους καπήλους των ιδεών, τους διαστρεβλωτές της Ιστορίας, τους μη ελεύθερους όλων των κατεστημένων.
 12. Ο Έλληνας εθνικιστής δεν κατασκευάζει οπαδούς, αλλά βοηθάει του Άξιους να σφυρηλατηθούν σε αυτόνομα πνευματικά Πρόσωπα.

 

Γ.  ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑ

 

Στον αγώνα μας έχουμε ως πολιτικό όραμα τη δημιουργία μιας ισχυρής συνεκτικής οργανικής κοινωνίας, η οποία θα διέπεται από τα χαρακτηριστικά της αξιοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει μέσα από το πολιτειακό πρότυπο του φαυλοκρατικού κοινοβουλευτισμού της ούτω καλουμένης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, η οποία κατατείνει στον μαζάνθρωπο του καπιταλισμού και στον υπάνθρωπο του μαρξισμού  Ο Ελληνισμός μεγαλούργησε μέσα από τον αυθεντικά δημοκρατικό και καθ΄ όλα Ελληνικό θεσμό των Κοινοτήτων και ως εκ τούτου ο πολιτειακός αυτός θεσμός θα πρέπει να επαναλειτουργήσει για να επανεύρει ο Ελληνισμός την οδό του πεπρωμένου του.  Η κοινωνία δεν μπορεί να αφεθεί να καταδυναστεύεται από μια ακραία και ανάλγητη κεφαλαιοκρατία, η οποία απομυζά τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους και την καθιστά άθυρμα της παγκοσμιοποίησης.

 

Το δικό μας πρότυπο κοινωνικής συγκρότησης εμπνέεται από τους μεγάλους διανοητές της σύγχρονης Ελληνικής σκέψης. Τους: Περικλή Γιαννόπουλο, Ίωνα Δραγούμη και Δημήτριο Βεζανή.

 

Στόχος μας είναι:

 

 • Η άσκηση της διακυβέρνησης από την πνευματική αριστοκρατία του Έθνους στα πλαίσια ενός συστήματος οργανικής κοινωνίας με θεμελιώδη χαρακτηριστικά την ιεραρχημένη παρέμβαση των διαφόρων στρωμάτων της λαϊκής κοινότητας στο πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την ενθάρρυνση των κεφαλαιούχων στα πλαίσια όμως μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομικής πολιτικής η οποία: θα κατοχυρώνει το στρατηγικό ρόλο του Δημοσίου στα βασικά μέσα παραγωγής και στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, θα κάνει πράξη την κοινωνική δικαιοσύνη δια της αναδιανομής του παραγόμενου εθνικού πλούτου και θα εγκαθιδρύει μια κοινωνία αλληλεγγύης, η οποία έχοντας επιλύσει το βιοποριστικό της πρόβλημα θα μπορεί να επιτελέσει την κύρια αποστολή της που είναι η δημιουργία πολιτισμού και εξανθρωπισμού της Οικουμένης.  Εξυπακούεται ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με την αδιάλλακτη αντίθεση και πάλη κατά του συστήματος της κεφαλαιοκρατίας και της ελεύθερης, σε βαθμό ασυδοσίας, οικονομίας και της υποταγής της πολιτικής στα κελεύσματα της άγριας  αγοράς.

 

 • Η ιδεολογική μας αυτή προσπάθεια είναι αυτόφωτη και αμιγώς Ελληνογενής. Δεν έχουμε ανάγκη και δεν ενστερνιζόμαστε ιδεολογικά και πολιτειακά πρότυπα τα οποία αναπτύχθηκαν στην Ευρώπη σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους προκειμένου να εκφράσουν συγκεκριμένες ιστορικές ανάγκες των κοινωνιών στις οποίες αναπτύχθηκαν.  Ο Ελληνισμός υπήρξε πάντοτε ο παραγωγός όλων των πολιτευμάτων και πολιτικών θεωριών και οτιδήποτε εφαρμόστηκε στη δύση αποτελεί δάνειο από την Ελληνική σκέψη, το οποίο σήμερα επιστρέφει ως κακέκτυπο αντιδάνειο.

 

 • Εν κατακλείδι οραματιζόμαστε μια Κυπριακή Κοινωνία εθνολογικά ομοιογενή, ενταγμένη σε μια ευρύτερη Ελληνική Κοινωνία εθνοφυλετικά ομοιογενή. Aντιτιθέμεθα στην υβριδοποίηση της κοινωνίας και στην μιγαδοποίηση των ιστορικών λαών, τόσο διότι αυτό τους καθιστά άβουλους πολτούς στα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης όσο και κυρίως διότι αυτό παραβιάζει τον θεμελιώδη οικολογικό νόμο της βιοποικιλότητας και διαφορετικότητας, παραβιάζει δηλαδή τη Δημιουργία καθ΄ ον τρόπο αυτή αποτελεί και τη Θεία Βούληση.

 

Δ.  Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

Οι εθνικιστές θεωρούν ότι ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α για την Ένωση, συνεχίζεται.  Το όραμα της Ένωσης έχει δύο βασικές συνισταμένες : τη συναισθηματική και την γεωστρατηγική.

 

Η πρώτη άπτεται της ιερής παρακαταθήκης των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α και της θυσίας των, η οποία θεμελιώνει την υποχρέωση των σύγχρονων εθνικιστών να δικαιώσουν τον αγώνα τους και να κάνουν πράξη το όραμα για το οποίο εκείνοι θυσιάστηκαν. Η συνέχιση του Ενωτικού αγώνα μέχρι τη δικαίωσή του συνιστά χρέος τιμής των σύγχρονων Εθνικιστών απέναντι στον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

 

Η δεύτερη συνισταμένη άπτεται της αδήριτης ανάγκης επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού, δηλαδή ενός ολιγάριθμου λαού, στο μέσο πολυάριθμων αλλοφύλων και αλλοθρήσκων λαών, οι οποίοι τον περιβάλλουν από τις τρεις πλευρές του ορίζοντα. Εάν ο Κυπριακός Ελληνισμός θέλει να επιβιώσει δεν έχει άλλη επιλογή παρά την απόκτηση στρατηγικού βάθους και ερείσματος στη Βαλκανική Ενδοχώρα, δηλαδή τον Ελληνικό ηπειρωτικό κορμό. Αυτή προϋποθέτει την αμυντική σύζευξη Ελλαδικού χώρου και Κύπρου, η οποία ποτέ δεν μπορεί να είναι πλήρης αν συνδέει δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες, δεδομένης της διακριτής της διεθνοπολιτικής θέσης μίας εκάστης και επικαλούμαστε, επί τούτου, την Ιστορία.

 

Παράλληλα η Ένωση της Κύπρου με τον Ηπειρωτικό Ελληνικό χώρο αποβαίνει επ’ ωφελεία του συνόλου του Έθνους καθ’ ότι ενοποιεί το σύνολο των εθνικών δυνάμεων, αποφεύγει την κατάτμιση τους, ενοποιεί γεωστρατηγικά τον μεγίστης στρατηγικής σημασίας για το σύνολο του πλανήτη χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, επεκτείνει τα συμφέροντα του Ελληνισμού ως κυρίαρχης δύναμης στις παρυφές της Εγγύς και Μ. Ανατολής και καθιστά την Κύπρο προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνικού και ευρύτερα του Ευρωπαϊκού Ελληνισμού στην Ανατολή.

 

Ούτως ή άλλως η θεώρηση για τον εθνικιστή αφορά το σύνολο της πατρώας Γης έξω από μικροτοπιστικές αναφορές, οι οποίες δυναμιτίζουν την εθνική ενότητα και καθιστούν τον εθνικό χώρο σύνολο κατατεμαχισμένων τεμαχίων αλληλοσπαρασσομένων και συνεπώς εύκολη λεία των ξένων επιβούλων.

 

Ε.  ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Σίγουρα το παρηκμασμένο ελλαδικό κρατίδιο, το οποίο οικοδομήθηκε στη μεθοδευμένη, από τους εθνοπροδότες της μεταπολίτευσης, εθνική τραγωδία του 1974, αναδύει όλη τη δυσοσμία της σάπιας σάρκας ενός διεφθαρμένου και διεστραμμένου κόσμου, ο οποίος καμία σχέση έχει με το ένδοξο Ελληνικό παρελθόν.

 

Εμείς οι Εθνικιστές της Κύπρου αποστασιοποιούμαστε από αυτό το κράτος, το οποίο κατήντησε την Ελλάδα προτεκτοράτο του ΔΝΤ και τείνει να την μετεξελίξει σε τουρκικό προτεκτοράτο.

 

Ωστόσο εμείς οι Εθνικιστές της Κύπρου δεν επιθυμούμε τον απογαλακτισμό από την Ελλάδα λόγω του ότι αυτή υπό τη σημερινή καθεστωτική της δομή, συμπεριφέρεται ως κακιά μητριά αλλά αντίθετα αγωνιζόμαστε ώστε η Ελλάδα να επανεύρει το μητρικό της ρόλο.

 

Μέχρι τότε, όμως, θα είμαστε οι πιο αδυσώπητοι κριτές των ενεργειών του ανθελληνικού κατεστημένου, που εξουσιάζει την Ελλάδα και καταδυναστεύει τον Ελληνισμό!

 

ΣΤ.  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

 

Η εμπειρία αποδεικνύει καθημερινά πως και η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί, είναι ένωση συμφερόντων και όχι ένωση αρχών. Σίγουρα η λεγόμενη Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν αποτελεί ούτε θέσφατο ούτε κανένα ύψιστο ιδανικό και στόχο και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια για ανάπτυξη «Ευρωπαϊκής ταυτότητας» ως υποκατάστατο των Εθνικών ταυτοτήτων των λαών. Μέσα από τις συμπληγάδες των συμφερόντων και των ανταγωνισμών των Ευρωπαίων, ειδικά των δυνατών, ο Ελληνισμός πρέπει να αγωνιστεί για την προώθηση των δικών του συμφερόντων.

 

Η πολιτική ένωση της Ευρώπης, αντί της δημιουργίας ενός ελληνικού ισχυρού κράτους, θα οδηγήσει στον εθνικό αφανισμό του Ελληνισμού δια της πολτοποίησης και μετ’ έπειτα αφομοίωσή του στην πολυάριθμη, ευρωπαϊκή, σ’ αυτή την περίπτωση ενδοχώρα, δηλ. με την προοπτική αυτή η Ευρώπη από εν δυνάμει σύμμαχος δια της πολιτικής ενοποίησης καθίσταται απειλητική ενδοχώρα του ελληνισμού καθ’ όν τρόπο σήμερα η Μ. Ασία, η οποία θα επιφέρει την ολοκληρωτική εξουδετέρωσή του ως διακριτής εθνικοπολιτισμικής οντότητας.

 

Εμείς έχουμε τη δική μας θεώρηση και προοπτική για την Ευρώπη. Κοντολογίς τη δική μας ευρωπαϊκή ιδέα. Αυτή βεβαίως δεν είναι η ιδέα της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης σ’ ένα ομοσπονδιακό κράτος όπως διασαλπίζουν οι κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί ευρωλιγούρηδες. Η δική μας ευρωπαϊκή ιδέα είναι  η Ευρώπη των πατρίδων, η Ευρώπη των Εθνών, δηλ. μια πολιτικοστρατιωτική συμμαχία των ευρωπαϊκών εθνών, η οποία θα υλοποιείται από κοινά όργανα, στα οποία το κάθε έθνος – κράτος θα εκχωρήσει μικρό μέρος της εθνικής του κυριαρχίας προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, που είναι η εκδίωξη των αμερικανών και των λαθρομεταναστών από την Ευρώπη όπως και κάθε εξωευρωπαϊκού στοιχείου και η δημιουργία μιας πολιτικοστρατιωτικής δύναμης, η οποία θα διασφαλίζει την αμυντική αυτάρκεια και την πολιτική χειραφέτηση της Ευρώπης απέναντι σε κάθε εξωευρωπαϊκή απειλή. Σ’ αυτή την Ευρώπη που οραματιζόμαστε το κάθε Έθνος – Κράτος θα διατηρήσει την εθνική του ανεξαρτησία, τον εθνικό του στρατό, την εθνική του σημαία , την εθνική του άμυνα και εξωτερική πολιτική και το εθνικό του νόμισμα χωρίς να μετατρέπεται σε επαρχία ή ομόσπονδο κρατίδιο ενός Ευρωπαϊκού υπερκράτους.

 

Εξυπακούεται ότι σ’ αυτή την Ευρώπη θα υπάρχει μέσω των κοινών οργάνων συντονισμός στην προσπάθεια για το κοινό καλό. Για σκοπούς δημοσιονομικής επάρκειας θα υπάρξει πέραν των εθνικών νομισμάτων και μία κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα με την οποία τα εθνικά νομίσματα θα τελούν σε αντιστοιχία όπως παλαιότερα το ΕGU και θα υπάρχει και μία βασική συνθήκη, η οποία θα καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Ευρωπαϊκών κρατών έναντι της Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας – Συμμαχίας.

 

Η συνθήκη αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα είναι συνταγματική και δεν θα έχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τον χαρακτήρα συντάγματος ή καταστατικού χάρτη καθ’ όσον συντάγματα διαθέτουν τα κυρίαρχα κράτη και ευρωπαϊκό κυρίαρχο κράτος στη δική μας θεώρηση δεν νοείται.

 

Εν κατακλείδι, ο δικός μας αγώνας αποβλέπει σε μια Ευρώπη βασισμένη στην εθνική ανεξαρτησία των Κρατών – Μελών, της οποίας ανεξαρτησίας πολύ μικρό μέρος εκχωρείται για τον συντονισμό της κοινής προσπάθειας για το κοινό καλό, την χειραφέτηση της Ευρώπης που οραματιζόμαστε, η οποία εκτός από Ευρώπη των εθνών και πατρίδων είναι και Ευρώπη των λαών. Είναι η Ευρώπη που  κύρια κατεύθυνση των προσπαθειών της είναι η συνολική ευημερία των λαών και ιδίως των ασθενέστερων τάξεων και απόκρουση της εκμετάλλευσης και της καπιταλιστικής μονομέρειας. Η αποφυγή της περιθωριοποίησης των λαϊκών μαζών και της δημιουργίας της κοινωνίας των δύο τρίτων.

 

Όραμά μας επίσης αποτελεί η Ευρώπη της τιμής και του αξιακού πολιτισμού.

 

Βδελυσσόμαστε την Ευρώπη των Εβραίων, του εκφυλιστικού υλισμού, της σεξουαλικής διαστροφής, των κίναιδων, της εκπόρνευσης και των μονοπωλίων.

 

Οραματιζόμαστε μια Ευρώπη η οποία θα τιμά τις ιστορικές της παρακαταθήκες, οι οποίες αποτελούν το σύνολο των ιστορικών παρακαταθηκών των Εθνών_Κρατών (Μελών της). Μια Ευρώπη που θα προστατεύει την ιδιοπροσωπία και τη φυσιογνωμία της.

 

Σ’ αυτή την Ευρώπη δεν θα έχουν θέση εκπροσώπου αλλά ούτε και ιθαγένεια Κράτους – Μέλους πληθυσμοί μη ευρωπαϊκοί (όπως Εβραίοι, Τούρκοι και λοιποί Αφροασιάτες μετανάστες) και θα αποφευχθεί το θλιβερό φαινόμενο της ύπαρξης Ευρωπαίων βουλευτών και ευρωβουλευτών, οι οποίοι δεν έχουν φυλετικές και πολιτισμικές σχέσεις με την Ευρώπη.

 

Σ’ αυτή την Ευρώπη ο Ελληνισμός θα είναι η κυρίαρχη πνευματική και πολιτιστική δύναμη και ο Ευρωπαϊκός γεωγραφικός χώρος από εχθρική του ενδοχώρα θα μετατραπεί σε στρατηγικό του βάθος και πλεονέκτημα.

 

Συνεπώς καθίσταται αναπόφευκτη και αναγκαία η εναρμόνιση της δράσης του ελληνικού εθνικιστικού κινήματος με τα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κινήματα προκειμένου να αναβιώσει στην Ευρώπη το πνεύμα του Φιλελληνισμού και συνακόλουθα η αντιπαλότητα προς τον Τουρκισμό, γεγονός που θα αποτελέσει τον καταλύτη συρρίκνωσης της Τουρκίας και απελευθέρωσης των Κατεχομένων.

 

Ζ.  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

 

Βασικό χαρακτηριστικό του σύγχρονου κόσμου και συστατικό στοιχείο στο τοπίο στο οποίο δρούμε αποτελεί η Παγκοσμιοποίηση υπό την ηγεμονία της αμερικανικής «Νέας Τάξης Πραγμάτων». Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ευνοεί τον ευνουχισμό των εθνικών ιδιαιτεροτήτων των λαών και μετατροπή τους σε ένα είτε άμορφο πολτό εργατικών παραγωγικών μονάδων είτε καταναλωτών χωρίς ταυτότητα. Έχουμε να αντιπαλέψουμε με την παράξενη συμμαχία της νεοφιλελεύθερης δεξιάς και της ροζ αριστεράς ή των αμερικανοκουμουνιστών αλλά και της άκρας αριστεράς, των ύποπτων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» που εκπορεύονται από το σύστημα Σόρος, οι οποίες λυσσαλέα μάχονται για την αποδόμηση του Εθνικού Κράτους προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του υπερατλαντικού ηγεμόνα και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

 

Η συνεργασία των Εθνών και των λαών θα πρέπει να ενισχυθεί μέσα από το δικαίωμα της διαφορετικότητας, μέσα από τον αλληλοσεβασμό των ταυτοτήτων και των ιδιαιτεροτήτων των ανθρώπων, οι οποίοι είναι ίσοι αλλά και ξεχωριστοί και όχι ένα ομογενοποιημένο, πολτοποιημένο σύνολο καταναλωτικών μονάδων. Ο παγκόσμιος πολιτισμός δεν πρέπει να συνεπάγεται ισοπέδωση των Εθνικών Ιδιαιτεροτήτων αλλά σύνθεση.

 

Η.  ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

 

Το φυσικό περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο της Πατρίδας. Δεν νοείται πατριώτης ο οποίος με την δραστηριότητα ή την ανοχή του να παραβλάπτει έστω και στο ελάχιστον το περιβάλλον. Απαιτούμε απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον που έζησαν οι πρόγονοί μας, που ζούμε εμείς και θα ζήσουν οι επόμενες γενεές. Η Κατοχή και η βίαιη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Κύπρου από τους έποικους και τους λαθρομετανάστες καθώς και η  ανεξέλεγκτη οικοδομική δραστηριότητα προς όφελος των επιχειρηματιών γης συνιστούν και οικολογικά ζητήματα.

 

 

Θ.  Η ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ

 

Στο επίπεδο της δράσης διατηρούμε ανόθευτη την εθνικοαπελευθερωτική διάσταση της πολιτικής της ύπαρξης μας και προσδιορίζουμε τους στόχους μας με την ακόλουθη ιεράρχηση.

 

 • Σε πρώτο στάδιο την αποτροπή των εξυφαινομένων σχεδίων διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξανδραποδισμού του Κυπριακού Ελληνισμού.

 

 • Σε δεύτερο στάδιο την παντοιουτρόπως ανάληψη προσπάθειας αποτροπής των τετελεσμένων της εισβολής και της απελευθέρωσης της κατεχομένης Κύπρου.

 

 • Σε τρίτο στάδιο τη διασφάλιση της άσκησης από τον Κυπριακό Ελληνισμό του αναφαίρετου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης με στόχο την Εθνική ολοκλήρωση δια της Ενώσεως της Κύπρου με τον Ελληνικό Κορμό.

 

Στον αγώνα μας επιβάλλεται η συστράτευση με τα απανταχού Ελληνικά Κινήματα ταυτόσημης αντίληψης με στόχο την καταπολέμηση της εθνικής παρακμής και την αναγέννηση του Έθνους.

 

Επιμέρους εκφάνσεις του Αγώνα μας είναι:

 

 • Η αντίθεση μας στη δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία και σε κάθε θέση που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής.

 

 • Ο διαρκής αγώνας για την αποτροπή της διάβρωσης της Παιδείας δια της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας και αποτροπής της υπόσκαψης του αγωνιστικού φρονήματος του λαού.

 

 • Η αντίθεση στην εθνολογική νόθευση του πληθυσμού της ελεύθερης Κύπρου δια της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.

 

 • Η καταπολέμηση φαινομένων αναξιοκρατίας, διαφθοράς και φαυλοκρατίας.

 

 • Η διαφύλαξη και προστασία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος του τόπου.

 

 • Η δημιουργία ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και η διατήρησή τους σε αξιοζήλευτη αξιόμαχη κατάσταση, με σκοπό ακατάλυτο, όταν επιστεί ο χρόνος να επιφέρει το πλήγμα στον κατακτητή και να ανακαταλάβει την κατεχόμενη Πατρίδα επαναφέροντας με τον τρόπο αυτό και τη χαμένη αξιοπρέπεια του Έθνους μας, η οποία επικρέμεται σαν κατάρα μετά την ταπεινωτική ήττα του 1974, η οποία επήλθε λόγω της αισχρής προδοσίας των πολιτικών της αμαρτωλής μεταπολίτευσης και των επίορκων ηγητόρων του στρατεύματος.

 

Ι. ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

 

Αμετακίνητος στόχος: Απελευθέρωση / Αυτοδιάθεση

Ο αγώνας μας θα τελειώσει μόνον με την απελευθέρωση της Κύπρου, εκδίωξη όλων των Τουρκικών στρατευμάτων και όλων των εποίκων και των απογόνων τους και εξάσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης από το λαό στο σύνολό του όπως αυτό καταγράφεται στον Καταστατικό Χάρτη του Ο.Η.Ε (άρθρο 1, παρ. 2). Ο στόχος της Αυτοδιαθέσεως είναι αμετακίνητος! Δεν αποκλείονται ενδιάμεσοι σταθμοί για την επίτευξη αυτού του στόχου εφόσον δεν παρεκκλίνουν την πορεία μας.

 

Απόρριψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Προέχει η παρεμπόδιση κάθε λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας την οποία την θεωρούμε χειρότερη από τη σημερινή κατάσταση και χειρότερη ακόμα και από τη διχοτόμηση εφόσον καθιστά την Τουρκία κυρίαρχο στο βορρά και συγκυρίαρχο στο νότο και θέτει όλες τις προϋποθέσεις για τη νομοτελειακή εξαφάνιση του Ελληνικού στοιχείου από την Κύπρο και μακροπρόθεσμη ενσωμάτωση του νησιού στην Τουρκική επικράτεια. Τελικός στόχος της Τουρκίας δεν είναι η διχοτόμηση αλλά η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου την οποία θα επιδιώξει μέσω του επερχομένου σχεδίου «λύσης» το οποίο, όπως προβλέπεται, θα είναι χειρότερο του σχεδίου Ανάν.  Δηλαδή χειρότερο του σχεδίου, το οποίο ο λαός απέρριψε το 2004.  Ας έχει υπόψη του ο λαός ότι τα σχέδια αυτά δεν είναι σχέδια λύσης αλλά διάλυσης του Κράτους και στη συνέχεια της εξάλειψης του Ελληνισμού από την Κύπρο. Ζητούμε την άμεση επανατοποθέτηση του Κυπριακού προβλήματος στις σωστές του βάσεις, δηλαδή ως πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εθνοκάθαρσης.

 

Αγγλοαμερικανικός Παράγοντας και Τουρκική Πολιτική

Οι εθνικές συμφορές δεν είναι προϊόν απλά και μόνο του τουρκικού επεκτατισμού αλλά και συνέπεια του γεωπολιτικού σχεδιασμού των αγγλοαμερικάνων, οι οποίοι για τα δικά τους συμφέροντα ευνοούν τη συρρίκνωση του Ελληνικού στοιχείου και στην εθνική του αποδόμηση.

 

Εσωτερικά Προγεφυρώματα

Τα σχέδια των ξένων δε θα ήσαν δυνατόν να εφαρμοστούν χωρίς την ύπαρξη εσωτερικών προγεφυρωμάτων που λειτουργούν εντός της κοινωνίας μας και διαδραματίζουν ρόλο πέμπτης φάλαγγας.  Τα προγεφυρώματα αυτά στεγάζονται στο ολέθριο ξενοκίνητο ΔΗΣΑΚΕΛ και στις θυγατρικές του οργανώσεις.  Εκ των πραγμάτων καθίσταται επιτακτική η συνεχής πάλη κατά των γραικύλων αυτών και αποκάλυψη του προδοτικού τους ρόλου τους.

 

ΙΑ.  ΤΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 

Σύζευξη Κύπρου – Ελλάδας

Μεσοπρόθεσμος στόχος μας αποτελεί η σύζευξη, δηλαδή η άτυπη Ένωση Κύπρου – Ελλάδας. Αυτή η πολιτική προϋποθέτει καλλιέργεια στενότατων δεσμών και οργανική σύνδεση με το Εθνικό Κέντρο στον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό, επιστημονικό, αμυντικό τομέα καθώς και σε επίπεδο της κοινωνίας.

 

Ομογένεια

Θεωρούμε ως εκ των ων ουκ άνευ τον συντονισμό, στράτευση και αξιοποίηση της απανταχού της υφηλίου Ελληνικής Ομογένειας και διασποράς, καλλιέργεια της κοινής καταγωγής και συνείδησης, σφυρηλάτηση των δεσμών μεταξύ των Πανελλήνων και οργανωμένη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα προς όφελος του Έθνους στα πρότυπα άλλων λαών (Εβραίοι, Αρμένιοι κλπ).

 

Αξιοποίηση Ελληνικού Πολιτισμού

Η Ελλάδα μπορεί να είναι μικρή χώρα σε μέγεθος, και σε  γεωστρατηγική σημασία, πολιτιστικά όμως δεν παύει να είναι μια υπερδύναμη. Πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση του υπερόπλου του Ελληνικού αξιακού πολιτισμού ως αντιστάθμισμα στον υλιστικό κοσμοπολιτισμό μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στο φούντωμα της εθνικής περηφάνιας των Ελλήνων καθώς και να επιφέρει ανάπτυξη του φιλελληνικού ρεύματος στην Ευρώπη και αλλού. Οι αξίες του  Ελληνικού πολιτισμού εξάλλου είναι πανανθρώπινες και λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Αναζήτηση συμμαχικών ερεισμάτων

Τασσόμαστε υπέρ της αναζήτησης και ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα συμμαχικών ερεισμάτων με λαούς που είτε είναι παραδοσιακά φιλικοί με τον Ελληνισμό (Ρώσοι, Σέρβοι, Αρμένιοι) ή και που τα συμφέροντα μας συμπίπτουν (Κούρδοι).

 

Άμυνα

Ο Σύνδεσμος τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ενίσχυσης και αναβάθμισης της Άμυνας της Κύπρου τόσο σε έμψυχο όσο και σε άψυχο υλικό. Τασσόμαστε εναντίον οποιασδήποτε μείωσης της στρατιωτικής θητείας και παγώματος των εξοπλισμών. Απαιτούμε άμεση επαναδραστηριοποίηση του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού χώρου με κοινές αεροναυτικές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μόνιμη στάθμευση Ελληνικών πολεμικών αεροπλάνων και πλοίων στην Κύπρο και κάθοδο Ελληνικού στρατού.

 

Στρατευμένη Παιδεία

 

Ύψιστης σημασίας στην δημιουργία αγωνιστικού και Ελληνοκεντρικού φρονήματος αποτελεί η Παιδεία. Απαιτείται στρατευμένη Ελληνοκεντρική παιδεία με επίγνωση της ιστορίας του Εθνικού της ρόλου και με σαφείς στόχους καθώς και με αποκάθαρση της από τα εθνομηδενιστικά παράσιτα.

 

Στράτευση της Κοινωνίας

 

Επιβάλλεται η δημιουργία συνεκτικής κοινωνίας με άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των μελών της και στρατευμένη για αντικατοχικό απελευθερωτικό αγώνα. Προς επίτευξη αυτού του σκοπού απαιτείται κοινωνικό κράτος, κοινωνική δικαιοσύνη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας.

 

Καλλιέργεια αγωνιστικού φρονήματος του Κυπριακού    Ελληνισμού.

Απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων μας θεωρείται η καλλιέργεια αγωνιστικού φρονήματος για Απελευθέρωση, και καταπολέμηση του κλίματος ενδοτισμού, απαξίωσης, ηττοπάθειας και ψυχολογικής κόπωσης που μεθοδεύεται και που μόνο στόχο έχει την εύκολη επιβολή στο λαό απαράδεκτων και εκτρωματικών λύσεων που να συνάδουν με τα συμφέροντα των ξένων π.χ Σχέδιο Ανάν.

 

Βίντεο

Μόνιμα