Antistasi

Προς Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Λευκωσία

Κύριε Γενικέ Εισαγγελέα,

13 Απριλίου 2017

Καταγγελία κατά του γ.γ και άλλων παραγόντων του Ακέλ, για παραβίαση των προνοιών του περί Καταπολέμησης του Ρατσισμού Νόμου (134(I)/2011)

_________________________________________________

Κατ΄ εντολή των πελατών μου, μελών του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος (ΕΑΚ), σας απευθύνω την παρούσα, με αίτημα την ποινική δίωξη του γ.γ του Ακέλ και άλλων παραγόντων του Κόμματός του, για την καλλιέργεια μίσους κατά των πολιτών, που αντιστρατεύονται τη λύση της Ομοσπονδίας, την καλλιέργεια φυλετικού μίσους κατά του Ελληνισμού της Κύπρου και εν γένει για την καλλιέργεια ρητορικής μίσους εναντίον όσων δεν ανήκουν στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος Δησύ και του Ακέλ. Τα γεγονότα, επί των οποίων η καταγγελία των πελατών μου βασίζεται, είναι τα ακόλουθα:

  1. Σε μία θρασύτατη εκδήλωση αμετροέπειας και προπέτειας, αλλά και πλήρους διαστροφής της πραγματικότητας, ο γ.γ του Ακέλ προέβη σε καταγγελίες ενώπιον σας, ζητώντας τη δίωξη παντάπασιν νομοταγών πολιτών αλλά και βουλευτών και πολιτικών προσώπων για δήθεν ρητορική μίσους. Το ως άνω αποτελεί καθ΄ όλα απαράδεκτη ενέργεια, δεδομένου ότι ο μόνος ο οποίος προέβη σε πράξεις και ρητορική μίσους, κατά την έννοια των άρθρων 2, 3 και 4 του περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου Νόμου (134(I)/2011) είναι αυτός τούτος ο γ.γ του Ακέλ, αλλά και οι βουλευτές του και τα στελέχη του Κόμματός του, οι οποίοι τόσο δημοσίως όσο και σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, εξεμέσσουν χολή μίσους κατά οτιδήποτε Ελληνικού είτε αυτό σχετίζεται με τη συναίσθηση της Ελληνικής ταυτότητας των Κυπρίων, είτε με τις Εθνικές Επετείους, είτε με τα Εθνικά Λάβαρα. Ενθαρρύνουν δε τα μέλη τους να επιδίδονται σε απρόκλητες επιθέσεις κατά ανύποπτων Ελλαδιτών μόνο και μόνο επειδή έλκουν την καταγωγή τους από την Ελλάδα.

  2. Εντός της αιθούσης των συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση της Πρότασης Νόμου για την κατάργηση του εορτασμού του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, την 7η Απριλίου 2017, εκτοξεύθηκαν από Βουλευτές του Ακέλ ανήκουστες ύβρεις κατά βουλευτού, όπως «αλήτη», «φασίστα», «νεοναζί» κλπ. Ενώ αυτός τούτος ο γ.γ του Ακέλ, όπως διακρίνεται εναργώς σε μαγνητοσκοπημένα τηλεοπτικά στιγμιότυπα, όταν την ίδια μέρα εξήλθε της Βουλής επιτέθηκε φραστικά με βλασφημίες κατά συγκεντρωμένων πολιτών και κινήθηκε απροκλήτως και απειλητικώς εναντίον τους, δηλώνοντας μάλιστα προς τα αστυνομικά όργανα την πρόθεσή του.

  3. Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι αυτό το Κόμμα, δια του εν λόγω γενικού γραμματέα του, καταχρώμενο την επιρροή του στο εκλογικό σώμα και την πολιτική εξουσία, που του παρέχεται και θεωρώντας ότι ο εν λόγω Νόμος συντάχθηκε στα δικά του μέτρα και ότι αποτελεί ιδιοκτησία του, επιχειρεί την κατατρομοκράτηση των ιδεολογικών και πολιτικών του αντιπάλων επισείοντας τις συνέπειες του Νόμου, αποπειρώμενο έτσι να καταπνίξει και να δικτατορεύσει θεμελιώδη δικαιώματα των ελευθέρων πολιτών και να παραβιάσει θεμελιώδεις νομικές αρχές, όπως την ελευθερία της έκφρασης.

  4. Ο εν λόγω πολιτικός επιχειρεί να εισέλθει σε επικίνδυνες για τη Δημοκρατία ατραπούς, παραβιάζοντας αυτόν τούτο το Νόμο τον οποίον επικαλείται αλλά και το Σύνταγμα, όπως και θεμελιώδεις διατάξεις της Ευρωπαικής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συνεπώς επιβάλλεται η δική σας παρέμβαση ώστε να διωχθεί ποινικώς προς γνώσιν και συμμόρφωσιν τόσο του ιδίου όσο και των συνεπίκουρών του.

  5. Επίσης, χαρακτηριστική του φυλετικού μίσους κατά του Ελληνισμού της Κύπρου και ρητορικής μίσους εξεδηλώθη από μέλη και στελέχη του Ακέλ, με προεξάρχοντα τον ίδιο τον γ.γ του Κόμματος αυτού, κατά την πρόσφατη συγκέντρωση στο Δάλι, επ΄ ευκαιρία της επετείου της δολοφονίας του Μισιαούλη και Καβάζογλου.

  6. Δημόσια ο γ.γ του Ακέλ και οι βουλευτές και τα στελέχη του Κόμματός του, κατά παράβαση του άρθρου 3 (2) (α), του ως άνω Νόμου, υποβαθμίζουν τα εγκλήματα γενοκτονίας και πολέμου τα οποία οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι διέπραξαν κατά του Ελληνισμού, το 1957 στη Λεύκα, το 1958 στον Κοντεμένο, το 1963 και 1964 στην Πάφο και Τυλληρία και το 1974 στα Κατεχόμενα από τον τουρκικό στρατό εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  7. Πέραν τούτου, επιχειρείται, δια των εντύπων του συγκεκριμένου Κόμματος, η στοχοποίηση πολιτών, πιστών στα Πάτρια Ήθη και Ελληνικά Ιδεώδη, η κατασπίλωσή τους και η κατατρομοκράτησή τους.

 

Για όλους τους πιο πάνω λόγους οι πελάτες μου ζητούν την ποινική δίωξη του γ.γ του Ακέλ και των παρεκτρεπομένων βουλευτών του, κατ΄ εφαρμογή των προνοιών του ως άνω Νόμου ως υπόλογων για την λόγω και έργω υποκίνηση φυλετικού μίσους εις βάρος των αυτοχθόνων Ελλήνων της Κύπρου αλλά και εις βάρος Ελλαδιτών, διαμενόντων και επισκεπτομένων την Κύπρο.

Πέραν των ως άνω, ζητούμε την ποινική δίωξη των ως άνω προσώπων ως υπόλογων για την παραβίαση του άρθρου 202Α του Ποινικού Κώδικα, περί προσβολής της μνήμης τεθνεώτος, δεδομένου ότι με κάθε ευκαιρία αποκαλούν το Ηγέτη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ ως προδότη, δολοφόνο και εφιάλτη ως και τους ηρωομάρτυρες της ΕΟΚΑ μασκοφόρους, δολοφόνους, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτήν του Ήρωα Εθνομάρτυρα Ηλία Παπακυριακού. Συγκεκριμένες καταγγελίες επί τούτου μπορούν να υποβληθούν από συγγενείς των Ηρώων, όπως ο Νόμος προβλέπει, όταν ξεκινήσει η διερεύνηση των καταγγελιών.

 

 

Διατελώ

 

 

Παναγιώτης Π. Κλεοβούλου

Δικηγόρος

Βίντεο

Μόνιμα