Antistasi

Επιτέλους έπεσαν τα προσωπεία. Οι κάπηλοι της εθνικοφροσύνης, συναγερμικοί, πιστοί στις πολιτικές διδαχές του πολιτικού τους πατέρα, του αλήστου μνήμης, Γλαύκου Κληρίδη, έδειξαν αυτό που πραγματικά είναι: τουρκόψυχοι, ανθέλληνες, ανθενωτικοί και αντιγριβικοί.

Τώρα αισθάνονται ότι δεν έχουν πλέον την ανάγκη να πασπαλίζουν με εθνικόφρονα σκόνη τις αφελείς μάζες των οπαδών τους, εθνικοφρόνων ενωτικών και γριβικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Τους θεωρούν δεδομένους! Δεκαετίες ρουσφετιού, διορισμών, αθέμιτων συναλλαγών και παντοειδών εξαρτήσεων έχουν καταστήσει τη μάζα των οπαδών, τουλάχιστον έτσι νομίζει η συναγερμική ηγεσία, έναν εσμό λοβοτομημένων υπηκόων, ένα άθυρμα στις προσταγές του γελοίου και ουτιδανού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Γι αυτό και η πλήρης και απροκάλυπτη συμπόρευση με το ανθελληνικό προδοτικό και διαχρονικά αντίπαλό του, στα μάτια του κόσμου του συναγερμού, Ακέλ. Πλέον τα δύο κόμματα πρέπει να θεωρούνται ένα: Δησακέλ!  Και ουδεμία αμφισβήτηση θα πρέπει να υπάρχει επί τούτου. Βεβαίως για τους ψαγμένους πάντα ήταν έτσι. Ανέκαθεν, από τα χρόνια της αποικιοκρατίας η αγγλόδουλη μασωνοδεξιά και Ακέλ ήταν δύο εις σάρκαν μίαν. Χαρακτηριστικές επί τούτου και οι αναφορές του Αρχηγού Διγενή στα Απομνημονεύματά του.

Αλλά και μετά την κίβδηλη ανεξαρτησία και κατ ουσίαν Ζυριχικής ματαποικιακρατίας, Γλαύκος Κληρίδης και Ακέλ υπήρξαν οι φανατικότεροι πολέμιοι του Αρχηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, της Ελληνικής Ιδέας και της προοπτικής της Ενώσεως και της παρουσίας της Ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο.

Εκείνο που ξενίζει σήμερα είναι η εκκωφαντική σιωπή των Συνδέσμων Αγωνιστών! Λες και αυτά που συμβαίνουν δεν τους αφορούν! Αυτοί, επί δεκαετίες, λειτούργησαν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, εξαγνίζοντας στα μάτια του κόσμου και παρέχοντας άλλοθι στη δοσίλογη συναγερμική ηγεσία, εμφανιζόμενοι ως παράρτημα του Συναγερμού, σήμερα εξακολουθούν, δια της εκκωφαντικής σιωπής τους, να παρέχουν άτυπη στήριξη στη Συναγερμική ηγεσία και να νομιμοποιούν την ανθελληνική πρακτική τους εις τα όμματα της λαϊκής βάσης.

Δεν αντιλαμβάνονται, όμως, ότι η Συναγερμική ηγεσία αναμένει εναγωνίως το βιολογικό τους τέλος. Τότε οι επίσημες θέσεις του Συναγερμού, για τον αγώνα της ΕΟΚΑ, δεν θα είναι παρά οι θέσεις του Ακέλ, του Μακάριου Δρουσιώτη και των λογής λογής ανθελλήνων εθνομηδενιστών. Παρέχεται λοιπόν σ΄ αυτούς, έστω και τώρα, την υστάτη, όπως και στο σύνολο της Συναγερμική μάζας, μία ευκαιρία: να απολακτίσουν τον Συναγερμό. Να αναβαπτιστούν στα Νάματα της ΕΟΚΑ και του Αρχηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή και να αποβούν ο καταλύτης για τη διάλυση του Συναγερμού και της αναβίωσης της Ενωτικής Παράταξης μέσα από τις τάξεις του σύγχρονου Εθνικιστικού Κινήματος της Κύπρου.

Παραφράζοντας τον Ίωνα Δραγούμη: “μπροστά στους πολιτικούς γόνους της πάλαι ποτέ Ενωτικής Παράταξης της Κύπρου ανοίγεται ένα μονοπάτι τιμής και πολέμου. Αν το θέλουν ας το ακολουθήσουν, ειδάλλως ας σαπίσουν στο συναγερμικό βούρκο τους” Οι όσοι ζωντανοί, οι Έλληνες Εθνικιστές της Κύπρου, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. μέχρι την επιτυχή του ολοκλήρωση. Πιστοί στην Ιερή Μνήμη του Αρχηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή και των πρωτομαρτύρων Αρχαγγέλων της Λευτεριάς της ΕΟΚΑ. Μέχρι την ολοκλήρωση του Αγώνα, που αυτοί άρχισαν, έχοντας πάντα τη συναίσθηση ότι το πιο βαθύ σκοτάδι της νύκτας είναι πάντοτε λίγο πριν από την αυγή. Νομοτελειακά όμως η αυγή χαράσσει πάντοτε.

Ζήτω η Απελευθέρωση από την Κατοχή.

Ζήτω η Ένωση Η Σημαία του Αγώνα ουδέποτε υπεστάλη ούτε τώρα θα υποσταλεί.

Ο Αγώνας τώρα αρχίζει.

Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα Τομέας Ιδεολογικού Αγώνα

https://www.eakcy.com/articles/2017/4/10

Βίντεο

Μόνιμα