Antistasi

Εμπαίζει τους ψηφοφόρους του το κατ΄ επίφαση εθνικιστικό αλλά καθ΄ όλα καθεστωτικό και φαυλεπίφαυλο κόμμα του ελάμ και παραπλανεί τον κόσμο ότι ασπάζεται τον Αγώνα της ΕΟΚΑ για την Ένωση. Αν ασχοληθεί κανείς σοβαρά με αυτό το συνοθύλευμα, θα διαπιστώσει ότι βαδίζει στην πεπατημένη του δησύ, δηλαδή του κόμματος της απάτης του Κληρίδη και Αναστασιάδη (σε άλλα μεγέθη, βέβαια), οι οποίοι με τα καλόηχα εθνικά τους συνθήματα και τους θεατρινισμούς τους στα Μνημόσυνα των Ηρώων, εγκλώβισαν τους εθνικόφρονες και στη συνέχεια τους άλλαξαν τα φώτα και τους μετέτρεψαν σε φανατικούς θιασώτες της τουρκοποίησης της Κύπρου δια του σχεδίου Ανάν που εκπόνησε ο Κληρίδης και του πλέον ολέθριου σχεδίου που εξυφαίνεται και αποτελεί προϊόν της πολιτικής του μέθυσου Αναστασιάδη.

Με την είσοδό του στο κ(Υ)νοβούλιο, το ελάμ εγκατέλειψε τη συνθηματολογία, που κραύγαζε στα πεζοδρόμια, και προσαρμόστηκε στα πλαίσια του καθωσπρεπισμού και του “πολιτικώς ορθού”. Εγκατέλειψε τη θέση της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα και υιοθέτησε τη λύση του Ενιαίου Κράτους, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, κάποτε και το κόμμα των Νέων Οριζόντων την έκανε παντιέρα και καταποντίσθηκε. Θέλει, λέει το ελάμ, να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τον Ερντογάν και να λύσουν το Κυπριακό στη βάση του Ενιαίου Κράτους. Πρόκειται, βέβαια, περί γελοιοτήτων, οι οποίες αποκαλύπτουν την ελαφρότητα του ελάμ. Οι κακόμοιροι αυτοί τύποι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο τελικός στόχος των Τούρκων, είναι η πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ετούτο το απλό: ότι ο μόνος τρόπος της ανακοπής των τουρκικών σχεδιασμών είναι η συστράτευση με την Ελλάδα με κυβέρνηση εθνική, ο ένοπλος αγώνας, η παλλαϊκή άμυνα, η επιθετική διπλωματία και η συστράτευση οικονομίας και λαού, με στόχο την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και στη συνέχεια την ΕΝΩΣΗ.

Στην ολέθρια εθνική του κατηφόρα, το ελάμ επιδιώκει να παρασύρει και την Χρυσή Αυγή. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο Μιχαλολιάκος …την σακουλεύτηκε αλλά οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι Κασιδιάρης και Λαγός είναι εξοργισμένοι με τα καμώματα του ελάμ.

Πρόσφατα το ελάμ εξέδωσε την ακόλουθη ψευδή ανακοίνωση δια της οποίας ανακοινώνει ότι, δήθεν, η Χρυσή Αυγή υιοθετεί τη λύση του ενιαίου κράτους, την οποία υιοθετεί και το ελάμ. Η ανακοίνωσή του ελάμ έχει ως ακολούθως:

Η Χρυσή Αυγή παραμένει το μοναδικό πολιτικό κόμμα από το Ελλαδικό κράτος, που στηρίζει τον αγώνα για απελευθέρωση και λύση του Κυπριακού με την μορφή ενός ενιαίου κράτους, αφού τάσσεται ξεκάθαρα σε οποιαδήποτε λύση ομοσπονδίας. Αυτό ξεκαθαρίστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο στο Εθνικό Συμβούλιο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή συνεδρίασε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 και αποφάσισε το παρακάτω σε σχέση με την Κύπρο, το οποίο αποτελεί και επίσημη πολιτική γραμμή:

ΣΤ) ( Η Χρυσή Αυγή) καταγγέλλει τις συνομιλίες για την… λύση του προβλήματος της Κύπρου μας, το οποίο είναι πρόβλημα κατοχής και εισβολής ξένου κράτους σύμφωνα με επίσημες αποφάσεις του ΟΗΕ. Πιστεύει ακράδαντα ότι η Κύπρος πρέπει να παραμείνει ένα ενιαίο κυρίαρχο κράτος και να μη περιοριστεί ο Ελληνισμός της μεγαλονήσου στο ρόλο μίας κοινότητας της νήσου. Κάθε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας αποτελεί διχοτόμηση και είναι εθνικά απαράδεκτη.”

Ωστόσο, κάποιος, ο οποίος γνωρίζει ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αντιλαμβάνεται, μέσα από το κείμενο, ότι η Χρυσή Αυγή δεν ακολουθεί τέτοια κατρακύλα, την οποία, φαίνεται ότι το ελάμ θα επιθυμούσε πολύ, για να την επιδεικνύει ως το άλλοθι, της δικής του κακομοιριάς.

Η Χρυσή Αυγή με την ανωτέρω απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της, πολύ ορθώς, τάσσεται εναντίον της κατάλυσης της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κρατικής κυριαρχίας της και της κατάργησης της σημερινής μορφής του κράτους, δηλαδή του ενιαίου και την παρθενογένεσή του σε διζωνικό, δικοινοτικό και ομόσπονδο.

Αν ανατρέξει κανείς στις θέσεις της Χρυσής Αυγής θα διαπιστώσει ότι ουδόλως έχει απεμπολήσει τις πάγιες θέσεις της για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Και σε πρόσφατα δημοσιεύματα θα αναγνώσει κανείς αποσπάσματα όπως:

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η αποφασιστική εξωτερική πολιτική απέναντι στους βάρβαρους τούρκους, η απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και η Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα!” 

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-anistorhto-paralhrhma-erntogan-gia-thn-kupro-mas-krubetai-to-poulhmeno

Επιπλέον, παραθέτουμε ακολούθως και χαρακτηριστικό βίντεο του κυπριακού καναλιού Έξτρα (το δεύτερο στη σειρά) στο οποίο εμφαίνεται, εναργώς, η διάσταση της Χρυσής Αυγής με το ελάμ. Στο βίντεο αυτό κάπου μετά το 7.30, ο Γεάδης εκθέτει, με τον ατάλαντο τρόπο του, τις παρλαπίππες του …..επαναστατικού ελάμ περί Ενιαίου Κράτους και με την κλασική κυπριακή κουτοπονηριά προσπαθεί να συμπαρασύρει και τον Κασιδιάρη στην ανοητολογία του. Ηλιθίως δηλώνει περί σύμπλευσης της Χρυσής Αυγής, αλλά φανερά εκνευρισμένος ο Ηλίας Κασιδιάρης τον αδειάζει, δηλώνοντας ότι το όραμα της Χρυσής Αυγής είναι η ΕΝΩΣΗ. Στο σημείο εκείνο θα διακρίνετε και το μάτι του ανεκδιήγητου Γεάδη να γυαλίζει αμήχανα…

Στο πρώτο βίντεο, ο Ηλίας Κασιδιάρης (σε προηγούμενη του δεύτερου βίντεο συνέντευξή του), πάλι στο κυπριακό κανάλι Έξτρα, τοποθετείται επίσης υπέρ της Ένωσης, άσχετα αν παραπληροφορημένος (τότε), τρέφει την ψευδαίσθηση ότι και το ελάμ ασπάζεται τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Στο 2.45 με 3.45 θα ακούσετε τις σχετικές δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη.

Παραθέτουμε επίσης τρίτο βίντεο, με ομιλία του Ιωάννη Λαγού στην Ελληνική Βουλή, όπου ευθαρσώς και τσεκουράτα μιλά για την Ένωση και στηλιτεύει τους κομουνιστές που καταπρόδωσαν τον Αγώνα.

Παναγιώτης Κλεοβούλου


Βίντεο

Μόνιμα