Antistasi

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Η εικόνα «ναυαγίου» στο Κυπριακό που προσπαθεί να μεταδώσει ο πρόεδρος της Μεγαλονήσου Αναστασιάδης και η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου μετά την διακοπή των διαπραγματεύσεων στο Μον Πελεράν της Ελβετίας μεταξύ των Ελληνοκυπρίων, τουρκοκυπρίων και του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ, συνομιλίες όπου ο πρόεδρος της Κύπρου είχε υποβιβαστεί σε κοινοτάρχη, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ήδη ο πρόεδρος της Κύπρου δέχθηκε την διεξαγωγή πολυμερούς διάσκεψης με την συμμετοχή και των εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας  που θα διεξαχθεί στις 12 Ιανουαρίου 2017 στην Γενεύη.

Τι σημαίνει η διεξαγωγή πολυμερούς διάσκεψης; Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πιέζουν αφόρητα την Ελλάδα και την Κύπρο για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού. Η λύση αυτή που ήδη έχει αποφασιστεί στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο Αθηνών και Λευκωσίας και θα συμφωνηθεί στην πολυμερή διάσκεψη στην Γενεύη τον Ιανουάριο θα δίνει δικαιώματα αρνησικυρίας στην τουρκική μειονότητα σε όποιες αποφάσεις της πλειοψηφίας, κάτι που σημαίνει ότι η τουρκική μειονότητα θα ασκεί τυραννία βέτο στο νησί. Αυτό θα οδηγήσει στην παράλυση της κεντρικής κυβέρνησης της Μεγαλονήσου, αφήνοντας την μεν ελληνική πλευρά αιωρούμενη και απροστάτευτη, την δε τουρκική πλευρά στην αγκαλιά της Άγκυρας και πλήρως προστατευμένη. Τουτέστιν η αποδοχή του κυοφορούμενου σχεδίου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, στην πραγματικότητα ενός σχεδίου ΝΑΤΟ και ΕΕ, θα σημάνει το τέλος της ελληνικής παρουσίας στο νησί, μια παρουσία που έχει ιστορία 4.000 ετών.

Η Κύπρος βαδίζει προς την κατάρρευση και την μαζική ελληνική πολιτική αυτοκτονία. Πρώτον διότι για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου όπως και για το υπόλοιπο συνταγματικό τόξο το νησί «κείται μακράν» και δεύτερον διότι πολλοί Ελληνοκύπριοι είναι πρόθυμοι να αυτοεξαφανιστούν. Εφόσον γίνει αποδεκτό από τους Ελληνοκυπρίους το σχέδιο Ανάν Β΄, η Κύπρος θα υποστεί την ίδια κατάρρευση που υπέστησαν η Ίμβρος, η Τένεδος και οι Κωνσταντινουπολίτες. Οι Έλληνες αυτοί δεν εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους επειδή αναγκάστηκαν να το κάνουν, αλλά κυρίως επειδή δεν είχαν την υποστήριξη των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων.

Με το σχέδιο ΝΑΤΟ και ΕΕ για την λύση του Κυπριακού οι Ελληνοκύπριοι θα υποστούν ότι υπέστη και ο χριστιανικός πληθυσμός της Τουρκίας, ο οποίος αρχές του 20ου αιώνα αποτελούσε το 25% του πληθυσμού αυτής της χώρας και σήμερα αποτελεί μόλις το 0,5%.

Τσίπρας, Καμμένος και Αναστασιάδης πρέπει να καταλάβουν ότι η Κύπρος δεν πωλείται έναντι οποιουδήποτε τιμήματος στους νεοιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ και δεν παραχωρείται στην σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Εντέχνως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διαρροές από σιωνιστικούς κύκλους της Ουάσιγκτον (Μ. Ιγνατίου και Σια) ότι η Ελλάδα θα αποδεχθεί το προτεινόμενο σχέδιο λύσης του Κυπριακού ως αντιστάθμισμα για το Αιγαίο και την Θράκη, τουτέστιν για να σώσει αυτές τις περιοχές από τις τουρκικές βλέψεις. Σκοτεινοί κύκλοι του ΝΑΤΟ και του σιωνιστικού κατεστημένου της Ουάσιγκτον έχουν υποσχεθεί στον Τσίπρα και Καμμένο ότι οι τουρκικές προκλήσεις και η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας θα σταματήσουν μόλις γίνει αποδεκτό το σχέδιο Ανάν Β΄.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, με την Ελλάδα να μην θέλει και να μην μπορεί λόγω στρατιωτικής ανυποληψίας να υπερασπιστεί την Μεγαλόνησο, η μόνη λύση που απομένει για τους Ελληνοκυπρίους είναι η συμμαχία με την Ρωσία. Η Ρωσία έχει πολλά να κερδίσει από μια τέτοια συμμαχία (στρατηγικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο) ενώ η Κύπρος θα απολάμβανε την υποστηρικτική και ισχυρή ασπίδα της μεγάλης αυτής στρατιωτικής δύναμης. Η Μόσχα από το 2004 και την εμφάνιση στο προσκήνιο του πρώτου νατοϊκού σχεδίου Ανάν είχε προειδοποιήσει τις ελληνικές και κυπριακές κυβερνήσεις για τον κίνδυνο τουρκοποίησης της Μεγαλονήσου. Παρά την καταψήφιση του σχεδίου Ανάν από τους Ελληνοκύπριους, οι μετέπειτα κυβερνήσεις των Αθηνών και της Λευκωσίας επανειλημμένα συνέχισαν να υποστηρίζουν τα νατοϊκά σχέδια λύσης του Κυπριακού, βάζοντας μάλιστα στο παιχνίδι και τους Ισραηλινούς.

Στις παρούσες συνθήκες διαμόρφωσης του γεωπολιτικού χάρτη στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ρωσία θα πρέπει για μια ακόμη φορά να σταθεί στο πλευρό των Ελληνοκυπρίων και με την διπλωματική της πυγμή να αποτρέψει το κυοφορούμενο σχέδιο Ανάν Β΄ πριν καν αυτό ωριμάσει για δημοψήφισμα. Διότι εάν οι Ελληνοκύπριοι παραδοθούν στα νατοϊκά και ισραηλινά σχέδια και στην σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, τότε η Μόσχα θα υποστεί γεωστρατηγική ήττα στην περιοχή με παράπλευρες απώλειες τους Ελληνοκυπρίους.

Η Ελλάδα του συνταγματικού τόξου είναι έτοιμη να ξεπουλήσει την Κύπρο, την ίδια στιγμή που η ελληνική κατατονική κοινωνία της πολυθρόνας εκλέγει ανεπάγγελτους και αστράτευτους στα ανώτατα κρατικά αξιώματα και δέχεται να κυβερνάται από τα «Εξάρχεια». Μια κοινωνία που είχε ως ιδανικό την πρόωρη σύνταξη, μια κοινωνία που θεωρεί την στρατιωτική θητεία βάρος και βλέπει τον σύμμαχο των ισλαμοσυμμοριτών και λαθροεισβολέων Ομπάμα ως σωτήρα για τα χρέη της, είναι μια κοινωνία που αργοπεθαίνει. Αν αυτή η κοινωνία δεν ξυπνήσει από τον κατατονικό λήθαργο και δεν υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα, τότε η ιστορία για την Ελλάδα έχει τελειώσει. Ο ελληνικός λαός αν δεν βρει την δύναμη και το κίνητρο να αντιταχθεί στην γεωπολιτική πίεση της Τουρκίας και στους εκβιασμούς του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας, τότε πολύ σύντομα «θα βρεθούμε όλοι σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας, υπό τον όρο να σκηνοθετηθούν έτσι τα πράγματα, ώστε κανείς να μην έχει την άμεση ευθύνη (Παν. Κονδύλης)».

Το νεοταξίτικο, νεοιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ και η ΕΕ των απάτριδων γραφειοκρατών δεν μπορεί να είναι σύμμαχοι της Ελλάδας και της Κύπρου, αφού το μεν πρώτο μας έφερε στο σημείο να αμυνόμαστε και να δεχόμαστε απειλές κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας από ένα κράτος-μέλος αυτής της συμμαχίας, η δε εγκληματική οικονομική πολιτική της ΕΕ μας έφτασε στο σημείο της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας του ελληνικού λαού.

Για να κατοχυρώσουμε την επιβίωση μας ως έθνος και για να διατηρήσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα, για να αποφύγουμε τον γεωπολιτικό μας στραγγαλισμό πρέπει άμεσα να χαράξουμε νέα στρατηγική εθνικής ασφαλείας.

Γ. Λιναρδής

Βίντεο

Μόνιμα