Antistasi

ceb1cebdceb1cf835-1

Ο ακόλουθος διάλογος διεμήφθη μετα ξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζιή,  στο Μοντ Πελεράν και ήταν η τελευταία πράξη του Κυπριακού δράματος στο Μοντ Πελεράν. Ενός δράματος με αντικείμενο το ξεπούλημα του Τόπου μας στους Τούρκους. Μας τον παραθέτει παραστατικά ο δημοσιογράφος Γιώργος Κασκάνης στην εφημερίδα Πολίτης.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κασκάνης;

Είναι συνομήλικός μου και (φοιτητές όντες) ήμασταν μαζί στην ΕΔΕΝ, όταν ακόμη η ΕΔΕΚ μασούσε σίδερα κατά της κατοχής. Είμασταν επηρεασμένοι από το σύνθημα του Βάσου Λυσσασρίδη: «Κάθε σπίτι και Κάστρο, κάθε Πατριώτης και Στρατιώτης». Ο Κασκάνης μαζί μας, στις αντικατοχικές εκδηλώσεις να τραγουδάμε το πολεμικό άσμα: «κόντρα στη διχοτόμηση και κόντρα στους ανέμους, κράτα αδελφέ το μπόι σου να διώξουμε τους ξένους…». Τον φωνάζαμε Πέρση, γιατί μοιάζει τέτοιος. Μετά την εκλογή του Βασιλείου, αυτού του υπέρμαχου της παρακμής των gay parade, ο Κασκάνης άλλαξε στρατόπεδο. Πέρασε στους απέναντι, στους ΑΚΕΛες που τότε σκυλλοβρίζαμε και απαξιώναμε ως πουλημένους βρωμοπροδότες.

Ποιος είναι ο Πολίτης; Είναι τούρκικη εφημερίδα γραμμένη στα Ελληνικά και εκδίδεται στις Ελεύθερες Περιοχές από ελληνόφωνους…. Ανέλαβε το ρόλο της Πέμπτης Φάλαγγας.

Ποιος είναι ο Αναστασιάδης που μιξοκλαίει στον Ακκιτζιήν; Είναι ο εκπρόσωπος των Ελλήνων της Κύπρου, ο οποίος με τον Πισσοχόγλαστο τον Κληρίδη ανακάλυψαν το σύνθημα με το οποίο παρέσυραν τους χρήσιμους ηλίθιους στη κατηφόρα της εθελοδουλίας: «Την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω…» (εκτός από τη μισή)…

Ο Χάρης Αριστείδου, είναι ο τότε νεαρός, ο οποίος μας έδειξε το δρόμο του Αγώνα όταν το έτος 1993, αμφισβήτησε το καθεστώς των βάσεων και  ένα χρόνο προηγουμένως έσπαζε τον ανεμοθώρακα του οχήματος της Βασίλισσας που κρέμασε τον Ευαγορή και τους λοιπούς Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, και την οποίον φιλοξενούσαν οι γραικύλοι Δήμαρχοι.

Ο Χάρης Αριστείδου τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους κτυπήθηκε βάναυσα από υποκοσμικούς εμπόρους ναρκωτικών σε μια ενέδρα που είχε σκοπό τη δολοφονία του. Ο Χάρης Αριστείδου τα έβαλε μόνος του εναντίον των εμπόρων του θανάτου.

Ο Χάρης Αριστείδου αντιμετωπίσθηκε από την Αστυνομία του Αναστασιάδη σαν ένα σκυλί το οποίο κακοποιείται από αρρωστημένα ανθρωποειδή.

Ο Χάρης Αριστείδου είναι υποψήφιος Δήμαρχος της Λεμεσού.

Ο Χάρης Αριστείδου εκδίδει ένα περιοδικό στο οποίο κατηγορεί τον Αναστασιάδη για μοιχεία με μυρωδική του κουμέρα, της οποίας η απιστία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (κούφια νάταν η ώρα) διέλυσε το σπιτικό της.

Ο Αναστασιάδης είναι ο Πρόεδρός τον οποίο ανέδειξε η κάλπη της «Δημοκρατίας», αμέσως μετά την καταστροφική θητεία του βλάκα Χριστόφια.

Ο Αναστασιάδης μόλις εξελέγη μας οδήγησε στα μνημόνια και στην οικονομική ύφεση για να έχει επιχείρημα υπέρ της διάλυσης, η οποία, δήθεν, θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη.

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι αντιπροσωπευτικός του ξεπεσμού μας. Ένας Αναστασιάδης να σέρνεται και να εκλιπαρεί τον Μουσταφά να δεχθεί την παράδοση της Κύπρου.

Αιωρείται το ερώτημα:

Γιατί ο Αναστασιάδης σερνόταν στα πόδια του Μουσταφά;

Γιατί ο Κασκάνης από αντικατοχικός έγινε εθελόδουλος Γιουσούφ;

Πριν προχωρήσουμε θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα με μαυρόασπρη ταινία της δεκαετίας του 1970.

Ήταν ο Σπύρος Καλογήρου  με τον Νίκο Κούρκουλο.

Απολαύστε τώρα και τον διάλογο του Αναστασιάδη με τον Μουσταφά και τα σχόλια του Κασκάνη.

«Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας»…

Η δραματική αυτή έκκληση του Προέδρου Αναστασιάδη αποτύπωνε σε λέξεις την εικόνα ενός δακρυσμένου και βαθιά απογοητευμένου προσώπου. Το οποίο όμως στεκόταν απέναντι στο παγωμένο βλέμμα του Μουσταφά Ακιντζί, αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ σε ρεπορτάζ του Γιώργου Κασκάνη

«Απόψε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη λύση και την ειρήνη», επέμεινε ο Αναστασιάδης παραπέμποντας στη μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο της Τσεντίνκαγια. Για να εισπράξει την κυνική απάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη: «Σιγά τις χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες ήταν»!

Το γυαλί είχε πια ραγίσει. Εκείνη τη στιγμή δεν κατέρρεε μόνο η διαδικασία. Κατέρρεε και η ανθρώπινη σχέση που είχαν αναπτύξει αυτούς τους 18 μήνες οι δύο ηγέτες.

Κι όμως ο Αναστασιάδης έκανε μια ύστατη προσπάθεια η ώρα μία, ξημερώματα της Τρίτης. «Να σου κάτω μια τελευταία πρόταση, ρε Μουσταφά»…

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε ήδη σηκωθεί να φύγει. «Νίκο, τελειώσαμε. Είμαι κουρασμένος, πάω να κοιμηθώ. Χθες βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου», απάντησε ο Μουσταφά ….

Βίντεο

Μόνιμα