Antistasi

1384440649

Υποψήφια με υποστήριξη Αμερικανών/ΟΗΕ;

Γράφτηκε και δεν αμφισβητήθηκε ότι η κυρία Μαρκουλλή πάει για υποψήφια του ΑΚΕΛ  στις επόμενες προεδρικές εκλογές. ( Θυμίζω ότι με τον ίδιο τρόπο προωθήθηκε και ο τέως Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου μέσω ΑΚΕΛ και με την φανερή υποστήριξη του Λονδίνου).  Μιλώντας σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας για τα 70χρονα του ΟΗΕ στις 25.10.2015  η Αμερικανίδα Λίζα Μπάτενχαιμ, Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, εισηγήθηκε μεγαλύτερη εμπλοκή των γυναικών στη διαδικασία οικοδόμησης της ειρήνης…(Σημερινή 26.10.2015 Μάριου Πούλλαδου ‘ Εμπλοκή των γυναικών ζητά ο ΟΗΕ).

Φωνή κατευνασμού!

Σ’ αυτά τα πλαίσια , προφανώς η κυρία Ερατώ Μαρκουλλή να βρίσκεται στον κατάλογο των … υποψηφίων γυναικών στην προεδρία, επομένως χρειάζεται να κάνει τέτοιες κινήσεις, να γράφει σχετικά άρθρα (όπως π.χ. το άρθρο της στις 18.10.2015, “The truth will help set our nation free- Cyprus” στην Cyprus Weekly) , να προβάλλεται ως  γυναικεία ‘διακεκριμένη’ φωνή  κατευνασμού στην Κύπρο ‘χτίζοντας’ το σχετικό προφίλ!

Δίκη Νυρεμβέργης για την Τουρκία όχι φωνές κατευνασμού

΄Όμως, κυρία Μαρκουλλή, μετά την πτώση του Χίτλερ το 1945 δεν υπήρξε ‘Επιτροπή  Αλήθειας και Συμφιλίωσης’, αλλά έρευνα και δίκες της Νυρεμβέργης και μέχρι σήμερα όποια ηλικία και να έχουν όσοι ζουν και εντοπίζονται σέρνονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται για τα εγκλήματά τους  εναντίον της ανθρωπότητας, εγκλήματα βίας, επιθετικότητας, και γενοκτονίας. Ακριβώς  τα ίδια εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία στην Κύπρο και που συνεχίζει να διαπράττει με το έγκλημα του εποικισμού και της κατοχής… (Και που διέπραξε και στο Πόντο το 1919 ).

«Η Δικαιοσύνη δεν έχει ημερομηνία λήξης»

Θυμίζω στην κάθε Αμερικανίδα κυρία Μπάντεχάιμ, κυρία Μαρκουλλή  (ή  και  Φόρειν ΄Οφις προκειμένου – γιατί δεν γίνεται τίποτα στο νησί αυτό δίχως την στενή τους παρακολούθηση) και ομοϊδεάτες φωνών κατευνασμού έναντι των τουρκικών εγκλημάτων,  άνδρες ή γυναίκες,  το βαρυσήμαντο άρθρο του  Eli . M. Rosenbaum  “ Justice has no bestbefore date”, «Η Δικαιοσύνη δεν έχει ημερομηνία λήξης», που δημοσιεύθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2015 και το οποίο γράφει μεταξύ άλλων:

“the passage of time has in no way lessened the gravity of the crimes, and the perpetrators ought not be rewarded for their success in evading detection or concealing their misdeeds.  And perhaps most important of all, justice must be sought in order to send an unmistakable message of deterrence to would-be perpetrators, namely:  if you dare to commit atrocities, you will be pursued, however far you run and  however  long  it takes to apprehend you”.

Σε ελεύθερη μετάφραση:  « σε καμία περίπτωση ο χρόνος δεν ελαφρύνει τα εγκλήματα, και οι δράστες δεν πρέπει να επιβραβεύονται για τις επιτυχίες τους στο να διαφεύγουν σύλληψης και να συγκαλύπτουν τις κακές πράξεις των. Και ίσως πιο σημαντικό από όλα, η δικαιοσύνη πρέπει να επιβάλλεται για να στέλλει το αλάνθαστο μήνυμα αναχαίτισης στους επίδοξους δράστες, ονομαστικώς: αν τολμήσετε να διαπράξετε θηριωδίες, θα σας καταδιώξουμε όσο μακριά και να τρέξετε και όσος χρόνος και αν χρειαστεί για να σας συλλάβουμε».

  • Ερευνήτρια/δημοσιογράφος, Λονδίνο

Βίντεο

Μόνιμα