Antistasi

 

indominable

Προβάλλεται ήδη από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Ο Αδάμαστος” του Θάνου Κρεμίτση κατά αποκλειστικότητα στο “Ιντεάλ” (Πανεπιστημίου 46) από την Filmboy Pictures. H ταινία έχει ήδη προβληθεί σε δύο sold out προβολές στις “Νύχτες Πρεμιέρας 2013 και έχει αποσπάσει βραβείο “Σκηνικών και Κοστουμιών”, ενώ προτάθηκε και για βραβείο “Διεύθυνσης Φωτογραφίας” στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου 2013.

Η ταινία έχει γυρισθεί από την ομάδα Underworld και βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του Γιάννη Ρουμπούλια, το οποίο έχει κερδίσει πολλά βραβεία Comicdom. Kρατά δε ο ίδιος τον βασικό ρόλο στην ταινία. Η ιστορία της ταινίας λαμβάνει χώρα 200 χρόνια μετά από το τέλος του κόμικ, στις χώρες του Βορρά και συγκεκριμένα στη Νοσβαλδία, την οποία πλέον διαφεντεύει η Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα, η οποία έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος του Κόσμου του Έλεμπρος.

Ο «Αδάμαστος» εξιστορεί την ιστορία ενός σκληρού πολεμιστή από τις περιοχές του Βορρά, του Ντράγκαρ (Γιάννης Ρουμπούλιας), ο οποίος είναι σκλάβος ενός ιδιοκτήτη μονομάχων, του Φλάβιου (Γιώργος Μπούγος), και λαμβάνει μέρος σε βρώμικες μονομαχίες για χρήμα και δόξα. Η μοίρα φέρνει τον Ντράγκαρ κοντά στον τόπο του για μια ακόμη φορά, καθώς ο Φλάβιος τον οδηγεί μαζί με άλλους μονομάχους στην Έπαυλη του στρατηγού Ακιλόνιου (Μελέτης Γεωργιάδης), προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες που οργανώνονται προς τιμήν της κόρης του στρατηγού, της κακομαθημένης Βαλέρια (Κωνσταντίνα Γεωργαντά). Οι σκέψεις του Ντράγκαρ βρίσκονται πάντα πίσω στον τόπο του και στην γυναίκα του την Μπρέννα (Γεωργία Γιαννακούδη) που άφησε πίσω του 4 χρόνια πριν. Μια ευκαιρία παρουσιάζεται στον Ντράγκαρ και καταφέρνει να δραπετεύσει από την Έπαυλη, παίρνοντας μαζί του ως όμηρο την Βαλέρια, προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλές πέρασμα στον τόπο του. Εξοργισμένος από την απαγωγή της κόρης του, ο στρατηγός Ακιλόνιος, μαζί με τον γιο του Οκτάβιο (Κυριάκος Κορογιάννης) πληρώνει έναν μυστήριο κυνηγό επικηρυγμένων, τον Φάλκο (Θάνος Κερμίτσης), μαζί με την ομάδα των μισθοφόρων του, προκειμένου να βρουν τα ίχνη του Ντράγκαρ και της κόρης του.

Και έτσι ξεκινά το κυνήγι. Ο Ντράγκαρ θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει πίσω στη γυναίκα του και δεν θα σκύψει το κεφάλι του σε κανέναν. Ο δρόμος του θα είναι στρωμένος με πολλούς κινδύνους και εκπλήξεις, όμως εκείνος είναι αδάμαστος. Έχοντας δει την πρεμιέρα των «Χρονικών του Δρακοφοίνικα» την περασμένη Κυριακή, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια για μια ηρωική ταινία στην Ελλάδα, παρόλο που κάποιοι στο κοινό ήρθαν εκεί για να το κανιβαλίσουν. Όποιος έχει διαβάσει Ρόμπερτ Χάουαρντ θα βρει σκηνές ισάξιες ενός Κόναν και θα ενθουσιαστεί με ένα κράμα πολεμικών σκηνών, μάχες με τέρατα και υπηρέτες χθόνιων θεοτήτων (που αποκτούν αποκρυφιστική χροιά). Τα γυρίσματα έγιναν στην Πάρνηθα, την ορεινή Κορινθία και την Βοιωτία και αν μένεις εκεί κοντά, σε κάνει να απορείς πως δεν κατάφερες να τα δεις με αυτό το μάτι.

Η ταινία μιλα΄για πολλές μας δικές μα ςιδέες, όπως ο άνθρωπος που πολεμά ενάντια στην μοίρα του, την αγάπη για την πατρίδα του και την οικογένεια του, ενώ καταδικάζει την αιμομειξία. Όμως ο Ντάλγκαρ δεν διστάζει να καταστρέψει ότι αγαπάει επειδή έχουν υποταχθεί στις χθόνιες θεότητες. Οι πανοπλίες έχουν έρθει από το εξωτερικό και τα σκηνικά και τα ειδικά εφέ χρίζουν ειδικής μενείας. Επίσης η ταινία έχει ένα φοβερό “σάουντρακ” που μας εξιτάρει αν καταφέρει να βγει σε CD Πιστεύουμε ότι με τον ‘Αδάμαστο” έχει ξεπεραστεί το ταμπού για επική ταινία στην χώρα ιδελογικών σκουπιδιών, όπως ο “Κυνόδοντας” η η Miss Violence που προβάλλεται και αυτή από Πέμπτη. Bέβαια δεν εχουμε να κάνουμε με ταινία επιπέδου «Τίγρης και Δράκος», «Κόναν ο Βάρβαρος» ή «Μονομάχος». Αυτά χρειάζονται εκατομμύρια για να γίνουν,. Όμως πιστεύω ότι μπορούμε να περηφανεύομαστε για την γέννηση του σύγχρονου ηρωικού κινηματογράφου στην Ελλάδα.

Γ. Πισσαλίδης

 

Βίντεο

Μόνιμα