Antistasi

Στη φωτογραφία Τούρκοι έποικοι κατά τις αρχές του αιώνα. Διακρίνονται ένας Μουφτής ένας Χότζας και διάφοροι  ζαπτιέδες. Κατά την πρακτική τους,  την πρώτη μέρα του γάμου κοιμόντουσαν με τη νύμφη, την οποία ο κερατωμένος ραγιάς νυμφευόταν. Η “ένωση” αυτή παρήγαγε καρπό καθ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση του βέβηλου Τούρκου! Αυτά τα μπάσταρδα ο λαός τα απαξίωνε με τον χαρακτηρισμό “λινοβάμβακους”! Πολλοί λινοβάμβακοι ενεργώντας κατά την εσωτερική παρόρμηση, που τους επέβαλλε το “αίμα” εξισλαμίσθησαν μόλις οι Τούρκοι έδωσαν φορολογικά κίνητρα και αποτέλεσαν τη φυλή που σήμερα αποτελεί τους λεγόμενους Τουρκοκύπριους! Αρκετοί απ΄αυτούς δεν πρόλαβαν ή για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν να εξισλαμισθούν! Παρέμειναν  τύποις Έλληνες αλλά στη συνείδηση Τούρκοι! Αποτελούν σήμερα τη μερίδα των Γραικύλων! Τους ξεχωρίζει κάποιος εύκολα από τον φαινότυπό τους, αφού μοιάζουν καταπληκτικά με Τούρκους αλλά και από την ανθελληνική, φιλοτουρκική συνείδησή τους! Αυτοί οι γραικύλοι επισημάνθηκαν πολύ νωρίς από τους εγγλέζους και σ΄αυτούς ανετέθη η δημιουργία του ΑΚΕΛ με αποστολή να υπονομεύσουν τον αγώνα της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα! Τα κατάφεραν διότι πολύ νωρίς τους εγκολπώθηκε ο Μακάριος και φτάσαμε στον Εθνικό διχασμό και στο πραξικόπημα! Μετά την εισβολή ανέλαβαν τον ανίερο ρόλο του αναίμακτου εξισλαμισμού της Κύπρου!

Σε άρθρο του στον «Πολίτη της Κυριακής» της 26ης Οκτωβρίου 2014, το ηγετικό στέλεχος του λεγόμενου Νεοκυπριακού Συνδέσμου Γιώργος Χριστοδουλίδης, επιχειρώντας να σχολιάσει το νεοεκδοθέν βιβλίο του περιβόητου πια Σταύρου Λυγερού, ανέφερε ότι από έρευνες που έγιναν, οι Κύπριοι δεν έχουν αιματολογική – φυλετική σχέση με τους Έλληνες, ότι συγγενεύουν φυλετικά με τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής, ότι κατάγονται από τους λεγόμενους Ετεοκύπριους, ότι έχουν κοινό DNA με τους Τουρκοκύπριους και ότι θεωρούν τον εαυτό τους Έλληνα επειδή μιλούν ελληνικά και είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.

Η αμφισβήτηση της φυλετικής προέλευσης των Ελλήνων της Κύπρου δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Τα ίδια ακριβώς με τον κ. Χριστοδουλίδη διακήρυτταν και προπαγάνδιζαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες, τα ίδια ακριβώς προπαγανδίζει στα μέλη του και η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο κ. Χριστοδουλίδης επικαλείται έρευνες DNA.

Οι απόψεις του κ. Χριστοδουλίδη είναι αίολες και ουδεμία σχέση έχουν με την επιστημονική πραγματικότητα. Οι έρευνες οι οποίες επικαλείται είναι δύο και αυτές πέραν του ότι δεν αναφέρουν επακριβώς αυτά τα οποία ισχυρίζεται ο κ. Χριστοδουλίδης, είναι και μηδαμινής επιστημονικής αξιοπιστίας
. Η πρώτη έρευνα, αυτή του Πανεπιστημίου Κύπρου, με ό,τι σημαίνει τούτο, πουθενά δεν αναφέρει ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έχουν κοινή καταγωγή από τους Ετεοκύπριους, όπως αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης. Αναφέρει απλώς ότι οι σύγχρονοι Κύπριοι είναι ένας ανάμεικτος φυλετικά πληθυσμός.
Φυσικά δεν αναφέρει ποια είναι τα φυλετικά στοιχεία που αναμειγνύονται στον κυπριακό πληθυσμό, ούτε με ποιον τρόπο απομόνωσε το καθένα απ’ αυτά, ούτε με ποια γονίδια γειτονικών πληθυσμών τα συνέκρινε, για να ταυτοποιήσει το καθένα απ’ αυτά. Στοιχειώδεις δηλαδή μεθοδολογικοί κανόνες παραμερίστηκαν και προβλήθηκε ένα συμπέρασμα, το οποίο μόνο επιστημονικό δεν μπορεί να είναι, αλλά μάλλον εξυπηρετούσε την τότε Κυβέρνηση και τους νυν ανθέλληνες και παγκοσμιοποιημένους πολίτες.
Η δεύτερη έρευνα, η οποία έγινε σχετικώς, έλαβε χώρα στην Αγγλία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Κύπριοι έχουν ελληνικά γονίδια μόνο σε ποσοστό 22%. Το πόσο «σοβαρή» και «επιστημονική» είναι αυτή η έρευνα καταδεικνύεται εκ του γεγονότος ότι στηρίχθηκε σε αριθμό ΕΞΙ ατόμων μόνον!!!Η μόνη πραγματικά επιστημονική έρευνα του γονιδιώματος των Κυπρίων είναι αυτή του Ινστιτούτου Μοριακής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία κράτησε επί τριακονταετία και μελέτησε το γονιδίωμα όλων των ευρωπαϊκών λαών επί ευρέος δείγματος χιλιάδων ατόμων για κάθε έθνος.
Το πόρισμα αυτής της έρευνα σχετικά με την Κύπρο είναι ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν ελληνική φυλετική καταγωγή σε ποσοστό 75%, το λοιπό δε 25% που έχει ξένη καταγωγή επιμερίζεται σε 17% φοινικική προέλευση και 8% ποικίλες άλλες προελεύσεις. Σχετικό είναι το δημοσίευμα του περιοδικού «National Geographic» προ δεκαετίας. Σε σχέση με την καταγωγή των Τουρκοκυπρίων μπορεί κανείς να ανατρέξει στην ιστοσελίδα μας (η τουρκογενής καταγωγή του ΑΚΕΛ,https://antistasi.org/?p=28095 και Ο συγγραφέας του βιβλίου, «η Ηχώ της Νεκρής Ζώνης» ομολογεί την τουρκική του καταγωγή https://antistasi.org/?p=30029. https://antistasi.org/?p=30029

Οι Έλληνες της Κύπρου λοιπόν πρωτίστως γιατί έχουν ελληνική φυλετική καταγωγή γι’ αυτό προσέβλεπαν πάντα προς την Ελλάδα και γι’ αυτό έγραψαν τα πιο πρόσφατα έπη της ΕΟΚΑ και της Τηλλυρίας. Γι’ αυτό μέχρι σήμερα παραμένουν πιστοί στην Ελλάδα και την Ένωση. Και επειδή ο φαινότυπος προσδιορίζει τον γονότυπο, αλλά και επειδή σύμφωνα με τη γνωστή ελλαδική παροιμία «Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει», ο κ. Χριστοδουλίδης και οι όμοιοι, που δεν έχουν παρά να ανέβουν κυρίως στις ορεινές περιοχές μας, όπου θα δουν πάμπολλες αυθεντικές μυκηναϊκές φυσιογνωμίες. Θα μαρτυρήσουν αρχαίες ελληνικές παραδόσεις, γλώσσα, αλλά και φιλοξενία που δεν συναντάς πουθενά αλλού στον κόσμο.

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης για πολλοστή φορά διακηρύττει ότι δεν θα επιτρέψει στους παντοειδείς επίβουλους να αμφισβητήσουν τα ιερά και τα όσια του λαού μας, για τα οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος και ουδείς να λησμονεί ότι η φυλετική ταυτότητα του λαού μας γράφτηκε στις μάνδρες της υπαίθρου μας «την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγομεν πέτρες».

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου

Βίντεο

Μόνιμα