Antistasi

elam151151 apoelam

Απάντηση στο άρθρο της Χριστίνας Βαλανίδου με τίτλο «Συνειρμοί από τις «συμπεριφορές» του ΕΛΑΜ»

Την 28η Μαρτίου δημοσιεύθηκε στην καθημερινή εφημερίδα «Η Σημερινή» άρθρο μιας κυρίας Βαλανίδου που εκτοξεύει μύδρους και χολή προς το κίνημα που εκπροσωπώ. Στο συγκεκριμένο κείμενο όμως απουσιάζει η επιστημονικότατα που θα περίμενε κάποιος να δει στον λόγο μίας κάτοχου διδακτορικού τίτλου σπουδών αλλά και η τεκμηρίωση των γραφόμενών της.

Οι συγκεκριμένες γραμμές γράφονται λοιπόν, για να αποδομήσουν το συγκεκριμένο κείμενο αλλά και για να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Ο «Ηγέτης των Τουρκο”κυπρίων” (sic) είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος και εγκληματίας πολέμου που διοικούσε ένα μόρφωμα, αποτέλεσμα της εισβολής του 1974 και της συνεχιζόμενης κατοχής. Αλλά ποσώς σας ενδιαφέρει, έτσι; Οι συμπεριφορές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) θυμίζουν, λέτε, τις επιθέσεις των ναζί και νέο-ναζί σε άτομα «διαφορετικά σε όψη και σε απόψεις, σε καταγωγή και πιστεύω». Ο πατέρας του σύγχρονου Ελληνικού Εθνικισμού, Ίων Δραγούμης, είχε γράψει τα εξής: “Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος.”

Όσον αφορά τα περί ναζισμού και φασισμού ας γνωρίζετε, κυρία Βαλανίδου, πως το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, προς δυσαρέστησή σας, ισχύει ακόμη στην Κύπρο και είναι τόσο άτοπο να αποκαλείς έναν Κύπριο «ναζί» το 2014, όσο το να αποκαλείς κάποιον Ιταλό ή Γερμανό, «Ακελικό» ή «Συναγερμικό», σε εβδομήντα χρόνια από σήμερα.

Στην Ελλάδα, κυρία Βαλανίδου, η «ανεκτικότητα» που εσείς μνημονεύεται, ονομάζεται Δημοκρατία. Δηλαδή το δικαίωμα των πολιτών να αποφασίζουν για τον εαυτό τους, και αυτή την στιγμή πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες συντάσσονται με τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή.

Σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθησαν την 18η Σεπτεμβρίου και την δολοφονία του νέου Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή τα καταδίκασε από την πρώτη στιγμή και βεβαίως δεν μπορεί να ευθύνεται για τις πράξεις ψηφοφόρων της ή ατόμων που περνούν από τα γραφεία της. Η συλλογική ευθύνη εφαρμόζεται μόνο σε κράτη ανελευθερίας, καταπίεσης και δικτατορίας και όχι σε ευνομούμενες πολιτείες που επικρατούν οι νόμοι και το Δίκαιο.

Το ΕΛΑΜ έχει δηλώσει πολλάκις άλλωστε, πως είναι αδελφό κίνημα με την Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που έχει ταχθεί κατά της ομοσπονδίας, των χρηματοδοτήσεων των κατεχομένων από την Ε.Ε., κατά των Βάσεων, της έλευσης της Τρόικα στο νησί, των απολύσεων των υπαλλήλων των Κυπριακών τραπεζών που εδρεύουν στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αλήθεια, μήπως γι’αυτό σας ενοχλεί τόσο η Χρυσή Αυγή;

Ο Πρόεδρος, ορθώς εξοργίστηκε με το ΕΛΑΜ γιατί στα σχέδια του για επαναφορά ενός νέου ΑΝΑΝ κατενόησε πως θα βρει απέναντι του τα παιδιά του ΕΛΑΜ. Γιατί στα σχέδια του για εκποίηση του νησιού θα είναι τροχοπέδη οι Εθνικιστές. Γιατί γνωρίζει πως η σιωπή μας δεν εξαγοράζεται ούτε με τα χρήματα των συμπεθέρων.

Η Δημοκρατία, προς ενημέρωσή σας, είναι πολίτευμα. Το πολιτικό σύστημα όπου η εξουσία ασκείται για τον λαό, από τον λαό, με τον λαό. Σαφέστατα, ο όρος «δημοκρατικά δικαιώματα» είναι άστοχος, αφού τα δικαιώματα δεν μας τα εξασφαλίζει ο τρόπος διακυβέρνησης του κράτους, αλλά ο Νόμος. Και κάποια από τα βασικά δικαιώματα που προέβλεψε ο νομοθέτης για τους Κύπριους πολίτες είναι αυτό της συνάθροισης και της ελευθερίας της σκέψης.

Αν εσείς πιστεύετε πως πρέπει να παρακαμφθούν οι νόμοι και το σύνταγμα και εντελώς αυθαίρετα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τερματίσει το ΕΛΑΜ είναι δικαίωμα σας και άποψη σας. Αλλά μην ευαγγελίζεστε την Δημοκρατία, ή αρχές και αξίες της, όταν ουσιαστικά ζητάτε την πραγματοποίηση μιας συνταγματικής εκτροπής που θυμίζει Βόρεια Κορέα.

Μετά τιμής
Ανδρέας Γιαλλουρίδης
Στέλεχος ΕΛΑΜ

ΥΓ: Είναι τραγικό να προσδιορίζεσται στην υπογραφή του άρθρου με μια σειρά πανεπιστημιακών τίτλων την ίδια στιγμή που η μόρφωση μετράται με βαθμούς αξιών και ανθρωπισμού και όχι με τα τυπικά προσόντα πανεπιστημίων που σε αυτά δεν υστερούσαν ούτε τα SS του Χίτλερ.

ΥΓ 2: Τρεις νέοι πέρασαν ένα βράδυ στα κελιά της τιμής αλλά η δικαιοσύνη έλαμψε και επέστρεψαν στους δικούς τους. Ελπίζω στο μέλλον η Αστυνομία να μην προχωρήσει ξανα σε βεβιασμένες για λόγους εντυπωσιασμού κινήσεις ελέω εσωτερικών βεντετών.

Βίντεο

Μόνιμα