Antistasi

KASOYLIDES-XEIGK-SYMFONIA-GIA-BASEIS-620x300

 

Προσέξτε: Μόνο η ποντικοπαγίδα προσφέρει δωρεάν τυρί

Συμφωνία αποδέσμευσης γης που δημιουργεί δυνατότητα πολεοδομικής ανάπτυξης σε έκταση 198 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εντός των βρετανικών βάσεων, υπογράφηκε το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του  Αναστασιάδη στο Λονδίνο.

Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και Γουίλιαμ Χέιγκ στο Carlton House.

Κατά την υπογραφή ο κ. Χέιγκ σχολίασε ότι η συμφωνία είναι προϊόν πολλής δουλειάς.

Η δυνατότητα ανάπτυξης της γης από τους ιδιοκτήτες της αφορά 15 κοινότητες, που αντιστοιχούν στο 78% της συνολικής έκτασης των βρετανικών βάσεων.

Προαναγγέλλοντας τη συμφωνία το βράδυ της Τρίτης σε συνάντηση με τη Γραμματεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, ο  Αναστασιάδης είπε ότι επηρεάζονται θετικά χιλιάδες κόσμου, καθώς και ότι πρόκειται για κίνηση που δίνει άλλη διάσταση στην προοπτική οικονομικής ανάκαμψης.

Το θέμα της παραχώρησης κατεχομένου από τους Εγγλέζου εδάφους  της Κυπριακής Δημοκρατίας ετέθη το 2004 ως αντάλλαγμα των Βρετανών σε περίπτωση ψήφισης του σχεδίου Ανάν, το οποίο παραχωρούσε την Κύπρο στους Τούρκους, νομιμοποιούσε το παράνομο καθεστώς των Βάσεων και απέδιδε στους Άγγλους υφαλοκρηπίδα.

Ο Αναστασιάδης και ο Κασουλίδης ήσαν και εξακολουθούν να είναι διαπρύσιοι κήρυκες της υπογραφής του προδοτικού σχεδίου. Το σχέδιο για όποιον νουνεχή πατριώτη (με μίαν απλή ανάγνωση των βασικών του διατάξεων) είναι εύκολο να αναγνωρισθεί ως ένα σχέδιο με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά το οποίο δεν έχει προοπτική επιβίωσης ούτε μια μέρα.

Ο κάθε αδαής  λοιπόν μπορεί να διερωτηθεί γιατί αυτός όλος ο συρφετός των πολιτικάντηδων υποστηρίζει με τόσο φανατισμό το μιαρό αυτό σχέδιο. Μια πρώτη απάντηση είναι ότι το σχέδιο αυτό αποφασίστηκε στις σκοτεινές στοές της Μασωνίας. Μια άλλη απάντηση αποτελεί το γεγονός ότι το σχέδιο εξυπηρετεί τα Βρετανικά σχέδια και ως γνωστόν πλείστοι των πολιτικάντηδων που κυβέρνησαν και κυβερνούν το Νησί πρακτορεύουν Αγγλικά συμφέροντα. Η άλλη απάντηση σχετίζεται με το γεγονός ότι μέσα από τη (δια)Λύση πολλοί Κύπριοι θα αυξήσουν τα αποθέματα των θησαυροφυλακίων  τους. Πολλοί απ΄αυτούς έχουν αγοράσει περιουσίες στα κατεχόμενα, έχουν συνδημιουργήσει, με τις ευλογίες του ΟΗΕ και Εγγλέζων, κοινές επιχειρήσεις με Τούρκους (σχετικές και οι ύπουλες κοινές πολιτικές κι νήσεις των βιομηχανικών επιμελητηρίων Κύπρου, κατεχομένων, Αθηνών και Άγκυρας) και γυμνάζουν πλέον τις μασέλες τους για ένα μεγάλο φαγοπότι που τους υποσχέθηκαν οι Αγγλοαμερικάνοι, εάν επιλυθεί το Κυπριακό.

Η Κίνηση των Εγγλέζων και Κασουλίδη δεν είναι λοιπόν τυχαία. Είναι απόλυτα ενταγμένη στο επερχόμενο σχέδιο δήθεν Λύσης. Μέσα απ΄αυτή την κίνηση, στα μάτια του κάθε ηλίθιου Κυπρίου θα αναβαθμισθεί η στάση των Εγγλέζων αφού εκλαμβάνεται ως μια κίνηση χαριστική που βοηθά την οικονομία στη δύσκολή της φάση. Η κίνηση των Άγγλων κερδίζει την συμπάθεια των κατοίκων των περιοχών, που ευνοούνται και όσων παραγόντων είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν γη στην περιοχή (σ΄αυτούς τους παράγοντες  το «μυστικό» είχε προ πολλού ψιθυρισθεί στ΄ αυτί). Περεταίρω ο Αναστασιάδης και Κασουλίδης θα φαντάζουν στον κάθε πανηλίθιο ως ικανότατοι ηγέτες που τούμπαραν τους εγγλέζους προς εξυπηρέτηση του συμφέροντος του Κυπριακού λαού (κούνια που τους κούναγε!).  Όταν λοιπόν σε λίγους μήνες οι δύο αυτοί πολιτικάντηδες θα καλούν το λαό να ψηφίσει το προδοτικό σχέδιο λύσης δεν θα μιλούν ως δύο αποτυχημένοι που μας οδήγησαν στο κούρεμα αλλά πλέον  θα μιλούν από αναβαθμισμένη θέση ισχύος.

Ωστόσο πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Οι Εγγλέζοι με αυτή η την κίνηση νομιμοποιούν τον παράνομο μετααποικιακό χαρακτήρα των βάσεων και κεφαλοποιούν τα μέχρι σήμερα κέρδη τους. Έχουν επιπλέον να ελπίζουν ότι σε λίγα χρόνια, εφαρμόζοντας το επιτυχημένο πείραμα του Γιβραλτάρ, θα μπορούν να αλλάξουν τη δημογραφική σύνθεση ή ακόμη και τη συνείδηση των ήδη γραικυλιζόντων Κυπρίων κατοίκων της περιοχής. Και όταν αυτοί οι γραικύλοι στο μέλλον  θα κληθούν να ψηφίσουν εάν επιθυμούν να είναι Άγγλοι ή Κύπριοι υπήκοοι και βέβαια θα προτιμήσουν να είναι Άγγλοι μέσα από τα προνόμια τα οποία οι Άγγλοι θα τους προσφέρουν. Και στην περιοχή θα δημιουργηθεί ένα νέο αγγλικό κρατίδιο, τύπου Γιβραλτάρ, με δικαιώματα επί της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στις επερχόμενες μέρες θα δείτε την Κυβέρνηση να υπερασπίζεται τη συμφωνία, τους λοιπούς πολιτικάντηδες να αντικρίζουν με δήθεν σκεπτικισμό τις σχετικές εξελίξεις και μετά μια οργιώδη οικοδομική ανάπτυξη της περιοχής. Το  θέμα  στη συνέχεια θα αφεθεί να σιγοψήνει τα συμφέροντα των Άγγλων.

Όλα αυτά θα επισυμβούν μετά βεβαιότητας, εκτός αν στο μεταξύ στο Εθνικό Κέντρο κυριαρχήσει η Χρυσή Αυγή. Σε τέτοια περίπτωση τα βρώμικα σχέδια των Αγγλων και των εδώ πρακτόρων τους χαλάνε!

 

Ονήσιλος Κρατερός

Βίντεο

Μόνιμα