Antistasi

“ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ”

Συνεχίζεται η διάλυση της Εθνοφρουράς – Παροπλίζουν τα Mil-Mi-35P

 

Η κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην διάλυση της Εθνοφρουράς αφού αποφάσισε την μη συντήρηση των επιθετικών ελικοπτέρων Mil-Mi-35P ρωσικής κατασκευής, καταλύοντας έτσι την οποπιαδήποτε προστασία από αέρος των ελληνοκυπριακών δυνάμεων, αλλά και της ΕΛΔΥΚ που θα επιχειρήσει στην Κύπρο όποτε το απαιτήσουν οι περιστάσεις.

Οι λόγοι παρουσιάζονται ως οικονομικοί, αλλά “δένουν κουτί” με τις προθέσεις της κυβέρνησης Ν.Αναστασιάδη η οποία μετά την εκχώρηση της εθνικής κυπριακής κυριαρχίας στην τρόικα και την αποδοχή της κατάσχεσης των τραπεζικών καταθέσεων,προχωρά και στην διάλυση της Εθνοφρουράς κατά την απίστευτη δήλωση του Κύπριου ΥΠΑΜ Φ.Φωτίου ότι “η Κύπρος δεν μπορεί να αντέξει το κόστος λειτουργίας της Εθνοφρουράς” που την έκανε προ δύο μόλις εβδομάδων!

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά : “Η Εθνική Φρουρά δεν μπορεί να στηρίζεται από το κράτος. Αυτό το πρόβλημα υπήρχε ανέκαθεν και δεν προέκυψε πρόσφατα λόγω της κρίσης. Το κόστος της Εθνικής Φρουράς ήταν πάντοτε δυσανάλογο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους”.

Παρουσιάζε την Άμυνα της χώρας ως μια αγγαρεία χωρίς νόημα που απλά “τρώει” λεφτά σε μία χώρα που το 40% του εδάφους της βρίσκεται υπό Κατοχή. Συνεπαγωγικά θεωρεί ότι η ανεξαρτησία της Κύπρου είναι περιττή και αδιάφορη!

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να αυτοαφοπλιστούν από μόνοι τους, και να θέσουν σε αχρηστία το σημαντικότερο επιθετικό όπλο της Εθνοφρουράς.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνεδρίασή της αποφάσισε να μην αποδευσμεύσει τα απαραίτητα κονδύλια για την συντήρηση των ελικοπτέρων Mil-Mi-35P, συνδέοντάς το με την απόφαση για την μείωση των κονδυλίων του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2014.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα παραλήφθηκαν από την Εθνοφρουρά το 2001 και ανήκουν στην 450 Μοίρα Ελικοπτέρων.Το 2001 δημιουργήθηκε η 450 Μοίρα Ελικοπτέρων (ΜΕΠ) με έμβλημα τον μαύρο πάνθηρα και τα 12 χρυσά αστέρια. Ο Πάνθηρας συμβολίζει τη δυνατότητα δράσης μέρα και νύχτα ενώ τα 12 αστέρια συμβολίζουν τα 12 ελικόπτερα. Ένα από αυτά κατέπεσε το 2006.

Τα ελικόπτερα βρίσκονται στην Πάφο (55η Σμηναρχία Μάχης), στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου».

Η επικίνδυνη για την εθνική άμυνα ενέργεια έρχεται σε συνδυασμό με τα δύο νομοσχέδια που ολοκλήρωσε πρόσφατα το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου τα οποία εν ολίγοις περιλαμβάνουν το κλείσιμο στρατοπέδων και λεσχών καθώς και μείωση της θητείας των εθνοφρουρών η οποία έτσι και αλλιώς είναι συμβολική!

Η πρόταση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου περιλαμβάνει κλείσιμο στρατοπέδων όπως και κλείσιμο των τεσσάρων εκ των πέντε Λεσχών Αξιωματικών Εθνικής Φρουράς (ΛΑΕΦ), αφήνοντας σε λειτουργία μόνο εκείνη της Λευκωσίας!

Όσο αφορά το θέμα μείωσης της θητείας των εθνοφρουρών, ο κ. Φωτίου είχε αναφέρει ότι “η μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι εφικτή. Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η θητεία είναι μεγάλη και η μείωσή της αποτελεί ουσιαστική αναγκαιότητα”!

Λες και η Κύπρος διαθέτει μεγάλο πληθυσμό και εφεδρείες για να ανταπεξέλθει στις “ορδές του Αττίλα”!

Η ταχύτητα με την οποία διαλύεται η Εθνοφρουρά από την κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη είναι εντυπωσιακή. Είναι γνωστή η αγάπη του για το εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν (όπως και ήταν γνωστό και στους αδελφούς Κυπρίους που τον ψήφισαν), και προφανώς θέλει να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια για την επαναφορά του. Διαλύουμε τις δομές του κράτους, για να φτιαχτουν΄νέες δομές και νέο “κράτος”.

Ο αείμνηστος Τ.Παπαδόπουλος ο τελευταίος Έλληνας ηγέτης αρνήθηκε να δεχτεί το σχέδιο Αναν διότι “κράτος παρέλαβα και κράτος θα παραδώσω“, αντίθετη πορεία φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει ο Ν.Αναστασιάδης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Βίντεο

Μόνιμα