Antistasi

ΡΩΣΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη σε μεγάλη ρωσσική εφημερίδα, η επικείμενη συνέντευξή του σε άλλη της ιδίας κλάσεως και η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τους Ρώσσους ως νόμιμο πολιτικό κόμμα φυσιολογικών ανθρώπων και όχι… τεράτων, με προοπτικές μελλοντικής διακυβέρνησης της χώρας –κι όχι με τους συνήθεις συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς των δυτικών ΜΜΕ-, θορύβησε τα διαδικτυακά φερέφωνα του Αντωνάκη του… Γερμανο-αμερικανού, που ψάχνουν για… διαπλοκές. Ιδού ολόκληρο το παραλήρημα των αμερικανακίων:

Ποιοι και γιατί ενδιαφέρονται στη Μόσχα για τη Χρυσή Αυγή;

«Όλα τα περιμέναμε, αλλά να κάνει δηλώσεις ο Κασιδιάρης σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα της Ρωσίας, και όχι σε καμιά φασιστοφυλλάδα,  από τις πολλές που υπάρχουν –δυστυχώς- εκεί πάνω, αποτελεί έκπληξη. Πόσο μάλλον, όταν προαναγγέλλει (;)- προειδοποιεί με αποχώρηση της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο, ούτως ώστε, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Έγινε κι’ αυτό λοιπόν, προχθές, 28 Νοέμβρη 2013, στη θεωρούμενη ως σημαντική –κατά τα άλλα- οικονομική εφημερίδα της Ρωσίας, «РБК» (ΡωσΜπίζνεςΚονσάλτινγκ, Ρ.Μπε.Κα-http://top.rbc.ru/politics/28/11/2013/891682.shtml), όπου φιλοξενούνται δηλώσεις Κασιδιάρη υπό τον τίτλο: «Οι Έλληνες εθνικιστές ζητούν την διάλυση του Κοινοβουλίου». Βέβαια, στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, και ειδικά μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση των πρωτοκλασάτων στελεχών της, και του Ν.Μιχαλολιάκου, υπήρξαν αρκετές κινήσεις συμπαράστασης, ως επί το πλείστον, από Ρώσους νεοναζί, νεοφασίστες, οπαδούς του Τσάρου, και φανατικούς εθνικιστές. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα οργανώσεων που κάθε τόσο κάνουν συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας ή εμπλέκονται σε περιστατικά γηπεδικής, πολιτικής και ρατσιστικής βίας. Μάλιστα, δυο-τρείς φορές, κάποιοι λίγοι εξ’ αυτών στάθηκαν μπροστά από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας και του προξενείου στη Μόσχα, κρατώντας πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ΧΑ. Όσον αφορά την «Ιντερνετική υποστήριξη», μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, εκεί υπάρχει «θύελλα συμπαράστασης».

Περίεργες «διαπλοκές»

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις από τους –δυστυχώς, ουκ ολίγους- νεοναζί  που υπάρχουν στη Ρωσία, υπέρ της ΧΑ, δεν προκαλούν εντύπωση. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το ελληνικό νεοναζιστικό μόρφωμα διατηρεί στενές σχέσεις με τους Ρώσους νεοφασίστες και φανατικούς εθνικιστές. Το ερώτημα είναι πως μια –θεωρούμενη- σοβαρή εφημερίδα, όπως η «РБК», κάτι σαν τη “Ναυτεμπορική”, ας πούμε, έδωσε βήμα στον Κασιδιάρη. Και, πολύ περισσότερο, όταν σε μερικές αναφορές στο –ανυπόγραφο πάντως- κείμενό της- μοιάζει σαν να του πλέκει το εγκώμιο. Όπως, για παράδειγμα, ότι «είναι από τους πιο δημοφιλείς υποψηφίους για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων». Πληροφορούμαστε, μάλιστα, ότι και άλλη, ιδιαιτέρως μεγάλη, και η θεωρούμενη ως η πιο σοβαρή εφημερίδα στη Ρωσία, θέλει να πάρει συνέντευξη από τον Κασιδιάρη.

Σαν πολλές συμπτώσεις δεν υπάρχουν; ‘Η, αίφνης, ο Κασιδιάρης έγινε «φίρμα» στη Ρωσία, και δεν το ξέρουμε; Αλλά και έτσι να είναι, ποιος ο λόγος αυτού του μεγάλου ενδιαφέροντος εκ μέρους μεγάλων και –υποτίθεται- “αντικειμενικών” ρωσικών ΜΜΕ προς την Χρυσή Αυγή; Όσοι γνωρίζουν καλά το απίστευτο μέγεθος της διαπλοκής των ρωσικών ΜΜΕ με επιχειρηματικούς, πολιτικούς, Εκκλησιαστικούς κύκλους, και παράγοντες κάποιων δήθεν ΜΚΟ, ξέρουν ότι τίποτε από όσα δημοσιεύονται δεν είναι «αθώο». Όταν μάλιστα, μεταξύ διπλωματικών κύκλων στη Μόσχα, είναι εντονότατη η φημολογία περί «αυξημένου ενδιαφέροντος ακραίων ιδεολογικών κύκλων στην εξουσία, στην Εκκλησία και σε διαπλεκόμενους Ρώσους επιχειρηματίες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν έλθει στην Ελλάδα», τότε τα ερωτήματα μεγαλώνουν.

Το δημοσίευμα

Ενδιαφέρον πάντως, παρουσιάζει και το ίδιο το δημοσίευμα, έτσι όπως έχει συνταχθεί. Ο ανώνυμος (!) συντάκτης του, λοιπόν, ξεκινάει, αναφέροντας ότι «δεν αποκλείεται να διαλυθεί το Κοινοβούλιο στην Ελλάδα, σύντομα, όπως δηλώνει στην РБК ένας από τους ηγέτες του εθνικιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης. Σύμφωνα με τον ίδιον, το Σάββατο θα γίνει διαδήλωση σε ένδειξη υποστήριξης του κόμματός του, και το σύνθημα θα είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση».

Σε άλλο σημείο, αφού γράφει ότι «η ΧΑ είναι από τις σημαντικότερες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα», αναφέρει ότι «στο κόμμα σήμερα εξετάζεται εντατικά το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο οι βουλευτές του κόμματος. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει Συνταγματικό ζήτημα, αφού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι μπορεί να γίνει εφόσον υπάρξει μια τέτοια μαζική έξοδος βουλευτών. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Σαν αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωσε ο Κασιδιάρης, η ΧΑ θα λάβει το «χρυσό χρίσμα», αφού χωρίς τη συμμετοχή των εθνικιστών δεν μπορεί να σχηματιστεί καμία συμμαχία».

«Το σημερινό Κοινοβούλιο πρέπει έτσι κι αλλιώς να τελειώνει. Είναι ώρα, επίσης, να βάλουμε φρένο στις παραβιάσεις του Συντάγματος και να απελευθερώσουμε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους», αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι είπε ο Κασιδιάρης. Και συνεχίζει η ρωσική εφημερίδα: «Πέντε πρωτοκλασάτα στελέχη της ΧΑ είναι φυλακή, μεταξύ αυτών και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Συνελήφθησαν, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του αριστερού ραπ τραγουδιστή, Παύλου Φύσσα. Ωστόσο, η συμπάθεια της κοινής γνώμης επανήλθε προς την ΧΑ, όταν δολοφονήθηκαν μέλη της μπροστά από τα γραφεία της, σε περιοχή κοντά στην Αθήνα».

Και καταλήγει το δημοσίευμα: «Ο αρχηγός της ΧΑ δεν αποκλείει να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη, δεδομένου ότι εάν γίνει δημοψήφισμα -εφόσον το προτείνει η ΧΑ, στην περίπτωση επιτυχίας της στις επόμενες εκλογές- η πλειοψηφία των Ελλήνων θα ψηφίσει υπέρ. «Οι συνέπειες της σημερινής κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μπορεί να αποβούν μοιραίες για την Ευρώπη», λέει ο Κασιδιάρης, και προσθέτει ότι «η ΕΕ σήμερα, απλά δεν καταλαβαίνει την πολιτική μας πραγματικότητα».

Η απάντησή μας στα παπαγαλάκια:

Η Χρυσή Αυγή είναι το ΜΟΝΟ κόμμα στην Ελλάδα που θεωρεί ότι για πολλούς και διαφόρους λόγους που έχουν καταγραφεί αναλυτικά στο επίσημο πρόγραμμα του Κινήματος, απαιτείται να αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και να στραφεί προς την Αγία Ρωσσία, με την οποία μας συνδέουν πολλά κοινά, με πρώτο απ’ όλα την Ορθοδοξία. Η αλλαγή αυτή θα είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδος και της Ρωσσίας, οπότε είναι λογικό να προκαλεί το ρωσσικό ενδιαφέρον. Κι όταν η Χρυσή Αυγή μιλάει για συμμαχία Ελλάδος-Ρωσσίας, εννοεί ότι αυτή θα γίνει αυτή σε ισότιμη βάση, με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση, προς το κοινό συμφέρον. Βεβαίως, τα διάφορα παπαγαλάκια των ντόπιων υπηρετών των διεθνών εξουσιαστών-τοκογλύφων δεν ξέρουν από τέτοια, μιας και οι εκλεκτοί τους έχουν μάθει να είναι μια ζωή «υπό» και να υπηρετούν με πάθος ξένα συμφέροντα, αντικρουόμενα προς τα ελληνικά. Γι’ αυτό εκπλήσσονται. Σίγουρα, στο άμεσο μέλλον, τους περιμένουν –αυτούς και όσους υπηρετούν- κι άλλες πολλές οδυνηρές εκπλήξεις!

Βίντεο

Μόνιμα