Antistasi

του Δημήτρη Παπαγεωργίου*

Πολλοί είναι οι Έλληνες πατριώτες που τόσο στις τελευταίες εκλογές όσο και στο παρελθόν υπερψήφισαν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και το έπραξαν γιατί πίστευαν, ότι ακόμη και χωρίς ρητορική “έντασης” το κυβερνητικό κόμμα θα έπαιρνε μέτρα που θα οδηγούσαν στην αντίθετη από την πολυπολιτισμικότητα κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως αυτό που συμβαίνει είναι το αντίθετο: Υπό την πίεση της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση ανέβασε μεν τους τόνους στο μεταναστευτικό, αποδεικνύεται όμως ότι στην πράξη, οι παρεμβάσεις που αφορούν τα ζητήματα είναι περιορισμένες. Και εάν θα μπορούσε κανείς να πεί ότι πρόκειται για πρακτικά ζητήματα, όπως π.χ. το ότι οι επιχειρήσεις σκούπα είναι εικονικές, δηλαδή παίρνουν τους λαθρομετανάστες από το κέντρο και τους μεταφέρουν εκτός Αθήνας μεν, εντός Αττικής δε, έρχονται δηλώσεις σαν και αυτές του στελέχους και βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη, που σε κάνουν για μία ακόμη φορά να αναρωτιέσαι στο τι διαφέρει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε; Την παλαιά πρόταση του  την οποία διατύπωνε ως συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ  και αφορούσε στις προσλήψεις αλλοδαπών και αθίγγανων στην Αστυνομία, επανέφερε ο συγκεκριμένος πρώην συνδικαλιστής. Μιλώντας στο parapolitika.gr εξηγούσε ότι οι εστίες εγκληματικότητας στους καταυλισμούς και στους χώρους συνάθροισης μεταναστών θα μπορούσαν να είχαν ελεγχθεί επαρκώς αν προσλαμβάνονταν μέλη των μειονοτικών κοινοτήτων στην Αστυνομία και τοποθετούνταν σε σχετικά πόστα. «Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζαμε τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτές τις ομάδες , τη δυναμική τους , τον τρόπο δράσης τους και αντιμετώπισης τους»

Με την ίδια λογική, του κυρίου Κυριαζίδη λοιπόν, ο Ελληνικός στρατός δεν θα έπρεπε να βασίζεται στις Υπηρεσίες Πληροφοριών του για να μαθαίνει π.χ. το τι κάνουν οι Τούρκοι, αλλά αντιθέτως θα αρκούσε το να… προσλάβει ο Στρατός Τούρκους αξιωματικούς; Θα αρκούσε να προσλάβεις Τούρκους ΕΠΟΠ στα νησιά; Τόσο απλά είναι τα πράγματα; Δεν μπορώ να σχολιάσω με σοβαρότητα την πρόταση του κ. Κυριαζίδη. Δεν μπορώ να σχολιάσω κατά πόσον είναι πρακτική ή όχι. Γιατί η θέση του κ. Κυριαζίδη δεν αφορά πρακτικά ζητήματα. Αντιθέτως είναι μια ξεκάθαρα, ιδεολογική, στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας τοποθέτηση.

Δεν αποτελεί κάποια προσπάθεια “λύσης” του προβλήματος της εγκληματικότητας των τσιγγάνων, η οποία εκτρέφεται από πάρα πολλούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και η ίδια η κουλτούρα και ο πολιτισμός αυτών των ανθρώπων, την οποία με τόση δυναμική υπερασπίζονται. Αντιθέτως είναι μια ξεκάθαρη ιδεολογική θέση, που ακολουθεί κατά πόδας τις θέσεις της πολυπολιτισμικής αριστεράς.

Δεν γνωρίζω την συνδικαλιστική πορεία του κ. Κυριαζίδη. Γνωρίζω όμως ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα μας – ακόμη και αυτό της αστυνομίας – αποτελεί αν όχι “μελανή”, τουλάχιστον μία σελίδα γεμάτη με μη ορθολογικές μεθόδους. Μου φαίνεται περίεργη αυτή η τοποθέτηση του κ. Κυριαζίδη; Όχι ιδιαίτερα. Ο κ. Κυριαζίδης, θυμίζει έντονα την εποχή της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, υπό τον Κ. Καραμανλή όταν κυριαρχούσε η λογική του “μεσαίου χώρου”. Ενός χώρου που έφερε όλη την πολιτιστική ατζέντα της αριστεράς και κάποια δήθεν φιλελεύθερα τσιτάτα τα οποία ως κύριο σκοπό είχαν την προστασία των “υμετέρων” διαπλεκόμενων με το ελληνικό κράτος.

Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο τι πώς αντιμετώπισε η κοινότητα των Ελλήνων blogger την στάση αυτή του κ. Κυριαζίδη. Σε ένα μικρό σχόλιο που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, τόσο σε ιστολόγια όσο και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι ανοίγει η κερκόπορτα για την διάλυση των Ελληνικών σωμάτων ασφαλείας. Προφάσεις της πλάκας, και δικαιολογίες που στερούνται λογικής. Και γιατί ο Τσιγγάνος να ελέγξει τον Τσιγγάνο και όχι να του εξασφαλίσει καλύτερη προστασία. Γιατί ο Αλβανός ή ο Πακιστανός να ελέγξει τον συμπατριώτη του, όταν θα ξέρει ότι την επόμενη μέρα θα τον περιμένουν οι υπόλοιποι Πακιστανοί στην γωνία για την… “προδοσία”;

Είναι όμως η πρώτη φορά που ο κ. Κυριαζίδης μεταφέρει από πλευράς της ΝΔ την ατζέντα της αριστεράς; Ο πρώην  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), είχε στρέψει, παλαιότερα, τα βέλη του κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, η οποία, όπως επισημαίνει, “κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες και στη Χρυσή Αυγή που αλωνίζουν σε όλη τη χώρα”!
Μάλιστα, ζητούσε τότε από την πολιτεία “να θεσπίσει ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας, όργανα”!

Μετά τα τελευταία γεγονότα με την Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Προστασίας του Πολιτη, έδωσε ολόκληρο αγώνα για να πείσει ότι οι επαφές της ΕΛΑΣ με την ΧΑ υπήρχαν μόνο σε χαμηλό επίπεδο. Αντιθέτως αυτός που κατηγορούσε την “ηγεσία” της ΕΛΑΣ για συγκάλυψη της ΧΑ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά λοιπόν που εξέφερε ο κ. Κυριαζίδης τότε, ήταν ακριβώς αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ αργότερα. Και όχι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον αυτή η πλευρά του που οι κύκλοι που στηρίζουν την θεωρία των δύο άκρων στην ΝΔ, προσδιορίζουν ως το δεύτερο άκρο. Αλλά και παλαιότερα ο κ. Κυριαζίδης έκανε δηλώσεις σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης του “αντιρατσιστικού νόμου” και τα πόσα αυτός έχει να προσφέρει στην χώρα μας.

Ο κ. Κυριαζίδης δεν γνωρίζω αν είναι αριστερός. Δεν χρειάζεται καν να είναι αριστερός. Είναι σίγουρα όμως από αυτούς που έχουν υποκύψει στην πολιτιστική επικυριαρχία της αριστεράς. Δεν ξέρω αν αυτοπροσδιορίζεται ως δεξιός. Ξέρω ότι εάν το κάνει, κάνει λάθος στον αυτοπροσδιορισμό του. Είναι ακριβώς ένας φορέας της πολυπολιτισμικότητας, ένας από αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την χώρα μας σε πολυπολιτισμική. Είναι ο μόνος μέσα στην ΝΔ; Όχι. Και δεν νομίζω ότι αυτοί είναι καν μειοψηφία. Ποιός δεν θυμάται άραγε τον Προκόπη Παυλόπουλο εκεί γύρω στο 2008 να ευχαριστεί τους μετανάστες γιατί… γονιμοποιούν την χώρα μας;

Ποιός δεν θυμάται την Μαριέττα Γιαννάκου να υπερασπίζεται με κόστος την ίδια την βουλευτική της έδρα το “πόνημα” της κ. Ρεπούση, το οποίο σήμερα στην συνείδηση του ελληνικού λαού έχει βρεθεί στον κάλαθο των αχρήστων. Και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι μέσα στην Νέα Δημοκρατία δεν έχουν αλλάξει απόψεις. Απλά μιλούν λιγότερο. Η πλευρά ίσως της ΝΔ που δεν συμπορεύεται επακριβώς μαζί τους δεν μπορεί να κάνει τίποτε, γιατί αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι της. Έτσι συνυπάρχουν.

* ΠΗΓΗ: Elora.gr

Βίντεο

Μόνιμα