Antistasi

Το μικρό – σε σύγκριση με άλλα – έθνος των Ελλήνων κυριάρχησε και επιβίωσε τόσους αιώνες για ένα και μοναδικό λόγο: βαθιές ρίζες, που κρατούσαν ζωντανές τις αξίες στις οποίες βασίστηκε, την αγάπη για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τον συνάνθρωπο, την πίστη. Οι χρυσές σελίδες της ιστορίας του Ελληνισμού, η παροιμιώδης αντρεία που εκδηλώθηκε σε άνισες – σύμφωνα με τη λογική των υπολοίπων – μάχες, οφείλονται σ’ αυτές τις ρίζες, στον Ελληνικό πολιτισμό.

 

Οι ένοπλοι κατακτητές στην πορεία των αιώνων προσπάθησαν σκληρά, αλλά δεν κατάφεραν να αφανίσουν τον Ελληνισμό. Τα όπλα δεν λύγισαν αυτό το έθνος. Όσοι ήθελαν να σβήσουν το αιώνιο καντήλι, έπρεπε να βρουν άλλους τρόπους. Και ο προφανής τρόπος ήταν να πλήξουν ακριβώς αυτό που κρατούσε τους Έλληνες ζωντανούς: τον πολιτισμό τους.

 

Μεθοδικά διαβρώθηκε εκ των έσω το μητροπολιτικό κέντρο. Η αγάπη για την ιστορία του έθνους, η πίστη, η περηφάνεια του να είσαι Έλληνας, απαξιώθηκαν και αντικαταστάθηκαν με ένα πρόστυχο, αισχρό ψευτοδιεθνισμό, με την ισοπέδωση και κυρίως με την αυτοενοχοποίηση. Θέλουν να μας κάνουν να νιώθουμε ένοχοι («ρατσιστές», «εθνικιστές», «φανατικά θρησκόληπτοι»), επειδή αγαπούμε το έθνος μας και τη θρησκεία μας, επειδή καταδικάσαμε την βεβήλωση των εθνικών και θρησκευτικών μας συμβόλων.

 

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης, από της ιδρύσεως του, αυτό τον εχθρό πολεμά.

 

Σε ένα μικρό τετράγωνο γης , στην περιοχή του Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης και όχι μόνον, ζήσαμε όλα αυτά που περιγράφονται πιο πάνω και αυτό δεν είναι υπερβολή.

 

Οι βαλτοί, δήθεν αριστεροί, δήθεν αναρχικοί βεβηλώνουν τον ιερό χώρο της εκκλησίας με τον πλέον αισχρό τρόπο.

Αφοδεύουν στους τοίχους του ναού, προπηλακίζουν τους ιερείς και τους πιστούς που προσέρχονται στο ναό, προσπαθούν να παρεμποδίσουν ή να διακόψουν τη Θεία Λειτουργία με δυνατή μουσική, τραντάζουν τους τοίχους της εκκλησίας παίζοντας μπάλα, προσπάθησαν μέχρι και την περιφορά του Επιταφίου να παρεμποδίσουν (αν όλα αυτά γινόντουσαν κατά μουσουλμανικού τεμένους, θα έσκιζαν τα ιμάτια τους οι δράστες της βεβήλωσης της χριστιανικής εκκλησίας). Τρομοκρατούν τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής. Δημιούργησαν γκέτο και γιάφκες, όπου, με την κάλυψη δήθεν των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, γίνονται από εμπόριο ναρκωτικών, μέχρι εκμετάλλευση ανηλίκων και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από την έφοδο που έκανε η Αστυνομία στο γνωστό συμβάν, κατά το οποίο εντοπίστηκαν ναρκωτικά και άσεμνες πράξεις κατά  ανηλίκων.

 

Αυτοί όλοι, που είναι σε διατεταγμένη αποστολή με στόχο να διαβρώσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την πίστη μας, κτυπούν ένα στόχο, τη νεολαία μας. Οι συνθήκες οικονομικής κρίσης, που προκαλούν απελπισία στη νέα γενιά, ευνοούν τη μεθόδευση αυτών, που είναι πληρωμένοι να παρασύρουν τη νεολαία σε δράσεις δήθεν εναντίον του συστήματος.

 

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης κινητοποίησε τις αρχές και τους κατοίκους της περιοχής. Στάθηκε προασπιστής του ιερού ναού, των ιερέων, των πιστών, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Απειληθήκαμε, αλλά δεν σταματήσαμε να είμαστε δίπλα σ’ αυτούς που υπερασπίζονται την ιστορία, τα ιερά και τα όσια. Θα συνεχίσουμε να δρούμε δυναμικά και να καταγγέλλουμε αυτά που βλέπουμε. Όπως και στο παρόν άρθρο, καταγγέλλουμε ότι κάποιοι από τους «θαμώνες» της περιοχής της Φανερωμένης, μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, προμηθεύονται με ναρκωτικά, τα μεταφέρουν στις ελεύθερες περιοχές και τα διανέμουν σε νέους, που τους έχουν «παγιδεύσει» στα πλοκάμια τους.

 

Η διάβρωση ηθική και εθνική που τρώει σαν σαράκι τη νεολαία μας σε συνδυασμό με την άθλια οικονομική κατάσταση έχει καταστεί θανάσιμα επικίνδυνη. Αυτές τις ημέρες τιμούμε τη μνήμη των ηρώων, πρωτομαρτύρων της αγχόνης  Μιχαήλ Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου και δυστυχώς η σύγκριση αυτών των αποπροσανατολισμένων νέων με τους ηρωϊκούς νέους του έπους της ΕΟΚΑ προκαλεί πόνο και θλίψη.

 

Χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε τις μελλοντικές γενιές από τον ύπουλο εχθρό. Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης δεν θα σταματήσει τον αγώνα, γιατί κανένας άλλος ανευθυνουπεύθυνος δεν συγκινείται ούτε από την τοπική αυτοδιοίκηση, την αστυνομία, την κυβέρνηση ακόμα και από την Εκκλησία της Κύπρου, δυστυχώς .

 

 

ΚΡΙΝΟΣ Ζ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Πρόεδρος

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου

Βίντεο

Μόνιμα