Antistasi

                

.Όταν κάποιος είναι αγιάτρευτα ερωτευμένος και την πολιορκεί αυτή το ανταποδίδει όπως ακριβώς είναι ο έρωτας που μοιάζει με τον αέρα , δεν ξέρουμε από πού θα μας έρθει .Αυτή μοιάζει με την αναπνοή δεν μπορείς να εκπνέεις χωρίς και να εισπνέεις, αν δεν γίνει δηλαδή ανταπόδοση πάει την έχασες.

Το ερώτημα όμως παραμένει….. εσύ θα πέθαινες για αυτήν

                                                                                                                                                Κάποτε είναι δύστροπη και θέλει κάποιοι να θυσιάζονται στα πόδια της, κάποτε ίσως να είναι τόσο αχόρταγη που τιμωρεί ακόμα και αυτούς που την υπερασπίζονται Ίσως είναι θυμωμένη μαζί μας γιατί πιστέψαμε σε πρόσωπα αστεία ,προσκυνήσαμε ανθρωπάκια που άξιζαν το φτύσιμο μας, ακολουθήσαμε τον λανθασμένο δρόμο και την… χάσαμε.

Το ερώτημα όμως παραμένει…. εσύ θα πέθαινες για αυτήν

                                                                                                                                                Αυτή δεν είναι το Α και το Ω είναι… από το Α έως το Ω . Είναι η πηγή όλων των καλών και για τους Θεούς και για τούς ανθρώπους , οποίος θέλει να ευτυχήσει σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να πιστεύει σε αυτήν από την αρχή της ζωής του ,πρέπει να την έχει στα όνειρα του ελπίζοντας πως σύντομα αυτά θα υλοποιηθούν δίνοντας ζωή και νόημα στα σοφά  λόγια του Κ .Παλαμά                                 <δεν ζει χωρίς αυτήν… η ανθρώπινη ψυχή>

Το ερώτημα όμως παραμένει… εσύ. θα πέθαινες για αυτήν .

 

Η αγάπη που έχει κανείς για αυτήν προέρχεται απ την αγάπη που ένοιωσε για την μητέρα του στην παιδική του ηλικία. Αυτή είναι ο μόνος ελεύθερος λόγος έστω αν κάποτε ,κάποιες στιγμές υπάρχουν χίλιοι μνηστήρες που πολιορκούν  το σώμα της .Κάποιες φορές τους ξεφεύγει λαβωμένη , αλλά ποτέ δεν θα την αντικρίσεις παραδομένη , προδομένη  ναι.

Είναι η μητέρα της υπομονής , ξέρει και το έχει σαν βίωμα της ότι το μέλλον ανήκει σε εκείνους που έχουν υπομονή είναι σαν το αδύνατο καλάμι που γέρνει για να μην σπάσει ,αλλά αμέσως μετά ορθώνετε  .                                                                                                                          Το ερώτημα όμως παραμένει…. εσύ θα πέθαινες για αυτήν .

 

Αυτή πρώτη μας δίδαξε ότι ο πόλεμος κατά των εχθρών είναι η πιο ψηλή αρετή γνωρίζοντας από τα γεννοφάσκια της ότι το Τούρκικο έθνος οφείλει την επιβίωση του στις διχόνοιες του Ελληνικού Έθνους και συγκεκριμένα στην διχογνωμία δυο Ελλήνων επιφανών ανδρών.

Αυτή όμως πάλι μας συχωράει σαν στοργική μητέρα, είναι η αλήθεια στον βούρκο που ζούμε

Είναι η άγκυρα που μας κρατά στην ζωή είναι  ο κρίκος που μας συνδέει με το πάνθεο των ηρώων είναι η παρουσία του Θεού όταν αυτός βρίσκετε… μακριά.

Το ερώτημα όμως παραμένει…. εσύ θα πέθαινες για αυτήν .

                                                                                                                                            Μπορεί κάποιες φορές να είναι η ερωμένη σου άλλες η προστατευόμενη σου άλλες να παίρνει την θέση της γυναίκας σου και με χάδια και τερτίπια να σε σαγηνεύει , μπορεί ακόμη να σου δίνει και το λάβαρο της για να δει πόσο αποφασισμένος είσαι ,ίσως θέλει να δει εάν θα το παρέδινες για να σώσεις την ζωή σου η αν θα το έκανες σάβανο σου.

Το ερώτημα όμως παραμένει… εσύ .θα πέθαινες για αυτήν.

 

Διαβάζοντας την εισαγωγή αυτή ίσως ο καθένας μας να προσωποποιεί γεγονότα και καταστάσεις, ίσως (και δεν θα είναι η πρώτη φορά) κατηγορήσει τον άνθρωπο που την έγραψε

ότι ονειροβατεί και δεν βλέπει με ρεαλισμό κάποια πράγματα, ίσως ειπωθεί ακόμα ότι προωθεί 

την αναρχία στα είδη λιμνάζοντα στάσιμα βρωμισμένα νερά που όλοι είμαστε μέσα .Γεμίσαμε με πολιτικάντηδες που το μόνο που τους νοιάζει είναι οι επόμενες εκλογές μιας και είναι σχεδόν όλοι με πτυχίο στην ψευδολογία. Κάποιοι από αυτούς όταν έρθει εκείνη η άγια ώρα  του ξεσηκωμού θα την κάνουν από την πίσω πόρτα , και όταν με την βοήθεια  του Θεού απελευθερωθούμε θα βγουν σαν τα ποντίκια διεκδικώντας αξιώματα και επαίνους βγάζοντας βαρυσήμαντους λόγους και συνθήματα

Το ερώτημα όμως παραμένει…. εσύ θα πέθαινες για αυτήν .

 

=====================================                                                                                                                                                                                                                                  Ανασταίνουμε και ξαναεκτελούμε του 22  καταδρομείς  κάθε χρόνο ενώ οι πρωτεργάτες που υπήρξαν αξιωματούχοι του κράτους τους έχουμε δώσει συχωροχάρτι επειδή απλά φοράνε γραβάτες και είναι οι <κύριοι>. Αν έχουνε τα κότσια  <που δεν τα έχουν> ας αναλογιστούν κάποιοι ότι έχουν φορτώσει στην πλάτη 22 δεκαεπτάχρονων ολόκληρο το πραξικόπημα ,και την σχεδίαση του και την εκτέλεση του …Δεν πάτε να πνίγεται εθνοπροδώτες ,οσφεοκάμπτες σφογγαροκωλαριοι  εάν γνωρίζουν σε τελική ανάλυση αυτοί που μας κυβερνούν  αυτοί που μας κυβέρνησαν τους υπαιτίους για το πραξικόπημα ας τους δικάσουν αλλά που όλοι έχουν την φωλιά τους βρωμισμένη για αυτό δεν τολμούν!        

Πριν όμως πάρεις την τελική σου απόφαση ταπεινή μου γνώμη είναι να διαβάσεις τις παρακάτω γραμμές   και πίστεψε ότι  θα έχεις  την οριστική  απάντηση στο ερώτημα που ίσως κάποιοι το θέτουν και πιο σωστά….Να πολεμήσω εγώ για αυτούς που είναι για κλάματα και διατηρούν το Κυπριακό για να έχουν κάτι να ασχολούνται και όταν συμβεί κάτι θα εξαφανισθούνε  και πάλι ο κοσμάκης θα καθαρίσει…..

Μα για ποιους θα πολεμήσω ίσως αναρωτηθούν κάποιοι άλλοι με το δίκαιο τους φυσικά, για εκείνες τις μετρημένες στα δάχτυλα οικογένειες που αλλάζουν την εξουσία και παίζουν με την οικονομία του κράτους επειδή τα έχουν ματσωμένα…κανείς δεν τα πήρε μαζί του και ούτε αυτοί φυσικά θα το κάνουν , εκτός εάν νομίζουνε ότι θα δωροδοκήσουν και… επάνω για να γλυτώσουν .Δυστυχώς οι οσφεοκάμπτες είναι πολλοί στο Έθνος μας και Ελλαδίτες αλλά και Έλληνες της Κύπρου που το μόνο που επιδιώκουνε είναι η εξυπηρέτηση κάποιων άλλων δυνάμεων εχθρικών για τον τόπο μας .Ο τίμιος άνδρας πρέπει να φεύγει όταν έρθει η ώρα του  όχι πλουσιότερος αλλά ενδοξότερος ,πράγμα το οποίο ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να το κρίνει

επειδή σαν πολίτες του κράτους αυτού έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε αυτούς που μας διοικούνε .Μπροστά στην καταστροφή ενός κράτους κατά γενικό κανόνα προηγείται εκφυλισμός των αρχών (των) του και περιφρόνηση της θρησκείας του, ότι είπε ο Κίσσινγκερ δηλαδή για να πνίξει  το Έθνος μας πριν χρόνια  τώρα φυσικά δεν χρειάζεται αυτός επειδή την θέση του την ανέλαβαν άλλοι . Δεν καταλάβαμε ότι οι πολιτικοί (η) μας είναι ερασιτέχνες και μαθαίνουν όχι από τα λάθη των προηγουμένων αλλά από τα παθήματα τους , δυστυχώς όμως όπως συνήθως είναι αργά.. Ερωτάμε… πότε πολιτικάντης παραιτήθηκε και κατάγγειλε δημοσίως τα κακά έχοντα στο κυπριακό πλην ελάχιστων εξαιρέσεων και αυτές ακόμη ήταν επί σκοπού, αυτή η καρέκλα φίλοι μου, είναι πολύ ναζιάρα τελικά, σε κάνει ότι θέλει και οπότε θέλει .  

Tο ερώτημα όμως παραμένει…εσύ θα πέθαινες για αυτήν                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Στο χορό τώρα του παραλόγου έχουνε επιστρατευτεί όπως προαναφέραμε και κάποια από τα  ΜΜΕ έχοντας σκοπό ζωής να μας πείσουν ότι  καθήκον μας είναι η τυφλή υποταγή στην εκάστοτε εξουσία μιας και εκείνοι όποιος βγει φυσικά… είναι μαζί του  .Καθήκον όμως βρε φερέφωνα καθίκια είναι η υποχρέωση που έχομε στους νεκρούς μας που αυτοί είναι οι μόνοι άσπιλοι , και που ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να ξοφλήσει , επειδή σε αυτούς οφείλομε το ότι περπατάμε ακόμη και το ότι δεν σερνόμαστε στα τέσσερα Κάποιοι ψάχνουν να βρουν τρόπους να ξεφύγουν από το χρέος τους , κάποιοι άλλοι θεωρούν τον εαυτό τους προσεκτικό για αυτό, ότι κάνουν το κάνουν με μειωμένη απόδοση η με μειωμένες αντιστάσεις .                                  . Η Δημοκρατία, κάποτε είχε πει ο  Τόμσον δεν σώζετε από  την αδυναμία και την ανικανότητα, σώζετε μόνο από την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης  , μιας θέλησης όμως που στο όνομα της οποίας’ θα θυσιάσεις την ιδία σου  την ζωή, μιας θέλησης  στην οποία αν υπάρχει στον ηγέτη τότε είναι η απόδειξη ότι δεν υπάρχει τίποτα το ακατόρθωτο.   Μερικοί άνθρωποι είναι έξυπνοι στο να γνωρίζουν τον εαυτό τους , αλλά ηλίθιοι στο να γνωρίζουν τους αντιπάλους τους ,γιαυτο για κάποιους η διπλωματία βασίζετε αποκλειστικά στη δωροδοκία , το δόλο και την απάτη.

Δεν έχομε συνειδητοποιήσει  ότι το αήττητο ενός πολεμιστή εξαρτάται από τον ίδιο όσο περισσότερο ιδρώτα χύσουμε στην εκπαίδευση τόσο λιγότερο αίμα θα χύσουμε στην μάχη, σε μια εκπαίδευση που σε λίγο θα γίνετε από το σπίτι για να μην χάνουν τα μωρά την μαμά τους και γιατί όχι αφού κάποιοι ψηλά ιστάμενοι  σε στρατό και πολιτεία τα βόλεψαν με τέτοιο τρόπο και εξασφάλισαν απαλλαγές (χωρίς λόγο) για τα μωρά τους ,αφήνοντας νομίζουν τα «κορόιδα» να υπηρετούν. Και εγώ ήμουν τέτοιο «κορόιδο» όπως πολλοί άλλοι και είμαστε περήφανοι γιατί περάσαμε το μοναδικό σχολείο που σε ανδρώνει ,και από παιδί μεταμορφώνεσαι.. Το σχολείο που ονομάζετε Εθνική Φρουρά το οποίο κάποιοι πάσχουν να το καταργήσουν δεν γνωρίζουν όμως ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι τάχτηκαν να την υπερασπίσουν μέχρι εσχάτων ίσως ακόμη δεν έπιασαν το μήνυμα ότι οι έφεδροι είναι έτοιμοι να την ξαναζωντανέψουν όταν τους το ζητήσει ίσως δεν κατάλαβαν ότι η ΕΦ είναι οι έφεδροι οι οποίοι μαζί με τα μόνιμα στελέχη προπομπούς θα δημιουργήσουμε νέες Θερμοπύλες είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.                                                                                                                                                                                                             Γνωρίζοντας ότι η θυσία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ελληνικής φυλής τότε εάν ψάξουμε βαθιά μέσα μας ίσως περνώντας κάποια μονόπατα. να βρούμε και εμείς αυτά τα σκαλοπάτια που θα μας οδηγήσουνε όχι στην λευτεριά που συνήθως είναι προδομένη αλλά στην ικανοποίηση του  ότι, όταν κάνεις ότι μπορείς , κάνεις ότι πρέπει………   

Φοβούνται οι πολιτικάντηδες να πούνε  την λέξη πόλεμος σκέφτονται τον λαό νομίζετε η τα εκατομμύρια που θα χάσουν, σκέφτονται τις απώλειες η τις αποταμιεύσεις τους  ,σκέφτονται το μετά η το πώς θα επενδύσουνε για να καρπωθούνε πάλι (δες σχέδιο Ανάν)                              Μια απατηλή ειρήνη είναι πιο επιζήμια από ένα ανοικτό πόλεμο… το σκέφτηκε κανείς.

Οφείλω να τονίσω κάτι  για να μην δώσω λαβές όσο αφορά την γνώμη μου για τον πόλεμο.

Κάθε πόλεμος είναι  μια εθνική πανωλεθρία είτε νικηφόρος είναι είτε όχι  και ατιμάζει το ανθρώπινο γένος……

Προσπαθείτε  να μας πείσετε   για το αξιόμαχο της Ε.Φ. Μιας Ε.Φ την οποία κατακρεουργήσατε και την αφήσετε έρμαιο του κάθε άσχετου μετά το φιάσκο των S300  το σχέδιο Ανάν το πάγωμα εξοπλισμών το βόλεμα ημετέρων, τις κατηγορίες έναντι στελεχών.

Καταργήσατε το ενιαίο αμυντικό δόγμα μετά από υποδείξεις των μεντόρων σας ,ξεχάσατε τους αγώνες του τόπου και το τραγικότερο αλλοιώνετε ιστορικά γεγονότα για να επηρεάσετε τους μαθητές και να τους καταστήσετε ανίκανους για αντίσταση ,αίσχος.

Το πρόβλημα δεν είναι τι κάνετε εσείς που τουλάχιστο πιστεύετε αυτά τα τραγικά πράγματα που υλοποιείτε  ,το πρόβλημα είναι στους υποτιθέμενους αγωνιστές που σχεδόν συμπλέουν με τα ακατονόμαστα που συμβαίνουν ,είναι να διερωτάται κανείς υπήρξαν αγωνιστές αυτοί που δεν έχουν το ανάστημα να ξεσηκωθούν η από ότι μου είπε ένας από αυτούς… οι παραπάνω που εμφανίζονται τώρα και το παίζουν ειδικοί τότε ήταν για κλάματα και ποτέ δεν σήκωσαν όπλο.

Κάθε λίγο βλέπουμε κάθε καρυδιάς καρύδι να το παίζει ειδικός για την άμυνα του τόπου άνθρωποι οι οποίοι ας μας πουν που πολέμησαν αν πολέμησαν ή αν ήταν καν στην Κύπρο. .Διερωτώμαι αυτοί που θα ηγηθούν  τμημάτων ρωτήθηκαν ποτέ ή θα κληθούν πάλι την ύστατη στιγμή να σώσουν τους δεινόσαυρους που θα βόσκουν ανέμελα σε κανένα γειτονικό λιβάδι ίσως κρυμμένοι από κάποιους .

Μας λένε ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την Τουρκία λόγω του στρατού που διαθέτει , αυτοί που δεν κατόρθωσαν να σταματήσουν επτά χιλιάδες Κούρδους αυτοί που δεν πολέμησαν παρά μόνο στην προδομένη Κύπρο μας αυτά τα ανθρωπάρια εμείς θα τους κάνουμε να μετανιώσουν την ώρα και στιγμή που γεννήθηκαν και αυτό είναι υπόσχεση.

Κάποτε ήταν πέντε φίλοι , γνωριστήκαν στο σχολειό που ονομάστηκε  Εθνική Φρουρά πολέμησαν, προδόθηκαν ,εκτελέστηκαν, έχασαν ότι πιο πολυτιμότερο είχαν την ΖΩΗ τους. 

Τους έχουμε  δει όλοι, γονατιστούς μπροστά σε κάτι τιποτένιες μορφές που κάποιοι επιμένουν να τους λέμε αδελφούς ,ζητούσαν απλώς το δικαίωμα να ζήσουν να χαρούν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους αλλά τα ηρωικά μεχμετσίκ και οι  αγωνιστές αδελφοί τουρκοκύπριοι ,αυτοί οι τιποτένιοι που έχω προαναφέρει  τους το στέρησαν νοιώθοντας πιο άντρες εκτελώντας εν ψυχρό αυτούς τους νέους. Όπως εκτέλεσαν και την οικογένεια του Μελή Μέτσιου της γυναίκας του και των δυο παιδιών του οι  άντρακλες τούρκοι ,όπως εκτέλεσαν και τόσους άλλους .    . Μα αν νομίζουν δικοί και ξένοι ότι θα μας φοβίσουν τα γαβγίσματα τους γελάστηκαν αν νομίζουν αυτή την φορά ότι θα βρουν πύλες ανοικτές ξεγελάστηκα.                                      Ίσως  νομίζουν ότι γέμισαν τον τόπο με εφιάλτες «μπορεί» , ξέρουμε  ποιοι είναι, αλλά εκείνο που δεν ξέρουν είναι ότι ο κάθε εφιάλτης έχει και το όνειρο του ,και ο νοών νοήτο.  

 

 

                                                                                                             Σάββας .Δ. Γεωργιάδης.

                                                                                                             Έφεδρος Υπολοχαγός Κ/Δ

Βίντεο

Μόνιμα