Antistasi

kea

Οι εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία και οι διαδικασίες που τεκταίνονται στις διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την τρόικα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ), αποδεικνύουν ένα μέγα ζήτημα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαπνέεται από αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της, στην Ε.Ε. δεν ενδιαφέρονται για το κοινό, ευρωπαϊκό καλό και επέκταση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση η Ε.Ε. είναι ένωση κρατών δύο ταχυτήτων.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δεν υπάρχει ενιαία εξωτερική πολιτική και ενιαία πολιτική ασφάλειας, όπως η Ε.Ε. δεν μπόρεσε να προστατεύσει την Ελλάδα από την τουρκική βουλιμία στα Ίμια και δεν μπορεί να απελευθερώσει την Κύπρο από την τουρκική κατοχή, δεν υπάρχει ούτε έγνοια για τις αδύναμες οικονομικά χώρες, τα λάθη και τις παραλείψεις τους λόγω μεγέθους ή έλλειψης γνώσης και πείρας.

Αντίθετα, αυτό που παρατηρείται είναι αισχρές δολοπλοκίες της κάθε μιας από τις μεγάλες χώρες προς τις μικρότερες, στις οποίες δολοπλοκίες εμπλέκονται και οι χώρες που ανήκουν στις σφαίρες, επιρροής των δυνατών της Ευρώπης.

Όλα δείχνουν ότι το ΔΝΤ, με τις απαιτήσεις και αποφάσεις του π.χ. για καθορισμό της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους στο 100% του ΑΕΠ, με την επιμονή του για να βρούμε μόνοι μας τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ εκτός των 10 δις που θα μας δανείσουν, με την εμμονή σε κούρεμα καταθέσεων, σε ιδιωτικοποιήσεις και σε αύξηση του εταιρικού φόρου δεν θέλει να βοηθήσει, αλλά να οδηγήσει την Κύπρο και το λαό της στην πλήρη εξαθλίωση και τελικά να υποδουλώσει την Κύπρο οικονομικά με απώτερο στόχο να βάλει χέρι στον φυσικό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να επιβάλουν μια λύση στο Εθνικό μας πρόβλημα στα μέτρα τα δικά τους «μακράν» από τους κανόνες του διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.  Στοχεύοντας στον αφανισμό του Ελληνισμού της Κύπρου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οικονομικοί δυνάστες, όπως η Γερμανία αλλά και τα υποχείρια της Γερμανίας, κρύβονται πίσω από τον παραλογισμό του ΔΝΤ και με την απάθεια και αδράνεια τους υποθάλπουν αυτό τον παραλογισμό.

Οι δυτικοί με τη συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο τώρα, ολοκληρώνουν αυτό που επεδίωκαν και έπρατταν από αιώνες να διαλύσουν τον Ελληνικό πολιτισμό, να σβήσουν οτιδήποτε θυμίζει πως χωρίς τον Ελληνισμό δεν θα υπήρχε Ευρώπη και αυτό που αποκαλείται δυτικός πολιτισμός.

Θέλουν να εξευτελίσουν και να υποδουλώσουν τον Ελληνισμό και γιατί κατατρύχονται από συμπλέγματα απέναντι στα επιτεύγματά του Ελληνισμού και επειδή ξέρουν πως αν οι Έλληνες «ανθήσουν» μπορούν ξανά να μεγαλουργήσουν. Και αν οι Έλληνες μεγαλουργήσουν θα είναι ανεξέλεγκτοι και δεν θα επιτρέψουν τα παιγνίδια στην πλάτη των λαών και ειδικά των φτωχών χωρών της Ε.Ε.

Οι δήθεν πολιτισμένοι ευρωπαίοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι βάρβαροι που ήταν πριν από κάποιους αιώνες. Τότε ήταν τα στίφη των βαρβάρων του βορρά, τώρα είναι οι οικονομικοί δυνάστες με τα λευκά κολλάρα.

Απέναντι, σ’ αυτούς τους διεθνείς απατεώνες, ο Ελληνισμός πρέπει να ορθώσει την ιστορία του και να αντλήσει αξιοπρέπεια από τους αγώνες των προγόνων του.

Η εσωστρέφεια είναι αναγκαία στην παρούσα φάση, για να μπορέσει ο Ελληνισμός να ορθοποδήσει, αναλογιζόμενος το παρελθόν του και οραματιζόμενος το μέλλον του. Ας απομονώσουμε τους απατεώνες και τους κλέφτες πολιτικούς και τραπεζίτες και ας τους στείλουμε στο πυρ το εξώτερον. Γιατί; για την οικονομική εξαθλίωση και το διασυρμό της κοινωνίας μας υπεύθυνοι είμαστε εμείς και κανένας άλλος, που επιτρέψαμε να καταβαραθρωθεί ο τόπος, η αξιοπρέπειά μας και οι κόποι τόσων πολλών χρόνων και σκληρής δουλειάς.

Κρίνος Ζ. Μακρίδης

Πρόεδρος

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου

Βίντεο

Μόνιμα