Antistasi

kypros-simaia__article

του Δημήτρη Στεργιούλη
Επίτιμου Διευθυντή
2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

«Πάλι μαίνεται η Ηρωδιάς» και απαιτεί την κεφαλή της Κύπρου επί πίνακι.
Προϊόν διανοητικής παράκρουσης η απαίτησή της .
Επ’ ουδενί θα διέπραττε αυτό το ατόπημα η κ. Μέρκελ , αν δεν ήταν ανιστόρητη, όπως ανιστόρητος αποδεικνύεται, από την εν γένει λεκτική συμπεριφορά του, και ο επί των οικονομικών υπουργός της, ο «πολύς Σόϊμπλε».
Η κ. Μέρκελ θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τσιφλίκι της και ούτε είναι δυνατόν να εκλαμβάνεται ως τιμάριό της και ως οργανισμός προώθησης των γερμανικών γεωπολιτικοστρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων.
Επίσης η κ. Μέρκελ θα πρέπει να μελετήσει τη σύγχρονη ιστορία. Αν το πράξει θα πληροφορηθεί ότι η πατρίδα της αιματοκύλησε δυο φορές την Ευρώπη. Ο λαός , από τα σπλάχνα του οποίου και η ίδια ξεπήδησε, ενέχεται για βαναυσουργίες πρωτόγνωρες κατά των Ευρωπαϊκών λαών.
Τη δική μας πατρίδα, την Ελλάδα, οι πρόγονοι της κ. Μέρκελ την κατέστρεψαν ολοσχερώς. Οι πρόγονοί της δεν άφησαν λίθον επί λίθου επί της Ελληνικής γης. Διέπραξαν εγκλήματα , που δεν μπορεί να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Τι να της πρωτοθυμίσουμε ; Τα Καλάβρυτα, το Κομμένο, το Δίστομο ή τα φοβερά κολαστήρια της Γκεστάπο ανά την Ελλάδα , όπου κυριολεκτικά σταυρώθηκαν και μαρτύρησαν ανθρώπινες υπάρξεις.
Θα πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στην κ. Μέρκελ ότι οι πρόγονοί της λεηλάτησαν τη χώρα μας , μας πήραν τα πλούτη μας, ρήμαξαν τα χωριά μας . Χιλιάδες ελληνόπουλα έμειναν ορφανά και απροστάτευτα, γιατί οι πρόγονοί της σκότωσαν τους γονείς τους.
Θα πρέπει να πει κάποιος στην κ. Μέρκελ ότι χιλιάδες Ελληνίδες είναι ακόμα μαυροντυμένες εξ αιτίας των προγόνων της.
Θα πρέπει επιτέλους κάποιος να πληροφορήσει την κ. Μέρκελ ότι το χρέος των Ευρωπαίων απέναντι στους Έλληνες και τους Κύπριους ( για πολλοστή φορά το τονίζω ότι και η Κύπρος είναι Ελλάδα και κατ’ ακολουθία και οι Κϋπριοι είναι Έλληνες) είναι ανεξόφλητο, γιατί οι Ευρωπαίοι στους Έλληνες χρωστούν τα πάντα.
Καλό θα είναι να μελετήσει και το συμπατριώτη της τον Γκαίτε και να ενδιατρίψει στις απόψεις του περί Ελλάδας και Ελλήνων.
Η κ. Μέρκελ θα πρέπει να αναλογιστεί ότι η πατρίδα της οφείλει στην Ελλάδα αρκετές δεκάδες δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ, τόσο για το κατοχικό δάνειο, όσο και για τις πολεμικές αποζημιώσεις, στις οποίες δεν προσμετρούμε εκείνες για τις χιλιάδες των προγόνων μας που οι Γερμανοί σφαγίασαν Και δεν τους συνυπολογίζουμε , γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν είναι δυνατό να αποτιμηθεί σε χρήμα.
Κατά συνέπεια το ενδιαφέρον της κ. Μέρκελ και του υπουργού της Σόϊμπλε για την οικονομική εξυγίανση των οικονομικά αδύναμων ευρωπαϊκών κρατών μελών της Ευρωζώνης, όπως αυτό το οικτρό δίδυμο την αντιλαμβάνεται, είναι επίπλαστο. Και είναι επίπλαστο γιατί οι απόγονοι δημίων είναι αδύνατο να έχουν αποβάλλει τις κληρονομικές τους καταβολές, γιατί κάτι παρόμοιο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους βιολογικούς νόμους.
Αψευδές τεκμήριο των ανωτέρω η στάση που τηρεί αυτό το θλιβερό πολιτικό δίδυμο απέναντι στον Ελληνισμό. Μια στάση που άλλως πως δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά ως ρεβάνς για τη μέγιστη συμβολή των Ελλήνων στη συντριβή του Γ΄ Ράιχ
Ο κ. Σόϊμπλε «τσούχτηκε» , γιατί το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και τα κεφάλαια που διακινούνται μέσω αυτού είναι δυσανάλογα με την κυπριακή οικονομία.
Είναι ή δεν είναι θεομπαίχτης αυτό το ανθρωποειδές ;
Η δυσαναλογία διακινούμενων κεφαλαίων στις κυπριακές τράπεζες και κυπριακής οικονομίας τον πείραξε, ενώ το ίδιο φαινόμενο που παρατηρείται στο Λουξεμβούργο και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό το παραβλέπει. Είναι ή δεν είναι ανθέλληνας αυτό το ανθρωπάριο ; ((Και πάλι το τονίζω ότι η Ελλάδα είναι και η Κύπρος και οι Κύπριοι είναι Έλληνες).
Η στάση Μέρκελ-Σόϊμπλε απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχει την εξήγησή του. Είναι αδύνατον αυτό το πολιτικό δίδυμο να χωνέψει ότι μια χούφτα Έλληνες αντιστάθηκαν στις σιδηρόφρακτες στρατιές των προγόνων τους, τις ταπείνωσε το αντάρτικο τουφέκι , τις κουρέλιασε, τις ξεφτέλισε .
Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι τριάντα χιλιάδες Ελληνοκύπριοι συστρατεύτηκαν με τον ελληνικό στρατό, αλλά και τα συμμαχικά στρατεύματα και τόσο στον ελλαδικό, όσο και στο χώρο της Μέσης Ανατολής παρέδωσαν στους Γερμανούς ανεπανάληπτα μαθήματα ηρωισμού και ανδρείας, μαθήματα γενναιοφροσύνης και αυτοθυσίας, μαθήματα πολεμικής αρετής.
΄Ο,τι δεν κατόρθωσε το Γ΄ Ράιχ σε βάρος του Ελληνισμού επιχειρεί να το πετύχει το σημερινό Δ΄ Οικονομικό Ράιχ με το θλιβερό και αξιολύπητο δίδυμο Μέρκελ- Σόϊμπλε.
Και πάλι, όμως, ο Ελληνισμός της Κύπρου ντρόπιασε την κραταιά , οικονομικά, Γερμανία.
Τις προσταγές των Γερμανών , εκπεφρασμένες μέσω του Εurogroup , που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πειθήνιο όργανο των Γερμανών, οι Ελληνοκύπριοι τις απέρριψαν και με την περήφανη στάση τους δίδαξαν στην κατάπληκτη ανθρωπότητα τον ορισμό της εθνικής περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, του φιλότιμου, της αρετής.
Και βέβαια τον Κυπριακό Ελληνισμό τον αναμένει Γολγοθάς. Ίσως ματώσει, ίσως ταλαιπωρηθεί, αλλά ποτέ δεν θα υποκύψει, ποτέ δεν θα συρθεί στα γόνατα, ποτέ δεν θα προσκυνήσει και στο τέλος θα θριαμβεύσει. Κοντά του θα βρίσκεται θερμός συμπαραστάτης , βοηθός και συναγωνιστής ο όπου γης Ελληνισμός. Οι καμπάνες του συναγερμού του Γένους των Ελλήνων άρχισαν να χτυπούν και θα ακουσθούν στα πέρατα της οικουμένης προς μεγάλη απογοήτευση των Μέρκεκλ-Σόϊμπλε και των ενεργούμενών τους .
Είμαστε Έλληνες εμείς. Κι ο Έλληνας είναι αδούλωτος , περήφανος , άτρομος και προπάντων απροσκύνητος .-

Βίντεο

Μόνιμα