Antistasi

imagesCARR8KNE

του Δημήτρη Στεργιούλη
Επίτιμου Διευθυντή
2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

Η ακρώρεια του Ελληνισμού στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου έμεινε όρθια επί των επάλξεων. Αψήφισε τις απειλές της παρέας Μέρκελ-Σόϊμπλε και με το βροντερό ΟΧΙ της Βουλής των Αντιπροσώπων της στις απαιτήσεις των «γερμανικών γκεσεμιών της Ε.Ε.» , για φορολόγηση -κούρεμα κατά το δη κοινώς λεγόμενο – των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, προϋπόθεση , απαραίτητη κατά τις επιταγές τους, προκειμένου να τύχει στήριξης η χειμαζόμενη οικονομία της Κύπρου, για να ξεπεράσει τα όποια προβλήματά της.
Το δίδυμο Μέρκελ-Σόϊμπλε και τα πειθήνια όργανά τους στο Eurogroup θέλησαν να επιβάλλουν στους αδελφούς μου Ελληνοκύπριους όρους ανέντιμους , για να τύχουν οικονομικής στήριξης.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ζητούσαν από την Κύπρο να καταστρατηγήσει διακρατικές συμβάσεις , που υπέγραψε , δυνάμει των οποίων οι καταθέσεις πολιτών μέχρι του ποσού των 100.000 ΕΥΡΩ είναι εγγυημένες από το κυπριακό κράτος.
Σε απλή γλώσσα το Eurogroup, τουτέστιν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης , ζητούσε από την μικρή, αλλά περήφανη Κύπρο να γίνει αναξιόπιστη διεθνώς, έστω και αν η ενέργειά «του κουρέματος» συνεπαγόταν ανάληψη- και μάλιστα στην ολότητά τους – των καταθέσεων και των επενδυτικών κεφαλαίων από τις κυπριακές τράπεζες.
Αυτό το ενδεχόμενο περίμεναν οι αρχιτέκτονες του οικονομικού πακέτου στήριξης της Κύπρου. Διακαής τους πόθος είναι να δουν το τραπεζικό σύστημα της Μεγαλονήσου να καταρρέει , ο λαός της να πένεται , να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του έναντι των τραπεζών , να καταστεί ανέστιος και εκ των πραγμάτων να εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει τις πατρογονικές του εστίες, αναζητώντας καλύτερη μοίρα εκτός Κύπρου.
Βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού της κ. Μέρκελ ήταν φωλιασμένη η προσδοκία ότι μεγάλο μέρος των ρωσικών κεφαλαίων, από τις κυπριακές τράπεζες θα κατευθύνονταν στα γερμανικά χρηματοπιστωτικά καταστήματα , κυρίως, για λόγους ασφαλείας.
Διττός λοιπόν ο σκοπός των Γερμανών . Εισροή κεφαλαίων από τις κυπριακές τράπεζες στις γερμανικές αφ΄ενός και αφ΄ετέρου ο αφελληνισμός του Κύπρου.
Σατανικό , τω όντι , το γερμανικό σχέδιο, γιατί τότε και μόνον τότε το νησί , αλλά και ο ορυκτός του πλούτος θα περνούσε στα χέρια των Αγγλογερμανών, χωρίς βέβαια να αφεθούν και οι Τούρκοι στο παράπονο.
Δυστυχώς , για τους Γερμανούς , οι Ελληνοκύπριοι ματαίωσαν τους σχεδιασμούς τους, Φάνηκαν αντάξιοι των προγόνων τους, αντάξιοι των παλικαριών μας που βιγλίζουν το νησί τους από τα Φυλακισμένα Μνήματα. Ξύπνησε μέσα τους ο αντάρτης της ΕΟΚΑ, ο Έλληνας μαχητής.
Μίλησε στις ψυχές τους ο Μακάριος, ο Διγενής , ο Αυξεντίου, ο Μάτσης , ο Παλληκαρίδης, ο ανυποχώρητος και μαχητής Έλληνας.
Οι αδελφοί μας οι Ελληνοκύπριοι μας κατέστησαν περήφανους. Διέσωσαν το φιλότιμο του Γένους μας στα μάτια των ελευθερόφρονων λαών του κόσμου και παρέδωσαν στους υπερόπτες Γερμανούς μαθήματα απαράμιλλου ήθους, αξιοπρέπειας και λεβεντιάς.
Εν τινι μέτρο ξεντρόπιασαν κι εμάς τους Ελλαδίτες , που δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε «γη και ύδωρ» στους δανειστές μας και είμαστε ευεπίφοροι στην ικανοποίηση και των πλέον παράλογων απαιτήσεων των τροϊκανών.
Παρέδωσαν , οι αδελφοί μας οι Ελληνοκύπριοι, μαθήματα δημοκρατικής λήψης αποφάσεων και κατέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι λαός ενωμένος αποτελεί εμπόδιο υλοποίησης άνομων σχεδίων ξένων και ύποπτων προστατών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός θα πληρώσει βαρύ τίμημα, επειδή επέλεξε να πορευθεί την οδό της εντιμότητας και της αξιοπρέπειας . Θα κληθεί να πληρώσει , γιατί δεν δέχτηκε να υποδυθεί το ρόλο του «μπατακτσή».
Όλα όμως τα εμπόδια και όλες τις δυσκολίες θα τις ξεπεράσει και θα ξαναγράψει , άλλη μια φορά τραγούδι στην ιστορία , που να διαλαλεί τι σημαίνει για τον Ελληνοκύπριο, τιμή , ελευθερία, αξιοπρέπεια, φιλότιμο, ευθιξία, περηφάνια
Ο όπου γης Ελληνισμός έχει ιερό καθήκον να συστρατευτεί από τώρα κάτω από τη σημαία μιας παγκόσμιας προσπάθειας οικονομικής στήριξης του Ελληνισμού της Κύπρου.
Οι ανά την υφήλιο Ομογενειακές μας Οργανώσεις, Κοινότητες, Σύλλογοι, Σύνδεσμοι θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση , ώστε , σε δεδομένη στιγμή, έμπρακτα να αποδείξουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου Κυπριακού Ελληνισμού, γιατί τους αδελφούς μας Κυπρίους τους αναμένει αγώνας, από τον οποίο τελικά θα εξέλθουν νικητές και τροπαιούχοι προς μεγάλη απογοήτευση της Μέρκελ , του Σόϊμπλε και των υποχειρίων τους.
Επιμύθιον.
Όσο στην ελληνική ακρώρεια της Κύπρου υπάρχει , έστω κι ένας Έλληνας η φύτρα του Γένους μας δεν πρόκειται να χαθεί. Είμαστε Έλληνες εμείς. Είναι Έλληνες τα αδέλφια μας της Κύπρου.-

Βίντεο

Μόνιμα