Antistasi

___1_~1

του Δημήτρη Στεργιούλη
Επίτιμου Διευθυντή
2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

Εδώ και τριάντα εννιά , σχεδόν , χρόνια το βόρειο μέρος της Κύπρου κατέχεται από τα στρατεύματα του Αττίλα.
Το κατεχόμενο μέρος της Μεγαλονήσου οι Τούρκοι το αναγόρευσαν σε τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου και το χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης για να γίνουν κυρίαρχοι ή επικυρίαρχοι ολόκληρου του νησιού, ενός νησιού που είναι προαιωνίως ελληνικό.
Βέβαια οι βλέψεις και οι επιδιώξεις των Τούρκων επί της Κύπρου ουδέποτε θα πραγματοποιηθούν , γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρξει Ελλαδίτης ή Ελληνοκύπριος, που να παραβλέψει τα απαράγραπτα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού και να παραχωρήσει έστω και σπιθαμή κυπριακού εδάφους στους βέβηλους εισβολείς και λεηλάτες.
Ίσως αντείπει κανείς ότι η Τουρκία είναι μεγάλη στρατιωτική δύναμη και πιθανόν ό,τι δεν καταφέρει με διαπραγμάτευση δεν αποκλείεται να το επιδιώξει με την κλαγγή των όπλων.
Είμαστε πραγματιστές και δεν απορρίπτουμε ασυζητητί και διαρρήδην ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο ενωμένος Ελληνισμός δεν είναι εύκολος αντίπαλος και ότι είναι σε θέση να καταφέρει συντριπτικά και καίρια χτυπήματα στον οιονδήποτε αντίπαλο και να του καταστρέψει τις δομές της χώρας του.
Εξάλλου η Τουρκία , κι αυτό πρέπει να το χωνέψουμε καλά, στηρίζεται σε γυάλινα πόδια. Αν η ίδια ένιωθε ισχυρή θα μας είχε επιτεθεί προ πολλού, γιατί «το αρπάζειν είναι ίδιον των Τούρκων».
Ας έλθουμε όμως στο προκείμενο. Όσο είναι καιρός ακόμα, και για να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα της Μεγαλονήσου, σ΄ αυτή τη δύσκολη για την Ελλάδα και την Κύπρο οικονομική συγκυρία, μήπως θα ήταν φρόνιμο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικόλαος Αναστασιάδης να υπογράψει διακρατικές συμφωνίες με το Ισραήλ και τη Ρωσία παραχωρώντας ναυτικές βάσεις στους μεν Ισραηλινούς στο λιμάνι της Κερύνειας, στους δε Ρώσους στο λιμάνι της Αμμοχώστου.
Οι ανωτέρω βάσεις θα παραχωρηθούν στους Ισραηλινούς και Ρώσους για πενήντα χρόνια και αντί καταβολής ενοικίου , Ρώσοι και Ισραηλινοί , θα έχουν συμβατική υποχρέωση να εγγυηθούν την ασφάλεια της Κύπρου και τα θαλάσσια , υποθαλάσσια και εναέρια σύνορά της , τις ΑΟΖ της καθώς και την απρόσκοπτη εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της Μεγαλονήσου.
Ίσως αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, τη στιγμή που το Βόρειο μέρος της Κύπρου κατέχεται από τα στρατεύματα του Αττίλα;
Διευκρινίζουμε ότι διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και η εκάστοτε Κυβέρνησή της, η οποία και έχει το δικαίωμα του δικαιοπραγείν και συνάπτειν διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις.
Το μόρφωμα του κυπριακού βορρά, που η Τουρκία ονομάζει «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», είναι ανυπόστατο και ανύπαρκτο και , πλην της Τουρκίας , καμία άλλη χώρα δεν το αναγνωρίζει ως κράτος.
Το ανωτέρω μόρφωμα κατέχει έκταση της Μεγαλονήσου που παρανόμως κατακτήθηκε, παρανόμως εποικίστηκε και παρανόμως κατέχεται , από το 1974 ίσαμε σήμερα, από τα στρατεύματα του Αττίλα, γεγονός για το οποίο η Τουρκία καταδικάστηκε επανειλημμένως με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.
Και σίγουρα θα υπάρξουν κι εκείνοι που θα μας « λιθοβολήσουν» ισχυριζόμενοι ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο , γιατί θα αντιδράσει η Αγγλία, εγγυήτρια δύναμη γαρ, με βάση τις συνθήκες Λονδίνου-Ζυρίχης .
Ευλογοφανής η ένστασή τους. Υπάρχει όμως δικονομικός αντίλογος που αρθρώνεται ως εξής.
«Η Αγγλία αποποιήθηκε «εν τοις πράγμασι» το ρόλο της εγγυήτριας δύναμης, γιατί δεν αντέδρασε, αν δεν υπέθαλψε και υποκίνησε, την τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, με την οποία – παρά τις υπογραφείσες και από την Τουρκία προμνησθείσες συνθήκες – διαλύθηκε το Ζυριχικό Σύνταγμα διακυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακρωτηριάσθηκε η εδαφική της ακεραιότητα.
Εξυπακούεται ότι η με ανοχή ή μάλλον καθ΄ υπόδειξη των Άγγλων κατάργηση του Ζυριχικού Συντάγματος διακυβέρνησης της Κύπρου συνεπάγεται και κατάργηση του εκ του καταλυθέντος Συντάγματος προνομίου της Αγγλίας ως εγγυήτριας , τουτέστιν προστάτιδος, δύναμης της Μεγαλονήσου.
Κατά συνέπεια , αν η Αγγλία όντως επιθυμεί, να διατηρήσει το ρόλο της εγγυήτριας δύναμης οφείλει να επαναφέρει σε ισχύ το Ζυριχικό Σύνταγμα και να απαλλάξει το βόρειο τμήμα της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή
. Όσο η Αγγλία δεν εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση η Κυπριακή Δημοκρατία νομιμοποιείται να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες για περιφρούρησή της .
Και θα αντείπουν μερικοί : αφού το βόρειο μέρος της Κύπρου κατέχεται από τους Τούρκους, πώς θα πάνε Ρώσοι και Ισραηλινοί για να κατασκευάσουν βάσεις και να ελιμενίσουν τα πολεμικά τους πλοία στα προρηθέντα λιμάνια.;
Αυτό δεν αφορά στην Ελληνοκυπριακή πλευρά. Ας πάνε εν προκειμένου τα στρατεύματα του Αττίλα να τους παρεμποδίσουν.
Βέβαια υπάρχουν και μικρολεπτομέρειες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όπως επί παραδείγματι Ρώσοι και Ισραηλινοί δεν θα επιτρέπουν την είσοδο εποίκων στο νότιο τμήμα της Κύπρου , δεν θα επιτρέπουν την προσάραξη τουρκικών ή τουρκικών συμφερόντων πλοίων στα λιμάνια της Κερύνειας και της Αμμοχώστου. Δεν θα επιτρέπουν είσοδο και εγκατάσταση Τούρκων πολιτών στη βόρεια Κύπρο.
Σε κάθε περίπτωση θα απαγορεύουν τον εφοδιασμό , την ενίσχυση ή ανανέωση των στρατευμάτων του Αττίλα, η παρουσία των οποίων θα φαλκιδεύει την δημιουργία και λειτουργία των Ρωσικών και Ισραηλινών βάσεων.
Αντικείμενο των συμβάσεων θα αποτελέσει και ο εφοδιασμός σε τρόφιμα και άλλα αγαθά των εργαζομένων στις Ισραηλινές και Ρωσικές βάσεις στην Κερύνεια και Αμμόχωστο που πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από καταστήματα Ελληνοκυπρίων , καθώς και σωρεία άλλων μικρολεπτομερειών που δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν αντικείμενο του παρόντος άρθρου μας.
Ίσως οι απόψεις μου επί του συγκεκριμένου θέματος φαντάζουν εξωπραγματικές . Αν, όμως , η πολιτική ηγεσία Κύπρου και Ελλάδας εξετάσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τους έγκριτους νομικούς που διαθέτουν δεν νομίζω ότι θα απογοητευτούν από τη νομική γνωμάτευσή τους.
Σε κάθε περίπτωση , όμως , η όποια δραστηριοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση και την Τουρκία θα προσγειώσει και τους Αγγλοαμερικανούς θα οδηγήσει να τοποθετήσουν το Κυπριακό στις σωστές του διαστάσεις. ΄Οτι δηλαδή είναι πρόβλημα διεθνές , πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής εδάφους ανεξάρτητου κράτους , μέλους του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε., όπως είναι η Κύπρος
Η μέχρι τώρα παθητική μας στάση στο πρόβλημα της Κύπρου και ατελέσφορη αποδείχτηκε και τον βέβηλο εισβολέα και λεηλάτη αποθράσυνε.
Καιρός να περάσουμε στην επίθεση σε όλα τα ειρηνικά μέτωπα με την πασίγνωστη πολεμική μας κραυγή, κραυγή που προξενεί φόβο και τρόμο στους εχθρούς και ρίγη συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης σε πραγματικούς φίλους και συμμάχους. ΑΕΡΑ – ΦΟΥΣΚΟΥΣΤΟ !!!

 

Βίντεο

Μόνιμα