Antistasi

IMG_0010

του Κρίνου Μακρίδη*

Οι προεδρικές εκλογές που σηματοδότησαν το τέλος της πενταετούς θητείας Χριστόφια στην εξουσία και την αρχή της θητείας Αναστασιάδη, έχουν προκαλέσει σειρά σκέψεων και προβληματισμών και συνέβαλαν στην εξαγωγή συγκεκριμένων συμπερασμάτων. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος χαρακτήρισε τις χιλιάδες οργισμένων, από την εγκληματική πολιτική του, πολιτών και τους συγγενείς των ηρωικών νεκρών της 11ης Ιουλίου 2011, ως πραξικοπηματίες, δεν αξίζει σχολίου. Τον παραπέμπουμε στο αδέκαστο δικαστήριο της ιστορίας, όπως και για την καταστροφική οικονομική πορεία που ακολουθούσε από την στιγμή που αυτός λαός τον ανέδειξε πρόεδρο του.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην πρώτη ομιλία του μετά την ανακήρυξη του, απέδειξε ότι είναι δεσμευμένος από τις δυνάμεις, εντός και εκτός του κόμματος του, που είναι θιασώτες ενός ψεύτικου και ανθελληνικού προοδευτισμού.

Πιστός στις επιταγές της λεγόμενης νέας εποχής, η οποία επιδιώκει την ισοπέδωση των πολιτισμών και την μετατροπή των λαών σε πολτοποιημένες καταναλωτικές μάζες, αλλά και σε φτηνό εργατικό δυναμικό, ο Αναστασιάδης άφησε τις προθέσεις του να φανούν, μιλώντας για δήθεν πολυπολιτισμική κοινωνία και χαϊδεύοντας τα αυτιά των Τουρκοκυπρίων.

Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει. Γι΄αυτό και θα εκφράσουμε την άποψη μας ευθαρσώς: Από αυτά που ακούσαμε στην πρώτη ομιλία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αναιρούνται οι ό,ποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί ότι η αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου θα φέρει και αλλαγή σε πολιτικές σε συγκεκριμένα θέματα.
Εκτιμούμε ότι στην πτυχή της προστασίας του Ελληνισμού της Κύπρου, του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας, των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κύπρου, η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα είναι ίδια με αυτή της κυβέρνησης που απήλθε. Εκτιμούμε ότι ο δούρειος ίππος της δήθεν πολυπολιτισμικότητας θα συνεχίσει να απειλεί τον Ελληνισμό στην Κύπρο, εκτρέφοντας δήθεν αντιρατσιστές και προάγοντας πολιτικές, οι οποίες απώτερο στόχο έχουν την μείωση της επιρροής του ελληνικού στοιχείου. Εκτιμούμε ότι τα υπερπρονόμια των Τουρκοκυπρίων και των εποίκων θα συνεχίσουν να υφίστανται εις βάρος των νομοταγών πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν, είναι και θα παραμείνουν οι Έλληνες της Κύπρου, είτε τους αρέσει είτε όχι.

Αυτή μας η άποψη ενισχύεται και από το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο απαρτίζεται από παλαιοκομματικούς πολιτικούς, που ήταν ένθερμοι υποστηρικτές της κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της παράδοσης της Κύπρου στις αγκάλες του τουρκικού επεκτατισμού μέσω ενός ανέντιμου και αναξιοπρεπούς συμβιβασμού. Ενός κυβερνητικού σχήματος που εκπέμπει διαφθορά και ρουσφέτι, και που διαλαλεί ότι θα είναι συνεχιστής του έργου του προηγούμενου.

Η νέα κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της και γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε στα κόμματα. Τα μισά επέλεξαν τη συναλλαγή για τα ψίχουλα της εξουσίας και τα άλλα μισά επέλεξαν την ευθυνοφοβία, ωσάν ο τόπος να περνά μια περίοδο ευημερίας.

Είμαστε αποφασισμένοι και πανέτοιμοι για νέους αγώνες, ενάντια στην προσπάθεια για αφελληνισμό της Κύπρου και την καταβαράθρωση των αξιών του αρχαίου πολιτισμού μας και της οικονομίας. Δεν θα επιτρέψουμε να λησμονηθούν οι χιλιάδων ετών ελληνικές μας ρίζες. Δεν θα επιτρέψουμε να νοθευτεί η ελληνική γλώσσα και η ελληνική παιδεία. Δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθεί η πίστη και η θρησκεία μας.

Έρχονται νέοι αγώνες…
* Πρόεδρος στο Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου

Βίντεο

Μόνιμα