Antistasi

 

ellhn ajkos

Δημήτρης Στεργιούλης
Επίτιμος Διευθυντής
2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
“ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ”

 

Με τα όσα εκθέτει , στο άρθρο του ¨Κρίση στο Αιγαίο … και η ώρα των στρατηγών” , ο κ.Χρήστος Μακρυγιάννης, ε. α ανώτερος αξιωματικός, δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Είτε το θέλουμε είτε όχι με τους Τούρκους θα αναμετρηθούμε, εκτός κι αν υποκύψουμε στις απαιτήσεις τους, πράγμα αδύνατο κατά τη γνώμη μου.
Καθόλου απίθανο η αναμέτρησή μας να επισυμβεί σε χρόνο πολύ σύντομο. Και κατά πως δείχνουν τα πράγματα η Άγκυρα θα επιδιώξει να εξωθήσει τα πράγματα σε πολεμική σύραξη την τωρινή περίοδο , που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει οικονομική κρίση μεγάλων διαστάσεων.
Ο κίνδυνος λοιπόν είναι ορατός. Και οι ιθύνοντες δεν φαντάζομαι να εθελοτυφλούν. Ούτε πάλι μπορούμε να γνωρίζουμε εμείς οι πολίτες τα τεκταινόμενα στο Υπουργείο της Άμυνάς μας και τις όποιες κινήσεις της Κυβέρνησής μας.Θέλω να πιστεύω ότι είναι οι δέουσες και εκείνες που οι περιστάσεις επιβάλλουν.
Επειδή , όμως , σε μια πολεμική αναμέτρηση , έστω και περιορισμένης κλίμακας και διάρκειας, ο λαός μας πρέπει να είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά, ευχής έργο θα ήταν αν η Κυβέρνησή μας λάμβανε τα προς τούτο απαραίτητα μέτρα. Και προφανώς οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν κάποιο ή κάποια από τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας ή κάποια από τις βραχονησίδες μας . Επομένως ο εξοπλισμός όλων των κατοίκων του νησιών μας , ανδρών και γυναικών , από 20 μέχρι 70 (ναι 70 παρακαλώ) ετών είναι επάναγκες να γίνει το δυνατό συντομότερα και μεθοδικά.Επίσης από τώρα να κληθεί σε συναγερμό ο όπου γης Ελληνισμός. Στα μεγάλα μεταναστευτικά κέντρα του Ελληνισμού στις ευρωπαϊκές , αλλά και στις υπερατλαντικες χώρες πρέπει από τώρα να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα, που όχι μόνο να προβάλλουν στις κυβερνήσεις των χωρών που διαμένουν τα απαράγραπτα δίκαια του Ελληνισμνού, αλλά και να καταδείξουν το άνομο και παράλογομ των τουρκικών απαιτήσεων.
Επίσης οι ως άνω επιτροπές αγώνα να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες για οικονομική στήριξη , αν εμπλακούμε σε πολεμική σύρραξη
Καλό θα είναι και ο πλήθυσμός της ηπειρωτικής Ελλάδας με τρόπο εύσχημο, χωρίς δηλαδή να δημιουργηθεί πανικός στη τάξεις του, να προετοιμασθεί για ένα τέτοιο δυσάρεστο μεν , αναπόφευκτο δε , ενδεχόμενο.
Οι κάτοικοι των ακτικών μας περιοχών από τώρα να εξοπλιστούν και κατά περιόδους να καλούνται για εκπαίδευση στα όπλα.
Το χτύπημά μας στους Τούρκους, οσάκις προκληθούμε , όπως στα Ίμια, πρέπει να είναι κεραυνοβόλο, και συντριπτικό ..Ένα πράγμα πρέπει να χωνέψουμε καλά. Να μην περιμένουμε, όσο δίκαιο και αν έχουμε, ότι οι μεγάλοι μας φίλοι και σύμμαχοί μας, σε μια αναμέτρησηη μας με τους Τούρκους θα τρέξουν να μας βοηθήσουν. Το αντίθετο μάλιστα θα συμβεί . Για να μην πω ότι συμβαίνει κι αυτή ακόμη τη στιγμή. Οι “άσπονδοι” φίλοι μας είναι αυτοί που εξωθούν την Τουρκία στο “απονενοημένο διάβημα”.
Οι βόλτες των πολεμικών τουρκικών πλοίων μέχρι Σούνιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο ενέργειες που αποσκοπούν στο γραδάρισμα των αντιδράσεών μας.
Αν όμως οι ιθύνοντες προειδοποιούσαν την Άγκυρα , αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ότι εφεξής , κάθε τουρκικό πολεμικό ,που εισέρχεται άνευ αδείας μας στα χωρικά μας ύδατα , θα καταλαμβάνεται με καταδρομική μας επίθεση, θα οδηγείται σε ελληνικά λιμάνια και θα κατάσχεται, το δε πλήρωμά του θα καταδικάζεται σε ειρκτή πολλών ετών, δεν νομίζω ότι η Τουρκία θα συνέχιζε το σημερινό “βιολί της “. Η ίδια νότα πρέπει να γίνει και για τις παραβιάσεις του εθνικού ενάεριου χώρου μας από τουρκικά πολεμιοκά αεροσκάφη.
Αν δεν αφυπνιστούμε και δεν λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα οι Τούρκοι θα κάνουν αποβίβαση και όχι απόβαση στα νησιά μας.
Θα πρέπει επίσης να προσέξουμε και την Κύπρο μας. Γιατί σε μια ενδεχόμενη αναμέτρησή μας με την Τουρκία , η τελευταία με τα στρατεύματα του Ατττίλα που βρίσκονται στο Βόρειο Τμήμα του νησιού μας θα επιχειρήσει κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου. Γι΄αυτό από τώρα θα πρέπει να αυξήσουμε τη στρατιωτική μας παρουσία στην Μεγαλόνησο και να φροντίσουμε για τον περαιτέρω εξοπλισμό αυτής της ακρώρειας του Ελληνισμού. Πιθανές διαμαρτυρίες ότι δήθεν παραβιάζουμε τις συνθήκες Λονδίνου-Ζυρίχης να τις γράψουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας .και στους διαμαρτυρόμενους να πούμε:
“γιατί ανέχεστε την παρουσία του Αττίλα στην Κ’ύπρο; Η Τουρκία , εν προκειμένω , δεν παραβιάζει τις συνθήκες υπέρ των οποίων κόπτεσθε; Ήταν λάθος μας τραγικό που αποσύρθηκαν από την Κϋπρο οι S 300 . Φρόνιμο είναι το κενό που δημιουργήθηκε να καλυφθεί , τιο δυνατό συντομότερα, με καινούργιες παραγγελίες.
Καιρός λοιπόν να σημάνουν οι καμπάνες του πανεθνικού συναγερμού, να απαλλαγούμε από φοβικά σύνδρομα και να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι
“Δεν μας βαραίνει ο πόλεμοςε γιατι έγινε πνοή μας”

Βίντεο

Μόνιμα