Antistasi

31MK

Αλγεινότατες εντυπώσεις μας άφησε ο Λάζαρος Μαύρος, τις προάλλες, όταν στην πρωινή εκπομπή του, στο Ράδιο Πρώτο, αποπήρε μ΄ένα τρόπο αγενέστατο τον φιλοξενούμενό του, φίλο και συναγωνιστή μας, ταγματάρχη εν αποστρατεία, Σάββα  Πέτρου. Ο Σάββας ξεκίνησε την παρουσίαση του θέματος, για το οποίο καλέσθηκε,  με την ακόλουθη φράση: «Μπορεί εμείς να έχουμε κάνει εθνικό μας ύμνο το τραγούδι του Χατζηγιάννη «τα χέρια ψηλά», αλλά οι Τούρκοι….». Εκεί τον ανέκοψε ο Λάζαρος Μαύρος και του απευθύνθηκε με την ακόλουθη στηλίτευση: «μπορεί εσύ να έχεις κάνει ύμνο σου το τραγούδι αυτό αλλά εμείς όχι και πες μας ότι θέλεις να πεις και άφησ΄ τo τραγούδι στην ησυχία του».

Στη συνέχεια ενώ ο φιλοξενούμενός του αναφερόταν στην αντεθνική ενέργεια του ανεκδιήγητου εθνομηδενιστή, Μπουτάρη να επιτρέψει σε αντιπροσωπεία του ψευδοκράτους να εκθέσει και να διαφημίσει προϊόντα σε περίπτερο εκθέσεως στη Θεσσαλονίκη, ο Λάζαρος τον διέκοψε για να ρίξει διαφημίσεις. Για όσους παρακολουθούσαν την εκπομπή ένιωσαν να τους σοκάρει ο απρεπής τρόπος του δημοσιογράφου. Για όσους γνωρίζουμε τον απόστρατο αξιωματικό νιώσαμε την προσβολή στο πρόσωπό μας και την ενέργεια του δημοσιογράφου θρασύτατη.

Ο Σάββας Πέτρου έχει παρασημοφορημένο το σώμα του με τραύματα από σφαίρες του Αττίλα, καθότι το 1974 πολέμησε τους εισβολείς μέσα από τη 31 Μ.Κ και ήταν ανάμεσα στη διμοιρία, η οποία  στο Πυρόι γονάτισε τα σκυλιά και τιμώρησε σκληρά τον Αττίλα που βεβήλωσε τη Γή μας.  Στην πιο πάνω φωτογραφία εικονίζονται καταδρομείς της ηρωικής διμοιρίας κατά τις ημέρες της δοξασμένης δράσης τους. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Σάββας Πέτρου. Είναι ο δεύτερος αριστερά εκ των καθημένων.

Ο Σάββας Πέτρου είναι γνώστης της τουρκικής και με την εν λόγω ιδιότητά του εμπλουτίζει συχνά πυκνά την εκπομπή του Λάζαρου με ανάλυση της αρθρογραφίας του τουρκικού τύπου. Την υπηρεσία αυτή την προσφέρει αμισθί στο κανάλι του Χατζηκωστή και το γεγονός αυτό επιτείνει την απρέπεια του δημοσιογράφου. Διότι η συμπεριφορά αυτή εν ολίγοις ξευτέλισε έναν πολεμιστή, ο οποίος με επίγνωση του εθνικού του καθήκοντος, μετά την αποστρατεία του έμαθε ανάγνωση της μισητής αυτής γλώσσας, με σκοπό να συλλέγει πληροφορίες από τον εχθρό και να τις μεταδίδει, χωρίς αντάλλαγμα, στον κόσμο, με την ελπίδα να τον αφυπνίσει και να τον μορφώσει. Αυτό επέλεξε  να το πράξει μέσα από την συγκεκριμένη εκπομπή και η εκπομπή θα έπρεπε να αισθάνεται τιμή και υποχρέωση προς τον Σάββα. Αντί τούτου όμως ο δημοσιογράφος της εκπομπής τον εξευτέλισε και τον προσέβαλε στα ώτα  τόσων ακροατών που παρακολουθούσαν την εκπομπή κατά την συγκεκριμένη ώρα.

Η αφορμή δε του εξευτελισμού του Σάββα ακατανόητη. Ο τρόπος χρήσης της αποστροφής  «τα χέρια ψηλά» του παρακμιακού και απεχθούς  αυτού τραγουδιού από τον Σάββα ήταν απόλυτα επιτυχής. Διότι το τραγούδι αυτό με τα χέρια …και τα πόδια ψηλά οι χειραγωγοί των μαζών το έχουν όντως αναγάγει σε ύμνο της απονευρωμένης νεολαίας, η οποία ομνύει πίστη σε τραβεστί και σατανικά πρότυπα. Μπορεί κάποιος να στοιχηματίσει στα σίγουρα ότι αυτό το σαχλοτράγουδο στις τάξεις της νεολαίας, και όχι μόνο, είναι δημοφιλέστερο του Εθνικού μας Ύμνου. Ο τραγουδοποιός δε Χατζηγιάννης φιγουράρει αυτές τις μέρες ως πολιτικός παράγοντας στο επιτελείο του κ. Αναστασιάδη και ως ένας εκ των «εκλεκτών» υποστηρικτών του. Αυτά όλα είναι γεγονότα και απορούμε γιατί ο Λάζαρος «μυγιάζεται», κατά την προσφιλή του παροιμία!

Και για να εξηγούμαστε: Αναγνωρίζουμε την προσφορά του Λάζαρου στην αφύπνιση της εθνικής συνείδησης και στο τεράστιο εθνικό έργο που επιτελεί. Αν εξαιρέσουμε βέβαια τις άκομψες και στερημένες αληθείας τοποθετήσεις του κατά του εθνικισμού και τις ανιστόρητες αναφορές του περί «εθνάρχη» Μακαρίου και τους κατά καιρούς ύμνους του υπέρ των κυττάρων δήθεν της δημοκρατίας, και για τάχα γιορτές της δημοκρατίας, απόψεις τις οποίες, ευτυχώς για την αξιοπιστία του, εσχάτως φαίνεται να αναθεωρεί.

Παναγιώτης Κλεοβούλου

Βίντεο

Μόνιμα