Antistasi

Όταν ο σκελετός ενός συστήματος, είναι σχεδιασμένος να δίνει καταστροφικά αποτελέσματα, οι υποκριτικές προσπάθειες για δήθεν διόρθωση του είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, για τον απλούστατο λόγο ότι η δομή του είναι που καθορίζει και την φύση των παραγώγων του. Αυτό συμβαίνει με την με την Ευρωζώνη και επειδή τα λάθη σχεδιασμού βρίσκονται στη δομή της και είναι αυτοκαταστροφικά οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη κατάρρευση αφού βέβαια εκπληρώσει τον σκοπό της για τον οποίο θα αναφερθούμε πιο κάτω. Εν τω μεταξύ εμείς αποβλακωμένοι εν τη λήθη μας προτιμούμε να βουλιάξουμε μαζί της παρά να εγκαταλείψουμε τον μαμμωνά με το ψευδεπώνυμο Ευρώ. Βλέπετε όπως έλεγε και ο μ. ο Σιδηρόπουλος ναρκωτικά δεν είναι μόνο η ηρωίνη και η κοκαΐνη.

Στο μεταξύ η κανείς δεν μιλά πια για την υποσχεθείσα αποσύνδεση των τραπεζικών ελλειμμάτων από τις εθνικές οικονομίες μέσω του προγράμματος Πλήρους Νομισματικής Συναλλαγής της ΕΚΤ. Και αυτό εν τω μέσω υφέσεως της διψασμένης για καταθέσεις Γερμανικής  οικονομίας και της σύνθλιψης της περιφερειακής Ευρωζώνης.

Χαίρει και οδύρεται η Ελλάς της παρανόησης. Δεν είναι λίγο να παίρνεις τρίτη αναστολή ανακοίνωσης της πτώχευσης. Πάει και ο πανικός επιστροφής στην δραχμή, που ενίσχυε τα μέτρα υπέρ της προώθησης επενδύσεων στην Γερμανία. Οι μετοχές στο ΧΑΑ ανέβηκαν . Υπάρχει όμως η εξής απορία. Σε τι βοηθά η άνοδος των Ελληνικών ομολόγων όταν μέσα στους όρους δανειοδότησης ήταν να απαλλαγούν οι ελληνικές τράπεζες από αυτά και να τα παραχωρήσουν στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ; Επιπλέον η Ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκδώσει νέα ομόλογα. Οι μόνοι που ωφεληθήκαν είναι τα αντισταθμιστικά αμοιβαία κεφάλαια (υψηλού κινδύνου) που κερδοσκοπούν με τα υπόλοιπα 35 δις Ελληνικών ομολόγων που δεν εξαργυρώνονται άμεσα. Στο μεταξύ η τρόϊκα επανέρχεται για νέα μέτρα εντός του μηνός ή και μέσα στον Μάρτη, ενώ ο Στουρνάρας ανακοινώνει φόρο στα …αγροτεμάχια!

Συνοπτικά η πρόσφατη ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών εξασφάλισε την έλλειψη πίστωσης ακόμα και στις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες, την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, και τη γεωμετρική συρρίκνωση της οικονομίας, προσθέτοντας επιπλέον απόλαυση από την πείσμονα παράταση συμμετοχής στην ευρωζώνη. Άλλωστε παλαιόθεν το όνειρο κάθε πολιτισμένου κράτους ήταν η ανάθεση της νομισματικής και δημοσιονομικής του πολιτική σε τρίτους (ώστε να δύναται να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα πνευματικά)! Εδώ στην Κύπρο φυσικά είμαστε ακόμα πιο προχωρημένοι. Με στόχο την διπλή απόλαυση έχουμε θέση σκοπό μας την διζωνική ευρωζωνική, ένα πρωτοποριακό και προοδευτικό συνάμα σύστημα, που θα επιτρέπει την ρύθμιση της οικονομίας και την διαχείριση των φυσικών πόρων, όχι μόνο από την ΕΚΤ αλλά και τις παρεμβάσεις της Άγκυρας. ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ. Φαίνεται ότι παρά τις προβλέψεις για αφύπνιση της ανθρώπινης συνειδητότητας παραμένουμε νοητικά δέσμιοι στους ελληνίζοντες, αθεΐζοντες και σατανίζοντες του σιωνιστικού κομματικού φάσματος. Τελικά είμαστε άξιοι του μισθού μας.

Γιάγκος Υψαρίδης ΚΕΑ

Βίντεο

Μόνιμα