Antistasi

ο γυιος της πλύστρας στην αυθεντική του, άγρια μορφή 

ο γυιος της πλύστρας σε βλακώδη μορφή 

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

 

Δεν είχαμε καμία πρόθεση ούτε και διάθεση να ασχοληθούμε με τα νέα κλαψουρίσματα του προέδρου Χριστόφια. Ή την προσπάθειά του να επιζητεί τον οίκτο των πολιτών. Αν ήμασταν ΑΚΕΛικοί, θα ήμασταν βαθύτατα απελπισμένοι με τα καμώματα και τα κλάματα του συντρόφου Χριστόφια.

Είμαστε απλοί πολίτες και ειλικρινά απογοητευόμαστε, που ο Πρόεδρος επιδίδεται σε τέτοια κωμικά ατοπήματα και αστείους λήρους για να αυτοδικαιολογηθεί, δηλ. να αυτομαστιγωθεί. Θα συμφωνήσουμε ότι στις εκδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων εξοργισμένων πολιτών έξω από το Προεδρικό, μετά την τραγωδία στο Μαρί, είχαν εκπεμφθεί και ακουστεί σκληρές κατηγορίες εναντίον και του Δ. Χριστόφια και του Μ. Καρογιάν και γενικά του διεφθαρμένου και διαπλεκόμενου πολιτικού-κομματικού συστήματος.

Τι σημαίνει ότι κάποιος πολιτικός ή ηγέτης έχει… ταπεινή καταγωγή; Ταπεινή δεν είναι η καταγωγή αλλά μικροί είναι οι άνθρωποι, που ντρέπονται για την καταγωγή τους. Γι’ αυτό και δεν καταλάβαμε γιατί ο Δ. Χριστόφιας αμόλησε, στη συνέντευξή του, στη «Χαραυγή» (25/12/2012), εκείνη την αναφορά περί του γιου της πλύστρας, για να μας φωνάξει ότι, τιμή και καμάρι του, που έχει ταπεινή καταγωγή. Σεβόμαστε την καταγωγή του. Κρίνουμε μόνο την πολιτική του.

Είναι σταθερή εκτίμηση του γράφοντος ότι ο Δ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ κυβερνούν τον τόπο με καθαρά μαρξιστικά, λενινιστικά και κομμουνιστικά πρότυπα. Ως εάν η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι … «Λαϊκή Δημοκρατία της Κύπρου»! Η αναφορά Χριστόφια στη γνωστή ρήση του Λένιν δεν είναι τυχαία. Πέραν της συναισθηματικής πτυχής, υπάρχει και η καθαυτό ιδεολογική και πολιτική. Η πραγματική ρήση του Βλαντίμιρ Ίλιτς Ουλιάνοβ είναι: «Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι». Ο καθείς ας ερμηνεύσει όπως κρίνει την λενινιστική ρήση.

Όμως, ο Λένιν είπε και άλλα. Σταχυολογούμε μερικά τσιτάτα για να υποστηρίξουμε τη θέση μας ότι, Χριστόφιας και ΑΚΕΛ, ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, μεθοδικά, μελετημένα και επίτηδες οδήγησαν τον τόπο στην οικονομική καταστροφή υλοποιώντας λενινιστική πρακτική. Ο Λένιν είπε: «Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια. Αλήθεια είναι ό,τι συμφέρει τον λαό. Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή». Είπε ακόμα: «Αν το συμφέρον του κόμματος εξυπηρετείται από ένα ψέμα, τότε το ψέμα είναι ηθικό. Αν ένα έγκλημα προωθεί την υπόθεση του κόμματος, τότε το έγκλημα είναι ηθική πράξη». Δεν θα σας παραπέμψουμε σε συγκεκριμένα γεγονότα.

Ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης ας ακονίσει τη μνήμη του. Ο Λένιν είπε και τούτα: «Σε μια συμμαχία, πάντα ο ένας κάνει το άλογο κι ο άλλος τον καβαλάρη». Θυμίζει κάτι αυτή η λενινιστική ρήση; «Όσο υπάρχει κράτος δεν υπάρχει ελευθερία. Όταν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει κράτος». Προσέξτε και το εξής: «Ο κύριος εχθρός του κομμουνισμού είναι ο χριστιανικός κλήρος».

Τι λέγει ο Δ. Χριστόφιας, υπερηφανευόμενος; «Κομμουνιστής γεννήθηκα και κομμουνιστής θα πεθάνω», διανθισμένο με συχνά κλάματα. Τι είπε σχετικά ο Λένιν; «Δώστε μας ένα παιδί οκτώ χρονών και θα γίνει μπολσεβίκος για πάντα». Πώς ερμηνεύεται η οικονομική πολιτική Χριστόφια-ΑΚΕΛ; Τη διαζωγραφίζει ο Λένιν: «Ο τρόπος να συντρίψουμε τους αστούς είναι να τους λιώσουμε ανάμεσα στις μυλόπετρες της φορολογίας και του πληθωρισμού».

Όπως επιχείρησαν να πράξουν, π.χ., με την ακίνητη ιδιοκτησία, που ο Δ. Χριστόφιας βδελύσσεται, επειδή «ο σκοπός του σοσιαλισμού είναι ο κομμουνισμός». Ο Λένιν καταλήγει και ομολογεί: «Στους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 αφελείς και ένας μόνο πραγματικός μπολσεβίκος». Τα σχόλια είναι ελεύθερα.

 

Βίντεο

Μόνιμα