Antistasi

Ηλίας Παπακυριακού.

Ήταν μαθητής της πέμπτης τάξης του Γυμνασίου Αμμοχώστου, όταν κατατάγηκε στην ΕΟΚΑ, στις ομάδες κρούσεως Αμμοχώστου, και έλαβε μέρος σε βομβιστικές επιθέσεις. Καταζητήθηκε προτού τελειώσει το Γυμνάσιο. Το Μάρτη του 1957 του ανατέθηκε ο υποτομέας Άσσιας και των γύρω χωριών, όπου και ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα. Μια από τις ενέργειές του ήταν και η αρπαγή γαλλικών αυτομάτων όπλων από άνδρες του γαλλικού αποσπάσματος που είχαν κάμει επέμβαση στο Σουέζ.

Πολέμησε με σθένος τους Άγγλους και στις 2 Σεπτεμβρίου 1958 έπεσε πολεμώντας στο νέο Χάνι της Γραβιάς στον Αχυρώνα του Λιοπετρίου. Αναγκάσθηκε να εκτελέσει ΑΚΕΛικό προδότη όταν αυτός, με σκοπό να τον καταδώσει, προσπάθησε να του αφαιρέσει την προσωπίδα για να δεί το πρόσωπό του, αναγκάζοντας έτσι τον Αγωνιστή να τον πυροβολήσει.

Ο Ηλίας έπεσε για την λευτεριά της Κύπρου και την Ένωσή της με τη μάνα Ελλάδα. Αν η Ένωση επραγματοποιείτο  και την Ελλάδα δεν την κυβερνούσαν προδότες θα μιλούσαμε σήμερα για μια μεγάλη Ελλάδα, περιφερειακή υπερδύναμη. Δυστυχώς η μοίρα έταξε στο τιμόνι του Έθνους προδότες οι οποίοι ενώ ξεπούλησαν την πατρίδα οι θλιβεροί  διάδοχοί τους τους απένειμαν τον τίτλο του Εθνάρχη. Μέσα από προδοσίες και συνωμοσίες φτάσαμε στην ημικατοχή και στο κατάντημα να κυβερνηθεί ο τόπος από το τουρκόφιλο κόμμα ΑΚΕΛ το οποίο στόχο έβαλε την τουρκοποίηση της Κύπρου. Τα κατάφερε σχεδόν! Για να ολοκληρωθεί ο σκοπός τους θα πρέπει να κατακρημνίσουν την Ιστορία! Αποδομούν τους Αγωνιστές και τον αγώνα της ΕΟΚΑ και αναδεικνύουν τους προδότες σε ήρωες! Πάνω στους τάφους των ηρώων μας οικοδόμησαν το ζυριχικό κράτος της φαυλοκρατίας και τρώνε με δέκα μασέλες. Είναι αίσχος: οι άκαπνοι και αγράμματοι τζιτζιφιόγκοι της ΕΔΟΝ και οι χαχόλοι σαπιοκοιλιάδες του ΑΚΕΛ αποκαλούν τους ήρωες της ΕΟΚΑ, μασκοφόρους και τους προδότες του Αγώνα, ήρωες

 Παραθέτουμε κατωτέρω άρθρο του εξαιρετικού δημοσιογράφου της Σημερινής, Μάριου Δημητρίου,  με τον οποίο μπορεί  ιδεολογικά να διαφωνούμε αλλά την τιμιότητά του την παραδεχόμαστε.

Αν είναι άνδρας να βγάλει τη μάσκα

του Μάριου Δημητρίου

http://www.sigmalive.com

Ζόρικο θέμα, αυτό της «αποκατάστασης της μνήμης αδίκως δολοφονηθέντων κατά την περίοδο 1956-1958», όπως αποφάσισε προχθές (12.12.2012), το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου Χριστόφια και όπως το διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου θέλει να προαγάγει την εθνική συμφιλίωση», όμως, αντί αυτού, το ζήτημα προκαλεί άλλον ένα διχασμό, επειδή αγγίζει αμφισβητούμενα, ακόμα, ιστορικά γεγονότα μιας εμφυλιοπολεμικής εποχής, που άφησαν τεράστιες πληγές σε αυτούς που τα έζησαν, αλλά και στους απογόνους τους.

Οι εκτελεσθέντες από την ΕΟΚΑ ως προδότες και συνεργάτες των Άγγλων, που αποκαταστάθηκαν από την κυβέρνηση Χριστόφια, είναι 19 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία κατάγονται από χωριά της επαρχίας Αμμοχώστου.

Την απόφαση του Υπουργικού χαιρέτισαν το ΑΚΕΛ, οι οργανώσεις του και ο Σύνδεσμος Συγγενών Δολοφονηθέντων για τα πολιτικά τους φρονήματα στην περίοδο 1955-1959, ενώ καταδίκασαν το Ίδρυμα Διγενή και ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959, όπως και ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ.

Στην αντιπαράθεση χρησιμοποιείται σε κάποιες περιπτώσεις οξεία γλώσσα και βίαιοι χαρακτηρισμοί, που αναμοχλεύουν τα πάθη του παρελθόντος – χαρακτηριστική είναι η φράση που η νεολαία του ΑΚΕΛ, ΕΔΟΝ, περιλαμβάνει σε ανακοίνωσή της, ότι είναι «μια πολιτική απόφαση που αποκαθιστά και επίσημα την ιστορική αλήθεια και μνήμη των αδίκως δολοφονηθέντων αριστερών από τους μασκοφόρους του Γρίβα».

Η ΕΔΟΝ -όπως και το ΑΚΕΛ με κάθε ευκαιρία- αναφέρεται σε «μασκοφόρους του Γρίβα» με μίσος και περιφρόνηση, στέλνοντας το προπαγανδιστικό μήνυμα ότι όλοι αυτοί οι αηδιαστικοί «μασκοφόροι του Γρίβα», της περιόδου του αγώνα της ΕΟΚΑ, ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ, κοινοί φονιάδες και εγκληματίες που διψούσαν για αίμα αριστερών.

Είναι όμως ιστορικά τεκμηριωμένο ότι ανάμεσα σε αυτούς τους «μασκοφόρους», υπήρξαν γνωστοί ήρωες της ΕΟΚΑ που σκοτώθηκαν πολεμώντας με γενναιότητα τους κατακτητές και που το ΑΚΕΛ δηλώνει ότι σέβεται και τιμά!

Και αυτό το γεγονός, κάνει την πολιτική συμπεριφορά του κυβερνώντος κόμματος και των δορυφόρων του στο συγκεκριμένο ζήτημα, ιστορικά ανακόλουθη, ανώριμη και θολή.

Να αναφέρω χαρακτηριστικά, ένα παράδειγμα, που αφορά τη
δολοφονία ενός από τους «19» αποκαταστημένους αριστερούς, του Μιχάλη Πέτρου, από τη Λύση.

Σύμφωνα με τον αριστερό δημοσιογράφο και συγγραφέα της μελέτης «Εν ψυχρώ εκτελέσεις Αριστερών», Μιχάλη Μιχαήλ, ο Μιχάλης Πέτρου δολοφονήθηκε από τρεις αγωνιστές της ΕΟΚΑ, της ομάδας Ηλία Παπακυριακού, που πήγαν στις 21.1.1958 «να τιμωρήσουν τον Γ. Κολάνη, επειδή κτύπησε κάποιους της ΕΟΚΑ».

Ο Μ. Μιχαήλ αναφέρει σε διάλογο με αναγνώστες στην ιστοσελίδα του, ότι «ενώ συνομιλούσε με τον Παπακυριακού, ο Κολάνης τού είπε ότι αν είναι άνδρας να βγάλει τη μάσκα και να κουβεντιάσουν πρόσωπο με πρόσωπο, κάτι το οποίο κι έγινε. Ο Παπακυριακού έβγαλε μόνος του τη μάσκα κι αυτό μαρτυρούν όλοι όσοι ήταν παρόντες στο γεγονός».

Λοιπόν, ο Ηλίας Παπακυριακού, ένας από τους τέσσερις μεγάλους ήρωες που έπεσε στην επική μάχη του Αχυρώνα του Λιοπετρίου και τιμάται από το ΑΚΕΛ, ήταν ταυτόχρονα «μασκοφόρος του Γρίβα», που δυσφημείται από το ΑΚΕΛ…

Σε τέτοια ιδεολογική σύγχυση οδηγεί η αδυναμία της μαρξιστικής σκέψης του κόμματος να κατανοήσει την ανθρώπινη πραγματικότητα και να ερμηνεύσει τον κόσμο στην αληθινή του διάσταση και όχι στη δογματική του προκατασκευή.

Βίντεο

Μόνιμα