Antistasi


Με ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ εκφράζει την βδελυγμία της, τάχατες, για τη δήλωση της Χρυσής  Αυγής ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου και χαρακτηρίζει το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών ως  νοσταλγό της Χούντας και του Ναζισμού- Φασισμού. Εκφράζει τη, δήθεν, ιερή αγανάκτησή της η ΕΔΕΚ, η οποία κατά την ιστορία συμπεριφέρθηκε ως κόμμα με… «πλέριες δημοκρατικές αρχές» που δεν ταυτίστηκε ποτέ με… διδακτορικά καθεστώτα! Νομίζουν οι καρεκλοκένταυροι της ΕΔΕΚ ότι όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν κοντή, ελλειπή ιστορική γνώση. Για αυτό προκαλούν βάναυσα και με περισσή θρασύτητα με δηλώσεις αυτού του είδους την ιστορική γνώση και την ιστορική εμπειρία αυτού του λαού.

Αυτοί οι «πλέριοι δημοκράτες» καμώνονται πως ξεχνούν ότι για μια δεκαπενταετία υπήρξαν οι ένοπλοι παρακρατικοί τραμπούκοι με τα καλασνίκωφ του φαύλου ανθελληνικού και διδακτορικού Ζυριχικού καθεστώτος. Καμώνονται πως ξεχνούν την άμιλλα που επιδείκνυαν με άλλες παρακρατικές ομάδες (Γιωρκατζικούς) στον απηνή διωγμό των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και παντός ενωτικού στοιχείου που εξέφραζε έστω και την παραμικρή διαφωνία με το προσωποπαγές καθεστώς Μακαρίου. Παραμένει ανεξίτηλο στη λαϊκή μνήμη το όργιο της βίας και τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν, οι κατά τ’ άλλα δημοκρατικοί, παρακρατικοί τραμπούκοι της ΕΔΕΚ σε βάρος της ενωτικής παράταξης κατά την τριετία 1971-1974 με ανατινάξεις οικιών και καταστημάτων ενωτικών αγωνιστών, με ξυλοδαρμούς και με κάθε είδους άλλη παρακρατική αθλιότητα.

Είναι αυτοί οι «πλέριοι δημοκράτες»  που στηλιτεύουν σήμερα το στρατιωτικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, οι οποίοι για δεκαετίες στήριζαν αμέριστα όλα τα τριτοκοσμικά δικτατορικά καθεστώτα τύπου Καντάφι και Άσσαντ από τα οποία και χρηματοδοτούνταν αφειδώς και έστελναν σ’ αυτά υπότροφούς τους για εκπαίδευση. Αυτή η συνεργασία υπήρξε στενότατη ακόμα και κατά την περίοδο αμέσως μετά την τουρκική εισβολή όταν ο Καντάφι επέκρινε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών γιατί οι Τούρκοι δεν προέβηκαν στην πλήρη κατάληψη της Κύπρου, δηλώνοντάς του ότι η Λιβύη θα παρενοχλούσε στρατιωτικά τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εάν αυτές επενέβαιναν στρατιωτικά στην Κύπρο.

Είναι αυτή η ίδια η ΕΔΕΚ η οποία σήμερα εμφανίζεται ως τιμητής του Κινήματος Ελλήνων Εθνικιστών, η οποία για δεκαετίες στηρίζει αμέριστα το Κόμμα της Κλεποκρατίας, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, αυτή τη δεύτερη λαίλαπα που έπληξε τον Ελληνισμό μετά την Τουρκοκρατία, δηλαδή  το ΠΑΣΟΚ. Το στήριξε δε, χωρίς οποιαδήποτε επιφύλαξη, ακόμα και κατά τη μαύρη οκταετία  του ανθέλληνα Σημίτη της εθνικής μειοδοσίας των Ιμίων. Δεν έχει λοιπόν το ηθικό ανάστημα η ΕΔΕΚ να στηλιτεύει το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών.

Όσον αφορά την ουσία των γεγονότων, αυτό που ανέφερε η Χρυσή  Αυγή, δηλαδή ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου, είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια, η οποία προκύπτει και από το πόρισμα του Εισαγγελέα Τσεβά,  στον οποίο το μεταπολιτευτικό καθεστώς ανέθεσε τη διερεύνηση των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Γι’ αυτό και ενώ γίνεται αναφορά για εκατοντάδες νεκρούς παρατίθενται μόνο δώδεκα έως δεκαέξι ονόματα ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν με βίαιο θάνατο εκείνο το βράδυ σ’ ολόκληρη την Αθήνα. Μεταξύ αυτών και μια Νορβηγίδα τουρίστρια. Ο μόνος εξακριβωμένος πολιτικός θάνατος είναι αυτός του φοιτητή Διομήδη Κομνηνού, ο οποίος σκοτώθηκε έξω από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης από ένοπλο φρουρό του Υπουργείου. Ουδείς άλλος  πολιτικός θάνατος υπάρχει και προκαλούμε την ΕΔΕΚ εάν γνωρίζει να μας αναφέρει έστω και ένα όνομα.

Σε σχέση με την αναφορά της ΕΔΕΚ, για ότι το Πολυτεχνείο υπήρξε μαζική εξέγερση του Ελληνικού λαού, οποιοσδήποτε καλόπιστος τρίτος δεν έχει παρά μεταβαίνοντας στην Αθήνα να ρωτήσει οποιοδήποτε Ελλαδίτη που έζησε τα γεγονότα, ανεξαρτήτως φρονήματος, αν στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, τότε, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τα γεγονότα αποτελούσαν μαζική εξέγερση. Η αμείλικτη ιστορική αλήθεια είναι ότι τα γεγονότα αποτελούσαν μια περιορισμένης έκτασης κινητοποίηση εξτρεμιστικών ομάδων της άκρας αριστεράς υποκινούμενη από ξένες μυστικές υπηρεσίες με στόχο να αποσταθεροποιήσουν το στρατιωτικό καθεστώς, το οποίο υπήρξε μεν αμερικανόφιλο και δυτικόφιλο αλλά όχι αμερικανόδουλο, όπως οι μεταπολιτευτικοί φαυλοκράτες.

Για την περιορισμένη σημασία και έκταση των γεγονότων αδιάψευστη μαρτυρία αποτελούν οι δηλώσεις των εκφωνητών του Πολυτεχνείου, όπως του εκφωνητή Παπαχρίστου αλλά και του Μίκη Θεοδωράκη, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την περιορισμένη αποδοχή εκ μέρους του Ελληνικού λαού αντιχουντικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.

Το πόσο παλλαϊκή εξέγερση ήσαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου φαίνεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε εκείνες τις μέρες, η ευρισκομένη στην παρανομία, φοιτητική οργάνωση του ΚΚΕ, Πανσπουδαστική η οποία χαρακτήριζε τα γεγονότα ως προβοκάτσια της ΚΥΠ και του διοικητή της Μιχαήλ Ρουφογάλη και καλούσε το λαό να μη συμμετέχει σ’ αυτά. Ασχέτως βέβαια του ότι μετά τη μεταπολίτευση καπηλεύθηκε τα γεγονότα και πρωτοστατεί στις πορείες που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο, όπου δίνεται η ευκαιρία στα κοινωνικά κατακάθια να κατακαίνε την Αθήνα! Αλλά ακόμη και ο σημερινός Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σε συνέντευξή του σε περιοδικό, προ δεκαετίας περίπου,   εξέφραζε την απογοήτευσή του για την ανύπαρκτη αντίσταση των Κυπρίων φοιτητών κατά της Χούντας και ιδιαίτερα κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθεί ότι εμείς τη παραμικρή ιδεολογική  σχέση δεν έχουμε με το καθεστώς της 21ηςΑπριλίου, το οποίο κατηγορείται από εμάς για πολλά και κυρίως γιατί απέτυχε να μετατρέψει ένα πατριωτικό φιλολαϊκό πραξικόπημα σε εθνικιστική επανάσταση οπόταν θα άλλαζε ο ρους της ιστορίας του Ελληνισμού. Η ιστορική αλήθεια όμως δεν επιτρέπει να χρεωθεί συλλήβδην η προδοσία της Κύπρου στο καθεστώς της 21ης Απριλίου, όπως έχει κάθε συμφέρον να προβάλλει η ΕΔΕΚ. Σε στοιχεία του καθεστώτος, όπως οι επίορκοι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την περίοδο της Τουρκικής Εισβολής, ναι! Είναι όμως ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι επίορκοι αυτοί αρχηγοί συνδέονταν με ομφάλιο λώρο με τους συνωμότες οι οποίοι μεθόδευσαν την καταστροφή της Κύπρου προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη γι΄ αυτούς εθνική τραγωδία, η οποία θα οδηγούσε στην ανατροπή της Χούντας, διότι  αλλιώς δεν ανατρεπόταν, ούτως ώστε ο μεν ένας να διαφυλάξει το θρόνο του στο Ζυριχικό κρατίδιο που δημιούργησε, οι άλλοι δε να επανέλθουν στους θώκους τους και οι διεθνείς τοκογλύφοι να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια του Πρίνου, τα οποία το καθεστώς Ιωαννίδη είχε αποφασίσει να εξορύξει με όρους απόλυτα ευνοϊκούς για το Ελληνικό Δημόσιο οδηγώντας τα πράγματα σε ρήξη με την Τουρκία, η οποία τότε άρχισε να διεκδικεί το Αιγαίο.

Η ιστορική αλήθεια είναι άλλη και αποκρύβεται τόσα χρόνια! Η προδοσία της Κύπρου ξεκινά από τον Οκτώβριο 1955 με το Μνημόνιο Καραμανλή-Πιπινέλη, περνά από τις Σεϋχέλλες τον Ιανουάριο 1957, κάνει σταθμό το Σεπτέμβριο 1958 στις δηλώσεις Μακαρίου προς την Μπάρμπαρα Κάσολ, στρογγυλοκάθεται στις συμφωνίες Ζυρίχης και στο κρατίδιο που δημιούργησε, σέρνεται στα 13 σημεία το 1963, σταθμεύει στη Μακαριακή προβοκάτσια της Κοφίνου το Φθινόπωρο 1967 , η οποία στόχο είχε την απομάκρυνση της Μεραρχίας που σαν το λιβάνι ενοχλούσε το Ζυριχικό κρατίδιο, διέρχεται μέσα από τους διωγμούς των ενωτικών αγωνιστών, σφυρίζει σαν φίδι κολοβό στην επιστολή προς Γκιζίκη τον Ιούλιο 1974, η οποία απεστάλη σε εκτέλεση των υπογείως συμφωνηθέντων στην οικία Πάνου Κόκα στο Παρίσι, οριοθετείται από τα συμφωνηθέντα με τον Άγγλο Πρωθυπουργό Ουίλσων την 17ην Ιουλίου 1974, όπως αυτά καταγράφονται στα πρακτικά της Ντάουνιγκ Σρήτ, επισφραγίζεται στη συνέχεια από την ομιλία του Μακαρίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 19 Ιουλίου1974 και κορυφώνεται με την υπογραφή των Συμφωνιών για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η οποία μας οδήγησε στο εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν, και στη χρεοκοπία τη μητροπολιτική Ελλάδα.

Παράλληλα αυτή η διαβόητη γενιά του Πολυτεχνείου που κατέλαβε όλες τις θέσεις στη Μεταπολιτευτική Φαυλοκρατία επέπεσε σαν ακρίδα στον Ελληνικό λαό, λεηλατώντας τον εθνικό πλούτο και οδηγώντας τη Χώρα προ του φάσματος της χρεοκοπίας. Αλήθεια, η λαλίστατη ΕΔΕΚ τι έχει να πει για τον «σύντροφο» Άκη Τζοχατζόπουλο και για τις φήμες που βοούν ότι τα γραφεία της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία κτίσθηκαν με χορηγία αυτού του …μεγάλου «συντρόφου» δηλαδή με κλεψιμαίικα του Ελληνικού λαού;

Γι΄ αυτό λοιπόν κύριοι της ΕΔΕΚ, που μεταξύ των πολλών αμαρτημάτων σας χρεώνεστε επιπλέον και με το γεγονός ότι φορτώσατε στις πλάτες του λαού τον ολετήρα Χριστόφια! Κρείττον σιγάν, διότι και κατά την προσφιλή σας ρήση, όποιος κάθεται σε γυάλινο σπίτι δεν πετά πέτρες!

Οδυσσέας Διομήδους

Βίντεο

Μόνιμα