Antistasi


Πόσο άσχημο είναι να ξεφτυλίζεται μια κυβέρνηση; Ειπώθηκε ότι το Ναυτίλος ψάχνει στον Ερατοσθένη για ουράνιο και ότι η Κυπριακή κυβέρνηση δεν γνωρίζει επακριβώς την έρευνά του. Δεν το τρώει κανένας αυτό. Eίναι κουτό να ψάχνει κάποιος για “ουράνιο” σε ένα χώρο που είναι γνωστό ότι είναι τίγκα στο φυσικό αέριο. Το πρόγραμμα έρευνας του Ναυτίλου για το 2012 είναι:

  1. Γιατί, αφού η έρευνα του Ναυτίλου είναι καταγεγραμμένη στο διαδίκτυο η Κυπριακή κυβέρνηση την αγνοεί;
  1. Καλά, είναι άσχετοι ή κουτοπόνηροι στην Κύπρο; Δεν αντιλαμβάνονται πόσο κόντα στο όριο της γελοιότητας είναι;
  1. Τι παίχτηκε με το Ναυτίλος κοντά στο Καστελόριζο την περίοδο Ιούλιος 26 – Αύγουστος 9; Η κυβέρνηση της Ελλάδας βοήθαγε τη Κυπριακή και την Τουρκική να ψάχνουν για “ουράνιο” στην Ελληνοκυπριακή ΑΟΖ;

Ναυτίλος – Εξοπλισμός
Η πορεία του Ναυτίλου στη Κυπριακή ΑΟΖ και τα μέλη του πληρώματος…

image%255B23%255D image%255B24%255D image%255B25%255D

Η πρόταση Ερντογάν για συνεκμετάλλευση των ΑΟΖ προχωράει
Από ότι φαίνεται η πρόταση Ερντογάν για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και ορυκτών λαμβάνει σάρκα και οστά. Η αποδοχή της ξεκίνησε ορατά πλέον απο τη Κύπρο που γίνεται συνέρευνα και από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί και στην Ελλάδα.

image%255B3%255D_thumb

Iούλιος 7-24: Μαύρη Θάλασσα. Στη περιοχή αυτή υπάρχει ένα ρήγμα σε μεγάλη έκταση με διαφορετική περιεκτικότητα σε οξυγόνο στις δύο του πλευρές του. Πέραν των βιολογικών ευρημάτων, της καταγραφής της πανίδας στα 150-350μ βάθος, ο στόχος είναι πάντα η έρευνα για φυσικό αέριο και η περιβαντολογική επιβάρυνση απο την εξαγωγή υδατανθράκων, ορυκτών κλπ στη περιοχή. Παράλληλοι προσφέρεται υπηρεσία στην φαρμακοβιομηχανία απο την μελέτη των μικροργανισμών.

Ιούλιος 26 – Αύγουστος 9: Οροσειρά του Αναξίμανδρου (Καστελόριζο). Εχει αποδειχθεί ότι είναι πλούσια σε μεθάνιο που αναβλύζει απο το βυθό. Οι μετρήσεις βιολογικών και γεωλογικών δειγμάτων, που εγιναν το 2010 καθώς και μετρήσεις με τα sonars για την χαρτογράφηση κοιτασμάτων συνεχίστηκαν.

Αύγουστος 13 – 27: Οροσειρά του Ερατοσθένη (Κύπρος, μπαίνει μέσα στο οικόπεδο 12). Πρόκειται για έρευνα παρόμοια με αυτή που έγινε στην οροσειρά του Αναξίμανδρου. Η Κυπριακή κυβέρνηση, όπως και η Ελληνική θα ήταν εκτός του πλανήτη γή, γιατί για το θέμα τα ΜΜΕ ετήρησαν και τηρούν σιγή ιχθύος. Κοροιδεύουν τον εαυτό τους.

Αύγουστος 29 – Σεπτεμβριος 5: Νοτιοανατολικό Αιγαίο (περιοχή από το Bodrum μέχρι τη χερσόνησο της Datca). Χαρτογράφηση του βυθού στα 100-600μ βάθος, ηφαίστεια που βγάζουν μεθάνιο απο βράχους, καταγραφή της πανίδας για λόγους πού ήδη εξηγήσαμε.

Το πρόγραμμα του συγκεκριμένου πλοίου, όπως βλέπετε δεν είναι άγνωστο αλλά γνωστό και δημοσιοποιημένο απο το ίδιο. Διαβάστε το όλοεδώ και κρατείστε αντίγραφο σε pdf για πάν ενδεχόμενο.

Η Κυπριακή κυβέρνηση με μεγάλη απλοικότητα πληροφόρησε τους πάντες ότι το πλοίο Ναυτίλος δεν κάνει έρευνα για φυσικό αέριο και ότι την έρευνα αυτή την έχουν αναλάβει για τη Κύπρο άλλες εταιρείες. Το Ναυτίλος όμως εξηγεί δημόσια στο διαδίκτυο το πρόγραμμα έρευνάς του και εξηγεί και το πού και το πώς. Στο πρόγραμμά του μιλάει καθαρά ότι κάνει έρευνα για φυσικό αέριο.

Δέστε στη συνέχεια σχετικές δηλώσεις της Κυπριακής κυβέρνησης που έχουν προηγηθεί του άρθρου μας.

image_thumb[1]

Τρία σημαντικά ερωτήματα

SNAGHTML1ddfc03

Το ωκεανογραφικό/ερευνητικό πλοίο Nautilus με σημαία St Vincent Grenadines είναι ένα πλοίο που περιέχει όλα εκείνα τα όργανα που απαιτούνται για να κάνει έρευνα για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτά. Το πλοίο κάνει έρευνα ορυκτών και καταγραφή πιθανών κοιτασμάτων που είναι σε εκμεταλλεύσιμη μορφή για το μέλλον. Ταυτόχρονα μελετάει και την πανίδα για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν απο εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Το Ναυτίλος έχει δύο υποβρύχια sonars. To ένα απο αυτά κάνει καταγραφή του βυθού για ηφαίστεια εκπομπής μεθανίου (πήδακες φυσικού αερίου που αναβλύζουν μέσα απο πέτρες κλπ στο βυθό της θάλασσας) και το άλλο κάνει καταγραφή της περιοχής κάτω απο την επιφάνεια του βυθού για πετρώματα αλλά και την ακριβή θέση των ηφαιστείων φυσικού αερίου. Αυτά τα sonars είναι τύπου towfish και είναι σαν αυτό της άνω φωτογραφίας.

Για όσους δεν ξέρουν απο sonars, τα sonars είναι συσκευές που εκπέμπουν ηχητικά κύματα που παράγονται απο ένα ισχυρό ηλεκτρικό παλμό που προέρχεται απο ένα ηλεκτρικό κύκλωμα στο πλοίο. Τα ηχητικά αυτά κύματα περιθλώνται στην επιφάνεια του βυθού και τα κύματα που προκύπτουν συλλέγονται απο κατάλληλα μικρόφωνα σε συγλεκριμένη διάταξη. Τα ηχητικά κύματα μετατρέπονται με τη σειρά τους σε ηλεκτρικά και αναλύονται με software στο πλοίο. Απο την ισχύ των sonars, την οποία δεν γνωρίζω μπορούν να προκύψουν πλγηροφορίες και για τα πετρώματα που είναι κάτω απο το βυθό. Sonars έχουν και τα πολεμικά υποβρύχια, οι φρεγάτες κλπ. Θα θυμάστε τη περίπτωση ενός Τουρκικού υποβρυχίου που συνελήφθη να κρύβεται στο βυθό στο κεντρικό Αιγαίο απο Ελληνικά πολεμικά ελικόπτερα…

Σας προτείνω να παρακολουθήσετε το ανωτέρω κατατοπιστικό video για να δείτε το τρόπο που χρησιμοποιείται το sonar στο down και στο side imaging. Eίναι πολύ ενδιαφέρον. Ελπίζω να το αντέξετε…

Το Ναυτίλος διαθέτει επίσης δύο υποβρύχια οχήματα χωρίς οδηγό για τη συλλογή δειγμάτων απο το βυθό, καθώς και εργαστήριο αναλύσεων πάνω στο πλοίο με το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό. Απο τις αναλύσεις στα πετρώματα του βυθού μπορεί να προκύψει αν υπάρχουν υδρογονάνθρακες κάτω απο την επιφάνεια του βυθού ή άλλα ορυκτά.

Τα δύο υποβρύχια έχουν και κάμερες με τις οποίες καταγράφει την πανίδα και ανεβάζει δείγματα με μικροοργανισμούς απο το βυθό για ανάλυση και περαιτέρω έρευνα στο εργαστήριο του πλοίου. Η μελέτη βοηθάει και στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

image_thumb%255B26%255D_thumb[1]

image_thumb%255B28%255D_thumb[1]

Για περισσότερα για τη δουλειά του πλοίου δέστε εδώ (υπάρχει ζωντανή μετάδοση της έρευνας που κάνει απο τις κάμερες των υποβρυχίων αλλά όχι εκείνγης που μετράει με τα sonars). Καλό θα ήταν να διαβάσετε το άρθρο μου για το φυσικό αέριο εδώ. Δεν ειναι τέλειο, δεν καλύπτει τα πάντα γιατί γράφηκε γρήγορα αλλά κάτι χρήσιμο θα μάθετε.

SNAGHTMLc2477e

Το Ναυτίλος ήλθε ακολουθώντας το πρόγραμμα του στην Πάφο απο τη Τουρκία (έκανε έρευνες Νότια του Καστελόριζου) και εν συνεχεία πήγε στο υποθαλάσσιο όρος Ερατοσθένης ακολουθώντας περίπου τη πορεία που βλέπετε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως όταν έμπαινε στο οικόπεδο 12 έκλεινε την ζωντανή μετάδοση της έρευνάς του.

Το δεύτερο σημείο που μου έκανε εντύπωση ήταν οι Τούρκοι ερευνητές από Τουρκικά πανεπιστήμια, των οποίων τα βιογραφικά σας παραθέτω στη συνέχεια και τα οποία ήταν αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ναυτίλος (πρώτη σελίδα) την ημέρα που το πλοίο ξεκίνησε την έρευνα του στον Ερατοσθένη. Αυτά τα βιογραφικά εξαφανίστηκαν “διακριτικά” τις επόμενες ημέρες όταν έγινε αντιληπτό στον κόσμο του διαδικτύου τι παιζόταν, πράγμα που άλλαξε και τις αρχικές δηλώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας απο βιολογικές με εντολή της Κύπρου σε έρευνες (εντολή?) για ουράνιο. Ευτυχώς είχα κρατήσει αντίγραφα μήπως και κάποιος μετά απο κανένα μήνα διερωτηθεί κάτι. Σε λίγο, δεν αποκλείεται να ξαναεμφανιστούν… Τώρα μάθαμε και πώς σκέφτονται και το επίπεδό τους. Τα βιογραφικά όλων (εκτός του Τούρκου μηχανικού του πλοίου Uzun) μπορείτε να τα διαβάσετε κάνοντας διπλό κλίκ επάνω τους.

Σε εμπιστευτικές έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν αφήνουμε ότι νάναι να κάνει έρευνα στο πλοίο. Η Κυπριακή Δημοκρατία δείχνει μεγάλη ελαφρότητα στο θέμα Ναυτίλος και πέφτει συνέχεια απο γκάφα σε γκάφα.

Στο πλοίο επιβαίνει και ένας σεισμολόγος που εργάζεται σε κάποιο Department στη Κύπρο. Περίεργη η επιλογή του, αφού – σε αντίθεσεη μέ όσα υποστηρίζω εγώ – η Κυπριακή Δημοκρατία θεωρεί ότι το Ναυτίλος δεν κάνει σεισμολογικές έρευνες  για φυσικό αέριο και πετρέλαιο αλλά ψάχνει για ουράνιο…

Σημείωση: Την ιστορία με το email που μου έστειλε γνωστή Εταιρεία Πετρελαίων θα σας την πώ αλλη φορά και θα σας δείξω και το email. Για να μαθαίνετε και να ξεχωρίζετε…

image

Η υποταγή των δύο κυβερνήσεων στη νέα Οθωμανική «αυτοκρατορία» που στήνουν οι Αμερικανοί στη Μεσόγειο συνεχώς αυξάνει και σε όλα τα επίπεδα. Αξιοπερίεργο δε είναι το γεγονός, ότι κατά σύμπτωση το Ισραήλ δεν δείχνει να έχει πλέον ενδιαφέρον για έρευνα σε άλλες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

http://www.zcode.info/2012/08/blog-post_4716.html

Βίντεο

Μόνιμα