Antistasi

Aλετράρης και Μαλάς-Υπουργοί Δ. Χριστόφια και Μάνθος Μαυρομμάτης

του Οδυσσέα Αγγελίδη

Άκουσα τον κ. Αλετράρη αυτές τις μέρες να επαναλαμβάνει πως μερικοί δεν «έχουν χωνέψει» ότι υπάρχει ο «κανονισμός της πράσινης γραμμής» και πως δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε να προστατεύσει τον Ε/κ καταναλωτή από τα μολυσμένα γεωργικά προϊόντα και τα ψάρια που μας έρχονται ανεξέλεγκτα από τα κατεχόμενα και την Τουρκία. Ναι υπάρχει ο κανονισμός αυτός και δεν είναι δυνατόν να τον «χωνέψω».

Ας κοιτάξει ο κ. Αλετράρης να δει τη συνεχή αύξηση των «εισαγωγών»  αυτών πως έχουν εξελιχθεί από το 2004 μέχρι σήμερα και θα τρομάξει. Ακόμα και κεράσια από τα κατεχόμενα μας πλάσαραν τα αδέλφια τους  που μας παίρνουν για πράσινο χαβιάρι, αφού έτσι προστάζει ο κ. Δ. Χριστόφιας. Η αιμοδοσία του ψευδοκράτους συνεχίζεται για να εξισώσουμε το κατά κεφαλή εισόδημα των αδελφών τους Τ/κ και έτσι η Δ.Δ.Ο. να γίνει πιο ευκολοχώνευτη.

Ναι κ. Αλετράρη δεν μπορώ να «χωνέψω» τη πράσινη γραμμή γιατί ύστερα από 38 χρόνια κατοχής που αγοράζω τα προϊόντα που παρήγαγα (λάδι, μέλι, λεμόνια, πορτοκάλια, σταφύλι και άλλα φρούτα) τώρα πιθανόν να αγοράζω τα προϊόντα αυτά από εκείνα που παράγονται στις περιουσίες μου. Διερωτώμαι πραγματικά αν είσαστε στη θέση μου εσείς θα το «χωνεύατε»;

Όσο για τους πατατοπαραγωγούς αντί να κλείνουν τους δρόμους με τα τραχτέρ τους θα είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν έκλειναν τα οδοφράγματα για μερικές ώρες ή καλύτερα για πάντα.

Αλλά άκουα σήμερα (22 Αυγούστου) από το ραδιόφωνο και τον λειτουργό του κ. Μαλά (υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας) για το θέμα των φαρμάκων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να μας λέει σε ερώτηση ακροατή, πως οι Τ/κ αδελφοί τος δεν θα πληρώνουν με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, γιατί είναι όλοι πτωχοί, αφού δεν μπορούμε να δεχθούμε (άκουσον-άκουσον) πιστοποιητικά του ψευδοκράτους που θα πιστοποιούν τα εισοδήματα τους (αυτό θα εθεωρείτο αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος). Μα αγαπητέ μου, αυτό σας είπαν να λέτε; Τα πιστοποιητικά του ψευδοκράτους γίνονται δεκτά σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους για την έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων, για τη πράσινη γραμμή που αναφέρω πιο πάνω, αλλά ιδιαίτερα για την παράνομη κυκλοφορία οχημάτων στις ελεύθερες περιοχές και μάλιστα με οχήματα εγγεγραμμένα στο παράνομο καθεστώς που δεν έχουν καν νόμιμο πιστοποιητικό Τεχνικού Ελέγχου (δηλαδή αποτελούν κίνδυνο-θάνατο).

Αλλά το άκρον άωτον της αναίδειας αποτελεί η αγορά  (εισαγωγή τη λένε τώρα) ηλεκτρικής ενέργειας από το παράνομο καθεστώς μέσω κάποιου κ. Μαυρομμάτη, που τελευταία παραιτήθηκε από κάποιο σημαντικό πόστο της Τράπεζας Κύπρου. Ο κ. Μαυρομμάτης λοιπόν, έκανε «εισαγωγή» ηλεκτρικής ενέργειας, καταβάλαμε τα 24 εκατομμύρια ευρώ στο κατοχικό καθεστώς και τα 500 εκατομμύρια που μας χρωστούν οι αδελφοί τους Τ/κ πάνε του κούκου. Πλήρωνε βλάκα Ελληνοκύπριε για να εδραιώσεις τη κατοχή και να εξυψώσεις το βιοτικό επίπεδο των εποίκων της Ανατολίας που νέμονται τις περιουσίες μας και γεννοβολούν συνέχεια για να δημιουργήσουν μια δεύτερη Τουρκία στη Κύπρο.

Οδυσσέας Αγγελίδης,

Λάρνακας Λαπήθου,

22 Αυγούστου 2012.

Βίντεο

Μόνιμα