Antistasi

Με αφορμή τον βιασμό του μικρού Παλαιστίνιου και τη σύλληψη, ως υπόπτου, ατόμου με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, διαβάσαμε στον «Πολίτη της Κυριακής»  σχόλιο ότι το ΚΕΑ  (και το ΕΛΑΜ) δεν καταδίκασαν τον βιασμό, διότι κατά τον δημοσιογράφο, το έγκλημα αφορά Παλαιστίνιο. Και ο δημοσιογράφος διερωτάται για την έκταση της αντίδρασης μας σε περίπτωση κατά την οποία Κύπριος βιαζόταν από Παλαιστίνιο.

Ο δημοσιογράφος σφάλει και αυθαιρετεί χωρίς συστολή! Εμείς δεν επιχαίρουμε για τον βιασμό του ανήλικου Παλαιστίνιου! Ο βιασμός από μόνος του είναι καταδικαστέος ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το φύλο του θύματος. Τοσούτο μάλλον όταν ο βιασθείς είναι ανήλικος και μάλιστα αγόρι. Το αγόρι αυτό εξανδραποδίστηκε με τη κτηνώδη πράξη  του ανθρωπόμορφου βιαστή. Η προτεινόμενη από μας τιμωρία για τον ένοχο είναι η θανατική ποινή ή στην ελαστικότερη περίπτωση,  ο ευνουχισμός!

Το δημοσίευμα στην απονενοημένη προσπάθειά του να πλήξει τον εθνικισμό μας, αποκαλύπτει την άγνοια του δημοσιογράφου για τις βασικές αρχές του εθνικισμού, που αποτελεί τη δική μας ιδεολογία  και για την οποία σεμνυνόμαστε και θεωρούμε τιμή μας να την υπηρετούμε διότι αποτελεί για μας ύψιστη  τιμή να είμαστε οι πρωτοπόροι του Έθνους!

Ο εθνικιστής δεν είναι κανένας μισαλλόδοξος, συμπλεγματικός μισάνθρωπος! Τέτοιος είναι ο κομουνιστής προς τον οποίο ο Πολίτης τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια και σεβασμό.  Ο εθνικιστής ενδιαφέρεται για την ψυχική υγεία του Γένους – γι’ αυτό στιγματίζει τους νοσηρούς κουλτουριάρηδες, τους πνευματικώς ασχημονούντες «εκσυγχρονιστές», λαϊκιστές, τους επαγγελματίες αποβλακωτές του κοινού, τους «προοδευτικούς» υπομονευτές των Αξιών, τους «απελευθερωμένους» διαφθορείς των συνειδήσεων, τους καπήλους των ιδεών, τους διαστρεβλωτές της Ιστορίας, τους μη ελεύθερους όλων των κατεστημένων.

Σύμφωνα με το λεξικό  του Δημητράκου εθνικισμός σημαίνει την αποκλειστική προσήλωση στην εξυπηρέτηση των εθνικών ιδεωδών. Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτριο Βεζανή ο εθνικισμός αποτελεί: την «ενεργητική κατάφαση της ιδέας του Έθνους». Δηλαδή ο εθνικιστής δεν πιστεύει απλά στα ιδεώδη του Έθνους αλλά ενεργεί συνάμα.  Σε αντιδιαστολή με τον εθνικιστή ο απλός  πατριώτης ενώ πιστεύει στα ιδεώδη του Έθνους εντούτοις ηθελημένα δεν αγωνίζεται γι’ αυτά.  Δηλαδή ενώ ο εθνικιστής είναι ένας δρών αγωνιστής υπέρ του Έθνους, ο πατριώτης απλώς πιστεύει στο Έθνος, ανήκει σ’ αυτό αλλά δεν επιθυμεί να αγωνισθεί για το Έθνος του. Κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ πολλοί ήσαν οι πατριώτες, Οι εθνικιστές όμως ήσαν αυτοί οι λίγοι, οποίοι στάθηκαν απέναντι στον κατακτητή και διέθεσαν εαυτόν και οικογένεια ως αγαθά αναλώσιμα υπέρ Πατρίδος!

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου (τον πατέρα της Δημοκρατίας) ο εθνικισμός   βασίζεται στο Έθνος, ο πατριωτισμός βασίζεται στην Πατρίδα.  Ο εθνικισμός υπάρχει στον πνευματικό χώρο αλλά και στον βιολογικό, διότι προϋποθέτει την ύπαρξη φυλής. Ο εθνικισμός είναι διαχρονικός, διότι στην έννοια του έθνους περιλαμβάνονται οι αγέννητοι και οι νεκροί.  Το έθνος επεκτείνεται στο παρελθόν και στο μέλλον ενώ η πατρίδα έχει μόνο συναισθηματικό περιεχόμενο, διότι συνδέει τα άτομα ενός ομογενούς λαού προς έναν γεωγραφικό χώρο.

Υπό τις ως άνω επεξηγήσεις λοιπόν θα πρέπει να επισημάνουμε  προς τον κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο δημοσιογράφο ότι η δική μας ιδεολογία δεν μισεί τους ανθρώπους! Τουναντίον! Πάνω απ΄ όλα όμως αγαπά το Έθνος μας και τους ανθρώπους της δικής μας φυλής! Τους Έλληνες! Και αγαπά τούτη τη Γη διότι αποτελεί τη Γή των Πατέρων μας, που στα σπλάχνα της κοιμίζει τα Άγια κόκκαλα των Νεκρών μας και ανήκει όχι σε μας αλλά σ΄ αυτούς που έφυγαν και σ΄ αυτούς που έρχονται. Αυτοί θα μας δικάσουν,  κατά τον ποιητή, «οι αγέννητοι και νεκροί».

Αυτές οι αρχές και αξίες ήσαν κάποτε αυτονόητες και ήσαν οι αξίες τις οποίες οι παλαιοί, παραδοσιακοί  διδάσκαλοι, μας δίδαξαν στα παιδικά μας χρόνια! Ήσαν οι ίδιοι διδάσκαλοι οι οποίοι δίδαξαν, κάποια χρόνια πριν, τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ και τους έμαθαν να πεθαίνουν για τη Λευτεριά! Αξίες τις οποίες κατεδάφισε το Ζυριχικό Κράτος και στη θέση τους ανέθρεψε τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την κερδοσκοπία, την ιδιοτέλεια, τη μικρότητα, τη μικροψυχία, τη μικρόνοια και δημιούργησε έδαφος πρόσφορο για την ανάπτυξη του ακελισμού, της μισαλλοδοξίας και του κοινωνικού φθόνου!

Επί του προκειμένου επανερχόμεθα για να διευκρινίσουμε τούτο: Ο βιασμός του μικρού Παλαιστίνιου καταδικάζεται! Επ’ αφορμή του αποτρόπαιου εγκλήματος ζητούμε την επαναφορά της θανατικής καταδίκης! Υπό τις περιστάσεις ζητούμε την τιμωρία του δράστη με την πλέον αυστηρή ποινή! Θα πρέπει όμως παράλληλα να επισημάνουμε ότι το παιδί αυτό, όπως βέβαια και ο πατέρας του, δεν έχει θέση σ αυτή τη γη! Όπως κι εμείς δεν έχουμε θέση στη δική του πατρίδα, Αυτή η γή ετάχθη από τον Δημιουργό από αιώνες των αιώνων να κατοικείται από Έλληνες και Ελληνική θα πρέπει να παραμείνει εις πείσμα των ξένων και ντόπιων επίβουλων. Παρ’ όλη τη συμπάθεια που τρέφουμε προς  το βιασθέν παιδάκι, θα πρέπει να δηλώσουμε ότι για μας δεν παύει να είναι έποικος και ως τέτοιος θα πρέπει να απελαθεί, μαζί με την οικογένειά του, στην πατρίδα του, την Παλαιστίνη.

Παναγιώτης Κλεοβούλου, Δικηγόρος

Στέλεχος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης

Τομέας Ιδεολογικού Αγώνα

Βίντεο

Μόνιμα