Antistasi


Με αφορμή το προχθεσινό «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» τηλεοπτικό ειδύλλιο με το unhuppy end έχω πεισθεί περάν πάσης λογικής αμφιβολίας για το εύθραυστο της ανθρώπινης λογικής και αντίληψης και μάλιστα σε επίπεδο μαζικής υστεριο-κατάληψης. Το παραμύθι τελειώνει κάπως έτσι. Δύο άνθρωποι έρχονται στα χέρια και εκδίδεται ένταλμα μετά από οδηγίες σε άμεση μετάδοση, υποψήφιου βουλευτή προς φίλη του εισαγγελέα, μόνο για τον ένα(τέτοια διάκριση εξουσιών)! Που πήγε το φταίει και ο άλλος αλλά πρώτα φταίω εγώ μάλλον στο καλάθι της υπερπολιτισμικότητας.

Ας πάμε όμως λίγα λεπτά πριν. Ο ΗΚ διευκρίνισε πως είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει την εκμετάλλευση του εθνικού ορυκτού πλούτου. Η ΛΚ εξέθεσε ακόμα μια φορά την δήθεν άγνοια της υποστηρίζοντας πως τα κράτη της ΕΕ δεν μπορούν να έχουν ΑΟΖ (ενώ ξέρει καλά πως η Κύπρος έχει).

Βλέπει ότι δεν τα βγάζει πέρα και με την καθαρή θέση εκμετάλλευσης υπέρ του Ελληνικού λαού του ΗΚ, και τρώει και μια μπηχτή από πάνω «όχι εκμετάλλευση με Πακιστανούς εργάτες» (Αυτό την πόνεσε). Αφού αρνείται αρχικά ότι υπάρχουν Πακιστανοί στο ΠΑΜΕ εξαναγκάζετε να το παραδεχτεί δικαιολογώντας την αδικαιολόγητή πράξη του να πάρουν υπηκοότητα με την φράση η εργατιά δεν έχει εθνικότητα, για να φάει άλλο ένα χαστούκι (για μας οι εργάτες έχουν πατρίδα).

Ακολούθως υποστήριξε ότι η Πεσινέ πήρε ήδη όλο το πετρέλαιο και ορυκτό πλούτο της Χώρας και δεν έμεινε τίποτα για μας, επειδή έχουν ένα ορυχείο βωξίτη στη Βοιωτία. (Εδώ γελάνε). Την αντιλαμβάνεται την γκάφα της και τι της μένει; Αρχίζει να πετάει σπόντες για την σχέση ΣΙΕΜΕΝΣ και Χρυσής Αυγής (εδώ κολλάει και το γερμανοτσολιάς). Στην απελπισία ενός πλάσματος, ζυμωμένου στη σκάφη του πολιτικού εξουσιαστή με τον υπερβάλλοντα ζήλο, που δυστυχώς σχεδόν πάντα συνοδεύεται και από το υπερβάλλον εγώ, στην απελπισία μιας «ψημένης» πολιτικού (που ποτέ δεν έφαγε αλήθειες κατάμουτρα) αναγκάζετε από ένα «παιδαρέλι» να ρίξει το προσωπείο του αντιεξουσιαστή και του αντικαπιταλιστή. Αρνείται το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας στους πόρους μας και εκστομίζει το «εγώ δεν μιλώ με φασισταριά». Έρχεται λοιπόν η σειρά της να κάνει μια οικτρή γι αυτήν διαπίστωση.

Προσωπικά θεωρώ και ως εκπαιδευτικός ότι από την στιγμή που κάποιος(α) ξεφεύγει από το επίπεδο των επιχειρημάτων στο επίπεδο της ύβρεως χάνει από τους νέους ανθρώπους το σεβασμό και στο φύλο και στην ηλικία. Μιλούμε για μια νέα γενιά που στη ωμή και απροκάλυπτη θεσμοθέτηση του σιωνισμού των αγορών προτάσσει την ωμή εντροπία της πολιτικής. Στην εποχή μας τίποτε δεν χαρίζετε. Κερδίζετε ο σεβασμός με τον σεβασμό, η ειλικρίνεια με ειλικρίνεια, η απαξιοτική ύβρις με απαξιοτική ύβρη και το βαρύγδουπο ράπισμα με βαρύγδουπο ράπισμα.

Ουαί στους ηλικιωμένους που αυτό-εκτίθενται στη περιφρόνηση των νέων. Αυτό-εκτίθενται στη περιφρόνηση ολόκληρου του έθνους ακόμη και αν δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξή του. Ακόμη και αν νομίζουν ότι ο Τσε-Γκεβάρα είναι κάπου στο Χονγκ-Κογκ και πίνει το καφέ του.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΥΨΑΡΙΔΗΣ

Μέλος ΚΕΑ

Βίντεο

Μόνιμα