Antistasi

Οι Ελλαδίτες αναγνώστες μας θα διερωτούνται, προφανώς, ποία είναι η τριτοκοσμική γιαγιά,  με το χαζό χαμόγελο  που εναγκαλίζεται η κα Ομπάμα η οποία μας δείχνει τα δόντια της σαν χιπαντζής! Είναι η γυναίκα του Χριστόφια, η οποία μολονότι νεοσταλινίστρια της κακιάς ώρας, τώρα έμαθε να ταξιδεύει με ιδιωτικά τζέτ ενώ μέχρι προ τινός βολευόταν και με LADA του οποίου ο προφυλακτήρας σερνόταν! Και δεν έμαθε μόνο την πολυτέλεια, τώρα έμαθε και να θυμώνει! Δείτε κατωτέρω γιατί θύμωσε και πως εξέφρασε τον θυμό της και πως βρήκε και τον μπελά της η κακομοίρα! Καλά θειούλα, δεν ήξερες! Γιατί δεν ρώταγες;

Από την Χαραυγή:

EΛΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ:

«Εχω κι ‘γω θυμό μέσα μου. Ο Πρόεδρος αδικείται. Η ευθύνη για τους νεκρούς στο Μαρί ανήκει καθαρά σε αυτούς που φύλαγαν τα εκρηκτικά και όχι στον Πρόεδρο. Δηλαδή έπρεπε ο Πρόεδρος να κάτσει εκεί και να προσέχει τα εκρηκτικά; Τις κρίσιμες ώρες που γίνονταν οι εκρήξεις γιατί κάλεσαν κόσμο μέσα; Αν έδιωχναν τον κόσμο δεν θα υπήρχε κανένας νεκρός».

Δικαιολογημένη οργή.

Από τη Σημερινή:

Βγήκε και από πάνω η Έλση
Σύμπτωση ή όχι, πάντως συνέβη. Τη μέρα που άρχιζε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η δίκη των κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μαρί, αυτός που είχε την κυριότερη ευθύνη για την τραγωδία, δεν εμφανίστηκε κι αυτός ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Εμφανίστηκε ενώπιον… της Ελίτας. Στην ίδια εκπομπή, την ίδια ώρα, εμφανίστηκε και η σύζυγός του κ. Έλση, η οποία αναφέρθηκε στο Μαρί και είπε επί λέξει: «Εγώ έχω θυμό μέσα μου. Γιατί αυτή η ευθύνη για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ανήκει καθαρά σε αυτούς που φύλαγαν τα εκρηκτικά. Δεν ανήκει στον Πρόεδρο. Δηλαδή έπρεπε ο ίδιος ο Πρόεδρος να κάτσει εκεί και να προσέχει τα εκρηκτικά;». Αυτά διερωτήθηκε η πρώτη κυρία. Κι εμείς διερωτόμαστε, ήταν ανάγκη να προκαλέσει τόσο πολύ τα αισθήματα των συγγενών των θυμάτων, αλλά και όλου του λαού, ακριβώς τη μέρα που ξεκινούσε η δίκη; Μα να εμφανίζεται και θυμωμένη από πάνω;
ΜΠΟΞΕΡ

Καταγγέλλει την Έλση Χριστόφια η οικογένεια του ήρωα Ιωαννίδη

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙ
Νομικά μέτρα έναντι της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας Έλσης Χριστόφια, η οποία, σε αντίθεση με το σύζυγό της, δεν προστατεύεται από ασυλία για τα λόγια ή τις πράξεις της, προτίθεται να λάβει η οικογένεια του ήρωα Πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη. Πιο συγκεκριμένα, η οικογένεια, όπως ανέφερε μέλος της στη «Σ», προτίθεται να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία τα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς θεωρεί ότι η κ. Χριστόφια διέπραξε το αδίκημα της προσβολής μνήμης τεθνεώτος, σύμφωνα με το άρθρο 202 του ποινικού κώδικα.

Η πρώτη κυρία προκάλεσε την οργή των οικογενειών των θυμάτων της φονικής έκρηξης και στο παρελθόν, με προηγούμενες τοποθετήσεις της, όμως η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν αναφορά της τη Δευτέρα, στην εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου στο «ΜΕΓΚΑ», η οποία και ώθησε την οικογένεια Ιωαννίδη στην απόφαση να προβεί σε καταγγελία εναντίον της.

Η κ. Χριστόφια ανέφερε: «Έχω ένα θυμό μέσα μου. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, γιατί αυτή η ευθύνη γι’ αυτούς τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ανήκει καθαρά σε αυτούς που φύλαγαν τα εκρηκτικά. Δεν ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αποδίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ευθύνες στους ίδιους τους νεκρούς, την ίδια στιγμή που το πόρισμα Πολυβίου ξεκάθαρα αποδίδει τις ευθύνες προς τον σύζυγό της, τους Υπουργούς του και άλλα πρόσωπα που λάμβαναν αποφάσεις, η πλειοψηφία εκ των οποίων βρίσκεται υπό δίωξη.

Από τον Φιλελεύθερο:

Άριστος Μιχαηλίδης: Η Πρώτη Κυρία και ο θυμός που έχει μέσα της

Την ημέρα που ξεκινούσε η δίκη με οκτώ κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία, η Έλση Χριστόφια, έβγαλε πόρισμα για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου. Εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ελίτας στο Μέγα και με ύφος θλιμμένης τραγωδού, αποκάλυψε επισήμως ποιοι διοχέτευαν τότε τα προκλητικά και μικρόψυχα σενάρια για δήθεν ευθύνες των νεκρών αξιωματικών του ναυτικού για την τραγωδία. «Εγώ έχω θυμό μέσα μου. Γιατί αυτή η ευθύνη για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ανήκει καθαρά σε αυτούς που φύλαγαν τα εκρηκτικά. Δεν ανήκει στον Πρόεδρο. Δηλαδή έπρεπε ο ίδιος ο Πρόεδρος να κάτσει εκεί και να προσέχει τα εκρηκτικά; Ήταν ευθύνη του στρατού. Τις ώρες τις τελευταίες, τις κρίσιμες, που ήταν οι δυνατές εκρήξεις, εκείνοι οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι δεν έπρεπε να τους διώξουν όλους να φύγουν και οι ίδιοι; Γιατί κάλεσαν κόσμο μέσα; Αν έδιωχναν τον κόσμο δεν θα υπήρχε κανένας νεκρός».
Αποκαλύφθηκαν και συζητήθηκαν τόσες πολλές λεπτομέρειες όλους αυτούς τους μήνες, που είχαμε την εντύπωση ότι δεν θα είμαστε ποτέ ξανά αναγκασμένοι να ασχολούμαστε με τέτοιες φτηνές δικαιολογίες για ένα τόσο μεγάλο έγκλημα. Γιατί κάλεσαν κόσμο μέσα; Μα, δεν διάβασε η κ. Χριστόφια, τις καταθέσεις όσων επιβίωσαν από το φονικό; Αν διάβαζε μόνο όσα είπε στην Επιτροπή Πολυβίου ο επιζών υποδιοικητής ναυτικού Κυριάκος Ποχάνης, δεν θα επέτρεπε στον εαυτό της να συνεχίζει αυτό το παραμύθι χαμηλής νοημοσύνης, αυτή την προσβολή της μνήμης ανθρώπων που θυσίασαν τη ζωή τους για να εφαρμόσουν ανόητες πολιτικές αποφάσεις και να προστατεύσουν ανεύθυνους προϊσταμένους. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή σ΄ ένα στρατόπεδο που ξέσπασε πυρκαγιά σε χώρο «υψίστης εθνικής σημασίας», όπως τους έλεγαν για τα κοντέινερ; Θα ξέρει προφανώς η κ. Χριστόφια ότι αν ο αξιωματικός υπηρεσίας δεν σήμανε ανάκληση αξιωματικών θα πήγαινε απευθείας στρατοδικείο. Αλλά μάλλον δεν μιλά για τον αξιωματικό υπηρεσίας. Μιλά για τον Ιωαννίδη και τον Λάμπρου, που θυσιάστηκαν για να εκτελέσουν ανόητες διαταγές, επειδή αυτό επέβαλλε η συνείδηση τους. «Τέλη Μαρτίου του 2009, όταν μου ανατέθηκε να κάνω σχέδιο φρούρησης του φορτίου, ρώτησα τι περιέχουν τα εμπορευματοκιβώτια. Η απάντηση που έλαβα μου έκανε εντύπωση: «ελκυστικό υλικό υψίστης εθνικής σημασίας», μου είπαν.» Αυτό κατέθεσε ο υποδιοικητής ναυτικού Κυριάκος Ποχάνης. Κατέθεσε επίσης ότι κανένας, ΚΑΝΕΝΑΣ από τους αξιωματικούς ναυτικού δεν γνώριζε τι περιείχε το φορτίο. Τους διέταξαν να φυλάνε τα κοντέινερ, μπας και έρθουν οι Σαρακηνοί να τα κλέψουν, δεν τους έδωσαν ούτε καν κλειδί της περίφραξης (το κλειδί ήταν στο τελωνείο!) και τους είπαν τι διάολο περιείχαν, αν ήταν επικίνδυνα, αν έπρεπε να τους ρίξουν νερό ή πασατέμπο άμα έπιαναν φωτιά. Δεν τους κάλεσαν ούτε σε μια από τις πολλές ένοχες συσκέψεις που έκαναν και συζητούσαν τους κινδύνους, ούτε καν στις συσκέψεις που έγιναν μέσα στη ναυτική βάση.
Ο αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, μνημονεύτηκε από πολλούς γιατί ενώ ο ίδιος έμεινε εκεί προσπαθώντας να διασώσει ό,τι σωζόταν από τις βλακώδεις πολιτικές αποφάσεις, έσωσε ζωές όταν διέταξε τους υπόλοιπους να απομακρυνθούν. Ούτε οι πυροσβέστες, που ήταν πιο ειδικοί από τους ναυτικούς, δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να απομακρυνθούν και σκοτώθηκαν άδικα. Δηλαδή, κατά την άποψη της Πρώτης Κυρίας, έμειναν εκεί γιατί ήθελαν να αυτοκτονήσουν; Αλλά τι να τα λέμε και να τα ξαναλέμε. Φαίνεται πως αυτή η κυβέρνηση, οικογενειακώς, είναι αδύνατο να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβη και πόσο θυμό έχει μέσα του ο κόσμος.

Βίντεο

Μόνιμα