Antistasi


Το σημαντικότερο κριτήριο για την αξιολόγηση οργανωμένων συνόλων και ατόμων, είναι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις, που η αντικειμενικότητα δεν έχει θέση: απαράβατα και δογματικά, η πρώτη προτεραιότητα οργανωμένων συνόλων και ατόμων, πρέπει να είναι η πατρίδα. Αν η πατρίδα είναι ελεύθερη και δημοκρατική, τότε εξασφαλίζεται και η διαφύλαξη της θρησκείας, της οικογένειας και της ζωής του καθενός από μας.

Μεγάλα δεινά έχει επιφέρει στον Ελληνισμό, το γεγονός ότι κάποιοι έθεταν την πατρίδα σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Τα παραδείγματα δυστυχώς είναι πολλά, ίσως τόσα, όσα οι περιπτώσεις απαράμιλλού ηρωισμού των Ελλήνων: από απροκάλυπτα πουλημένοι που πρόδωσαν έναντι αμοιβής, αλλά και συγκεκαλυμμένες, με τον μανδύα της πολιτικής άποψης, προδοσίες, μέχρι και πολιτικές συμπεριφορές, που έστω και ακούσια δεν έχουν την πατρίδα ως πρώτη και μοναδική έγνοια.

Μία από τις περιπτώσεις, που ανήκουν στην τελευταία κατηγορία, είναι οτ ΑΚΕΛ.

Το αποδεικνύει η ιστορία του και οι πολιτικές του επιλογές και πράξεις.

Δυστυχώς, τις προάλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, επιβεβαίωσε την άποψη, ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ θέτει πάνω απ΄όλα το κόμμα.

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Χριστόφιας δεν άντεξε στον πειρασμό, να προπαγανδίσει τις κομματικές και ιδεολογικές του αγκυλώσεις.  Αυτό έγινε πολλές φορές σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δηλαδή ο κ. Χριστόφιας να εκμεταλλεύεται το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να προωθεί κομματικές θέσεις, πεποιθήσεις και εμμονές.

Αυτή τη φορά όμως προσπάθησε να δηλητηριάσει το μυαλό μαθητών του δημοτικού και φοιτητών του εξωτερικού με τις κομματικές του θέσεις και μάλιστα σε ένα θέμα υψίστης σημασίας.

Περιληπτικά: Ο κ. Χριστόφιας προσπάθησε να υποβάλει σε μαθητές του δημοτικού, που επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο, ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι εχθροί, ενώ αντίθετα απηύθυνε στα μικρά παιδιά διχαστικό λόγο, ανασύροντας, κατά την προσφιλή τακτική του ΑΚΕΛ, την ΕΟΚΑ Β΄και το πραξικόπημα.

Σε επίσκεψη δε φοιτητών και πάλιν στο Προεδρικό από την Ελλάδα και άλλες χώρες υπέβαλε την άποψη και πολιτική του ότι σ΄όλα για το κατάντημα της πατρίδας μας φταίνε μόνο οι Ελληνοκύπριοι και οι καημένοι Τούρκοι υπέφεραν και υποφέρουν από την κακοποίηση και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους από τους Έλληνες ! Τι κατάντημα.

Τι κατόρθωσε με τη συμπεριφορά του αυτή ο κ. Χριστόφιας;

Πρώτο, αυτό που προαναφέραμε, ότι δηλαδή θέτει ως προτεραιότητα το κόμμα του και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του και τις προπαγανδίζει ασύστολα, ως Πρόεδρος και μάλιστα εντός του Προεδρικού Μεγάρου.

Δεύτερο, ότι επιδιώκει να ενσταλάξει στις ψυχές μαθητών του δημοτικού και φοιτητών την ιστορία και την πραγματικότητα παραποιημένη, ότι δήθεν οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι εχθροί μας.

Και τρίτο, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την πρόκληση διχασμού ανάμεσα στο λαό, παρελθοντολογώντας και με τη στάση του, ενισχύοντας τις «ενοχές» του.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης διαφωνεί κατηγορηματικά με τις πεπαλαιωμένες, παρωχημένες, ανθελληνικές και αγκυλωμένες θέσεις του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια, γι΄αυτό τις αντιπολιτεύεται καθημερινά με σθένος.

Οι τουρκοκύπριοι είναι εχθροί μας διότι  συμμετείχαν ενεργά σε σφαγές Ελλήνων της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και ότι τόσα χρόνια μετά σφετερίζονται τις περιουσίες των νόμιμων κατοίκων των κατεχομένων περιοχών. Οι τουρκοκύπριοι δεν αγάπησαν ποτέ την Κυπριακή Δημοκρατία και πλέον, μπορεί να μην επιδιώκουν τη σύρραξη, γιατί δεν τους συμφέρει υπό τις περιστάσεις, αλλά από την άλλη έχουν βολευτεί με το γεγονός ότι ζουν εις βάρος των Ελληνοκυπρίων, παραβιάζοντας φυσικά τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους και εκμεταλλευόμενοι τους κόπους και τους μόχθους μας … εις βάρος μας.

Η διχαστική συμπεριφορά του κ. Χριστόφια είναι εξίσου επικίνδυνη με την πιο πάνω έννοια, καθώς δεν αποσκοπεί στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά στην εκτροπή από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, για τα οποία φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη.   Κατά το ΑΚΕΛ μπορούμε να συγχωρέσουμε τους τουρκοκύπριους, που έσφαξαν, δολοφόνησαν, βίασαν, έκαναν αγνοούμενους, πρόσφυγες και εγκλωβισμένους.

Ο κ. Χριστόφιας απέδειξε ότι δεν αξίζει να είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί η συμπεριφορά του οδηγεί στη διάλυση της και κατ΄ επέκταση στον αφανισμό του Κυπριακού Ελληνισμού.  Πρέπει να φύγει και αυτός και το ΑΚΕΛ.

ΚΡΙΝΟΣ Ζ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Βίντεο

Μόνιμα