Antistasi
Στη φώτο διακρίνεται ο ιεροφάντης του Κέντρου, το επίσημο ΔΗΚΟ, να ηλιάζει τα οπίοσθιά του, κάπου στη Μύκονο. Από δίπλα ο φαλακρός Πρόεδρός του φαίνεται να διαβουλεύεται μαζί του, πιθανώς δια τα του Οίκου. Το ανεπίσημο ΔΗΚΟ δεν διακρίνεται στη φώτο αλλά είναι κάπου τριγύρω και προβαίνει σε ψηστήρι του υποψηφίου του επωνομαζόμενου Κεντρώου Χώρου. Οι λοιποί της παρέας ΕΔΕΚ, Συλλούρης και οι-κωλόγοι παίζουν πάραδίπλα  πιρίμπα με τη γνωστή θαμώνα της Μυκόνου, Ψηνάκη!
Σχετικό άρθρο της Φανούλας Αργυρού
Οι τέσσερις υπέροχοι του Κέντρου, η διζωνική και οι ασήκωτες εθνικές τους ευθύνες

Εκλογές 2013. Τα κόμματα του Κέντρου βρίσκονται ενώπιον σοβαρού προβληματισμού. Πρέπει να υποστηρίξουν μία προσωπικότητα που να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες της πλειοψηφίας του λαού. Που να έχει στόχο την απελευθέρωση και την πλήρη αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία της 24ης Απριλίου 2004, που ήταν η απόρριψητης τουρκοβρετανικής ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας από το 76% του κυπριακού λαού.  Που να υποστηρίζει, με λίγα λόγια, μια γνήσια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και όχι αερολογίες και συνθήματα με αηδιαστικές διζωνικές διγλωσσίες.

Όπως ορθά επισήμανε ο αγαπητός Λάζαρος Μαύρος στο άρθρο του στη Σημερινή 7.4.2012 «Η υποψηφιότητα και πολιτική Λιλλήκα», ο κ. Λιλλήκας «είχε από νωρίς καταθέσει δημοσίως κι αναλυτικά την τοποθέτησή του για την ανάγκη επείγουσας αναζήτησης εθνικής στρατηγικής για το Κυπριακό, με το βιβλίο του «Λύση του Κυπριακού-πραγματικότητες, διλήμματα κι επιλογές», που εκδόθηκε στα τέλη του 2008. Έκτοτε, περιφρονώντας τις προσωπικές εναντίον του απειλές Χριστόφια περι «οδοστρωτήρα» παρέμεινε συνεπής και ακέραιος στη δέσμευσή του για μελετημένη κι αποφασιστική αναζήτηση της άλλης στρατηγικής…».

Η εξαγγελία της υποψηφιότητας Γ. Λιλλήκα, αν και αναμενόταν, έχει προκαλέσει κάποιο πανικό στα κόμματα του Κέντρου,  ιδιαίτερα η ξεκάθαρη δημόσια απόρριψη της χρεοκοπημένης διζωνικής ταλαιπωρίας. (Η οποία για δεκαετίες τους μόνους που βοήθησε στα σχέδιά τους ήταν τους πάτρονές της Τούρκους και Βρετανούς).  Αυτό για πρώτη φορά γίνεται,  επίσημα πλέον, μάλιστα από ένα πρώην ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΗΚΟ 1990: Διζωνική μαχαιριά το 649

Για υπενθύμιση των πρεσβύτερων και γνώση των νεότερων στο ΔΗΚΟ, όταν επι προεδρίας του ουρανοκατέβατου Γιώργου Βασιλείου οι Βρετανοί κατάφεραν να εκδοθεί το ψήφισμα του Σ.Α. 649/90 που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ εισήγαγε την λύση Διζωνικής (μετά την προώθησή της από το Λονδίνο στις 16 Αυγούστου 1974) τέτοια ήταν η αντίδραση του ΔΗΚΟ που κυκλοφόρησε φυλλάδιο και αυτοκόλλητες αφίσες, με το έμβλημα του ΔΗΚΟ.  Οι αφίσες είχαν  το χάρτη της Κύπρου με μια μαχαιριά στη μέση και στην άκρη του χασαπομάχαιρου το 649! Έτσι έβλεπε το ΔΗΚΟ την Διζωνική. Το παραθέτω.

Σήμερα, το ΔΗΚΟ έχει και την εντολή του λαού της 24.4.2004, που απέρριψε την τουρκογενή και βρετανο-προωθούμενη Διζωνική. Κανένας δεν είχε και δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί ή πεισματικά να περιφρονεί εκείνη την απόφαση του 76%. Εκείνο που παρατηρείται όμως είναι ότι όλοι κακολογούν την διζωνική αλλά, φοβούμενοι την σκιά τους, μικροπρεπώς και για να μην κακοφανίσουν ξένους διπλωμάτες, δεν τολμούν να απεγκλωβιστούν από αυτήν. Φαίνεται αναζητούν κοινώς αποδεκτό μεν υποψήφιο,  αλλά … διζωνικό!

Το εφιαλτικότερο  σενάριο θα είναι, εάν άνθρωποι του Κέντρου (των 4 κομμάτων), οι πλείστοι των οποίων ήσαν και εναντίον του Σχεδίου Ανάν, γίνουν κομμάτια υπέρ διαφόρων υποψηφίων (και δη διζωνικών!). Σ’ αυτή την περίπτωση η επιλογή θα καταλήξει μεταξύ Δ. Χριστόφια (ή όποιου άλλου του ΑΚΕΛ) και Ν. Αναστασιάδη, με τραγικά αποτελέσματα για το εθνικό μας θέμα.

Ολόκληρη την ΑΣΗΚΩΤΗ ιστορική πλέον ευθύνη για όσα θα ακολουθήσουν στην πατρίδα μας θα φέρουν ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ των 4 κομμάτων του Κέντρου. Επομένως ναι,  δεν επιτρέπεται πλέον «να προφασιζόμαστε θολούρες φυσανέμηδων και λιοστρόφια καιροσκοπισμών”. (Από το άρθρο του Λ. Μαύρου).

Και ας μην γαντζωθούν από την…  περιβόητη δήθεν «ενότητα» για την τυχόν λανθασμένη απόφασή τους, γιατί  -όπως λέμε-  «ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο του κάθε κατεργάρη»

Βίντεο

Μόνιμα