Antistasi

Τελικά τι μένει στην οικονομία του τόπου; Προσέξτε:

5 εκατομμύρια αποταμίευσε στα συρτάρια του το ΑΚΕΛ

400 εκατομμύρια ετησίως η ξενοκίνητη κυβέρνηση πληρώνει επιδόματα στους μετανάστες και στους Τούρκους.

Το 90% του εργατικού δυναμικού αποτελείται από κοινοτικούς, Ασιάτες και τούρκους

Όλα τα προϊόντα εισάγονται

Ο τόπος ελάχιστα παράγει ακόμη και για εγχώρια κατανάλωση. Ακόμη και ντομάτες, γεμάτες μάλιστα με φυτοφάρμακα και ψάρια μολυσμένα τα κουβαλάνε από τα κατεχόμενα.

Λίγα λεφτά που μας απομένουν τα διοχετεύουν οι προδότες, οι ελεεινοί και τρισάθλιοι γραικύλοι  στα κατεχόμενα..  Δύο εκατομμύρια μετρήθηκαν ότι ξοδεύτηκαν μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους μέσω πιστωτικών καρτών στα τουρκικά καζίνα και στα καταστήματα των κατεχομένων! Τα πενταπλάσια πρέπει να πληρώθηκαν σε μετρητά.

Δηλαδή ετησίως αυτό το βρωμερό κράτος του Χριστόφια χρηματοδοτεί τα κατεχόμενα  με ένα  δισεκατομμύριο ευρώ.  Το ποσό αυτό καταβάλλεται είτε σε μισθούς είτε σε συντάξεις, είτε στα καταστήματα, είτε μέσω του υπόκοσμου σε ναρκωτικά, σε πορνεία,  σε καζίνα. Επιπλέον το κράτος Χριστόφια χρηματοδοτεί τη νοσοκομειακή περίθαλψη των Τούρκων και των μεταναστών καθώς  και τις γυναικολογικές κλινικές  για να γεννοβολούν οι τουρκάλες και οι μουσουλμάνες όπως επίσης και  τα εκπαιδευτήρια για να εκπαιδεύονται τα τουρκόπαιδα και τα μουσουλμανόπαιδα με αποστολή στο βάθος χρόνου να μας εκδιώξουν από τη γη που μας γέννησε!

Ξυπνήστε! Η Κύπρος που γνωρίζετε σε 15 χρόνια θα γίνει τουρκική χωρίς να το καταλάβετε!  Χωρίς κανένα σχέδιο Αναν! Δεν θα χρειαστεί τότε ούτε Χριστόφιας ούτε Αναστασιάδης να υπογράψουν τη (διά)λυση! Το νερό μπήκε πια στο αυλάκι! Η νέα τουρκοκρατία έρχεται! Το ΤουρκΑΚΕΛ πέτυχε διάνα!

Τα υπόλοιπα κόμματα δεν νοιάζονται! Και γιατί να νοιαστούν; Ο κάθε Αρμένης το βιολί του!

Διαβάστε τώρα και το σχετικό δημοσίευμα της Σημερινής http://www.sigmalive.com/simerini/business/news/480651 !

Στην Τουρκία μέσω Τύμπου πέραν των 2000 Ε/κ

ΤΗΣ ΝΑΝΣΙΑΣ ΠΑΛΑΛΑ

Οι αριθμοί που δημοσιεύουμε αφορούν μόνο τις πληρωμές με κάρτες. Οι περισσότεροι, όμως, Ελληνοκύπριοι πληρώνουν με μετρητά, οπότε τα στοιχεία που υπάρχουν είναι μόνον ενδεικτικά. Οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Τον περασμένο μήνα έναντι 222.500 ευρώ, μόνο με κάρτες
Τα εισιτήρια αγοράστηκαν με κάρτες είτε από εταιρείες στα κατεχόμενα είτε από εταιρείες στην Τουρκία. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, αφού οι περισσότεροι πληρώνουν με μετρητά

Κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ ξοδέψαμε το πρώτο τρίμηνο του 2012, μόνο με πιστωτικές κάρτες, για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών στα κατεχόμενα και την Τουρκία. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η JCC, για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων τόσο από εταιρείες στα κατεχόμενα όσο και από εταιρείες στην Τουρκία, πληρώθηκαν 556.000 ευρώ. Σε καζίνα και ψυχαγωγία οι Ελληνοκύπριοι πλήρωσαν με πιστωτικές κάρτες ένα σχεδόν εκατομμύριο ευρώ. Αν ληφθεί υπόψη ότι οι περισσότεροι πληρώνουν στα καζίνα στα κατεχόμενα σε μετρητά, είναι εύκολο να αναλογισθεί κανείς το ύψος των ποσών που διοχετεύονται στο παράνομο καθεστώς κάθε μήνα για τζόγο.

Τα ταξίδια μέσω Τύμπου

Από την ανακοίνωση της JCC για το τρίμηνο εξάγονται ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως για παράδειγμα για τον αριθμό των Ελληνοκυπρίων που ταξιδεύουν στην Τουρκία μέσω κατεχομένων.

Για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων τόσο στα κατεχόμενα όσο και στην Τουρκία έγιναν 2.621 συναλλαγές με κάρτες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012. Αυτό σημαίνει ότι το λιγότερο 2.621 Ελληνοκύπριοι ταξίδεψαν μέσω κατεχομένων στην Τουρκία με τουρκικές ή τουρκοκυπριακές αερογραμμές από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Αν ληφθεί υπόψη ότι με μια συναλλαγή είναι δυνατόν να πληρωθούν τα αεροπορικά εισιτήρια ζευγαριού που ταξιδεύει καθώς και το γεγονός ότι αρκετοί πληρώνουν με μετρητά, τότε ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάζεται. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνον τον Μάρτιο έγιναν 1020 συναλλαγές με κάρτες στα κατεχόμενα και την Τουρκία για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων και καταβλήθηκαν 222.443 ευρώ. Με μιαν απλή μαθηματική πράξη φαίνεται ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν στην καταβολή των ναύλων για τουλάχιστον 2000 άτομα.

Και κρατήσεις μέσω Τουρκίας

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι Ελληνοκύπριοι κάνουν κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό μέσω τουρκικών εταιρειών και ταξιδεύουν από την Κύπρο στην Τουρκία κι από εκεί στον τελικό τους προορισμό, δεν φαίνεται να έχουν βάση, μια και οι τιμές των εισιτηρίων δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές. Για παράδειγμα, ένα αεροπορικό εισιτήριο από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στην Κωνσταντινούπολη μετ’ επιστροφής στοιχίζει 120 τουρκικές λίρες, δηλαδή 60 ευρώ. Από την Κωνσταντινούπολη στο Λονδίνο μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με ναύλα που αρχίζουν από 160 ευρώ.

Η διαφορά είναι μικρή αν συγκριθεί με τιμές που προσφέρουν εταιρείες στην Κύπρο. Έτσι, το πιθανότερο είναι πως Ελληνοκύπριοι οι οποίοι αγοράζουν εισιτήρια από εταιρείες με έδρα την Τουρκία έχουν προορισμό τους την Τουρκία.
Φυσικά είναι δυνατόν εταιρείες, οι οποίες, με βάση τα στοιχεία που παίρνει η JCC φαίνεται να έχουν έδρα την Τουρκία, να λειτουργούν γραφεία και στην κατεχόμενη Κύπρο.

Είδη σπιτιού και ρούχα
Για αγορές διαφόρων προϊόντων πληρώθηκαν στα κατεχόμενα κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 159.039 ευρώ, ενώ για αγορά ρουχισμού πληρώθηκαν με κάρτες 149.512 ευρώ

Για διαμονή σε ξενοδοχεία, για καζίνα δηλαδή, αφού στα ξενοδοχεία είναι που λειτουργούν τα καζίνα, πληρώθηκε με κάρτες ποσό 704.199 ευρώ, ενώ για ψυχαγωγία 197.306 ευρώ.

Για είδη σπιτιού πληρώθηκαν 52.157 ευρώ, σε σούπερμαρκετ 56.674 ευρώ, για υπηρεσίες 33.464 ευρώ, ενώ για αγορά υπηρεσιών υγείας πληρώθηκαν 24.640 ευρώ.
Αρκετές χιλιάδες πληρώθηκαν και για αγορά καυσίμων: 19.220 ευρώ. Για άλλες υπηρεσίες, που δεν διευκρινίζονται, πληρώσαμε μόνο με κάρτες 33.464 ευρώ, ενώ 16 άτομα έκαμαν ασφάλεια αυτοκινήτου πληρώνοντας 904 ευρώ.

Βίντεο

Μόνιμα