Antistasi

του Δημήτρη Στεργιούλη
Επίτιμου Διευθυντή
2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

Προ καιρού , και με αφορμή τις δηλώσεις  των διαχειριστών της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας Νταβούτογλου και Μπαγίς , είχα αναρτήσει σε ιστοσελίδες που φιλοξενούν  κείμενά μου, άρθρο με τον τίτλο «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
Ίσως μερικοί αναγνώστες μου τόσο το περιεχόμενο, όσο και τον τίτλο του άρθρου μου να τα θεώρησαν υπερβολικά και  σε κάθε περίπτωση μη συνάδοντα με το λειτούργημα του δασκάλου που επί τριάντα έξι συναπτά έτη άσκησα.
Δεν αντιλέγω , αλλά προϊόντος του χρόνου τα γεγονότα αυτά καθ’ εαυτά καταδεικνύουν ότι, τόσο ο Νταβούτογλου, όσο και ο Μπαγίς  Υπουργός  Εξωτερικών  και Υφυπουργός αρμόδιος επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας αντίστοιχα,  βρίσκονται σε διανοητική παράκρουση και προϊόντος του χρόνου που φέρει επί θύραις την 1η Ιουλίου 2012, υλακτούν άνευ αποχρώντος λόγου, βυσσοδομούντες κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και μένεα πνέοντες κατά της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης (Ε.Ε.).
Και για να μη θεωρηθούν ως υπερβολές τα όσα ανωτέρω εκθέτω  επικαλούμαι τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο «πολύς» Νταβούτογλου κατά την πρόσφατη συνάντησή του με το Βέλγο ομόλογό του κ. Ντίντεϊ Ριντέρ στην Άγκυρα.
Δήλωσε λοιπόν ο υπερφίαλος Νταβούτογλου :
` «Αν μέχρι την 1η Ιουλίου 2012 δεν λυθεί το Κυπριακό η Άγκυρα θα διακόψει κάθε σχέση με την προεδρία και τις διαδικασίες της¨».
Εμείς του απαντάμε μονολεκτικά: «σκορδοκαϊλα»  μας.
Επειδή όμως είναι σφόδρα πιθανόν μερικοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι τη μονολεκτική απάντησή μας να την εκλάβουν ως φυγομαχία στα όσα ισχυρίζεται ο Νταβούτογλου  για  λύση του Κυπριακού μέχρι την 1η Ιουλίου τ. έ.,  την οποία , δήθεν, τορπιλίζουν οι Ελληνοκύπριοι εμείς αντιλέγομε.
Πρώτα-πρώτα ο κ. Νταβούτογλου και οι συνομοταξίτες του πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν απευθύνονται σε κάφρους, που χρήζουν  διαβουκόλησης , αλλά σε  ανθρώπους που, από αρχαιοτάτων χρόνων,  ανήγαγαν σε επιστήμη το ορθώς διαλέγεσθαι  και  το ορθώς φρονείν και σκέπτεσθαι..
Αν ο Νταβούτογλου θέλει επίλυση του κυπριακού μέχρι την 1η Ιουλίου 2012, τον διαβεβαιώνουμε ότι εμείς την επιθυμούμε εντός του τρέχοντος μηνός (Απρίλιος 2012).
Αλλά τώρα προβάλλει το ερώτημα: ποιος, αλήθεια, δημιούργησε το  κυπριακό πρόβλημα;
Ποιος εισέβαλε παράνομα σε ένα ανεξάρτητο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος –μέλος  του Ο.Η.Ε. όπως είναι η Κύπρος;
Ποιος κατέχει από το 1974 μέχρι και σήμερα παράνομα το 38% του κυπριακού εδάφους;
Ποιος εποίκισε τα παρανόμως κατεχόμενα από τον Αττίλα εδάφη της Κύπρου;
Ποιος λεηλάτησε και καταλήστευσε την πολιτιστική κληρονομιά των Κυπρίων στα κατεχόμενα εδάφη της Μεγαλονήσου;
Ποιος σφετερίζεται τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα  από τον Αττίλα εδάφη της Κύπρου;
Ποιος διεθνής νόμος θεωρεί νόμιμες τις ενέργειες οιασδήποτε μειονότητας σε οιοδήποτε κράτος της υφηλίου , που στοχεύουν στην απόσπαση εδάφους και δημιουργία «κράτους εν κράτει» με την βοήθεια των λογχών του στρατού της χώρας της εθνικής της καταγωγής;
Δεν νομίζω ότι στα  παραπάνω  ερωτήματα , σε καθένα χωριστά , αλλά και συνολικά, θα βρεθεί έστω και ένας σκεπτόμενος άνθρωπος που να μην κατονομάζει ως υπεύθυνη την Τουρκία.
Εμείς όμως πιστεύουμε ακράδαντα   ότι  το πλαίσιο εντός του οποίου οριοθετείται  το κυπριακό πρόβλημα , αλλά και όλες οι εκφάνσεις του είναι προϊόν διεστραμμένης αγγλικής πολιτικής σκέψης  , που παρά πάσαν έννοιαν δικαίου,  και  δια του Αττίλα  υλοποίησε η Τουρκία.
Εκ των ανωτέρω σαφώς συνάγεται ότι η λύση του κυπριακού προβλήματος βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων. Ας άρει λοιπόν η Άγκυρα  το πλαίσιο του προβλήματος και τους παράγοντες που το διαιωνίζουν και αυτό αυτομάτως επιλύεται.
Φαίνεται όμως ότι ο Νταβούτογλου επιθυμεί λύση του προβλήματος κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Άγκυρας. Κάτι  τέτοιο να το βγάλει από το μυαλό του.
Εξάλλου ο ανωτέρω κύριος  πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν απευθύνεται στους Νομάρχες της Ανατολίας , οσάκις απευθύνεται στην Ε.Ε. και στα θεσμοθετημένα όργανά της. Αναφορικά δε με τις έμμεσες απειλές του  προς την Ε.Ε. αρκούμεθα σε τούτο μόνο: « κώνωψ επί κέρατι βοός».
Τι να πει κανείς και για τον αμετροεπή συνομοταξίτη του Νταβούτογλου , τον πολύφερνο Μπαγίς !  Αυτός δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα . Νομίζει ότι η Ε.Ε. είναι τιμάριο της Τουρκίας και οφείλει να υιοθετεί τις θέσεις και τις απόψεις της Άγκυρας…. «Κούνια που τον κούναγε».
Θαυμάστε τώρα την υπεροψία του ανδρός μέσα από την ακόλουθη δήλωσή του: « Η  Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ούτε και τη θεσμική υπόσταση της Κυπριακής Προεδρίας»
Όπως αντιλαμβάνεσθε αυτός ο άνθρωπος έχει ξεσαλώσει ολότελα. Συναγωνίζεται επάξια τον Νταβούτογλου σε έπαρση, αλαζονεία και βλακεία. Οι δυο τους  αποτελούν ένα δίδυμο καλύτερο του οποίου δεν είναι δυνατόν να υπάρξει στο «δυσφημείν» την Τουρκία.
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της ηλιθιότητας αυτών των ανθρώπων αρκεί μονάχα τούτο: «  Για να ενταχθεί η Τουρκία ή οποιοδήποτε κράτος  στην Ε.Ε. απαιτείται το ομόφωνο και το ομόπραγο των μελών της. Ό έστι μεθερμηνευόμενον : η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. προϋποθέτει και την ψήφο της Κύπρου. Άσκηση του δικαιώματος της αρνησικυρίας εκ μέρους της  συνεπάγεται μη εισδοχή της Τουρκίας στους ευρωπαϊκούς κόλπους» Και για να αρτιώσω τη σκέψη μου εν προκειμένω.
Είναι ή δεν είναι ηλίθια κατασκευάσματα Νταβούτογλου και Μπαγίς με τα όσα περί Κύπρου ισχυρίζονται. Δεν γνωρίζουν ότι όταν η Κύπρος πει  ΟΧΙ ,  για την Τουρκία  Ε.Ε. γιοκ;
Βέβαια είναι σφόδρα πιθανόν οι κύριοι αυτοί, Τούρκοι γαρ, να πιστεύουν ότι με τις απειλές θα πειθαναγκάσουν την Κύπρο να ρίξει θετική ψήφο για την  πατρίδα τους.
Αν κάτι τέτοιο πιστεύουν τότε η ηλιθιότητά τους είναι απροσμέτρητη και λίαν συντόμως θα προσγειωθούν και μάλιστα  ανώμαλα στην πίστα της πραγματικότητας..-

Βίντεο

Μόνιμα