Antistasi

Αυτοί οι αλήτες που εστέκοντο στην εξέδρα στη Ρόδο, για να δεχτούν χαιρετισμό κλέψανε τα λεφτά του πατέρα, το χαμόγελο του παιδιού του και το όνειρο και ελπίδα του εγγονού του! Τώρα αναζητούν ημίμετρα για να εκτονώσουν την οργή του λαού!

Για ποιό Σύριζα, άραγε, αναφέρεται  ο φλούφλης δημοσιογράφος στο Βίντεο; Μήπως ο Σύριζα δεν ανήκει στη λαίλαπα των πολιτικάντηδων που καταλήστευσαν τη χώρα; Μήπως εκεί δεν μαζεύτηκε η κάστα της “Γενιάς Του Πολυτεχνείου” που λεηλάτησε τον τόπο;

Πανελλαδική διάσταση έλαβαν τα επεισόδια της Ρόδου – Την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενημέρωσε ο Δ. Κρεμαστινός

Πέμπτη, 08/03/2012 18:25

Yπό την Προεδρία του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από κοινού με την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Τα μέλη των δύο Επιτροπών ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος για τη δημιουργία συστήματος προσωρινής φύλαξης, διαχείρισης, καταστροφής οικιακών φαρμακευτικών σκευασμάτων και υπολειμμάτων φαρμάκων οικιακής χρήσης.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τέθηκε θέμα από τους βουλευτές κ.κ. Θ. Γιαννόπουλο, Κ. Καρτάλη, Κ. Γείτονα, Μ. Κριτσωτάκη και Χ. Χαραλάμπους, σχετικά με τα επεισόδια που διαδραματίσθηκαν στη Ρόδο την Τετάρτη 7 Μαρτίου κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής Δωδεκανήσου, ενημέρωσε τους βουλευτές για τα γεγονότα και ακολούθως οι βουλευτές ανέπτυξαν τις απόψεις τους. Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του ο κ. Κρεμαστινός ανέφερε:
«Τα γεγονότα δεν ήταν οργανωμένα από κανέναν πολιτικό φορέα. Κατά βάση αφορούσαν πολίτες που πλήττονται από τα μέτρα και ιδιαίτερα χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους. Πιστεύω ότι στη Δημοκρατία θα πρέπει οι πολίτες να διαδηλώνουν ελεύθερα και να υποστηρίζουν τις απόψεις τους, όμως μέχρι του σημείου εκείνου που δεν παράγεται βία. Γιατί η βία θα προκαλέσει βίαιη απάντηση. Οι βίαιες εκδηλώσεις διασαλεύουν τη δημοκρατική ομαλότητα και τάξη. Οσο για τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πεποίθησή μου είναι ότι όταν μιλούν με γενικότητες δεν στηρίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα. Η κριτική όσο σκληρή κι αν είναι, αποτελεί δικαίωμα και καθήκον των ΜΜΕ σε ένα δημοκρατικό καθεστώς. Όμως πρέπει να είναι καθαρή, να ονοματίζει πρόσωπα και ιδιότητες, δηλαδή «ο τάδε βουλευτής, ο τάδε υπουργός, το τάδε κόμμα, ο τάδε πρόεδρος κόμματος». Όχι: «Οι βουλευτές, οι πολιτικοί, η Βουλή», γιατί τότε δεν πλήττεται ο κακός βουλευτής αλλά το κοινοβουλευτικό σύστημα. «Να καεί η Βουλή» ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών και στη Γερμανία κάποτε. Θυμίζω ότι η Βουλή της Γερμανίας κάηκε τότε από διαδηλωτές κι αμέσως μετά άνοιξε ο δρόμος για τον Χίτλερ. Αυτό λέει η Ιστορία. Οι Εβραίοι έφταιγαν στη Γερμανία, κατά τον Χίτλερ, και το σύνθημα αυτό οδήγησε στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Η συλλογική ευθύνη δεν είναι χαρακτηριστικό του δημοκρατικού πολιτεύματος. Εκείνα που βοηθούν είναι η ονομαστική ευθύνη και η επώνυμη καταγγελία. Αυτό είναι το καθήκον των ΜΜΕ αν θέλουν να στηρίξουν τη Δημοκρατία μας, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται.
Κατά την επίσκεψή μου στην Κάρπαθο χθες για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης, ζήτησα από τον Δήμαρχο, να οργανώσει ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο την παραμονή της επετείου, με προσέλευση όλων των διαμαρτυρομένων. Η συζήτηση μεταξύ μας ήταν τόσο εκτενής που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα. Ο Δήμαρχος ανέλαβε την υποχρέωση να διαβιβάσει εγγράφως στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τα επιμέρους αιτήματα ώστε εγγράφως εντός 10 ημερών να απαντηθεί τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει. Στο τέλος της συνεδρίασης, ευχαρίστησα όλους όσους συμμετείχαν στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση, ακόμα και αυτούς που διαφωνούσαν μαζί μου, γιατί επικράτησε πραγματικά πολιτισμένο κλίμα. Την επομένη έλαβε χώρα η καθιερωμένη παρέλαση και οι καταθέσεις στεφάνων, με απόλυτο σεβασμό στους νεκρούς συμπατριώτες μας που συνέβαλαν στο να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Με χειροκροτήματα και όχι αποδοκιμασίες – όπως πραγματικά αρμόζει σε μια τέτοια Επέτειο. Αυτή η συμπεριφορά αρμόζει στα ήθη μας, στις παραδόσεις μας και στον Πολιτισμό μας. Για όλους αυτούς τους λόγους ευχαρίστησα τον λαό της Καρπάθου.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ

http://www.grafida.net

Δικογραφίες σε βάρος 8 ατόμων ηλικίας από 16 έως 38 ετών, σχημάτισε η Αστυνομία της Ρόδου για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της παρέλασης για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα με αποδέκτες και πάλι πολιτικά πρόσωπα.

Οι 8 κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας, αντίστασης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοκατοχής. Επιπλέον δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δυο γονέων για παραμέληση εποπτείας δυο ανηλίκων συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το πρωί την πόλη της Ρόδου, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της «Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου», ομάδα συγκεντρωμένων, στην οποία μετείχαν οι οχτώ συλληφθέντες απέρριψαν βίαια τα κιγκλιδώματα και κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων, διακόπτοντας προσωρινά την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.

Από τους οκτώ συλληφθέντες, οι 4 κατηγορούνται επιπλέον, 2 γιατί, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, αντιστάθηκαν κατά την σύλληψη και προκάλεσαν σωματική βλάβη σε αστυνομικό, ενώ επιχείρησαν να απελευθερώσουν άτομο που είχε συλληφθεί, ένας για απείθεια και άλλος ένας γιατί βρέθηκε στην κατοχή του ένας σουγιάς με λάμα μήκους 9 εκατοστών.

http://www.trikalanews.gr/

Βίντεο

Μόνιμα