Antistasi

 

Πόσοι οι λινοβάμβακοι και τα κατάλοιπα της εκσπερμάτωσης των κατά καιρούς κατακτητών;

25%, όσο και το ποσοστό του ΑΚΕΛ!

Βλέπε ανάρτησή μας https://antistasi.org/?p=22628.

 

Και κάνεις λάθος κυρία δημοσιογράφε! Ο κυρίως κορμός των Κυπρίων είναι Έλληνες! Δηλαδή η συντριπτική πλεοιψηφία των Κυπρίων είναι Έλληνες παρά το γεγονός ότι περιβάλλονται από εχθρούς! Αυτό είναι κιόλας ένα θαύμα ότι κρατηθήκαμε Έλληνες δια μέσου των αιώνων!  Ανασκεύασε λοιπόν κυρία δημοσιογράφε! Δεν εννοεί ο καθηγητής ότι όλοι οι Κύπριοι έχουμε στο αίμα μας ξένο γενετικό υλικό αλλά κάποιοι εκ των Κυπρίων γενετικά δεν είναι Έλληνες! Δεν θέλαμε δα και τον καθηγητή να μας το πιστοποιήσει! Το ομολογούν οι ίδιοι οι ΑΚΕΛες! Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η ….όμορφη φάτσα τους!

 Εσύ κυρία δημοσιογράφε τι δηλώνεις δηλαδή; Και τι φαίνεσαι; Γιατί έσπευσες χαζοχαρούμενα να διαστρεβλώσεις την είδηση;

Από τη Σημερινή, 12 Ιανουαρίου 2012, σελ 20.

ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ κληρονομιά των Κυπρίων υπό το φως εικοσαετούς έρευνας, ήταν το θέμα διάλεξης του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία.

Τι καταδεικνύουν έρευνες αναφορικά με τα γονίδια του λαού μας
Με γονίδια πολλών λαών έχει εμβολιαστεί ο βασικός ελληνικός κορμός των γονιδίων των Ελληνοκυπρίων μέσα από τα χρόνια και τους κατακτητές που πέρασαν από το νησί

Είναι αφελές να νομίζουμε ότι είμαστε… καθαρόαιμοι Έλληνες, αφού έχουμε στο αίμα μας γονίδια από πολλούς άλλους λαούς, κάτι που συμβαίνει και σε άλλες χώρες, επισημαίνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Δέλτας, όπως έχει διαπιστωθεί από έρευνες για τα γονίδια του λαού μας. Η γενετική κληρονομιά των Κυπρίων υπό το φως εικοσαετούς έρευνας, ήταν το θέμα διάλεξης του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία.

Οι κληρονομικές ασθένειες

Η συχνότητα της κληρονομικής νεφροπάθειας, επισήμανε ο Δρ Δέλτας, είναι συχνότερη στην Κύπρο από οποιοδήποτε άλλο λαό. Η έρευνα για τις κληρονομικές ασθένειες και ειδικότερα στις κληρονομικές νεφροπάθειες, προκαλεί τους ερευνητές να εξετάσουν, αν όντως στην Κύπρο υπάρχει μια ιδιαιτερότητα από μακρινούς προγόνους που έφεραν μεταλλάξεις. Όπως σημείωσε ο Κωνσταντίνος Δέλτας, κατά τη διάρκεια διάλεξης του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και δημόσια υγεία, που είχε ως θέμα τη γενετική κληρονομιά των Κυπρίων υπό το φως εικοσαετούς έρευνας, εντοπίστηκε συχνότητα της νεφροπάθειας σε αρκετά χωριά του Τροόδους. «Ανακαλύψαμε τη σπειραματοπάθεια C3, που ονομάσαμε και νεφροπάθεια του Τροόδους, γιατί εντοπίστηκε σε αρκετά χωριά του Τροόδους και φαίνεται ότι ξεκίνησε από τη Μαραθάσα».

Για τους ερευνητές, συμπλήρωσε ο κ. Δέλτας, ήταν μια αποκάλυψη, καθώς κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτήν την ασθένεια και ξαφνικά διαπιστώθηκε αυτή η μετάλλαξη, η οποία υπάρχει μόνο στην Κύπρο και εντοπίστηκε μέχρι στιγμής σε 20 οικογένειες. «Το άλλο εκπληκτικό που εντοπίσαμε είναι πως στην Κύπρο ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων με αυτήν την ασθένεια, που ονομάζεται κληρονομική μικροσκοπική αιματουρία ή νεφροπάθεια των λεπτών βασικών μεμβρανών, παθαίνουν νεφρική ανεπάρκεια και καταλήγουν στον τεχνητό νεφρό, ενώ σε άλλες χώρες αυτή η ασθένεια θεωρείται ήπια και δεν παρουσιάζει αυτήν την εξέλιξη». Ο καθηγητής Δέλτας τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες μέσα από τις έρευνες να διαπιστωθεί πώς εξελίσσονται αυτές οι ασθένειες και γιατί δεν έχουν όλοι οι ασθενείς την ίδια εξέλιξη.

Κοινά γονίδια με τους Τ/κ

Ο βασικός ελληνικός κορμός των γονιδίων των Ελληνοκυπρίων έχει «εμβολιαστεί» με γονίδια πολλών άλλων λαών, ενώ οι γενετικές ομοιότητες Ε/κ και Τ/κ είναι περισσότερες απ’ ό,τι με τους Έλληνες ή τους Τούρκους αντίστοιχα, επισήμανε, εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Δέλτας. «Η γενετική ενισχύει την ιστορική μαρτυρία, υπενθυμίζοντας ότι αρκετοί Ε/κ εξισλαμίσθηκαν κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας λόγω της καταπίεσης και της φτώχιας».

Χρειαζόμαστε κονδύλια στην έρευνα
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Δέλτας εξέφρασε την ανησυχία του για τη μείωση των κρατικών κονδυλίων στην έρευνα, κάτι που, όπως είπε, πλήττει τους νέους ερευνητές. «Η έρευνα είναι ένας τομέας ανάπτυξης, ένας τομέας που θα κρατήσει τα νέα μυαλά στην Κύπρο, τον οποίο θα εκμεταλλευτούν οι νέοι για να αναπτύξουν ιδέες, να παράγουν νέα γνώση», είπε και πρόσθεσε ότι «έρχονται οι απόφοιτοί μας από το εξωτερικό και δεν μπορούμε να τους εργοδοτήσουμε σε ερευνητικά προγράμματα, διότι δεν έχουμε χρήματα και το τελευταίο διάστημα η κατάσταση είναι απελπιστική».

Βίντεο

Μόνιμα