Antistasi

Το επαίσχυντο δημοσίευμα του Βήματος

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=432176

Χουντο-σταγονίδια στην Ευελπίδων 

 

Εκδήλωση-πρόκληση την ημέρα του Πολυτεχνείου – Οµάδα σπουδαστών έψαλε τον ύµνο των Απριλιανών

  

 

Στους κόλπους των Ενόπλων ∆υνάµεων επικρατεί εσχάτως αναβρασµός. Μεγάλη µερίδα αξιωµατικών, κυρίως από τα µεσαία και κατώτερα στρώµατα, εκφράζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις τη δυσαρέσκειά τους για την «επίθεση» που θεωρούν ότι δέχονται στα εισοδήµατα και στην αξιοπρέπειά τους. Σύµφωνα όµως µε αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήµατος», η έκφραση αυτής της δυσαρέσκειας υπερβαίνει τις απλές κουβέντες στα γραφεία και στις στρατιωτικές σχολές. Οδηγεί σε απαξίωση των θεσµών της συντεταγµένης Πολιτείας, όπως απεδείχθη κατά τους εορτασµούς της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη µε τις αποδοκιµασίες στο πρόσωπο του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Και σε ορισµένες περιπτώσεις ενδύεται «ακροδεξιό µανδύα», µε απόψεις και ιδέες επικίνδυνες που δηµιουργούν υπόνοιες για ύπαρξη, ακόµη και σήµερα, χουντικών «σταγονιδίων» στους κόλπους των Ενόπλων ∆υνάµεων. Οι απόψεις αυτές φαίνεται δυστυχώς ότι έχουν απήχηση, κρίνοντας από την ενίσχυση της δύναµης της «Χρυσής Αυγής» και τον πληθωρισµό ιστοσελίδων σχετικού περιεχοµένου.
Ενδεικτικό είναι ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη Σχολή Ευελπίδων στις 17 Νοεµβρίου, λίγες ηµέρες µετά την ορκωµοσία της κυβέρνησης του κ. Λ. Παπαδήµου, στις 11 Νοεµβρίου. Σε µια ενέργεια πρωτοφανή, ορισµένοι σπουδαστές πραγµατοποίησαν ένα «µίνι πραξικόπηµα» ενάντια στα δεδοµένα της Σχολής. Προκάλεσαν τα δηµοκρατικά αισθήµατα όσων παρευρέθησαν και των υπολοίπων που το έµαθαν καθυστερηµένα, τραγουδώντας τον ύµνο της 21 ης Απριλίου και αµφισβητώντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Τι ακριβώς συνέβη; Ανήµερα της επετείου της 17ης Νοεµβρίου, το σύνολο των Ευελπίδων συγκεντρώθηκε στο κεντρικό αµφιθέατρο της Σχολής για τον καθιερωµένο ετήσιο εορτασµό. ∆ιαβάστηκε η ηµερήσια διαταγή, την οποία είχε προσωπικά συντάξει και υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Αµυνας κ. ∆. Αβραµόπουλος, ενώ ακολούθησε η προβολή βίντεο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραµόπουλος στη διαταγή του: «Σήµερα οι Ενοπλες ∆υνάµεις της χώρας είναι στυλοβάτες του έθνους και των δηµοκρατικών µας θεσµών. Με προσήλωση και αφοσίωση στο εθνικό τους καθήκον διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας και στέκονται µε αναγνώριση και σεβασµό µπροστά στη θυσία και τον αγώνα της γενιάς εκείνης».
Και κατέληγε: «Οι Ενοπλες ∆υνάµεις της χώρας, σε πνεύµα εθνικής οµοψυχίας, µε προσήλωση στο καθήκον και στους ανώτερους και ευγενείς σκοπούς που υπηρετούν και µε το αµυντικό µας σύστηµα σε επαγρύπνηση και ετοιµότητα µπροστά σε κάθε απειλή για το Εθνος και τη ∆ηµοκρατία, είναι στην πρώτη γραµµή της συλλογικής εθνικής προσπάθειας» .

Τα όσα ακολούθησαν, κινήθηκαν στην απολύτως αντίθετη κατεύθυνση. Μετά την αποχώρηση των αξιωµατικών, τον λόγο πήρε ο αρχηγός των Ευελπίδων (το όνοµά του βρίσκεται στη διάθεση της εφηµερίδας). «∆ιέταξε» να κλείσουν οι πόρτες, αφού προηγουµένως ζήτησε από τους κυπρίους και αλλοδαπούς σπουδαστές να αποχωρήσουν και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήµα. «Να κατεβεί αυτή η µπούρδα» είπε, δείχνοντας προς την εικόνα του Πολυτεχνείου που είχε µείνει στην οθόνη. Οπως εξήγησε, η «επανάσταση της 21ης Απριλίου» έχει διαστρεβλωθεί.

Ακολούθως, κάλεσε µια οµάδα πέντε ατόµων να προσέλθουν κοντά στην εξέδρα που είχε στηθεί. Με βήµα στρατιωτικό, οι Ευέλπιδες άρχισαν να τραγουδούν τον διαβόητο ύµνο της 21ης Απριλίου, «Μέσα στ’ Απρίλη τη γιορτή, το µέλλον χτίζει η νιότη…». Μικρός αριθµός αποχώρησε επιδεικτικά. Η πλειοψηφία όµως, εκόντες άκοντες, παρέµειναν στο αµφιθέατρο και άρχισαν να ζητωκραυγάζουν σχετικά (ποδοσφαιρικού τύπου)συνθήµατα. Ο υποκινητής της ενέργειας αυτής, που έµοιαζε προσχεδιασµένη, δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται «εκτός νόµου και κανονισµών». Ο αρχηγός των Ευελπίδων υπήρξε ο επικεφαλής της οµάδας που στον εορτασµό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να υπακούσει στη διαταγή αποχώρησης και παρήλασε, µαζί µε µια οµάδα, αυτοσχεδίως, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα».

Η σηµερινή συγκυρία της οικονοµικής κρίσης προσφέρει γόνιµο έδαφος σε διάφορες οµάδες να µιλούν ακόµη και για κινήσεις αµφισβήτησης του νοµίµου πολιτεύµατος. Πρόσφατα είναι άλλωστε τα δηµοσιεύµατα του ξένου Τύπου περί πληροφοριών για κίνδυνο πραξικοπήµατος στην Ελλάδα. Στον γαλλικό και όχι µόνο Τύπο µεταδόθηκε ότι ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ενδεχόµενο αυτό κατά τη διάρκεια της περίφηµης συνάντησης των Καννών. Στα briefings ξένων ηγετών το θέµα αυτό επισηµάνθηκε χαρακτηριστικά σε δηµοσιογράφους, όπως «Το Βήµα» είναι σε θέση να γνωρίζει. Και µάλιστα, τα όσα µεταδίδονται από την Ελλάδα για τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται από διάφορες πλευρές σχετικά µε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που κατά την άποψη ορισµένων συνεπάγεται η τεχνική βοήθεια από τους Ευρωπαίους προκαλούν έντονη ανησυχία ότι θα είναι εκµεταλλεύσιµα από λαϊκιστικά ακροδεξιά στοιχεία.

Και το άρθρο του μεγάλου γραικύλου Σταύρου Π. Ψυχάρη:

Σταύρος Π. Ψυχάρης  

 

 Με τον στρατό δεν παίζουμε!

 Αυτά δεν είναι αστεία! Τα όσα συνέβησαν στη Σχολή Ευελπίδων πρέπει να σηµάνουν συναγερµό: όλες οι πολιτικές δυνάµεις της χώρας οφείλουν να παραµερίσουν όσα τις χωρίζουν και να αντιµετωπίσουν αµέσως και αποφασιστικά την αποκαλυπτόµενη ασθένεια… Είναι γνωστόν ότι προάγγελος του απριλιανού πραξικοπήµατος του 1967 υπήρξε το περιβόητο σαµποτάζ στον Eβρο. Ενας αξιωµατικός το 1964, επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου, σκηνοθέτησε ένα δήθεν σαµποτάζ σε µια µονάδα στην παραµεθόριο περιοχή του Εβρου. Οι δράστες, χαρακτηρισµένοι κοµµουνιστές, είχαν βάλει… ζάχαρη σε οχήµατα του Στρατού για να τα ακινητοποιήσουν. Τους δήθεν δράστες συνέλαβε ο αξιωµατικός σκηνοθέτης του σαµποτάζ, ο οποίος εκίνησε µυστικούς µηχανισµούς που υπήρχαν για την αντιµετώπιση ενδεχόµενης ανταρσίας, και η Αστυνοµία (Ασφάλεια) έδρασε κατά το Σχέδιο. Εγιναν συλλήψεις πολιτών ξηµερώµατα στην Καισαριανή και αλλού.
Εκπληκτοι οι δηµοσιογράφοι µαθαίναµε ξηµερώµατα ότι υπήρχαν συλλήψεις πολιτών από την Ασφάλεια. Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι το «παρακράτος της ∆εξιάς» είχε δράσει αυθαίρετα αλλά εντός των ορίων της νοµιµότητας. Και η Αριστερά της εποχής άργησε να αντιληφθεί την πραγµατικότητα. Τα ίδια και χειρότερα µε την Κυβέρνηση. Θεώρησε την περίπτωση ως βλακώδη υπέρβαση καθήκοντος από τον υπεύθυνο αξιωµατικό και όλοι βιάστηκαν να κλείσει η υπόθεση. Ορισµένες φωνές που ακούστηκαν, ότι όλα τα είχε οργανώσει ένας πολυπράγµων αξιωµατικός που µέσα στον Στρατό συνάδελφοί του τον αποκαλούσαν «Νάσερ», δεν έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής.
Λίγα χρόνια αργότερα ο «Νάσερ» µάς έβαλε στον γύψο όλους µαζί. Με πρώτους εκείνους που µε πράξεις ή παραλείψεις τους τον έσωσαν όταν οργάνωσε το περιβόητο «σαµποτάζ στον Εβρο».
Ολα αυτά µοιάζουν… αρχαιολογία για τους σηµερινούς νέους, που ήσαν τότε αγέννητοι ακόµη και φυσικά δεν έχουν ζήσει σε συνθήκες δικτατορίας ή «µειωµένης δηµοκρατίας».

Η κυβέρνηση Παπαδήµου οφείλει να αντιδράσει αµέσως και αποφασιστικά. Με τον Στρατό ∆ΕΝ παίζουµε!

Το άρθρο του Ελεύθερου Κόσμου http://www.elkosmos.gr/index.php?

Απαράδεκτη παρέμβαση Αβραμόπουλου στο θέμα της Ευελπίδων

Θέλουν να προκαταλάβουν την απόφαση του πειθαρχικού της Σχολής, μεθοδεύοντας αποπομπή 

Και ξαφνικά, η μάλλον ιδιότυπη (με τα δικά της κριτήρια) κοινοβουλευτική δημοκρατία που μας κυβερνά, ανακάλυψε και πάλι τον «μέγα κίνδυνο». Πως τα καταφέρνει όμως και στήνει τις προβοκάτσιές της όταν ζορίζεται… Μετά λοιπόν την προετοιμασία του εδάφους για την καταδίκη του περιστατικού με κάποιους Ευέλπιδες που είπαν να τραγουδήσουν ένα πατριωτικό άσμα, να σου και ο αστός και καθωσπρέπει (γνωστός και ως «λέω πολλά και ποτέ τίποτα») υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είπε να ευχαριστήσει όπως μπορεί το σύστημα και την (μη εκλεγμένη και άρα μη νομιμοποιημένη, με τα κριτήρια του ίδιου του συστήματος) κυβέρνηση, στης οποίας τους κόλπους τόσο πρόθυμα εισχώρησε για να πουλά αστικό καθωσπρεπισμό.

Και άρχισαν οι μπαρούφες, πάνω στην πλάτη των νεαρών Ευελπίδων: «Δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας», ανακοίνωσε με στόμφο ο υπουργός. Σιγά άνθρωπέ μας! Τι κρίση «νομιμοφροσύνης» και υποταγής προς το σύστημα ήταν αυτή; Και το ΓΕΣ παρέπεμψε τον αρχηγό των Ευελπίδων (για να είναι αρχηγός, μάλλον πρωτεύει και κάνει για αξιωματικός…) στο πειθαρχικό με το ερώτημα της αποπομπής. Δηλαδή, τον πάνε για «φάγωμα», προαναγγέλλοντας την ποινή και τις «δέουσες ενέργειες». Με λίγα λόγια, ακόμα και η απολογία του Εύελπι, θα αποτελέσει τυπική διαδικασία. Και φυσικά, ο κ. Αβραμόπουλος, ζήτησε από τον Α/ΓΕΕΘΑ (τον άνθρωπο που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με τρόπο που το κόμμα του κ. Αβραμόπουλου κατήγγειλε, αλλά ναι, τώρα που έγιναν υπουργοί, δεν τρέχει τίποτα…) «να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας. Αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και Κοινωνία».

Φυσικά-φυσικά, και οι σχετικές ανακοινώσεις των κομμάτων της αριστεράς, που τώρα τελευταία αλιεύουν και εκ δεξιών, μιας και κάτι «δεξιοί» του γλυκού νερού σαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, έχουν φέρει ακόμα και ήπιους κεντροδεξιούς στα όριά τους με τον συστημικό κομφορμισμό που εκπέμπουν! Πάντως, για την ιστορία: υπάρχει τεράστιο κενό, μιας και «Τιτάνες» της αστικής Δεξιάς, όπως οι κκ Κυριάκος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Φωτεινή Πιπιλή, απαξίωσαν να βγάλουν μια ανακοίνωση, στηλιτεύοντας το φοβερό συμβάν στη Σχολή Ευελπίδων, που παραλίγο να αλλάξει τον ρου της ελληνικής Ιστορίας. Εδώ, ολόκληρος ΔΟΛ ασχολήθηκε πρωτοσέλιδα, μπας και ξεχάσει ο κόσμος τους νταλκάδες με τα ΠΑΣΟΚικά χαράτσια, αυτοί γιατί απαξιούν;

Συγχωρήστε μας το ειρωνικό ύφος, αλλά μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα γελοία φαινόμενα πλέον, με τον καθεστωτικό Τύπο, τις ζούγκλες και τις μαϊμούδες, να αναγάγουν σε μείζον θέμα ένα πατριωτικό άσμα από Ευέλπιδες και μάλιστα ουχί δημοσίως. Και κάτι τελευταίο: θα θέλαμε την δημόσια εκφρασμένη άποψη για το περιστατικό, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και αντιπροέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Γεωργίου.

 
 
Αναρτούμε στη συνέχεια το βίντεο από την παρέλαση των Ευελπίδων την 28η Οκτωβρίου όπως αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα μας  ( https://antistasi.org/?p=21871).
 

 

Οι Ευέλπιδες δεν έφυγαν! Εκεί έμειναν με την υπόσχεση: “εμείς οι γκρεμιστές, εμείς οι κτίστες”!

 

 

Βίντεο

Μόνιμα