Antistasi

 

Διαβάστε το δημοσίευμα της Χαραυγής για να επιβεβαιώσετε και εσείς ότι η ηλιθιότητα είναι αήττητη. 

Αυτοί που χέρι-χέρι με τους αδελφούς τους Τούρκους καθημερινά υποσκάπτουν την εθνική συνείδηση του λαού  και τον απομακρύνουν από τις ρίζες του και τον οδηγούν σταδιακά ως ώριμο φρούτο στην αγκαλιά των βρωμοτούρκων ομογενών τους! 

Αυτοί που άδειασαν τα ταμεία του κράτους και γέμισαν τα ταμεία του τουρκΑΚΕΛ (τέσσερα εκατομμύρια απόθεμα, λένε!)! 

Αυτοί που στελέχωσαν με τις ανθυπομετριότητές τους τον κρατικό μηχανισμό και μασούν με δέκα μασέλες!

Αυτοί  που με τα λεφτά του Κράτους, το οποίο όταν οι πρόγονοί μας, οι παππούδες μας,  οι γονείς μας το έκτιζαν με το αίμα τους και με τον μόχθο τους αυτοί οι  άθλιοι όχι μόνο λούφαζαν αλλά συνεργάζονταν με τον κατακτητή,  προικοδότησαν τους αδελφούς τους στα κατεχόμενα, Συρία και Παλαιστίνη και τους στρογγυλοκάθησαν στις πόλεις μας να λαμβάνουν τα βασιλικά επιδόματα του Σύριου Υπουργού των Εσωτερικών, από τη Συλίκου, γα να κοπρίζουν, να μας κλέβουν, να μας ληστεύουν και να αναμένουν την ώριμη ώρα που οι Τούρκοι θα τους δώσουν το σύνθημα να βιάσουν τις μανάδες , τις αδελφές και τις κόρες μας, να μας κατασφάξουν, να  λεηλατήσουν το βιος μας,  να ανασκάψουν τους τάφους των προγόνων μας! 

Αυτοί που ανατίναξαν με τον ηλίθιο χειρισμό τους  τη ναυτική βάση και τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, που σκότωσαν 13 Έλληνες και σακάτεψαν δεκάδες άλλους  αφοπλίζουν τώρα τον Κασίνη για να αφεθεί να κάνει κουμάντο στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους του Κράτους η απίθανη Πραξούλα με το κουτοπόνηρο ύφος, η διαπιστευμένη θεραπαινίς  του Ερντογάν ώστε να αναιρέσουν το όποιο πλεονέκτημα του Κράτους το οποίο δημιουργεί η εν δυνάμει ενεργειακή του δυνατότητα! 

Αυτοί οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στον Καιάδα της Ιστορίας οι συγκυρίες τους έφεραν στο τιμόνι του Κράτους  για να μας βρίζουν  και να μας εμπαίζουν και να καλούν τον λαό να συσπειρωθεί στο Κόμμα τους, το τουρκοπροσκυνημένο, για να ολοκληρώσουν το βρώμικο ρόλο τους! Σ’ αυτό το ρόλο συνεργοί τους τα μεγάλα λαμόγια της Ελλαδικής κοινωνίας, η γενιά της απάτης του Πολυτεχνείου αλλά και νεώτεροι!

Διαβάστε το δημοσίευμα της Χαραυγής για να φρίξετε:

Υμνος στην ενότητα η συναυλία της Δευτέρας

26-10-2011

Μνημόσυνο και

 για τα 13 παιδιά που χάθηκαν, 

τα τραγούδια τους

 

 

Ο ύμνος στην ενότητα που γράφτηκε το βράδυ της Δευτέρας από μια πλειάδα καλλιτεχνών και ανθρώπων του πολιτισμού, από την Ελλάδα και την Κύπρο, θα περάσει στην ιστορία ως ένα πολιτικο-πολιτιστικό γεγονός που έστειλε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Κυρίως όμως τονίστηκε το αυτονόητο: Ο πολιτισμός και το τραγούδι είναι συνώνυμα της ενότητας. «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο, δεν τραγουδάμε για να χωρίσουμε τον κόσμο». Βροντερό «παρών» σ’ αυτό το γεγονός, διοργανωτής του οποίου ήταν η Κίνηση Πολιτισμού, έδωσε και το ΑΚΕΛ! Δεν μπορούσε άλλωστε να ήταν απόν αφού σε όλη την ιστορία της Κύπρου έδωσε αγώνες για να προασπιστεί και την ενότητα και τον πολιτισμό, τον πολιτικό πολιτισμό και τη δημοκρατία. Την παρουσία του ΑΚΕΛ σημείωσε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, φίλος του ΑΚΕΛ και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, Θάνος Μικρούτσικος. Ο Μικρούτσικος ξεσήκωσε το πλήθος όταν στην παρέμβασή του ανέφερε ότι θύμωσε τόσο πολύ με τις απειλές που δέχθηκαν οι καλλιτέχνες προκειμένου να μην έλθουν στη συναυλία που αποφάσισε να νοικιάσει σπίτι στη Λευκωσία…! Ο Θάνος Μικρούτσικος διερωτήθηκε «γιατί αυτή η επίθεση (κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας) τώρα. Τώρα που με πρωτοβουλίες του Προέδρου η μικρή Κύπρος προχωρεί στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου». 

Ο Μικρούτσικος εξέφρασε τη λύπη του γιατί έγινε η έκρηξη στο Μαρί και σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, 13 συμπολίτες μας. «Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το ίδιο αισθάνεστε και σεις», είπε στους παριστάμενους για να εισπράξει ξανά το χειροκρότημα. Αναφέρθηκε στις διεθνείς συγκυρίες υπό τις οποίες η Κύπρος αναγκάστηκε να δεχθεί το φορτίο για να σημειώσει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χειρίστηκε το ζήτημα αυτό «με το σοφότερο τρόπο». Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος «από μια άτσαλη κίνηση να δημιουργηθούν τερατώδη προβλήματα». Προβλήματα που δεν μπορούμε να διανοηθούμε, παρατήρησε ο Θάνος Μικρούτσικος, όπως π.χ. ενδεχόμενη αναγνώριση του ψευδοκράτους. Για να τεθεί ξαφνικά, όπως σημείωσε, θέμα παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας… Κάλεσε όσους πολεμούν το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο «να μην νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα» με ένα κόμμα, το οποίο ο λαός το ανέβασε σε ποσοστά του 30-35%. «Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, με την Αριστερά αντίσταση και πάλι», ήταν η επιβεβαίωση από το πλήθος. Ο Μικρούτσικος ωστόσο δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στις απειλές που δέχθηκαν οι καλλιτέχνες για να μην συμμετέχουν στη συναυλία. «Απεναντίας, θεωρώ ότι βοηθώ στην ενότητα με το να είμαι εδώ», υπογράμμισε για να καταχειροκροτηθεί εκ νέου. «Οταν θα αποκρουστούν όλες αυτές οι επιθέσεις -και θα αποκρουστούν είμαι σίγουρος- θα συγκροτηθεί η ενότητα», δήλωσε με βεβαιότητα ο Ελλαδίτης μουσικοσυνθέτης για να προσθέσει: «Σ’ αυτό τον αγώνα για την ενότητα εγγύηση είσαστε εσείς»!  

Εκεί όμως που αποθεώθηκε από το πλήθος ήταν με τη δήλωσή του «έχω θυμώσει πάρα πολύ μ’ αυτή την ιστορία και γι’ αυτό θα… νοικιάσω σπίτι στη Λευκωσία»!

Μνημόσυνο στα παιδιά που χάθηκαν

Κόντρα στις κακίες που λέχθηκαν όλες αυτές τις μέρες από όσους θέλησαν να εμποδίσουν αυτή τη συναυλία και την επιτυχία της, κόντρα σε αυτούς που λένε ότι στα μνημόσυνα δεν κάνουν συναυλίες αρκετοί από τους καλλιτέχνες αφιέρωσε τα τραγούδια τους «στα παιδιά που χάθηκαν». 

Συγκλονιστικός στην ερμηνεία του τραγουδιού «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μού τάπες με το πρώτο μου το γάλα» ο Βασίλης Λέκας είχε προαναγγείλει την αφιέρωση του συγκεκριμένου τραγουδιού στα 13 θύματα της τραγωδίας του Μαρί, αλλά και σε όλους όσοι έχουν χύσει το αίμα τους για την κυριαρχία της Κύπρου, όπως είπε. 

Για να εισπράξει ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

«Σ’ αυτούς που δεν είναι εδώ λέμε ότι δεν τραγουδάμε για να χωρίσουμε τον κόσμο, τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», διεμήνυσε ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης. 

Η Αναστασία Μουτσάτσου παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο. Είναι όμως ανέντιμο να εκμεταλλεύονται τον πόνο σου. Μην του αφήσετε να σας διχάσουν»!

Ο Παντελής Θαλασσινός αφιέρωσε το τραγούδι «Κερύνεια μου» στον «Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε όλους τους πρόσφυγες».

Το τραγούδι «η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δύο, ποιο από τα δυο κομμάτια πρέπει ν’ αγαπώ» της Νεσιέ Γιασίν τραγούδησαν από κοινού και ταυτόχρονα, στην ελληνική και τουρκική, ο Κούλλης Θεοδώρου και η Ουμούτ Αλμπαϊράκ.    

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν επίσης οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος και Δέσποινα Μπεμπεδέλη απαγγέλοντας αποσπάσματα από αριστουργήματα του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, του Ναζίμ Χικμέτ, του Τεύκρου Ανθία και του Μανώλη Αναγνωστάκη.

Δεν θα περάσει ο φασισμός

Το κλείσιμο αυτή της μεγαλειώδους συναυλίας ενότητας δεν μπορούσε παρά να ενώσει όλους τους καλλιτέχνες στη σκηνή για δυο τραγούδια ιστορικά, αλλά και με πλούσια μηνύματα για το σήμερα και το αύριο. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, Διονύσης Τσακνής, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Βασίλης Λέκας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαΐδης, Ουμούτ Αλμπαϊράκ, Καλλιόπη Βέτα, Κούλλης Θεοδώρου, Τάνια Κικίδου, Βαγγέλης Κορακάκης, Βούλα Κωνσταντίνου, Μάριος Κωνσταντίνου, Λάρκος Λάρκου, Γιώργος Λώρης, Αναστασία Μουτσάτσου, Οναρ, Μάνος Πυροβολάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης και Θανάσης Χουλιάρας (Κολλεκτίβα) ένωσαν τις φωνές τους για το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοΐζου και του Γιάννη Νεγρεπόντη υπό την ορχήστρα της εκδήλωσης που διηύθυνε ο Ρένος Τσόκκος και το πλήθος του κόσμου να σμίγει με τους καλλιτέχνες και να βροντοφωνάζει «δεν θα περάσει ο φασισμός». 

«Μη λησμονάτε τη χώρα μου»

Επιστέγασμα της όλης εκδήλωσης το γεγονός ότι όλοι μαζί οι συντελεστές της, επί σκηνής, ενωμένοι, τραγούδησαν το «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ». Με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να μοιράζεται το μικρόφωνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο «μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου». Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και αφού ασπάστηκε τους καλλιτέχνες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έστειλε εκ νέου μήνυμα ενότητας: «Πάντα μαζί για την Κύπρο μας. Για έναν καλύτερο κόσμο. Ο ήλιος της δικαιοσύνης θα λάμψει και μαζί θα δεχτούμε το χάδι του, Ε/κ, Τ/κ, Αρμένηδες, Μαρωνίτες και Λατίνοι». Απευθυνόμενος στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου τού είπε: «Ο αγώνας είναι δύσκολος. Εδώ σε αυτόν τον τόπο δίνουμε τη μάχη των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης γι’ αυτό Βασίλη μου κρατάμε γερά και θα κρατήσουμε μέχρι τέλους. Δεν λυγίζουμε έτσι εύκολα εμείς. Οσο μας κτυπούν γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί». Απευθυνόμενος δε προς όλους τους καλλιτέχνες τούς ευχαρίστησε από τα βάθη της ψυχής του για την παρουσία τους εκ μέρους και του κυπριακού λαού. «Είμαστε συναγωνιστές στο ίδιο μετερίζι για την Ελλάδα και την Κύπρο», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας. 

 

Author: Νίκη Κουλέρμου, Νικόλας Νικόλα

Βίντεο

Μόνιμα