Antistasi

 

«Αλίμονο στην κοινωνία, αν δεχθούμε και αυτήν την ατιμωρησία»

Αυτό δήλωσε η διπλά ηρωομάνα, ΚΥΡΙΑ Πόπη Χριστοφόρου, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος Πολυβίου, της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την φονική τραγωδία στο Μαρί. Αυτά είναι και η σημαία του αγώνα μας, από δώ και πέρα.

Δεν θέλω να αμαυρώσω το μεγαλείο που ακτινοβολούν αυτά τα απλά και μεστά νοημάτων λόγια της ΚΥΡΙΑΣ Πόπης Χριστοφόρου. Αλλά κάποιος άλλος (για τον οποίο, ως φαίνεται η λέξη «κύριος» ούτε και κατά διάνοιαν δεν μπορεί να αντιστοιχεί) δήλωσε: «Δεν είμαι αυτόματος» ! Γιατί, πράγματι, αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας (ποιανής δημοκρατίας άραγε ; αυτής των δακρυγόνων ) όταν, στο ναυτιλιακό συνέδριο, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ρωτήθηκε αν διάβασε το πόρισμα Πολυβίου. Χάος απύθμενο χωρίζει το ΗΘΟΣ της ΚΥΡΙΑΣ από την αήθεια του «κυρίου». «Χάος μέγα εστήρικται» ανάμεσα στο ΗΘΟΣ του λαού και την αήθεια της ηγεσίας του. Ναί «κύριε» Χριστόφια ! Συμφωνούμε μαζύ σου ! ΔΕΝ είσαι αυτόματος ! Είσαι αόμματος! Στραβός στην θλίψη και την αγωνία του λαού «σου» ! Αυτό είσαι ! Κουφός στην κατακραυγή του ωραίου Ελληνισμού της Κύπρου, που με ένα στόμα, με πορείες και πλακάτ, άρθρα και συγκεντρώσεις, για τρεις σχεδόν μήνες σου φωνάζει:

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ, ΕΣΥ ΚΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΟΥ

Σήμερα,  Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, το μέγα ωστικό κύμα της λαϊκής Αφύπνισης και της εθνικής Αγανάχτησης, πέτυχε μια περηφανή νίκη. Στο πόρισμα Πολυβίου, μιλάει και πάλι η κρίση του λαού. Αλλά με λόγο τελείως τεκμηριωμένο, αναμφίβολο, απερίφραστο και ψυχρό, αυτή τη φορά ! Τα συθήματα της Οργής θεμελιωμένα και στη νομική επιστήμη. Σήμερα, ο λαός της Δικαιοσύνης κατήγαγε περηφανή νίκη εναντίον των ολετήρων της Κύπρου. Σήμερα ο Άη-Λαός μπήκε ξανά στην Ιστορία. Πετύχαμε το σοβαρότερο βήμα για  την δικαίωση των 13 ηρώων μας. Ανοίξαμε τον δρόμο που μας βγάζει σε Μόρφου και Κερήνεια. Είναι τελείως αμφίβολο, αν, χωρίς τις διαδηλώσεις και τις πορείες του λαού, θα είχαμε ποτέ ένα τέτοιας ποιότητας και σαφήνειας πόρισμα. Ένα πόρισμα με σημασία πολιτικής λαιμητόμου για το καθεστώς Χριστόφκια.

Αλλά, προς Θεού:

Ο Αγώνας συνεχίζεται ! Νικήσαμε σε μια σπουδαία μάχη αλλά ΔΕΝ κερδίσαμε ακόμη τον πόλεμο ! Ο Αγώνας συνεχίζεται ! Για την τιμωρία των ενόχων !

Για τις απαραίτητες δομικές και συστημικές αλλαγές, που θα αποτρέψουν άλλο Μαρί και θα φέρουν την ποθητή καθαρότητα σ’ αυτόν τον πολυβασανισμένο τόπο !

Για την οριστική απελευθέρωση της Κύπρου από την εσωτερική και την εξωτερική κατοχή !

Ο Αγώνας συνεχίζεται ! Κανένας εφησυχασμός ! Καμμία ολιγωρία δεν δικαιολογείται ! Ο ολετήρας είναι ακόμη γαντζωμένος από την προεδρική καρέκλα. Σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα. Οι πραιτωριανοί του ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Νεκροί στην ψυχή, νεκροί και στο πνεύμα, ΔΕΝ άκουσαν – γιατί   Δ Ε Ν   Θ Ε Λ Ο Υ Ν   να ακούσουν – τη φωνή του λαού, τη φωνή της δικαιοσύνης.  Έως τέλους στυγνοί, μέχρι θανάτου αμετανόητοι.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ, και μετά τις 3 του Οκτώβρη !

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !

Εύγε σε όλους τους συνΈλληνες συναγωνιστές και συναγωνίστριες της Αφύπνισης!

Αλλά ΔΕΝ κοιμόμαστε, ΔΕΝ επαναπαυόμαστε ! ΟΧΙ άλλη ανοχή !

Ο ωραίος Αγώνας συνεχίζεται! Μέχρι να δικαιωθούν οι θυσίες ΚΑΙ τα οράματα των 13 ηρώων μας ! Μέχρι να παρηγορηθεί η συνείδηση και να ανακουφιστεί κάπως η θλίψη των ηρωϊκών οικογενειών τους.

Οι σημαίες του Αγώνα θα υποσταλούν μόνον όταν συμβούν δύο πολύ ξεκάθαρα πράγματα:

1) ο εγκληματόφκιας βρεθεί ΑΠ’ ΤΟ ΚΕΛΛΑΚΙ ΣΤΟ ΚΕΛΙ, ως αποδεδειγμένα εξ αμελείας πολιτικός δολοφόνος και

2) η γαλανόλευκη κυματίσει και πάλι, αγέρωχη και υπερήφανη, πάνω απ’ το κάστρο της   Κερύνειας, στη Μόρφου και την Αμμόχωστο τη Βασιλεύουσα !

Όταν δηλαδή μεσουρανήσει στο στερέωμα Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

και λάμψουν ξανά ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΑ τα ΔεκαΤρία Τόξα,

ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ !

«Αλίμονο στην κοινωνία, αν δεχθούμε και αυτήν την ατιμωρησία»

ΝΑΙ, ΚΥΡΙΑ Πόπη Χριστοφόρου ! Η φωνή σας και η αγωνία σας, αυτή είναι η φωνή του λαού, αυτή είναι και η αγωνία – αλλά και το λάβαρο – της Ρωμιοσύνης σήμερα.

Κι αυτοί οι στίχοι ιδιαιτέρως για τα αμάραντα βλαστάρια σου εγράφησαν:

Οι δεκατρείς Αρχάγγελοι,
Δίδυμοι Ποσειδώνες,
του Ναυτικού και της ΕΜΑΚ
ολόρθιοι προμαχώνες.

Της δόξας πρωτοχορευτές,
δίδυμα παλληκάρια,
ωραίοι έφηβοι Έλληνες,
της Κύπρου τα καμάρια.

Σε σένα και τους ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ  ΣΟΥ,

ΚΥΡΙΑ Πόπη Χριστοφόρου, ταιριάζουν απόλυτα τούτα τα λόγια:

«μακαρία η κοιλία η βαστάσασά σε

και μαστοί ούς εθήλασας»

( Κατά Λουκά Ευαγγέλιον, Κεφ. ΙΑ΄, εδάφιον 27 )

Να είναι μακαρία η κοιλιά που σας έφερε στον κόσμο

και τα στήθη που θηλάσατε,

Μιλτή μας και Χριστάκη μας !

Αντώνιος Σοφοκλέους Ευαγγελινός, Αιολεύς

sellastron@yahoo.com

Βίντεο

Μόνιμα