Antistasi

 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Ανακοίνωση της ομάδας εθελοντών αφυπνισμένων-αποφασισμένων πολιτών, που υπογράφει ο Παντελής Σοφοκλέους και στρέφεται ενάντια στην ομάδα εθελοντών αγανακτισμένων-αφυπνισμένων πολιτών, δημοσίευσε χθες η «Χαραυγή». Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει η εφημερίδα του ΑΚΕΛ, η ανακοίνωση αυτή με τίτλο «57 μέρες έξω από το Προεδρικό», «είναι αρκούντως αποκαλυπτική και επιβεβαιώνει αυτά που γράφει εδώ και καιρό η ”Χ” για τις σκοπιμότητες και τα αλλότρια κίνητρα συγκεκριμένων ατόμων».

Αγανάκτησαν με τους «έξι»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «εμείς, οι αγανακτισμένοι-αφυπνισμένοι-αποφασισμένοι, αγανακτήσαμε με τους αυτοαποκαλούμενους εκπροσώπους έξω από το Προεδρικό. Οι έξι (Άντρη Μακαρία Στυλιανού, Κώστας Τσαγγαρίδης, Χάρης Στασής, Στέλιος Αθανασιάδης, Μαίρη Παραΐκα και Άγης Παναγίδης), χωρίς εκλογές και χωρίς να ενημερώσουν ποτέ εμάς τους καθημερινά ευρισκόμενους έξω από το Προεδρικό, όσον αφορά στις σκέψεις τους για συζήτηση και συντονισμό, οργάνωση των εκδηλώσεων, προχωρούν ακάθεκτοι στην υλοποίηση τού ενός, πλέον, ξεκάθαρου στόχου: Της παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πώς δικαιολογούν οι έξι εκπρόσωποι την αποβολή εθελοντών από τη συντονιστική επιτροπή, οι οποίοι δεν συμφωνούν με τα λυσσαλέα συνθήματα ”Κάτω η Χούντα του Χριστόφια”, ”Φασίστας είσαι και φαίνεσαι”, ”Χριστόφια να ζήσεις, στη φυλακή να λύσεις”, ”Δολοφόνε Χριστόφια”, οι οποίοι έχουν άλλη προσέγγιση για το Σχέδιο Ανάν και για πολλά άλλα θέματα, οι οποίοι υποστηρίζουν τη διαφάνεια για όλες τις αποφάσεις έξω από το Προεδρικό; Μήπως αυτοί οι έξι εκπρόσωποι τηλεκατευθύνονται; Μήπως ακολουθούν ιδίους και αλλότριους σκοπούς;

Μήπως εκμεταλλεύονται την εθνική τραγωδία και τον πόνο των μανάδων και συζύγων και εμάς των αυθόρμητων αγανακτισμένων; Άσε που κάποιοι οπαδοί των έξι εκπροσώπων περιμένουν διακαώς να εμφανιστεί ο Αρχιεπίσκοπος και να τους προσφωνήσει ενδεχομένως με το ”ελληνικέ κυπριακέ λαέ”, όπως προσφώνησε ήδη ένας από τους έξι εκπροσώπους την περασμένη Δευτέρα».

«Μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα»
Απαντώντας στην ανακοίνωση, ο Κώστας Τσαγγαρίδης αναφέρεται μεταξύ άλλων «σε μιαν άνευ προηγουμένου προπαγάνδα σταλινικής έμπνευσης, η οποία όμως έχει ήδη πάρει την απάντησή της από το στόμα του ίδιου του απόλυτου κριτή· του κυπριακού λαού. Ο κ. Σοφοκλέους, αφού έχει αποτύχει, αφενός μεν, στην προσπάθειά του να πείσει στις περασμένες βουλευτικές εκλογές, αφετέρου δε έχει απολακτισθεί από τους ίδιους τους αγανακτισμένους, τώρα προσέφυγε στους “μονοπωλούντες” τη δημοκρατία και την αντίσταση, δηλαδή την αξιότιμη κ. Γκιούρωφ και το επίσημο έντυπο του κυβερνώντος κόμματος, τη ”Χαραυγή”, γνωρίζοντας ότι η “δημοκρατικότητά” της δεν θα επιτρέψει να δημοσιευθεί και η απάντησή μας αυτή.

Ο ίδιος ήταν μέλος/υποψήφιος του κινήματος ΖΥΓΟΣ, το οποίο ανεπιτυχώς έλαβε μέρος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Ήταν εις γνώσιν όλων ότι όλοι καλούνται να στηρίξουν τις διαμαρτυρίες στο Προεδρικό και αλλού, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αντιπροσωπεύουν ενεργά κόμματα ή πολιτικά κινήματα και είναι ένας εκ των λόγων που η πλειοψηφία των διαμαρτυρομένων τούς έχει αποκλείσει. Είναι ταυτόχρονα θλιβερό ο κ. Σοφοκλέους να καταφέρεται εναντίον του κ. Χριστόφια κατά το δοκούν.

Την προπερασμένη Δευτέρα προσπάθησε έντεχνα να περάσει μηνύματα εναντίον των συνθημάτων των αγανακτισμένων, που καλούσαν τον κ. Χριστόφια σε παραίτηση, μέσω του συναδέλφου του κ. Καττίδη. Μόλις αντελήφθη τη γενική κατακραυγή, άλλαξε ρότα και αφού πήρε το μικρόφωνο, μας κατέπληξε όλους με την αντι-Χριστοφική του ρητορεία. Όσον αφορά στα συνθήματα, δεν θα μπω σε διαλεκτική περί συνθημάτων, αλλά θα τονίσω ότι συνθήματα που καλούν στη βίαιη απομάκρυνση του οποιουδήποτε, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Ταυτόχρονα, όμως, όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος αποκαλεί τους διαμαρτυρόμενους ”φασίστες” και χρησιμοποιεί τις μυστικές του υπηρεσίες για να εκφοβίσουν κόσμο, τότε ναι, θα τον αποκαλέσουμε αυτό το οποίο αντιπροσωπεύουν οι πράξεις του.

Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από ανθρώπους που δεν δίστασαν να χειροδικήσουν ακόμη και επί γυναικών, παρεμποδίζοντας να μιλήσουν, και ούτε χρειαζόμαστε συντονιστικές επιτροπές όπως ήταν και ο διακαής πόθος του συνηθισμένου να ελέγχει με φωνασκίες κ. Σοφοκλέους.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την κατά διαστήματα προσφώνηση των παρευρισκομένων ”ελληνικέ κυπριακέ λαέ”, εξ όσων γνωρίζω οι ομιλούντες απευθύνονται σε Έλληνες Κυπρίους και όχι σε Πακιστανούς ή Σριλανκέζους».

«Κυρία Γκιούρωφ, περιμένω απάντηση»

Σε άλλη ανοικτή επιστολή του, ο Κώστας Τσαγγαρίδης απαντά σε σχόλιο της διευθύντριας της «Χαραυγής» Ανδρούλας Γκιούρωφ, της 10ης Σεπτεμβρίου 2011, αναφέροντας ότι η απάντησή του εστάλη στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 αρχικά στην ίδια, αλλά δεν τη δημοσίευσε. Ο κ. Τσαγγαρίδης υποστηρίζει ότι με το άρθρο της η κ. Γκιούρωφ τον «στοχοποιεί για τη δράση του σε σχέση με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον όλων των υπευθύνων που συνέβαλαν στη μαζική ανθρωποκτονία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί».

Στην επιστολή αναφέρονται και τα εξής: «Είναι μετά λύπης μου που ανέγνωσα το κείμενό σας, στο οποίο με χαρακτηρίζετε ως ”γνωστό ακροδεξιό στοιχείο που εξυπηρετεί φασιστικές ιδεολογίες”. Βάσει ποιων δεδομένων ή πληροφοριών είμαι ”γνωστό ακροδεξιό στοιχείο”, κ. Γκιούρωφ; Ο χαρακτηρισμός ”γνωστό”, από μόνος του εξυπακούει παρελθόν καταγεγραμμένων γεγονότων που με τοποθετούν στο δημόσιο βίο ως ακροδεξιό στοιχείο. Ποια γεγονότα με καθορίζουν με τόση βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας ως ”γνωστό ακροδεξιό στοιχείο”;

Σας υποβάλλω αυτή την απλή ερώτηση αναμένοντας απάντηση, στην απουσία της οποίας θα επιβεβαιώσετε τους φόβους μου περί εσκεμμένης προσπάθειας διαβολής χαρακτήρα σε βαθμό κακουργήματος, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη φυσική μου ύπαρξη, αφού οι χαρακτηρισμοί αυτοί μπορούν να προκαλέσουν, πιθανόν, βίαιες αντιδράσεις από ανεγκέφαλους, τόσον εναντίον εμένα του ιδίου όσο και της οικογένειάς μου. Η οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης, από οποιονδήποτε προερχόμενη, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή».

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/419101

Βίντεο

Μόνιμα