Antistasi

-Δεν ήθελε Θεό, δεν ήθελε Θρησκεία και σήμερα θυμήθηκε Χριστό και Παναγία

-Χριστόφια, αν δεν ξέρεις πού πέφτει το Μαρί, δεν έχεις ανδροπρέπεια, δεν  έχεις αντροπήν

-Χριστόφια, τα πετρέλαια είναι κυριαρχία, στους Τούρκους παραχώρηση σημαίνει προδοσία

-Κάτω η Χούντα του Χριστόφια

-Η πληγή στο Μαρί είναι ακόμη ανοικτή

-Το αίμα κυλά, δικαίωση ζητά

-Χριστόφια, φαντάσου να ήταν τα παιδιά σου

 Με τα συνθήματα αυτά οι διαδηλωτές χτες στη Λεμεσό στηλίτευσαν την πολιτική Χριστόφια ο οποίος οσημέραι αποδεικνύεται περισσότερο ανίκανος και επικίνδυνος!

 Αποδεικνύεται επίσης ότι ο άνθρωπος δεν έχει συναίσθηση του περιβάλλοντος! Δεν αντιλαμβάνεται που έχει οδηγήσει τον τόπο αλλά τουναντίον θεωρεί ότι αυτός είναι ο σταλμένος …από τη ψυχή του Στάλιν ως σωτήρας αυτού του αμαρτωλού λαού, που κατέσφαξε στο παρελθόν τους αδελφούς του Τούρκους, αλλά ο λαός αυτός δεν θέλει να σωθεί και οδηγείται στην καταστροφή!

 Ο δεδηλωμένος αυτός άθεος και κάπηλος χρησιμοποιώντας ως ύστατο μέτρο την Παναγία κατέφυγε στον Ιερό Ναό Ανθουπόλεως Λευκωσίας μήπως και πείσει τους χρήσιμους ηλίθιους για την αγνότητά του! Εκεί κάνοντας κατάχρηση του χώρου, με τη συνεννόηση του νεοφαναριώτη ναιναίκου και κοπελιού του μητροπολίτη Κύκκου, μητροπολίτη Ταμασσού Ησαία, υπό τα χειροκροτήματα του εν λόγω Μητροπολίτη, της Έλσης, της λοιπής οικογένειας, των αυλικών του και των συγχωριανών του μας  απηύθυνε ένα δακρύβρεκτο λογύδριο και θεώρησε ότι μας αποστόμωσε!

 Παραθέτουμε ακολούθως εύστοχο άρθρο της δημοσιογράφου του Φιλελεύθερου Χρυστάλλας  Χατζηδημητρίου και στη συνέχεια κάποιου αυλοκόκακα της Χαραυγής! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Στο μεταξύ κυκλοφόρησε φήμη ότι ο Χριστόφιας με την Πραξούλα πρότειναν στον Έρογλου παραχώρηση ποσοστού 17%  συνεκμετάλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων! Αληθεύει;

Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου

 Είναι ανάγωγοι ή έχω ξεπέσει;

 

ΣΕ ΕΝΑπράγμα, τουλάχιστον, έχει δίκαιο ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ. Είναι πρωτοφανές να εξυβρίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να σταματούν πολίτες στον δρόμο και να κάνουν χειρονομίες κατά του προέδρου. Να μη δείχνουν κανένα σεβασμό στο πρόσωπό του. Να τον μειώνουν τόσο που φανερώνουν πλήρη έλλειψη εκτίμησης.
Αυτό ερμηνεύεται σαν ασέβεια κατά των θεσμών. Είναι έτσι όμως; Ή η ασέβεια περιορίζεται κατά ενός προσώπου; Ένας διευθυντής σχολείου, ένας καθηγητής που κερδίζει με τη στάση του, το λόγο του, το έργο του, τους μαθητές, θα δεχτεί εύκολα καψώνι από τους μαθητές του; Ακόμα και οι πιο ατίθασοι, αυτοί που ξηγιούνται με βρισιές, μπογιές στους τοίχους, πινέζες στην έδρα, ζημιές στα αυτοκίνητα, αν ο διευθυντής ή ο δάσκαλος καταφέρει να τους κερδίσει και να τους εμπνεύσει, δύσκολα θα τον γιουχαΐσουν.
Είναι όντως πρωτοφανές και ανησυχητικό το ότι φτάσαμε σε μια εποχή που ο πρόεδρος του τόπου διακινείται στους δρόμους και τον μουντζώνουν οι πολίτες. Είναι ανησυχητικό όμως όχι γιατί απειλείται πραξικόπημα ή γιατί ξαφνικά οι πολίτες ενός τόπου ξέχασαν τους καλούς τους τρόπους και συμπεριφέρονται αγενώς, αλλά γιατί ο ηγέτης του τόπου κατάφερε να φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Να μην εμπνέει κανένα σεβασμό. Να μην τυγχάνει καμίας εκτίμησης. Να έχει μικρύνει τόσο στα μάτια των πολιτών που ο τίτλος του, ο θεσμός που αντιπροσωπεύει, να μην μπορεί να τον καλύψει.
Κάποιοι φοβούνται πως αυτό δημιουργεί νέα ήθη. Η ηλεκτρονική επικοινωνία έχει έτσι κι αλλιώς καταργήσει πράγματα που θεωρούνταν ιερά. Οι άνθρωποι εκφράζονται ελεύθερα. Πρόεδροι και πρωθυπουργοί άλλων χωρών έχουν τις δικές τους ιστοσελίδες στις οποίες δέχονται κριτική από τους πολίτες. Πολλές φορές αυστηρή, πολλές φορές άγρια. Σπάνια όμως υβριστική. Γιατί ακόμα και στον ηλεκτρονικό χώρο, ο κόσμος συμπεριφέρεται ανάλογα με το ποιον έχει απέναντί του. Οι ηγέτες δεν είναι πια στο απυρόβλητο. Αυτό θα πρέπει να το συνηθίσουν. Όταν τα πράγματα όμως εκτροχιάζονται, θα πρέπει να ψάξουν και για τη δική τους ευθύνη. «Είναι ανάγωγοι οι άλλοι ή έχω ξεπέσει;»

ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΠΡΟΕΔΡΕ

08-09-2011

Kράτα γερά Πρόεδρε. Είμαστε μαζί σου, δίπλα σου. Σε αγαπάμε. Ξέρουμε ποιος είσαι και πως αγωνίζεσαι γι’ αυτό τον τόπο. Δεν είσαι δολοφόνος- Ετσι να τους πεις. 

Αυτά ήταν τα θερμά λόγια στήριξης και έκφρασης της εμπιστοσύνης που τρέφουν στο πρόσωπό του, τα οποία εξέφρασαν χθες εκατοντάδες Δικωμίτες υποδεχόμενοι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια έξω από το προαύλιο της εκκλησίας στην Ανθούπολη, όπου τελέστηκε ο εσπερινός της Παναγίας των Περβολιών Δικώμου. 

Μιλώντας στους συγχωριανούς του ο Πρόεδρος Χριστόφιας απηύθυνε μήνυμα αγάπης και κάλεσε το λαό να μείνει ενωμένος.

Ολοι οι συχωριανοί του Δημήτρη Χριστόφια που παρευρέθηκαν χθες στον εσπερινό, από το Πάνω και Κάτω Δίκωμο και από όλους τους πολιτικούς χώρους, έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν, να κάνουν χειραψία, να συνομιλήσουν μαζί του και να του εκφράσουν τη στήριξή τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του είπε ότι δεν «είμαι εδώ για να κηρύξω το μίσος, αλλά την ενότητα. Είμαι εδώ», είπε, «για να απευθύνω μήνυμα αγάπης και ενότητας ακόμη και σε αυτούς που προέρχονται από τα σπλάχνα του χωριού μας, που χθες κήρυξαν το μίσος εναντίον μου». Στο σημείο αυτό το πλήθος διέκοψε την ομιλία του Προέδρου Χριστόφια με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Απηύθυνε έκκληση «στους χωριανούς και τις χωριανές να μείνουν ενωμένοι» και είπε ότι ο ίδιος ουδέποτε ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο χωριό Δεξιούς και Αριστερούς. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στους παρευρισκόμενους συγχωριανούς του, «να μείνετε ενωμένοι, να σέβεστε τους θεσμούς, να σέβεστε τους πολιτικούς σας αντιπάλους», σημειώνοντας ταυτόχρονα, «μην νομίζετε, όμως ότι θα σκύψουμε το κεφάλι». 

Διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον τόπο έχοντας συνείδηση των υποχρεώσεων απέναντι στον απλό άνθρωπο και απέναντι στην Κύπρο».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «θέλω να σας πω κατηγορηματικά ότι ναι μεν είμαι ευαίσθητος και μπορεί να με είδατε να δακρύζω- καλά ή κακά, πιστεύω καλά, δακρύζω εύκολα, επειδή δεν έχω μέσα μου κακία- όμως, πολύ καλά γνωρίζω το καθήκον και τις υποχρεώσεις μου απέναντι στον απλό άνθρωπο και σε αυτό τον δύσμοιρο λαό που προσπαθούν να καταστρέψουν και δεν τα καταφέρνουν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι σε «κάποια στιγμή» αλλά όχι αύριο, ανήμερα της εορτής της Παναγίας των Περβολιών, επειδή έχει νέα συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, θα περάσει το οδόφραγμα για να πορευτεί προς το κατεχόμενο σήμερα χωριό του, Δίκωμο.

Αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η γιορτή της Παναγίας και που ήταν ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν να παρευρεθεί και να κηρύξει χθες μήνυμα αγάπης και ενότητας.

Κατά την είσοδό του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αναφέραμε, πολλοί συγχωριανοί του έσπευσαν να τον ασπαστούν, μαζί και την σύζυγό του Ελση, ενώ κάποιοι φώναζαν συνθήματα «Δεν είσαι δολοφόνος – Ετσι να τους πεις», «Δεν είσαι μόνος σου – Σε Αγαπούμε» και «Μην φοβάσαι κανένα», προκαλώντας τη συγκίνηση του προεδρικού ζεύγους. 

Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, είπε πως «είμαι εδώ για να σας ευχαριστήσω για την πιο θερμή αγκαλιά που μου έχουν μέχρι σήμερα χαρίσει και για τα φιλιά της αγάπης και για το κουράγιο που μου προσφέρετε».

Θυσιάζουν την ενότητα

Σε ομιλία του, ο Κοινοτάρχης Κάτω Δικώμου, Χριστάκης Πασχάλη, αναφέρθηκε σε κάποιους οι οποίοι «για τους δικούς τους γνωστούς λόγους και σκοπιμότητες ο καθένας, τα τελευταία χρόνια θυσιάζουν όσο ποτέ προηγουμένως, την επιθυμητή και αναγκαία για τον κοινό αγώνα ενότητα, υπολογίζοντας δυστυχώς ότι έτσι θα εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα και φιλοδοξίες».

Τους τελευταίους δύο περίπου μήνες, είπε ο Χριστάκης Πασχάλη, εκμεταλλευόμενοι την τραγωδία και τον ανθρώπινο πόνο από την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί και το θάνατο 13 συνανθρώπων μας, έχουν κλιμακώσει και εντείνει με αθέμιτες απαράδεκτες συμπεριφορές και ενέργειες, τις προσπάθειές τους για να πετύχουν την πολιτική και ίσως όχι μόνο εξόντωση του Δημήτρη Χριστόφια.

Αντί να αναμένουν, πρόσθεσε, τα αποτελέσματα των θεσμικών οργάνων όπως είναι η Διερευνητική Επιτροπή, επιδιώκουν μανιωδώς, όπως άλλωστε ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, να επιρρίπτουν στον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια την ευθύνη για την τραγωδία, καταφεύγοντας νυχθημερόν σε πρωτόγνωρα υβριστικά επίθετα και αισχρολογίες εναντίον του, αξιοποιώντας μέχρι και ακροδεξιά φασιστικά στοιχεία και με συνεχόμενα ψεύδη και υπερβολική ταχύτητα, τον έχουν κατ’ επανάληψη καταδικάσει και ζητούν την άμεση παραίτησή του.

Ο Κοινοτάρχης Κάτω Δικώμου τόνισε πως αυτούς ιδιαίτερα τους δύο μήνες χρησιμοποιούν κάθε μέσο και δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο στη θέση του. «Καταρρακώνουν και εξευτελίζουν καθημερινά πολιτειακούς και άλλους θεσμούς και καταπατούν βίαια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε.

Αν βουλιάξει το καράβι θα πάμε όλοι

Του εσπερινού προέστη ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής, Ησαΐας, ο οποίος είπε ότι ως Εκκλησία αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτιστα είναι η ενότητα και η αγάπη ανάμεσα στο λαό μας. Ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «καλή διακυβέρνηση του σκάφους» που λέγεται, Κύπρος, σημειώνοντας ότι σε αυτό το καράβι βρισκόμαστε όλοι και εάν αυτό βουλιάξει, θα πάρει μαζί του, και Αριστερούς και Δεξιούς και νυν και πρώην.

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εικόνισμα της Παναγίας με την ευχή να έχει πάντα τη δική της βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης παρουσιάστηκε το Αγιο Δισκοπότηρο του Αγίου Προφήτου Ζαχαρία, που γιορταζόταν στο Πάνω Δίκωμο κάθε 5 Σεπτεμβρίου.

Το Αγιο Δισκοπότηρο εντοπίστηκε πριν από τρία χρόνια και μετά από ενέργειες εκτοπισμένου από το Δίκωμο έγινε κατορθωτό χθες να βρίσκεται στην Εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ανθούπολη.

Φέρει σφραγίδα του 1907 και δέσμευση των εκτοπισμένων του Δικώμου είναι να το μεταφέρουν πίσω στην Εκκλησία, όπου ανήκει, όταν ελεύθεροι θα φθάσουν στο Δίκωμο. 

 

Author: Χρήστος Μαυρής

Βίντεο

Μόνιμα