Antistasi

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Σφίγγει… πράγματι ο κλοιός, αλλά λόγω της ανακριτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και το γεγονός ότι την Δευτέρα κλήθηκε ο ίδιος ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος για να καταθέσει.  Ας μην έχουμε δηλαδή αυταπάτες…. Οι Ακελικοί δεν φεύγουν τόσο εύκολα.  Γι’ αυτό… όλοι οι αγανακτισμένοι για όλα αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν… ΠΡΕΠΕΙ να δώσουμε το παρόν μας στο Προεδρικό την ερχόμενη Δευτέρα 12.9.2011, 8:00 μ.μ.  ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε εκεί για να δώσουμε το μήνυμα στους κυβερνώντες, ότι ΔΕΝ είναι φουρτούνα και θα περάσει (όταν τελειώσει η ανακριτική διαδικασία). 

Ας μην ξεχνούμε ότι αν μείνει στην εξουσία ο Χριστόφιας, με την ίδια ανικανότητα και την ίδια ανεπάρκεια, θα χειριστεί τα ζωτικά θέματα του ενεργειακού και της οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ., της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της διαχείρισης του Κυπριακού για την περίοδο που απομένει μέχρι την λήξη της θητείας του.  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ (είναι θέμα μείζονος σημασίας) για να μην έχουμε τους πλέον ακατάλληλους στις κρίσιμες ώρες που έρχονται, στις οποίες κρίνεται κι η τύχη του Κυπριακού Ελληνισμού (χωρίς ίχνος υπερβολής).

Όλοι λοιπόν στο Προεδρικό την ερχόμενη Δευτέρα, για να σφίξουμε κι άλλο τον κλοιό, γύρω από τον Χριστόφια.

Πανίκος Ελευθερίου 

www.pontiki.com.cy

Η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε ο Χριστόφιας είναι η ηθικός αυτουργός της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου στο Μαρί. Αυτό ενισχύεται από την κατάθεση του τελούντος σε διαθεσιμότητα Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Νικόλα Αιμιλίου και από τις αποκαλύψεις του για τον τρόπο που χειρίστηκε το φορτίο ο Χριστόφιας. Η κατάθεση του Αιμιλίου έρχεται να επιβεβαιώσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Σημερινή» για τα πρακτικά της συνομιλίας Χριστόφια – Άσσαντ. Παρά την προσπάθεια του Μάρκου Κυπριανού να ελιχθεί και να προστατεύσει τον Χριστόφια, δεν μπόρεσε να μη σχολιάσει το γεγονός ότι ο Χριστόφιας είχε δώσει διαβεβαιώσεις πως το φορτίο θα κρατηθεί στην Κύπρο μέχρι να επιστραφεί. Ο Χριστόφιας και οι επιτελείς του έκαναν ακόμα ένα τραγικό λάθος: τα έβαλαν με διπλωμάτες και προσπαθούν να τους επιρρίψουν την ευθύνη για τους χειρισμούς του ζητήματος, χωρίς να λάβουν υπόψη ότι ο καθένας θα αμυνθεί και δεν θα διστάσει να προβεί σε αποκαλύψεις, όταν αντιληφθεί πως θυματοποιείται ή ενοχοποιείται. Έτσι έγινε και με τον Αιμιλίου, ο οποίος δεν θα έμενε – και δεν θα μείνει – με σταυρωμένα χέρια, βλέποντας ότι οι πολιτικοί του προϊστάμενοι θέλουν να του φορτώσουν την ευθύνη για τις δικές τους πολιτικές αποφάσεις. Και δεν αναφερόμαστε σε ένα οποιοδήποτε θέμα, αλλά σε ένα ζήτημα από το οποίο σκοτώθηκαν δεκατρείς άνθρωποι, μαυροφόρεσαν οικογένειες, καταστράφηκε η οικονομία και διαλύθηκε η ενεργειακή υποδομή του κράτους. Στο πλευρό του Αιμιλίου και των άλλων μελών της διπλωματικής υπηρεσίας, που κινδυνεύουν να τα φορτωθούν όλα, τάχθηκε η πλειοψηφία των διπλωματών, με αποτέλεσμα η Μαρκουλλή να δυσκολεύεται να βρει διπλωμάτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ευθύνες, καθώς οι άνθρωποι φοβούνται πως μπορεί να τύχει και σε αυτούς το ίδιο, δηλαδή να βρεθούν κατηγορούμενοι για αποφάσεις των κυβερνώντων. Η προσπάθεια τώρα των κρατικών υπηρεσιών που ελέγχονται από τον Χριστόφια και τους μηχανισμούς του ΑΚΕΛ, είναι να αποτραπούν περαιτέρω αποκαλύψεις που θα εκθέτουν τον Χριστόφια και που θα επιβεβαιώνουν εκ νέου το ερασιτεχνικό παιγνίδι που έπαιζε με τη διεθνή κοινότητα, για να ικανοποιήσει τη Συρία και το Ιράν. Το Ποντίκι είχε πρώτο αποκαλύψει ότι οι σύροι είχαν πει εκβιαστικά στον Χριστόφια να κρατήσει το φορτίο και να μην τον καταστρέψει ή να το παραδώσει στα Ηνωμένα Έθνη, ειδάλλως θα έκαναν βήματα προς την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Η ανικανότητα του Χριστόφια να χειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις και οι ιδεολογικές του αγκυλώσεις, έβαλαν την Κύπρο στο μάτι του κυκλώνα. Ο κλοιός σφίγγει ολοένα γύρω από τον Χριστόφια με απρόβλεπτες εξελίξεις στο πολιτικό και κομματικό σκηνικό.

Βίντεο

Μόνιμα