Antistasi

Καθώς τον παρακολουθούσα στην τηλεόραση πελιδνό και με το μοχθηρό βλέμμα του να δηλώνει ανεύθυνος θυμήθηκα  μια  δήλωση που έκανε παλαιότερα, πριν τον Σερβοκροατικό πόλεμο, ο αποδημήσας πλέον, σταλινικός και του λόγου του αλλά κατά πολύ σοφότερός του,  Χαρίλαος Φλωράκης: «στη γειτονιά μας βρέχει λάσπη και εμείς έχουμε απλωμένο τραχανά»! Έκανα τους συνειρμούς και στο μυαλό μου κόλλησε η παραλλαγή της φράσης του Φλωράκη: « στην ΑΟΖ θα βρέξει πόλεμο κι΄ εμείς έχουμε ένα τραχανά»!

Κατά την χτεσινή κατάθεση του στην Επιτροπή του… ενός!!! (πως λέμε συνομιλίες …κυπριακής ιδιοκτησίας!) και τι αρλούμπες δεν αμόλησε! Το τραγικό δεν είναι μόνο ότι αμόλησε αρλούμπες! Το τραγικότερο όλων είναι ότι, αυτός ο Πρόεδρος που βρίσκεται  στο πηδάλιο αυτή την κρίσιμη ώρα, με τους Τούρκους να γυροφέρνουν στα νότια παράλιά μας και να οσμίζονται τους υδρογονάνθρακές μας , πετούσε τις αρλούμπες του για άλλοθι και δεν αντιλαμβανόταν ότι μ΄αυτά που ισχυριζόταν ως άλλοθι όχι μόνο δεν μετακυλούσε τις ευθύνες στις πλάτες των υφισταμένων του αλλά εγελοιοποιείτο  κιόλας και αποκάλυπτε το μέγεθος των μειωμένων του «ανδρικών» αντανακλαστικών!

Αυτός λοιπόν ο πρόεδρος που διαπραγματεύεται με την …Πραξούλα τα εθνικά μας συμφέροντα ανέφερε επιγραμματικά τα ακόλουθα ή εννοούσε τα ακόλουθα:

«Δεν φταίω εγώ που οδήγησα το κράτος στην απόλυτη αποσύνθεση»

«Τι φταίω εγώ αν οι Υπουργοί μου είναι άσχετοι και ανεύθυνοι»

«Για όλα φταίει αυτή η μισητή Εθνική Φρουρά η οποία  κτίστηκε μέσα από τις δεκαετίες στη βάση γριβικών σκοπιμοτήτων και πέρα από τις αρχές της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης και μολονότι εγώ διόρισα υπαρχηγό της το άξιο τέκνο του ΑΚΕΛ Σάββα Αργυρού αυτός δεν πρόλαβε το κακό! Πρόκειται περί ενός στοργικού πατέρα και πατριώτη του οποίου ο γιός του  δεν φυγοστράτησε αλλά υπηρέτησε στο διπλανό γραφείο του πατέρα του! Εξ΄άλλου όπως ο ίδιος δήλωσε, κατά την ώρα της έκρηξης προσπαθούσε να απεγκλωβίσει το αγαπημένο και ακριβό αυτοκίνητό του από το μπλόκο που του έστησαν τα πολυαγαπημένα του τέκνα, τα οποία από πατρική στοργή δεν θέλησε να ξυπνήσει να τον βοηθήσουν. Όταν έφτασε με το καλογυαλισμένο του αυτοκίνητο στη ναυτική βάση το κακό είχε ήδη συντελεστεί»   

«Εγώ δεν ήξερα κατά που πέφτει το Μαρί ούτε αν γειτνιάζει με το Βασιλικό»

«Που θέλετε εγώ να ξέρω ότι οι μεγάτονοι εκρηκτικών ενδέχεται και να εκρήγνυνται»

«Πως περιμένατε να καταστρέψω τα εκρηκτικά αφού δεν μου το επέτρεπαν ο Σύριος και ο Ιρανός πρόεδρος»

«Εγώ δεν φταίω αφού με κρατούσαν στο σκοτάδι οι Υπουργοί και οι αρμόδιοι λειτουργοί»

«Εγώ το έμαθα τελευταίος σαν τον κερατωμένο σύζυγο»

«Αυτά που έλεγα στον Μπασάρ αλ Άσσαντ ότι προφύλαξα τα εκρηκτικά με στέγαστρο των 200000 Ευρώ για να μην εκραγούν μέχρι να του τα παραδώσω,  ξεχάστε ότι το είπα! Και που το είπα δεν έχει καμία σημασία αφού πρόκειται περί μίας ηλίθιας μπλόφας σταλινικής εμπνεύσεως»

«Ήξερα ότι ήσαν ολίγον γκαστρωμένα τα εκρηκτικά αλλά δεν περίμενα να είναι τόοοσο πολύ αγκαστρωμένα!»

Εθισμένος να μιλά σε υποτακτικούς και κρετίνους, σε άτομα  χωρίς ικανότητα κρίσης τους οποίους, καίτοι ο ίδιος μειωμένων πνευματικών ικανοτήτων, πείθει ότι ο γάιδαρος πετά, μιλά και στο ευρύ κοινό ωσάν να απευθύνεται σε ηλίθιους και δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ίδιος εκτίθεται στο οξυδερκές κοινό σαν ένας …τραχανάς (κατά την έκφραση του Χαρίλαου Φλωράκη)!  Ο Θεός να βάλει το χέρι του να ξεκουμπιστεί μια ώρα αρχύτερα! Μέχρι τότε ο Θεός κι’  η Παναγιά να  φυλάει το Νησί μας από τον άθεο που του έλαχε!

Ονήσιλος Κρατερός

Βίντεο

Μόνιμα