Antistasi

 Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Ο ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ προέβη την περ. Κυριακή σε μια βαρυσήμαντη δήλωση. Σε συνέντευξή του (στον «Πολίτη») είπε τα εξής: «Έφθασαν και σ’ εμάς πάρα πολλές πληροφορίες, που ανατρέπουν άρδην το σκηνικό σχετικά με βάση το τι έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα. Όμως, δεν είναι σοβαρό και φρόνιμο από την πλευρά μας να προβούμε σε δηλώσεις με βάση αυτές τις πληροφορίες που έχουμε». Εγείρονται κρίσιμα και σοβαρά ερωτήματα.

Πώς έφτασαν στο ΑΚΕΛ αυτές οι «πάρα πολλές πληροφορίες»; Τι περιλαμβάνουν; Έγγραφα; Τεκμήρια; Αποδεικτικό υλικό; Ποιος ή ποιοι έδωσαν τόσο σημαντικές πληροφορίες, ειδικά στο ΑΚΕΛ; Πότε δόθηκαν; Γιατί επιλέγηκε το ΑΚΕΛ και όχι ο Πόλυς Πολυβίου, που ερευνά το ανείπωτο έγκλημα; Να υποθέσουμε ότι οι πληροφοριοδότες του ΑΚΕΛ είναι στελέχη ή και μέλη του κόμματος; Να εννοήσουμε ότι η πανίσχυρη και πανταχού παρούσα Επαγρύπνηση του κόμματος έκανε και πάλι το θαύμα της;

Οι πληροφοριοδότες του ΑΚΕΛ, από ποιους πήραν τις πληροφορίες; Από πού τις άντλησαν; Από πού διέρρευσαν; Από στελέχη της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής; Οι «πάρα πολλές πληροφορίες», που το ΑΚΕΛ έχει, προέρχονται από επίσημα αρχεία; Από απόρρητους φακέλους; Από εμπιστευτικές ενημερώσεις και εκθέσεις; Από το προεδρικό και το διπλωματικό γραφείο του Δ. Χριστόφια; Από το Υπουργείο Άμυνας;

Από το Υπουργείο Εξωτερικών; Από ξένη ή ξένες πρεσβείες; Από φιλικές διπλωματικές υπηρεσίες; Από την ΚΥΠ; Από ξένες μυστικές υπηρεσίες; Αυτές και πολλές άλλες ακόμα ερωτήσεις τίθενται μετά την πιο πάνω πρωτοφανή και αποκαλυπτική δήλωση του Άντρου Κυπριανού. Απορούμε: Γιατί τα άλλα κόμματα δεν έχουν πληροφορίες όπως το ΑΚΕΛ; Κανείς άλλος πολιτικός δεν είπε ότι έχει πληροφορίες τόσες και τέτοιες, που να «ανατρέπουν άρδην το σκηνικό». Γιατί μόνο το ΑΚΕΛ; Ας αναλύσουμε τη δήλωση του ΓΓ του κόμματος και από μιαν άλλη, ενδιαφέρουσα διάσταση.

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τη συνέντευξη Κυπριανού, θα διαπιστώσει, πρώτον, υποβάθμιση του προμελετημένου εγκλήματος στο Μαρί σε ένα απλό… συμβάν, ένα… ατύχημα, από αυτά που συμβαίνουν παντού, άρα γιατί να δίνεται τόσο μεγάλη σημασία; Δεύτερον, γίνεται μια τιτάνια, ασυγκάλυπτη, προσπάθεια να καθαρθεί ο Δ. Χριστόφιας από τις ασήκωτες και βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του.

Ο Πρόεδρος, όμως, ΓΝΩΡΙΖΕ πλήρως για το επικίνδυνο φορτίο. Εκείνος ΣΧΕΔΙΑΖΕ να το επιστρέψει είτε στη Συρία είτε Ιράν. Ο Δ. Χριστόφιας ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ τις αποφάσεις των εταίρων μας. Ο Πρόεδρος διέταξε τον Μάρκο Κυπριανού να χειριστεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ τα εμπορευματοκιβώτια. Ο Πρόεδρος ΑΠΕΦΥΓΕ να ζητήσει τεχνική και άλλη βοήθεια για μετακίνηση ή αχρήστευση του υλικού. Άρα, δεν νομιμοποιείται να ισχυρίζεται ότι δεν… γνώριζε. Τρίτον, εξ αυτών και πολλών άλλων, τεκμαίρεται ότι ο Δ. Χριστόφιας υπέχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που, διά της ανάληψής τους, όφειλε να είχε παραιτηθεί.

Ενυπάρχει και κάτι άλλο, εξόχως ανησυχητικό αλλ’ αποκαλυπτικό των προθέσεων των κυβερνώντων και του ΑΚΕΛ: Επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση ότι ο Πρόεδρος δεν είναι ένοχος και υπεύθυνος της τραγωδίας αλλ’ ευθύνονται κάποια στελέχη της Ε.Φ., της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Γι’ αυτό, προφανώς, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι τόσο σίγουρος και μιλά με τέτοιαν βεβαιότητα ότι θα «ανατραπεί άρδην το σκηνικό». Θεωρούμε ότι ο ερευνών το έγκλημα, Πόλυς Πολυβίου, θα έπρεπε ήδη να είχε αποστείλει κλήση στον Άντρο Κυπριανού, να εμφανιστεί ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής. Οφείλει πάρα πολλές, πειστικές εξηγήσεις για τις «πάρα πολλές πληροφορίες», που το κόμμα του έχει στην κατοχή του.

Βίντεο

Μόνιμα